- توضیحات
-
بازدید: 10601
بسیاری از روانشناسان معتقدند بهترین روش رهایی از دست احساسات ناخوشایند و مشکلاتی که از این رهگذر بهوجود میآید، «خانه تکانی ذهنی» است.
در حقیقت اینچنین است. نوزایش، رمز ماندگاری و سلامت و آرامش است.
به طبیعت نگاه کنید که چگونه در پاییز و زمستان برگ و بار کهنه خویش را به دور انداخته و پس از چندی در بهاری دیگر با طراوت و تازه میشوند و زندگی را دوباره از سر میگیرند.
به آب نگاه کنید، اگر آب، این مایه حیات موجودات زنده، همانند همه موجودات، به همین شکل و بدون تغییر و تحول در کره زمین به حیات خود ادامه میداد، بدون شک پس از مدتی پوسیده میشد و همه دریاهاو اقیانوسها به مرداب بزرگی تبدیل میشدند!
آیا هیچ فکر کردهاید که از بدو پیدایش زمین تاکنون، چند بار؟ چند هزار بار؟ چند میلیون، میلیارد و یا ... بار، آبهای جهان به بخار و ابر تبدیل شده و سپس بهصورت برف و باران روی زمین بازگشتهاند؟
آیا هرگز اندیشیدهاید که پوست بدن و بسیاری از سلولهای بدن انسان در طول زندگی خود، چندین و چند بار دوباره نو شده است؟
اگر این «نوزایش»ها نبود، انسان و سایر موجودات نیز همانند اسباب و اثاثیه زندگی، کهنه و مستعمل شده و دیگر کارایی خود را از دست میدادند و بیمارگونه به حیات خود ادامه داده و از زندگی و عمر خویش بهره و لذت نمیبردند.
اکنون که چنین ویژگی و توانایی برای «نوزایش» در وجود آدمی نهفته است، پس چرا عدهای خود را از این موهبت محروم مینمایند و به احساسات ناخوشایند اندیشههای کهنه و خاطرات تلخ میچسبند و آن را رها نمیکنند؟
با خاطرات بد خداحافظی کنید
بعضیها میگویند: چگونه خود را از دست خاطرات بد رها کنیم؟
خیلی راحت است! از خودتان بپرسید که آیا علاقهای به نگهداری و مرور این خاطرات دارید؟ اگر پاسخ شما منفی است، همانند خانهتکانی که بسیاری از وسایل شکسته، کهنه و فرسوده را پشت در میگذارید و هم خود را و هم آنها را رها میکنید، بایستی همه افکار، اندیشههای منفی، نگرانیها و خاطرات بد را هم رها سازید و پیوسته این عبارتها را تکرار کنید:
ـ من همه خاطرات تلخ و بد گذشته را رها میسازم و آزاد میشوم!
این عبارت را با تاکید بیان کنید.
«لوئیز هی» در این باره میگوید: «برای خانهتکانی ذهنی و دورانداختن چند اعتقاد کهنه و قدیمی که سوهان روحتان شده، نگران و مضطرب نشوید! با همان آرامشی که پس از خوردن غذا، خورده ریزها را جمع میکنیم و در ظرف آشغال میریزیم، آنها را نیز باید به همان آسانی دور بریزیم! و بهدنبال اندیشههای تازه برویم (اندیشههای خلاق و مثبت).
لوئیز در این زمینه میپرسد:
▪ «آیا شما واقعا حاضر هستید که برای تهیه شام امشب خود، در زبالههای دیشب، دنبال غذا بگردید؟
پس چگونه حاضرید که با جستوجو در آشغالهای کهنه، ذهنی تجربههای فردای خود را بیافرینید؟»
رهاشدن از دست حرف و سخن کسی که باعث آزار شما شده، فقط با بخشیدن آن فرد امکانپذیر است.
با بخشیدن خود و دیگران، از دست خاطرات تلخ راحت میشوید و همین آرامش باعث میشود که آنچه را که اتفاق افتاده فراموش کنید! اکنون زمان آن رسیده که خاطرات خوش و نگاه خوشبینانه، منصفانه و واقعبینانه را به همه ابعاد زندگی بیندازید!
همه شما حتما مثال معروف «لیوان پر و خالی» را میدانید. حتی اگر قطرهای آب در لیوان باشد، چه بهتر است که آن را اینگونه توصیف کنید:
من در لیوان خود مقداری آب دارم.
کمیت آن اهمیت چندانی ندارد بلکه وجود آب در لیوان مهم است. و این نوع نگاه و برداشت شامل سلامتی، شادی، موفقیت، ثروت و همه چیزهایی میشود که میتوان به داشتن آنها افتخار کرد و سپاسگزار خداوند بود.
از هماکنون دست به کار شوید و در خانه ذهن خود بجز خاطرات، اندیشهها و باورهای مثبت که همچون اثاثیه باارزش باعث راحتی و خوشحالی ما میشوند بقیه اعتقادات و اندیشههای منفی را که باعث آزار و اذیت روحی روانی میشود را دور ریخته تا مجالی برای پیدایش اندیشههای تابناک که اهداف و برنامههای سازندهای را به همراه دارند فراهم آورید و این عبارات را که لوئیز در اغلب سخنان خود تکرار میکند تکرار کنید:
در لایتناهای حیات آنجا که ساکنم همه چیز عالی و کامل و تمامعیار است. من با دگرگونیهایی که در زندگیام پیش آیند، تا جایی که بتوانم همنواختم.
من خود را و شیوه دگرگونی خود را تایید میکنم.
من خودم را دوست دارم. پس گذشته را میبخشم و همه تجربههای تلخ گذشته را یکسره رها میکنم و میبینیم که آزادم.
من خودم را دوست دارم.
پس با دل و جان در حال زندگی میکنم و با این امید و با این آگاهی که آیندهام درخشان و شادمان و ایمن است هر لحظه را به خوبی تجربه میکنم.
زیرا من فرزند محبوب کائنات هستم و کائنات با مهر و محبت از اکنون تا ابد از من مراقبت میکند. در جهانم همه چیز نیکو است. کلام دعاگونه لوئیز همواره بر حمایت الهی و سپاسگزاری تاکید دارد. از این رو باعث آرامش ذهنی و روانی میگردد. آرامشی که همه ما به آن نیاز داریم.
به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.