جمعه, 02 آذر 1403

 



هماورد مهارتی

حسن احدی کاربینی روابط عمومی

باسمه تعالی مرکز آموزش علمی – کاربردی فرهنگ و هنر 13 تهران
معاونت فرهنگی و دانشجویی
دفتر ارتباط با صنعت و کارآفرینی(هماورد مهارتی)
نحوه تنظیم گزارش نویسی کاربینی



کاربینی چیست؟ شناخت کامل رشته تحصیلی و مشاغل قابل احراز پس از طی تحصیل درس کاربینی یک درس مهارتی است که در نظام آموزشی مهارتی و پذیرفته شدن دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی حرفه­ای ارایه درس کاربینی به­صورت یک­درس علمی به­ارزش یک­واحد در ترم­اوّل در نظام آموزشی­مهارتی الزامی است و مشاغل قابل احراز در کلیه روابط­عمومی­های شرکت­ها و ادارات خصوصی و دولتی در شهرداری­ها و فرهنگ­سراها پس از تحصیل می­باشد.

الف)مشخصات کاربین:

نام :   حسن        نام خانوادگی:   احدی           کدملی:         0049188879

شماره دانشجویی: 9323804919002      مقطع تحصیلی: کارشناسی    رشته تحصیلی:     روابط عمومی _الکترونیک

وضعیت اشتغال:         شاغل                           غیر شاغل.

ب)مشاغل قابل احراز:

·         مشاغل مرتبط و همگون با رشته تحصیلی خود را نام ببرید؟:

روابط عمومی ادارات اعّم از دولتی و خصوصی، مطبوعات، خبرگزاریها، فرهنگ­سراها، مدیریت سایت­های مجازی و کارشناس روابط عمومی - مسئول امور فرهنگی در مدارس و ... رئیس روابط عمومی و تشریفات (برگزاری همایش­ها و سمینارها و...)

·         رشته تحصیلی شما در محیط کار چه نقشی را ایفا میکند؟

مدیریت در انجام امور و نظم و پویا شدن کارها، ابتکار و خلاقیت در کارها و تسریع در انجام امور محوله تویه حوزه روابط عمومی ممکنه یدفعه مهمان دعوت شده نیاید و یا مجری نیاید باید توانمند باشیم تا بتوانیم برگزاری کنیم و روابط عمومی باید از کانالهای مختلف به افراد متعدد متصل باشد تا سریع بتواند جایگزین بیابد.در برخورد با ارباب رجوع و انجام کارهای مرتبط با مردم بسیار حائز اهمیت است ما چگونه رفتاری داشته باشیم (تکریم ارباب رجوع یا همان جذب مخاطب) – ارتباط با رئیس مجموعه و انتفال دستورات به زیرمجموعه – انجام فعالیت های اداری از قبیل برگزاری سمینارها و ...

·         چه توانمندیهای شخصیتی و جسمی برای احراز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شما متصور است؟

اعتماد بنفس و نظم و انضباط و اقتدار در شخصیت – داشتن تحصیلات آکادمیک، دارا بودن از سلامت جسمی و روحی­و روانی روحیه بسیار خوب و بالا برای برخورد با ارباب رجوع .- در حوزه اطّلاع­رسانی باید بلد باشیم خبر تهیّه کنیم عاشق کارمون باشیم مثلا:یک تیتر درست­و حسابی انتخاب کنیم اخلاق مدار باشیم بطور مثال:(ذکر منابع خبر درست باشد، ذکر منبع خبر ) داشتن حافظه قوی برای مصاحبه – توانائهای ارتباطی داشته باشیم مثلا:تیپ جذاب داشته باشیم.توانمندی ­های شخصیتی مثلا باید بتوانیم با آدم­ها، طیف­ها، قشرهای مختلف ارتباط برقرار کنیم – صبور باشیم – انگیزه پیشرفت و اندیشه خلاق – کنجکاوی – تیزبینی – نکته سنجی – داشتن ضریب هوشی بالا باید بکوشیم این موارد در داشته باشیم .



·         شغلهای مرتبط با رشته تحصیلی شما در خارج از کشور چه جایگاهی دارد؟

زمانی آقای آیوی لی، از پیشگامان روابط عمومی آمریکا گفته بود که اکثر مردم آگاه بهترین پناهگاه جامعه در مواقع بحران های اجتماعی است.

از این گفته می­توان نتیجه گرفت : که جایگاه علم روابط عمومی نقش بسزایی در جوامع خارج از کشور دارا می­باشد.





·         تاریخچه مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی شما در ایران و جهان چگونه است؟

از چندین سال پیش تا امروز روابط عمومی­ها هم خیلی در قلب استراتژی تمامی دولت­های مختلف برای توسعه کشور مدنظر بوده­اند.

در بعضی از کشور ها مثل مالزی وزارت اطّلاعات منحصرا متولی روابط عمومی این کشور است و سوای وزارت فرهنگ و هنر ارتباطات و اطّلاعات امور امنیتی است .روابط عمومی جزء اصلی زندگی اجتماعی و شخصی افراد می­باشد در ایران رشته جدید محسوب می­گردد ولیکن در خارج از کشور چندین سال بوده که تدریس می­شده لذا جزء اصلی شرکت­ها محسوب می­شود و در زندگی افراد نهادینه شده است – در ایران به­صورت آکادمیک دنبال می­شود.در ایران روابط عمومی در بخش دولتی خصوصا روند رو به رشد و پیشرفت داشته ولی در بخش خصوصی پیشرفت به کندی صورت می گیرد.



·         شرایط شغل های مرتبط با رشته تحصیلی خود را از لحاظ موارد زیر توضیح دهید:



1.سختی و پیچیدگی

2.قوانین و مقررات انجام کار

3.مباحث ایمنی و بهداشت

4.مباحث فرهنگی و اجتماعی (جاذبه و انگیزه های شغلی)

روند کلی در روابط عمومی این بوده که کمتر متخصصی دانش آموخته روابط عمومی در صدر نهاد روابط عمومی­های سازمانها قرار گرفته است.و لذا خلاقیت و قدرت جذب نداشته باشد کاریی لازم را نخواهد داشت.

این موضوع باعث می­شود حتی افراد فعّال در روابط عمومی نیز درک درستی از ماهیت روابط عمومی و شیوه­های صحیح علمی از انجام وظایف در روابط عمومی نداشته باشند.و می­بایست دارای انضباط و دقت در کار و آشنا به کلیه قوانین و مقررات که توسط رئیس مجموعه وضع شده را داشته باشد.قوانین و مقررات باید در جهت تسهیل نمودن کارهای جاری بوده باشد.

باید همیشه لباس مرتب و تمیز داشته باشد و موارد ایمنی محیط را، در اولویت قرار دهد.

کارشناسان باید فرهنگ عمومی مردم را هدف قرار داده که با این شیوه بتوانند بازدهی بیشتری برداشت نمایند.در این رشته علاقه و عشق توجّه و دقّت به کار حرف اوّل را می­زند وگرنه برایش خستگی و بی­حوصله­گی و گرفتن انرژی به ارمغان دارد.



·         شغلهای مرتبط با رشته تحصیلی شما در خارج از کشور چه جایگاهی دارد؟

1 – وزارت خانه­ها، نهادهای دولتی – بانک­ها، موسسات مالی- شرکت­های دولتی و خصوصی – تعاونی­ها کارخانه ­ها، مراکز تولیدی و ...عمده بخش­های هستند که مشاغل مرتبط با روابط عمومی را پوشش می دهند.

2 – کارشناسی اطّلاع رسانی.

3 – کارشناس تبلیغات خارجی

4 – مهارت­های مدیریتی

5 – مسئول برگزاری مراسم و تشریفات

تدریس این رشته در ایران با کشورهای خارجی تقریباً یکسان می­باشد لکن به دلیل اینکه در خارج از ایران روابط عمومی حرف اوّل را می زند در نییجه از مقام ارزشی بالایی برخوردار است در واقع چهره اوّلیه هر شرکت یا محیط کاری با روابط عمومی آن مجموعه می­باشد.

نويسنده : حسن احدی

این کاربر 4 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.