هفته تربیت بدنی مبارک
- توضیحات
-
منتشر شده در جمعه, 25 مهر 1393 11:49
-
بازدید: 1631
پيامبرصلي الله عليه وآله :
المُؤمِنُ القَوِيُّ خَيرٌ و أحَبُّ إلَي اللَّهِ مِنَ المُؤمِنِ الضَّعيفِ
(مؤمنِ نيرومند نزد خداوند بهتر و محبوبتر است از مؤمن ضعيف است)
بدون تردید ورزش، یکی از مسایل و موضوعات با اهمیت هر جامعه به شمار می آید و تعداد بی شماری از افراد، به انواع ورزش علاقه مند هستند و بخشی از وقت خود را بدان اختصاص می دهند. دین مبین اسلام هم به ورزش و ورزشکار به دیده احترام می نگرد؛ زیرا ورزش می تواند آدمی را در رسیدن به کمال انسانی یاری رساند و اسلام هم هر عملی را که به آدمی در رسیدن به کمال کمک می کند، ارج می نهد و آن را مطلوب می داند.
چون ورزش مایه پرهیز از بیکاری، مبارزه با کسالت و تنبلی، افزایش توانایی های جسمی و روحی، شجاعت، سلامت جسمانی و فکری و نیز وسیله ای برای جمع گرایی و اجتماعی شدن است. آثار فردی ورزش، بر جنبه های گوناگون فرد اثرمی گذارد. حرکات ورزشی، از یکسو قدرت و توانایی جسمانی ورزشکار را افزایش می دهد و از سوی دیگر، باعث سلامت بدن انسان می شود؛
نعمتی که به تعبیر امام علی علیه السلام از زیادی مال بهتر است. ورزش همچنین به تعادل جسم و جان آدمی می انجامد. با ورزش، انسان از روحی با نشاط برخوردار می شود و روح با نشاط، بدن را سرشار از طراوت و شادابی می سازد و البته بدن سالم هم، روح و جان را در دست یابی به مدارج کمال یاری می رساند.
آثار روانی ورزش : همان طور که بر جسم آدمی تأثیر می گذارد، بر روح و روان او هم تأثیر دارد. یکی از نتایج مفید ورزش بر روی شخصیت افراد، افزایش اعتماد به نفس است. ورزشکاران موفق، خود ساخته بوده و در برابر مشکلات، مقاوم تر هستند. از دیگر نتایج روانی ورزش، افزایش شور و نشاط ورزشکار و امید به آینده اوست. آدمی، با ورزش کمتر به دام وسوسه و گناه می افتد و به عادت های زشت، مثل اعتیاد دچار نمی شود. از دیگر آثار روانی ورزش، ویژگی ضدّ خمودگی و افسردگی آن است.
ورزش، ورزشکار را سرزنده ساخته و او را در برابر دل مردگی بیمه می کند. آثار اجتماعی ورزش انسان، موجودی است که فقط با زندگی جمعی به سلامت به مقصد می رسد و فرد گرایی و انزواطلبی، با ذات او در تضاد است. برای رسیدن به این روح جمعی و همبستگی عمومی، راه های مختلفی وجود دارد. یکی از این راه ها، ورزش کردن است. ورزش، موجب گسترش روابط گروهی می شود. در ورزش های گروهی، بدون هماهنگی و دوری از خودخواهی، نمی توان به موفقیت رسید و این خود باعث تقویت روح جمع خواهی افراد می شود.
همچنین، ورزش موجب گسترش حس یکرنگی و همگرایی در افراد می گردد. برای تیم شدن و تشکیل گروه منسجم ورزشی، باید از خود گذشت و «من»ها را به «ما» تبدیل کرد.
توصیه های ورزشی قبل از شروع ورزش برای انجام ورزش:
- در طی روز، زمان خاصی را اختصاص دهید.
- اگر دچار بیماری خاصی هستید، پیش از شروع ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
- از انجام ورزش در ساعت های بسیار گرم روز بپرهیزید.
- با پوشیدن لباس های نخی در هوای گرم، کارآیی ورزشیِ خود را افزایش دهید.
- از انجام ورزش در محیط های آلوده و ساعت های پر ترافیک روز خودداری کنید.
- اگر مشکل مفصلی دارید، از زانوبند و مُچ بند استفاده نمایید.
- به هنگام ورزش از انجام فعالیت ورزشی بر روی سطوح خیلی سخت و ناهموار بپرهیزید.
- حرکات ورزشی را از ساده به مشکل انجام دهید.
- سعی کنید تنفس شما در حین فعالیت منظم باشد.
- از حبس کردن نفس خود پرهیز کنید.
- در صورت ایجاد تپش قلب، درد قفسه سینه، گیجی، حالت تهوّع و تنگی نفس، بی درنگ از فعالیت دست بکشید. برخلاف تصور عمومی، نوشیدن آب در حین فعالیت ورزشی مضر نیست و شما می توانید از مایعات استفاده کنید.
- به جای انجام حرکات تکراری در هر جلسه، تعداد و نوع حرکت خود را تغییر دهید.
- پس از ورزش از وسایل بهداشتی افراد دیگر استفاده نکنید.
- نظافت شخصی و بهداشت وسایل فردی خود را رعایت نمایید.
- حتما پس از انجام فعالیت بدنی دوش بگیرید. دوش گرفتن را با آب ولرم شروع کرده و به آب سرد ختم نمایید. مطلوب ترین مدت دوش گرفتن، حدود ده تا دوازده دقیقه است.
نويسنده :
این کاربر مطلب منتشر شده دارد.