جمعه, 02 آذر 1403

 



“Fake” Food Worth Eating

 

You won't feel bad about feasting on these new, healthier versions of favorites like candy, eggs, cheese, and meat, and you might just help change the world along the way.

Fake Chicken: Beyond Meat


Compared to real chicken, plant-based Beyond Meat—created from soy and pea protein—packs a higher nutritional punch (a 120-calorie serving boasts 20 grams of protein) for less money. Their hensanely delicious Chicken-Free Strips shreds just as well as any boneless, skinless breast.

"When you [cut it up] and combine it with, say, chopped tomato and lettuce and mayonnaise with some seasoning in it, and wrap it in a burrito, you won’t know the difference between that and chicken," says food writer and cook Mark Bittman. "I didn’t, and this is the kind of thing I do for a living.”

So Meatless Monday-ers to seasoned vegans: Get it at Whole Foods Market (around $12 a pound) or in meals at a Tropical Smoothie Café.

 food


غذای فرآوری شده ای که ارزش خوردن دارد
احساس بدی نخواهید داشت اگر شکل جدید غذاهای مورد علاقه تان مانند شکلات، تخم مرغ، پنیر و گوشت را بصورت سالم تر امتحان کنید، شاید به این ترتیب بتوانیم به تغییر تغذیه در سطح جهانی کمک کنیم.

مرغ فرآوری شده بصورت گوشت غنی شده

در مقایسه با مرغ، گوشت غنی شده گیاهی که ساخته شده از سویا و پروتئین نخود فرنگی می باشد یک بسته غذایی غنی شده با هزینه کمتر را می سازد که در هر پک غذایی 20 گرم پروتئین و 120 کیلو کالری دارد.
مزه این تکه های نواری فرآوری شده درست به خشمزگیه فیله سینه مرغ (بدون پوست و استخوان) می باشد.
اگر این مرغ را با تکه های گوجه فرنگی، کاهو با مقداری سس مایونز و ادویه مخلوط کنید و سپس آن را در خمیر باریتو بپیچید هرگز تفاوت طعم آن را با مرغ ارگانیک حس نخواهید کرد.
مارک بیتمن نویسنده و آشپز اینگونه مواد غذایی می گوید: من همچین تفاوتی را حس نکردم و پخت چنین مواد غذایی را برای امرا معاش انجام می دهم.
ترجمه گروه سی
پودمان سه
رشته ترجمه آثار مکتوب و دیداری شنیداری
فرزاد اشتری پور
مجید آزاده
فاطمه ابولحسن برزی
پریا بهزادپور
امین صفایی

 

نويسنده : پانته آ رجاء

این کاربر 4 مطلب منتشر شده دارد.