جمعه, 02 آذر 1403

 



قوی ترین زبان های برنامه نویسی دنیا

قوی ترین زبان های برنامه نویسی دنیا:

قوی ترین ، پر استفاده ترین ، مفید ترین و  پول ساز ترین زیان برنامه نویسی کدام است؟ شاید جواب دادن به این سوال خیلی سخت باشد، زیرا بسته به نیازی که افراد دارند جواب متفاوت است.مثلا یک نفر دنبال زبان برنامه نویسی برای روبات ها است یا فردی دیگری برای موبایل  و شاید هم یک برنامه حسابداری و... اما همانطوری که گفته شد بسته به نیاز و هدفی که داریم باید به دنبال انتخاب زبان برنامه نویسی باشیم. بیشتر دانشجویانی که در اول کار هستند  از اساتید خود در مورد مفید ترین و پول ساز ترین زبان برنامه نویسی سوال می کنند اما به طور یقین پاسخگویی به چنین سوالاتی دشوار بوده و مستلزم داشتن دانش بالایی می باشد .  بیشتر افراد صاحب نظر در حوژه برنامه نویسی پیشنهاد یادگیری همزمان دو زبان برنامه نویسی متفاوت را می کنند تا در صورتی که یکی از زبان هایی که آموخته اند ، دیگر کارای لازم را نداشته باشد از دیگر زبان برنامه نویسی که به آن مسلط  هستند استفاده نمایند.اما همیشه  بهره جستن از تجربیات دیگران و آمار و ارقام سایت های مطرح می توانند نقش مهمی در انتخاب صحیح ایفا کنند. یکی از این منابع انجمن برنامه نویسانTIOBEاست که هر ساله زبان های برنامه نویسی را از لحاظ کارایی و استفاده رده بندی می کند. همان طوری که در جدول زیر مشاهده می کنید، 20 زبان برتر ماه می سال 2011 و همچنین رتبه قبلی آنها یعنی در ماه می سال 2010 و میزان نزول و ارتقاع رتبه آنها طی یک سال را مشاهده می کنید.

اما نگاهی کلی به  10 زبان برنامه نویسی برتر و بررسی اجمالی آنها از روی جدول بالا:

0 copy

JAVA

همان طور که در جدول بالا مشاهده می کنید زبان برنامه نویسی جاوا بالاتر از سایر زبان های برنامه نویسی و در مرتبه اول قرار دارد.با توجه با اینکه بیش از 9 میلیون نفر در سراسر دنیا به این زبان برنامه نویسی می کنند ، یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای سرمایه گذاری در پروژه های اقتصادی محسوب می شود . علاوه بر اینها ، زبان برنامه نویسی سیستم عامل پرطرفدار Android که برای موبایل است بر پایه جاوا می باشد که این سیستم عامل نو ظهور (Android) نیاز به تکامل و توسعه دارد و این یعنی رونق بیش از پیش بازار زبان برنامه نویسی جاوا.

++C / C

این دو زبان باهم فرق دارند و در واقع زبان ++C  بر اساس زبان C ساخته شده است و به نوعی به آن اضافه شده . در حقیقت زبان C پدر اکثر زبان های برنامه نویسی است زیرا زبان های زیادی هستنند که  منشاء آنها زبان C است. قدرت این دو زبان غیر قابل انکار است به طوری که بیشتر برنامه های تحت سیستم و یا سیستم عامل ها با استفاده از زبان C نوشته شده اند. همچنین در نرم افزار های صنعتی و مهندسی از زبان ++C  استفاده می شود به علاوه برای برنامه های سرگرمی مانند بازی.

#C

سی شارپ یک زبان برنامه نویسی چند مدلی است که شامل دستوری ، تابعی ، عمومی ، شی گراء و جزء گرا می شود. این زبان توسط شرکت ماکروسافت و از دل زبان Net. خلق و پرورش یافت .همچنین زیان سی شارپ ، زبان برگزیده ماکروسافت برای ایجاد سیستم عامل Windows Phone 7 (سیستم عامل موبایل هایی همچون اغلب مدل های HTC) می باشد. این زبان به دلیل پشتیبانی ماکروسافت و امکان استفاده از مجموعه Visual Studio ماکروسافت ، یکی از مدعیان قوی در بین زبان های برنامه نویسی است.

PHP

هم اکنون از PHP به طور گسترده برای ایجاد وب سایت ها استفاده می شود. PHP یک زبان اسکریپت نویسی سمت سرویس دهنده است که بر روی ویندوز و لینوکس عمل می نماید و برای ایجاد صفحات وب پویا به کار می رود. در واقع اگر می خواهید مستقل و آزاد برنامه نویسی کنید ، PHP  یکی از زبان های ایده آل و جوب است.

Objective-C

اگر می خواهید بدون نیاز به کار  بر روی پروژه های سنگین و متعدد با فشار روحی شدید ، پول زیادی بدست آورید ، پیشنهاد می کنیم زبان برنامه نویسی  Objective-C  را یاد بگیرید.این زبان  از زبان های Smalltalk واقتباس شده است و تاثیر بسزایی در ایجاد زبان جاوا داشت.این زبان اساسا برای استفاده بر روی سیستم عامل های Mac OS X و iOS  شرکت اپل ایجاد شده است.و اخیرا با وجود گسترش محصولات شرکت اپل بازار کار مناسبی برای برنامه نویسان حرفه ای زبان Objective-C فراهم شده است.

Python

زبان های برنامه نویسی پویا , بخصوص Python ، برای ایجاد برنامه های کاربردی ابری در قالب هایی مثل Django  استفاده می شوند. قابل ذکر است موتور  برنامه های گوگل ، با زبان Python نوشته شده است و فقط با این زبان پشتیبانی و بروز رسانی می شود.این زبان در رده  زبان های برنامه نویسی عمومی جای می گیرد به طوری که به منظور های متفاوتی مثل عرصه های همچون هوا و فضا ، موبایل ، اقتصادی و نظامی  قابل استفاده می باشد.

Visual Basic

این زبان مانند زبان بیسیک طوری طراحی شده است که یادگیری آن آسان و استفاده از آن حتی برای برنامه نویسان مبتدی هم ساده باشد.برنامه نویسان با این زبان هم قادر به ایجاد برنامه های ساده GUI (دارای رابط گرافیکی برای کاربر) و هم خلق برنامه های پیچیده و توسعه یافته هستند.در حقیقت برنامه نویسی در Visual Basic ، ترکیبی است از اجزای مرتب شده ای برای کنترل روی ویژگی های مختلف فرم ها که از پیش تعریف شده اند و توابع عملیاتی که بر روی این اجزا قابل پیاده سازی و اجرا هستند و البته نوشتن کد های اضافی برای ایجاد توابع بیشتر یا متفاوت.

Perl

خیلی ها معتقدند که زبان Perl ، نسخه جدید زبان COBOL است.Perl  همچنین مانند یک نوار مسیر عبوری برای اینترنت به نظر می رسد و بیشتر برای هماهنگ سازی پایگاه های اطلاعاتی و یا دیگر سیستم ها بکار می رود. یکی از کاربردهای مهم زبان برنامه نویسی Perl در نوشتن اکسپلوییت‌ها و کدهای تخریب است . پرل به عنوان یک زبان چسبنده می‌تواند در زبان‌های دیگر مورد استفاده قرار گیرد. به طور مثال می‌توانید در برنامه‌های.NET از پرل برای پردازش متن و یا هر چیز دیگری استفاده کنید. این قابلیت تنها بهNET. محدود نمی‌شود و پرل را می‌توان در زبان‌های دیگر برنامه نویسی بدون در نظر گرفتن پلتفرم ان استفاده کرد.پرل امروزه در زمینه‌های هوش مصنوعی، ژنتیک، نظامی، تحقیقاتی، صنعتی بطور گسترده‌ای کاربرد دارد. نوشتن یک بانک اطلاعاتی، صفحه گسترده و یا یک وب سرور شاید با پرل کار عاقلانه‌ای به نظر نرسد، ولی امکانپذیر است.

RUBY

این زبان اولین بار در سال 1995 وارد بازار شد و در سال 2006 با پذیرش عمومی نسبتا بالایی مواجه شد.زبان Ruby  برای ساخت برنامه های تحت وب ، شبیه ساز ها ، مدل های سه بعدی ، برنامه تجاری ، رباتیک ، شبکه ، علوم  مخابراتی و سیستم های مدیریت سیستم استفاده می شود. طراح و سازنده این زبان ، در سال 2010 گفت : هیچ برنامه نویس Ruby  نمی شناسم که بیکار مانده باشد.

پروژه کاربینی رشته برنامه سازی کامپیوتر

نام دانشجو: سجاد امینیان

نويسنده : سجاد امینیان موغاری

این کاربر 2 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.