تاریخچه
تاریخ نشان داده است که در ابتدای تمدن بشری نیازی به بسته بندی مواد غذایی نبود، بلکه مردم برای بدست آوردن غذا از محلی به محل دیگر می رفتند تا زمانی که پناهگاههای دایمی برای خود پیدا کردند. در چنین شرایطی ناچار بودند غذا را از محل های مختلف جمع آوری کنند و به محل سکونت خود بیاورند. این نیاز باعث شد که اولین انواع بسته بندی نظیر کدوهای خشک شده، صدف ها، برگها، پوسن حیوانات و دیگر مواد طبیعی مورد استفاده قرار بگیرند. برای انتقال آب، شیر، ماست، روغن یا دوغ از پوست حیوانات استفاده می شد. از شاخ حیوانات برای حمل و نقل و ذخیره غذا و محصولات کشاورزی استفاده کردند (هنوز در مناطق استوایی از بامبو برای ذخیره سازی مواد غذایی استفاده می شود)
بطور کلی ظهور انقلاب صنعتی به راستی تحول اساسی در نظام تولید کالایی ایجاد کرد. انقلاب صنعتی، جهان را با فوران کالاهای گوناگون صنعتی روبرو کرد. تنوع کالاها و رقابت فشرده میان تولید کنندگان و بازرگانان به تدریج هند را نیز علاوه بر علوم دیگر وارد مجموعه سیستم بسته بندی کرد. با پیشرفت بیشتر، علوم دیگری نظیر روانشناسی فردی، اجتماعی و ارگونومی به این مجموعه اضافه شد. توسعه بسته بندی سبب مستقل شدن این صنعت از مجموعه صنایع دیگر شد و رقابت و نیاز سبب گردید که صنایع بسته بندی سهمی قابل توجه از بودجه های شرکتهای تولیدی را به خود اختصاص دهد. امروزه صنایع بسته بندی تبدیل به یک تکنولوژی قدرتمند شده است.
اهداف بسته بندی
مهم ترین هدفی که در بسته بندی محصولات غذایی مدنظر است افزایش طول عمر نگهداری محصول آن می باشد. ماده بسته بندی از طریق تنظیم فضای مناسب در داخل بسته با توجه به ویژگی های نگهداری محصول زمان ماندگاری آن را افزایش می دهد. در این مورد به خصوص هماهنگی بین ویژگی های ماده بسته بندی و نیازهای نگهداری محصول می باید فراهم گردد. هدف دیگری که در استفاده از بسته بندی محصولات مدنظر است، بهبود حمل و نقل، انبارداری و عرضه محصول می باشد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تولید انبوه محصولات بدون استفاده از بسته بندی، عرضه محصول به صورت عمده فروشی یا خرده فروشی با بازار امکان پذیر نیست. یعنی با وجود اینکه به نظر می رسد بسته بندییک هزینه اضافی را برای تولید کننده تحمیل می کند، اما باید در نظر داشت بدون استفاده از بسته بندی کل هزینه تولید به هدر می رود. در چنین بسته بندی هایی باید به ایعاد بسته از نقطه نظر قابلیت حمل و نقل و عرضه آن توجه شود و همچنین باید به شیوه زندگی مردم و میزان مصرف محصولات مختلف در هر جامعه دقت شود. محصولات باید در بسته بندی هایی عرضه شوند که در صورت نیاز در یک یا دو وعده مورد مصرف قرار گیرند. این موضوع به خصوص در مورد محصولات صادراتی حائر اهمیت است.
بسته بندی از نقطه نظر جذاب نمودن ظاهر بسته و بازار پسند کردن آن نیز اهمیت زیادی دارد. این جنبه از بسته بندی کردن در بعضی موارد بقیه اهداف کاربرد آن را تحت پوشش قرار می دهد. در حالیکه تولید کننده هوشیار باید از این خطر دوری کند، چرا که سرمایه گذاری بیش از حد و اندازه بر این جنبه از بسته بندی نه تنها باعث موفقیت محصول در بازار نمی گردد بلکه شکست آن را نیز موجب می گردد. در این مورد می بایستی همواره میزان سرمایه گذاری انجام شده هماهنگ با محتویات درون بسته باشد چه از بعد اقتصادی و چه از بعد اطلاعاتی که از این طرق در اختیار مصرف کننده گذاشته می شود.
بسته بندی عمل مناسبی برای درج اطلاعات و ارایه اطلاعاتی است که تولید کننده موظف است در اختیار مصرف کننده قرار دهد. از این طریق رعایت قوانین و مقررات صنایع غذایی یاری می گیرند.
انواع نرم افزارها و سخت افزاری مورد استفاده :
نرم افزار حسابداری همکار سیستم
نرم افزار خزانه همکار سیستم
نرم افزار حقوق و دستمزد همکار سیستم
نرم افزار انبار و حسابداری انبار همکار سیستم
نرم افزار کارت شرکت
نرم افزار فروش
سیستم حقوق و دستمزد (تحت ویندوز شرکت همکاران سیستم)
منوی صفحه اصلی سیستم حقوق و دستمزد
ضرورت های استفاده از سیستم حقوق و دستمزد
جذابیت بهره جویی از نرم افزارهای مالی زمانی پیدا میکند که لازم باشد محاسبات پیچیده ای در کوتاه ترین زمان ممکن و با پرهیز از هر گونه خطایی صورت گیرد محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان در سازمان ها و موسسات اقتصادی مثال بارزی است از همین محاسبات زمان بر است که مسولان مالی همیشه درگیر آن هستن حال آنکه به دلیل تنوع شیوه های محاسبه و تعداد عوامل تاثیرگذار طرلحی و نرم افزاری که پاسخ گوی نیاز کاربران گوگونان باشد .از ظرفیت و پیچیدگی خاصی برخوردار است. نرم افزار حقوق و دستمزد به عنوان بخشی از سیستم یکپارچه اطلاعات مدیریت همکار سیستم به گونه ای طراحی شده که میشود تنوع قوانین جاری و رویه های حاکم در محاسبه ی حقوق و دستمزد کارکنان را به شایستگی پوشش داده و با ارتباط تنگاتنگ خود با سیستم مدیریت منابع انسانی حسابداری مالی همکار سیستم امکانات و تسهیلات کارآمدی را در اختیار مدیرات قرار دهد .
فعالیت این سیستم به سه بخش تقسیم میشود :
اول تعریف عامل حقوق و اطلاعات پایه
دوم ورود اطلاعات جاری سیستم مانند کارکردها
سوم تهیه خروجی های مورد نیار هم چون گزارش ها و دیسک های تامین اجتماعی و دارایی
امکانات و ویژگی های اصلی نرم افزار حقوق و دستمزد :
سیستم حقوق و دستمزد امکانات متنوع زیادی دارد امکانات و ویژگی های اصلی این نرم آفزار را میتوان در قالب طبقات زیر برشمرد :
اطلاعات حقوقی و احکام پرسنل
انواع استخدام
معرفی عوامل حقوقی شامل: مزایا کسورات ،کارکرد و تعهدات کارفرما
صدور احکام کارگزینی به صورت فردی و گروهی
تعهدات کارفرما و کسور ثابت
پرداخت وام به کارکنان
انواع وام و شرایط اعطای وام به کارکنان
پرداخت وام به کارکنان و نگهداری سوابق کسر و تعدیل اقساط و اصطلاحات آن
اطلاعات ماهانه :
دریافت اطلاعات حضور و غیاب کارکنان از دستگاه کارت زنی
نگه داری اطلاعات کارکرد در مقاطع ماهانه
نگه داری اطلاعات و مزایا و کسور ماهانه
پرداخت و کسور گروهی ماهانه
ثبت کارکردها جهت محاسبه حقوق و صدور فیش حقوقی
بعد از انجام مراحل ثبت اطلاعات کارکنان و صدور حکم کارگزینی حال میبایستی اطلاعات کارکرده ماهانه از همان گزارشی که از سیستم تهیه شده بود را وارد نرم افزار حقوق و دستمزد در قسمت کارکرد ماهانه نماییم که بعد از اتمام اطلاعات در قسمت محاسبات حقوق ماهانه محاسبات را نیز انجام میدهد در تصویر زیر منوی ثبت اطلاعات را در سیستم حقوق و دستمزد نشان میدهد.
نمونه فیش حقوق صادر شده .
ارسال سند حسابداری حقوق و دستمزد :
بعد از اتمام مراحل فوق و اطمینان از صحت درستی عملیات های انجام گرفته سند حسابداری ماه مربوط را که به صورت اتوماتیک تهیه میگردد برای حسابداری ارسال میگردد .
صدور سند حقوق و دستمزد