شنبه, 03 آذر 1403

 



گزارش بازرسي و حسابرسي سازمان تعاون روستايي استان البرز

 

 

(( بسم الله الرحمن الرحيم))

 

 

پروژه:گزارش بازرسي و حسابرسي عملياتي سازمان تعاون روستايي استان البرز

 

 

دانشگاه علمي و كاربردي واحد 13 تهران  

 

استاد:خانم ميرزايي

 

تهيه كننده : حسين درزي

 

عنوان درس :كاربيني

 

 

 

 


                                                                    

                                                                                                                                                                              باسمه تعالي

مقدمه:

هدايت ؛ حمايت و نظارت بر عملكرد تعاونيها و تشكلهاي بخش كشاورزي از مهمترين وظايف حاكميتي سازمان مركزي تعاون روستايي ايران محسوب ميگردد كه در راستاي تحقق اين اهداف سازماندهي و تاسيس ادارات تابعه در استانها ميباشد؛ اداره تعاون روستايي شهرستان كرج در سال 1390 شمسي و در پي استان شدن شهرستان كرج از سازمان تعاون روستايي استان تهران تفكيك و به سازمان تعاون روستايي استان البرز تبديل گرديده و با تصويب و تغيير پستهاي سازماني همچنان به كار خود ادامه ميدهد كه در ذيل نمونه اي از گزارش بازرسي و حسابرسي عملياتي از سازمان مذكور و واحدهاي تابعه تقديم ميگردد .قبل از آن توضيح مختصري در خصوص حسابرسي عملياتي و معيارهاي آن عنوان ودر ادامه گزارش حسابرسي سازمان تعاون روستايي استان البرز و عملكرد برخي از واحدهاي حوزه عمل آن سازمان تشريح ميگردد.

حســابرســی عملیـــاتی:

(حسابرسی عملیاتی) یکی از انواع خدمات مشاوره مدیریت است که روز به‌روزاهمیت بیشتری می‌یابد. نگاهی اجمالی به کتابها و نشریه‌های موجود دربارهاین نوع خدمات حرفه‌ای، موید این نکته است که برای بیان و نامگذاری آن، ازواژه‌ها و اصطلاحات مختلفی استفاده شده است. حسابرسی عملیاتیدارای سه مولفهکارایی، اثربخشی و صرفه‌اقتصادی است که از اهمیت زیادیبرخوردارند. امروزه،ارزیابی کارایی ، اثربخشی و صرفه‌اقتصادی باید بخشیاز فرایند عادی مدیریتهر واحد تجاری در بخش عمومی و خصوصی باشد و مدیران،بررسی عملکردها رابه‌عنوان یکی از مسئولیتهای خود برای کنترل فعالیتهاتلقی کنند و ارزیابیمستقل عملکرد مدیران از طریق واحد حسابرسی داخلی یاحسابرسان عملیاتی صورتگیرد. در حسابرسی مالی،حسابرسان بیشتر، ازاستانداردها و اصول پذیرفته شده حسابداری به‌عنوانمعیار استفاده می‌کنند.معیارها در حسابرسی عملیاتی، شرایط متفاوتی باحسابرسی مالی دارند، زیرااولا‌ً این نوع حسابرسی نظامی نوظهور است ودیدگاهها و اسلوب‌شناسی آن درهر کشور متفاوت است. ثانیاً از پشتوانهدوره‌ای طولا‌نی در کارهای دانشگاهیو حرفه‌ای برخوردار نیست. ثالثاً،حسابرسی عملیاتی در شرایط حاضر سعی درارزیابی عملکرد واحدهای اقتصادیدارد. معیارها معمولا‌ً درون‌سازمانی هستندو یا به وسیله حسابرس عملیاتی وبا هماهنگی مدیریت

تدوین می‌شوند. یکمعیار حداقل در دو شکل عام و خاصقابل ارائه است. معیارهای عام از اصولعقلا‌یی یا تفکر منطقی استنتاجمی‌شود. معیارهای خاص از روشهای دستیابی بههدفهای یک پروژه یا برنامه خاصمنتج می‌شود. ویژگیهای کلیدی معیارها شاملقابل فهم بودن، مربوط بودن،قابل اتکا بودن و مقایسه‌پذیر بودن است.

تعریف حسابرسی عملیاتی:

حسابرسی عملیاتیعبارت از فرایند منظمو روشمند ارزیابی اثربخشی، کارایی و صرفه اقتصادیعملیات سازمان و گزارشنتایج ارزیابی، همراه با پیشنهادهای عملی به اشخاصذیصلاح برای بهبودعملیات است. سه مؤلفه اثربخشی، کارایی و صرفه اقتصادی به شرح ذيلاهمیت زیادی درحسابرسی عملیاتی دارد.
کارایی: عبارت است از نسبت نتایج به‌دست آمده از عملیات (ستانده) به منابعمصرف شده (داده). براساس این تعریف، عملیات کارا عملیاتی است که بااستفاده از روشهای بهینه، حداکثر بازده (ستانده) را با صرف حداقل منابع(داده) تامین کند. صرفه اقتصادی: عبارت است از تلاش در جهت حداقل کردنهزینه تحصیل و استفاده از منابع سازمان با حفظ کیفیت مناسب، و اثر بخشي عبارتست از: ميزان دستيابي به هدفها.

 

آشنایی با مفاهیم اساسی‌ حسابرسی عملیاتی‌(معیار)

معیارها یک مجموعه‌ای از شاخصها هستند کهحسابرسان یافته‌های خود را با آنمی‌سنجند تا به نتیجه‌گیریهای منطقی دستیابند؛ و به عبارت دیگراستانداردهایی هستند که مدیریت واحد اقتصادیمی‌تواند به‌طور واقعبینانهانتظار داشته باشد که به آنها دست یابد.معیارمبنای قضاوت است. حسابرسیعملیاتی نیز شکلی از قضاوت است. هر پروژه،برنامه و واحد اقتصادی، عملکردیخوب، مناسب و یا بد دارد و در نتیجهحسابرسان عملیاتی نیز باید، چه به‌طورصریح و چه ضمنی، برای امر قضاوت خوددر حسابرسیها از معیار استفاده کنند. از این‌رو، این معیارها هسته مرکزیکل فرایند حسابرسی را شکل می‌دهند.

معیارها در حسابرسی مالی‌

در حسابرسی مالی، حسابرسان بیشتر، ازاستانداردها و اصول پذیرفته شدهحسابداری به‌عنوان معیار استفاده می‌کنند. این استانداردها و اصول پذیرفتهشده طی سالیان متمادی از طریق‌ممارست وکارهای دانشگاهی و حرفه‌ای استنتاجشده است. در نتیجه حسابرسی مالیبه‌عنوان نظامی مستحکم، رشد می‌کند وعملکرد آن در سرتاسر دنیا تقریباًیکسان است.

معیارها در حسابرسی عملیاتی‌

معیارها در حسابرسی عملیاتی شرایط متفاوتیبا حسابرسی مالی دارند، زیرااولا‌ً این نوع حسابرسی نظامی نوظهور است ودیدگاهها و اسلوب‌شناسی آن درهر کشور متفاوت است. ثانیاً، از پشتوانهدوره‌ای طولا‌نی در کارهایدانشگاهی و حرفه‌ای برخوردار نیست. ثالثاً،حسابرسی عملیاتی در شرایط حاضرسعی در ارزیابی عملکرد واحدهای اقتصادیدارد. این نوع حسابرسی با انواعمختلف اطلا‌عات مالی و غیرمالی روبه‌روست. دامنه رسیدگی آن می‌تواند ازدرستکاری مدیران، مدیریت صحیح، متناسب بودنسیستم اطلا‌عاتی و کاراییعملیات تا عملی بودن تصمیمگیریهای گوناگون رادربر گیرد. بنابراین حسابرسان عملیاتی در زمینه‌ایبه مراتب دشوارتر ازحسابرسان مالی فعالیت می‌کنند.

 

موضوع :گزارش بازرسی و حسابرسي عملياتي استان البرز :

احتراما گزارش رسیدگی بعمل آمده از عملیات وعملکردبرخی از فعالیت واحدهای تعاونی حوزه عمل سازمان تعاون روستائی استان البرز ، به شرح ذیل تشریح وگزارش میگردد :

 

الف ) سازمان تعاون روستائی استان البرز :

1- این استان با دارا بودن 3 اداره شهرستان (کرج – ساوجبلاغ- هشتگرد) وایجاد 3 شهرستان جدیدالتاسیس (نظرآباد- طالقان- اشتهارد) که فاقد اداره و نمایندگی می باشند ،ادارات مذکور به همراه سازمان استان دارای تعداد 114 پست مصوب بوده که با 47 نفر شاغل اداره میگردند که از این تعداد 18 نفر در شهرستانها و29 نفر در ستاد استان مشغول بخدمت می باشند که از47 نفر فوق الاشاره 25 نفر دارای تصدی پست ،7 نفر شرکتی و10 نفرکارمشخص و1نفروظیفه می باشند .لازم به ذکر است که تا پایان سال 1391 تعداد 12 نفر ودر سال 1393 تعداد 5 نفر بازنشسته خواهند شد .که از لحاظ نیروی انسانی وبه تبع آن رسیدگی به امورات محوله سازمانی ازوضعیت مطلوبی برخوردارنمی باشند .

2- از لحاظ امکانات فیزیکی دارای 7 دستگاه خودرو بوده که دودستگاه بصورت اجاره ای باراننده وسه خودرو ازطرف سازمان مرکزی در اختیار ستاد استان می باشد .

3- از لحاظ ساختمان اداری این استان فاقد ساختمان اداری با مالکیت دولتی بوده وساختمان ستادباتوجه به اینکه اعیانی آن دراختیاراتحادیه وعرصه دراختیارسازمان است باتغییرات وتعمیرات بوجودآمده بعدازتاسیس استان درسال 90 ایجادوراه اندازی شده است .

4- سرانه مزایایی از قبیل اضافه کار 30 ساعت وماموریت 5 روز برای هرنفر در ماه پرداخت میگردد که با توجه به پراکندگی شبکه در استان و کمبود پرسنل وسایر موارد نیازمند حمایت بیشتری می باشند .

5- استان دارای40 واحد تعاونی فعال بوده که 16 واحد تعاونی روستائی و 13 واحد تعاونی کشاورزی 9 واحد تعاونی تولیدروستائی 2 واحدتعاونی روستائی زنان بوده وهمچنین دارای   5 واحد نظام صنفی می باشند.

6- بر اساس دستورالعمل خرید محصولات تضمینی وقرارداد فی مابین سازمان تعاون روستائی استان با اتحادیه ها وشرکتهای تعاونی حوزه عمل استان در سال 1390 محصولات کشاورزی تضمینی بشرح زیر خریداری وطبق مقررات ابلاغی بفروش رسیده است.

- خرید تضمینی حدود 25 تن کلزا.

- فروش مقدار284954 کیلوگرم ازپیاز تضمینی ارسالی سال 1390 كرمانشاه واستان گيلان به تناژ523510 کیلوگرم.

- فروش مقدار 50580 کیلوگرم سیب زمینی ارسالی ازاستان تهران به تناژ426724 کیلوگرم.

شایان ذکر است ، عملیات خرید وفروش محصولات تضمینی در حسابهای مالی سازمان تحت سرفصلهای موقت منعکس شده است وثبت قطعي آن موکول به صورت وضعیت نهایی مراکز خرید گردیده وهزینه های تبعی خریدوفروش به صورت علی الحساب به مراکز پرداخت شده ومبالغ پرداختی باهزینه های جاری مراکز خرید قابل سنجش نبوده وجوابگوی هزینه های انجام گرفته نمی باشد که در نتیجه تاثیر بر عملکرد منفی مراکز خرید خواهدداشت.

7- براساس آمار ارائه شده توسط استان تعداد15 واحد تعاونی مجهز به نرم افزار حسابداري پيشرفته فراز گردیده تعداد12 واحد استفاده کاربردی نموده واطلاعات 15 واحدتعاونی آماده ارسال اطلاعات از طریق شبکه اطلاع رسانی ( سما ) می باشد که با توجه به نداشتن خط

مستقیم تلفن اطلاعاتی به سازمان مرکزی ارسال نگردیده است لذا باتوجه به تعهد استان به تعداد 40 واحد در سال 1390 از برنامه عقب می باشد .

9- در سال 1391 تعداد 39 نفر روز برای فراگیران تعاون روستائی ،کشاورزی وتعاونی تولید و63 نفر روز برای تعاونی زنان و141 نفر روز برای کارکنان سازمان دوره های آموزشی برگزار گردیده که این امر علی الخصوص برای کارکنان دولتی در سطح پائینی می باشد وطبق برنامه ابلاغی ایجادوسازماندهی شرکت تعاونی کشاورزی تولید گل هاي زينتي درتاریخ 05/04/1391 به شماره ثبت 22617 انجام پذیرفته است .

10- در خصوص ساماندهی مجامع تعاونیها از تعداد 12 واحد تعاونی مشمول در سال 1391تعداد3 واحد برگزار گردیده 7 واحد به دلایل مختلف ازجمله ماه رمضان – بیماری وخلع مدیرعامل وافراز زمینهای سهامداران برگزارنگردیده و موعد برگزاری مجامع 5 واحد تعاونی نیز نرسیده است .

11- علیرغم وجوه واریزی در سال 1391 به حساب اتحادیه هما هنگی ونظارت ،طی بررسیهای بعمل آمده مانده وجوه 3% آموزش در حساب واحدهای تعاونی تحت پوشش استان در حدود 260 میلیون ریال می باشد.

12- استان البرزدرسال 91 دارای 72 غرفه بوده که 53 غرفه مربوط به شرکت تعاونی کشاورزی گل و گیاه می باشد ودر سال 91 تعداد 23 غرفه درحال احداث می باشد.

13- اهم پرونده های دعاوی حقوقی مطروحه درمحاکم قضایی علیه اشخاص حقیقی وموسسات خصوصی وسایر عملکردهای مربوط به واحد حقوقی :

- رسيدگي به پرونده حقوقي مدير عامل وقت شركت تعاوني روستايي الهام و صدور راي مبني بر واريز مبلغ 40000000 ريال مبني بر جبران خسارت وارده به وسيله نقليه تحويلي به ايشان.

- رسيدگي به پرونده تصرف غيرمجاز در زمينهاي زراعي و كشاورزي شركت تعاوني روستايي الهام توسط آقاي محمدرضا رسولي و رفع تصرف از طرف ايشان و جبران خسات وارده به مبلع 90000000 ريال.

- رسيدگي به پرونده شكايت زنبورداران از مديرعامل وقت شركت تعاوني زنبورداران كاميار مبني بر عدم ارائه دارو به زنبور داران و جبران خسارت وارده به آنها.

ب) وصول مطالبات :

 

1- پیگیری وصول 42 فقره مطالبات شرکت تعاونی روستايي بهار ساوجبلاغ ( صدور اظهارنامه –طرح دعاوی درمحاکم )

2- پیگیری وصول 5 فقره مطالبات تعاونی گاوداران کرج

3- پیگیری پرونده وصول مطالبات تعاونی دامداران ساوجبلاغ ازانباردار بالغ بر 2100 میلیون ریال که درحال حاضر بدلیل اعتراض انباردار درمرحله کارشناسی می باشد.

4-رسیدگی به وضعیت بدهی مدیرعامل تعاونی روستايي بهار ساوجبلاغ بالغ بر 260 میلیون ریال.

ج) رسیدگی به شکایات ودرخواستها:

1- اخذ 131 فقره درخواستهای اعضا تعاونی اميد پورکان ورسیدگی به انها

2- اخذ تقاضای 17 نفر اعضا تعاونی دامداران ورسیدگی به آنها.

د) پیگیری پرونده های حقوقی :

1- پیگیری اخذ سند مالکیت انبار 1500 تنی سازمان ومحوطه سه هکتاری واقع درحصارك كرج با عنایت به اینکه درسنوات قبل بدلیل دفاع نادرست منتهی به صدوررایی به نفع شرکت تعاونی روستایی نويد ماهدشت شده است وشرکت موصوف ادعای مالکیت مجموعه مذکوررادارد.

2- برگزاری جلسه مشترک با مسئولین تعاونی امين ومدیران محترم وزارت كشور برای فروش ملک شرکت به وزارت مذکور که منتهی به اعزام کارشناس شده وباعنایت به پائین بودن نرخ کارشناسی وبدهی گسترده شرکت به بانکها وپرسنل خود موضوع مورد اعتراض قرارگرفته ودرحال تجدید کارشناسی می باشد.

3- پیگیری پرونده شکایت خانم فرشته محمدي از شرکت تعاونی روستایی ارژن دائر بر استردادملک موروثی خود ازشرکت ولازم به ذکراست ملک موصوف توسط اجرای احکام دادگستری به مزایده گذاشته شده وتعاونی ارژن بعنوان برنده مزایده اعلام وهم اکنون ملک رادر تصرف خود دارد.

4- پیگیری پرونده ساختمان مسكوني شركت تعاوني دامداران فجر.

متاسفانه این ملک توسط فردی بنام محمد لطيفي و بطور اقساطی ازشركت تعاوني خریداری شده ونامبرده درپرداخت اقساط تعلل نموده واتحادیه نیز معامله رافسخ نموده است اما علیرغم

طرح دعوی درمحاکم بدوی وتجدید نظروحتی اعاده دادرسی وطرح موضوع درهیات تشخیص دیوان عالی کشور نهایتا به دلیل دفاع نامناسب وعدم پیگیری جدی موضوع درسنوات قبل پرونده درشعبه 15 تجدید نظر دادگاه عمومی تهران منتهی به صدوررای بنفع طرف مقابل شده وبنوعی بایکوت شده است وملک موصوف نیز دارای ارزش بسیار بالایی درشرایط فعلی می باشد.

5- جمع آوری اسنادعادی ورسمی شبکه وسازمان وتهیه مقدمات طرح موضوع اخذ سندرسمی درکمیسیونهای مواد 147 و148 اداره ثبت اسنادواملاک .

6- طرح پرونده اجاره انبار سازمان دركمال آباد به غیر در دادسرای كرج علیه مدیرعامل ورئیس هیئت مدیره اتحادیه تعاون روستائی شاهد كه برای پيگيري با مرکز مکاتبه شده است .

- ساختمان اداری ( عرصه متعلق به سازمان – اعیانی متعلق به اتحادیه )

- انبار حصارك كرج ( عرصه متعلق به اتحادیه – اعیانی متعلق به سازمان )

- مرکز آموزش ( عرصه متعلق به اتحادیه – اعیانی متعلق به سازمان )

7- پیگیری پرونده تخریب انبار تعاونی تولید محمدآباد که با تدبیر سازمان از این امر جلوگیری شده است .

و- سایر موارد :

1- تهیه اساسنامه وآئین نامه تعاونی مسکن وصندوق قرض الحسنه کارکنان

2- تهیه لایحه برای هیاتهای تشخیص وحل اختلاف اداره کار برای تعاونی های ساوجبلاغ- آزادي- محمديه.

3- تنظیم قراردادهای پیمانکاری – اجاره خودرو – مشارکت تعاونیها – وکالت ومشاوره

4- ارائه مشاوره حضوری وتلفنی درتمام ساعات شبانه روز به مدیران وکارکنان شبکه.

5- رسیدگی به وضعیت بدهی مدیر عامل تعاونی دامداران كوهسار بالغ بر241 میلیون ریال 14- ظرفیت انباری استان 9550 تن بوده که 5600 تن آن مالکیت دولتی داشته وحدودا" 3950 تن انبارهایی که عرصه ان بامالکیت شرکت واعیان آن متعلق به سازمان می باشد .در ضمن مجوز مزایده فروش تعدادی ازانبارها رااز مرکز دریافت نموده اند.

اتحادیه تعاوني روستایی شهرستان کرج :

1-     1390 در سال تعداد صورتجلسات هیات مدیره 12 جلسه بوده ودر سال 1391 به پایان آذر تعداد یک جلسه بتاریخ 12/09/1391 برگزار شده است .

2-     هیچگونه گزارشی از بازرسین قانونی واحد تعاونی در سالهای 90 و91 به اتحادیه ارائه نگردیده بود .

3-                 آخرین آگهی تغییرات انتخاب هیات مدیره در تاریخ 12/10/1388 وبه شماره 3759 اداره ثبت اسناد شهرستان کرج به ثبت رسیده که با عنایت به اتمام اختیارات هیات مدیره در تاریخ 20/11/1391 به شماره 322/194 مسئول اداره شهرستان کرج به اتحادیه جهت انعکاس به شرکتهای تعاونی روستائی تحت پوشش به منظور معرفی نامزدهای انتخاب هیات مدیره ارسال گردیده بود .

4-     تعدادنیروهای شاغل دراتحادیه شامل مدیرعامل- حسابدارو2 انباردارو1 كارمند دفتري و 4 راننده می باشدکه مجموعا 8 نفرمی باشند ومدیر عامل بازنشسته اتحادیه می باشد.

5-     کسری ذخیره پرسنلی به تاریخ 29/12/90 مبلغ 251 میلیون ریال می باشد.

6-     مانده بدهی شرکت تعاونی روستایی نبوت بابت وام ماخوذه ازاتحادیه کرج درتاریخ 15/8/86 مبلغ 218 میلیون ریال می باشد.

7-     سرمایه اتحادیه مبلغ 546 میلیون ریال واندوخته قانونی 680 میلیون ریال به تاریخ 29/12/90 می باشد.

8-     زیان سنواتی اتحادیه قابل توجه مي باشد.

9-     هیچگونه فعالیت بازرگانی به جز خریدوفروش کود درفعالیتهای اتحادیه مشاهده نگردید.

10- هزینه احداث ساختمان اداری سازمان استان در دفاتر قانونی اتحادیه در سرفصل ساختمان درحال احداث به مبلغ 595 میلیون ریال ازسال 84 به ثبت رسیده است.

11- طی صورتجلسه شماره 34986 مورخ 09/12/78 فی مابین شهرداری محمدشهر واتحادیه تعاون روستائی شهرستان کرج مقرر گردید یکی از انبارهای واقع در رحمت آباد به شهرداری جهت انجام امور فرهنگی ورزشی اختصاص داده شده وبر اساس بند 3 صورتجلسه مذکور ( تصویر صورتجلسه به پیوست ) ودرصورت درآمد بخشی ازآن باتوافق طرفین به اتحادیه تعاون روستائی اختصاص یابد.که به تاریخ بازرسی نکته حائز اهمیت اینکه دربررسیهای به عمل آمده

هیچگونه مجوزی دردفاتر صورتجلسات هیئت مدیره درسال 79 وسنوات بعد مبنی برواگذاری اموال مذکور به شهرداری مشاهده نگردید وکماکان انبار موصوف دراختیار شهرداری می باشد.

12- سند مالکیت گلخانه ومرکز آموزش کرج درتاریخ 11/12/91در رهن بانک ملت شعبه مرکزی کرج جهت تمدید وام اتحادیه درآمده ولی تاتاریخ بازرسی تمدید وام مذکور توسط بانک ملت صورت نگرفته است.

 

اتحادیه تعاونی روستائی شهرستان ساوجبلاغ :

1-تعدادصورتجلسات هیئت مدیره درسال 90 شامل 21 جلسه ودرسال 91 تاتاریخ تهیه گزارش 27 جلسه می باشد.

2- ثبت عملیات حسابداری درنرم افزار پيشرفته یکپارچه فراز صورت نگرفته ودرحین بازرسی از طریق استان در حال نصب بوده است ودفاتر قانونی بروز نمی باشند .

3- بنا به اظهارات مسئولین اتحادیه واداره شهرستان ،حسابدار اتحادیه وظایف محوله خودرا به نحو مطلوب انجام نداده است همچنین طی گفته مسئولین یک فقره از چکهای دریافتی از شرکت خدمات كشاورزي بام دشت را که بابت کارمزد خدمات صورت گرفته می باشد را از طریق سوءاستفاده از مهر اتحادیه به نفع شخصی وصول نموده ومورد دیگر آنکه سیستم مالی فراز را به یکی از واحدهای تعاونی تحت پوشش فروخته است

4- موجودی مواد وکالای اتحادیه به پایان سال مالی 1390 بصورت غیر واقعی ثبت دفاتر قانونی گردیده است که در حسابرسی سالیانه 90 نیز بدان اشاره گردیده است .

5- درحین بازرسی مشاهده گردید که نحوه حضور وغیاب وانجام کارهای معمول اتحادیه فاقد نظم واصول خاص می باشد .

6-مانده سرفصل حسابها واسناددریافتنی وسایر حسابهای دریافتنی بالغ بر5 میلیارد ریال بوده که بالغ بر3 میلیارد ریال آن بدهی شرکتهای تعاونی عضو بوده و2 میلیارد ریال آن مربوط به اشخاص وسایرموسسات ونهادهای حقیقی وحقوقی می باشد .

7- مانده مربوط به سرفصل ذخیره قانونی در حدود 1763 میلیون ریال وسرمایه آن در حدود 560 میلیون ریال می باشد .

8- از سنوات قبل مبلغ 1489 میلیون ریال تحت عنوان تسهیلات از بانک ملت اخذ گردیده که تاکنون نتوانسته نسیت به تسویه آن اقدام نماید .

9- در سال 1391 ساختان اداري و انبار اتحادیه واقع در سید جمال الدین به ارزش 829 میلیون ریال به فروش رفته که طی مذاکره حضوری با رئیس هیات مدیره ومدیر عامل وقت مقرر گردید با عنایت به اینکه مجوز فروش ساختمان و انبار از طرف سازمان مرکزی در راستای اجرای طرح ارائه شده ( تبدیل به احسن نمودن دارائی )از طریق اتحادیه صادر گردیده لذا مصارف وجوهات مربوطه بایستی بر اساس طرح مذکور وزیر نظر سازمان تعاون روستائی واداره شهرستان مزبور صورت پذیرد .

10- هیچگونه گزارشی از بازرسین قانونی واحد تعاونی در سالهای 90 و91 به اتحادیه ارائه نگردیده بود.

شرکت تعاونی روستائی شاهد :

1-  در بررسیهای بعمل آمده مشاهده گردید که تعداد جلسات هیات مدیره برگزار شده در سال 1390 به تعداد 7 جلسه بوده ودر سال 1391 به پایان مهر ماه هیچگونه جلسه ای انجام نگردیده بود .

2-  مدیر عامل وحسابدار شرکت تعهد محضری وچک بعنوان تضمین ابوابجمعی اخذ گردیده ولی چون مربوط به سنوات قبل می باشد بنابراین نیازمند بروز شدن می باشد .

3-     هیچگونه گزارشی از بازرسین قانونی واحد تعاونی در سالهای 90 و91 به اتحادیه ارائه نگردیده بود.

4-  باتوجه به نصب نرم افزار مالی فراز در سیستمهای کامپیوتری شرکت ،متاسفانه نسبت به استفاده از این نرم افزار اقدام نگردیده است .

5-  در سال 1391 نسبت به تجدید ارزیابی دارائیهای شرکت اقدام ومبلغ 991 میلیون ریال به سرمایه قبلی اضافه ورقم سرمایه بالغ بر 10438 میلیون ریال وذخیره قانونی مبلغ 845 میلیون ریال بتاریخ بازرسی در دفاتر قانونی شرکت منعکس گردیده است .

6-  مانده وامهای تعاونی اخذ شده توسط اعضاء که تاکنون به حیطه وصول در نیامده ومعوق بوده مبلغی در حدود 241 میلیون ریال می باشد .

7-  درحساب بستانکاران مبلغ 98 میلیون ریال تحت عنوان سود سهام توزیع نشده به ثبت رسیده که بایستی نسبت به توزیع آن بین سهامداران اقدام واعمال حساب گردد.

8-  دربررسی های بعمل آمده حدود 78 میلیون ریال کسری ذخیره سنوات کارکنان محاسبه واعمال حساب نگردیده است.

                                                                    

                                                                 حسابرس و بازرس اعزامي

                                                                                                                                                                                          

نويسنده : حسين درزي

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.