شنبه, 03 آذر 1403

 



مسیح دانشوری روابط عمومی


 

blackboard 5560

 

احداث كاخ مظفري

 

ظفر الدين شاه كه در زمان ولايتعهديخود در تبريز اقامت داشت به بيماري سل مبتلا بود. با توجه به اينكه در آنزمان دارويي براي سل وجود نداشت پزشكان توصيه كردند تا وليعهد در مكاني خوشآب و هوا سكونت نمايد.

 

پس از بررسي نقاط مختلف تهران قريه دارآباد براي اسكان مظفرالدين شاهانتخاب شد. «علي اصغر خان اتابك اعظم» در سال 1319 ه-ق مطابق با 1273 شمسيباغ بزرگي را در قريه دارآباد به مساحت 60 هزار متر مربع خريداري كرد. بهدستور «محمد خان حكيم الملك»، وزير دربار عمارت زيبايي در آن بنا شد و بهكاخ شاه آباد معروف گشت.

 

عمارت مذكور با طراحي فرانسوي و از نوع كلاه فرنگي در 2 طبقه ساخته شد. سقفآن داراي شيرواني و خرپاي چوبي است و تنها كاخ قاجاري است كه سقف آن بيضيشكل است. آيينه كاري و گچ بري هاي زيباي دو اتاق از اين بنا از شاهكارهايدوران قاجار به شمار مي رود. در مقابل عمارت آب نماي رنگي به شكل كلاه خودجنگي ساخته اند. از ديگر تزيينات اين بنا گچ بري هاي گلويي ديوارهاي هرطبقه، سر ستون هاي پلكاني و تزيينات چوبي است كه به صورت لمه كوبي در طبقهفوقاني و در پنجره هاي طبقه پايين ديده مي شوند.

 

پس از فوت مظفرالدين شاه به تدريج اين مركز به آسايشگاهي براي بيمارانمسلول تبديل شد و بعدها پس از تغيير حكومت اين زمين و ساختمان كاخ بدوناستفاده مانده بود تا اينكه مرحوم دكتر مسيح دانشوري در سال 1310 شمسي يكمدرسه پرستاري در آن احداث كرد و متعاقب اين اقدام در دهه بيست ساختمان‌هايمتعددي توسط وزارت بهداري وقت، بعضي موسسات ديگر و اشخاص خير در محوطه بناشد(از جمله ساختماني قديمي كه به ساختمان«فخرالدوله» مشهور است و توسط «بانو فخرالدوله» دختر مظفرالدين شاه احداث شده است ايشان بانويي خير بود وآسايشگاه كهريزك توسط وي احداث گرديد). همچنين ساختمان بخش هاي بيمارانمسلول توسط مهندسان آلماني با معماري خاص طراحي و به شكل بال خميده ساختهشد.

 

dr-masih 5945

 

دكتر مسيح دانشوري كه بود؟

 

تولد «مسيح دانشوري» در سال 1278 در نيشابور ذكر شده است و بستگان و نزديكاندكتر مسيح‌دانشوري مي‌گويند كه تولد اين فرزند از ابتدا موجب خرسندي وعلاقه زياد «مجدالحكماء» بوده است . سه سال بعد از تولد مسيح،‌ خانواده وي از نيشابور به ترشيز (نام قبليكاشمر) مي‌روند و در آنجـا سكونت مي‌كنـند. مسيــح تا كــلاس 6 دبستان درترشيز تحصيل مي‌كند و بعد پدرش وي را براي ادامه تحصيل به مشهد مي‌فرستد. بعد از دو سال تحصيل در مشهد،‌ مسيح دانشوري به پيشنهاد و كمك مالي واليمشهد براي ادامه تحصيل در فضاي مناسب تر به تهران فرستاده مي‌شود و درمدرسه «سن لوئي» تحصيلات خود را تا 17 سالگي دراين مدرسه ادامه مي دهد. (درآن زمان در تهران فرانسوي‌ها به كمك مبلغين مذهبي خود دو مدرسه «سن لوئي» « ژاندارك» را در تهران داير كرده و اداره مي كردند.

 

 

 

ورود به حرفه پزشكي و راه اندازي بيمارستان ريوي

 

مسيح در همان سال به پدر خود اصرار مي كند كه بايد در رشته طب تحصيل كند وبراي اين كار بايد به فرنگ برود پدر مسيح با كمك‌گرفتن از امير قائن (اميرشوكت الملك علم، پدر اسدالله علم وزير دربار و نخست‌وزير محمدرضا پهلوي) كهبه‌واسطه طبابت با ايشان آشنايي داشته، وي را در سال 1302 به فرانسهمي‌فرستد تا در رشته طب به تحصيل ادامه دهد. دكتر مسيح دانشوري پس از خاتمهتحصيلات در رشته بيماريهاي ريوي و سل از فرانسه مراجعت مي كند و بيمارستانمسيح دانشوري فعلي را محلي مناسب براي تبديل به يك مركز استراحت و درمانبيماران مبتلا به سل يافت و در اين زمينه تلاش فراواني كرد و در 26 مردادماه 1316 شمسي اين مركز رسما به عنوان آسايشگاه سل شاه آباد افتتاح شد. پساز آن دكتر مسيح دانشوري با همتي والا به معالجه و درمان بيماران مبتلا بهسل پرداخت و در اين راه از هيچ تلاشي فروگذار نكرد. او زمينه ساز جذبمتخصصين جراح ريه از خارج(نظير دكتر صادق قاضي) شد و سرانجام توانست آنجارا به صورت يك بيمارستان و آسايشگاه مطابق با استاندارهاي زمان برايبيماران سلي تبديل نمايد تا درمان هاي متداول آن روز در آنجا صورت بگيرد.

 

patient 11569

 

از آسايشگاه مسلولين تا قطب منتخب علمي كشور

 

ميرزا علي اصغر خان امين السلطان در سال 1320 ق، زميني را درشمالي‌ترين نقطه تهران خريداري نمود تا به توصيه پزشکان فرانسوي، مظفرالدينشاه که مبتلا به سل ريوي گرديده بود، دوران نقاهت خود را در آن جا بسرببرد.

 

پس از فوت مظفرالدين شاه، اين مرکز به تدريج به آسايشگاهي برايبيماران مسلول تبديل شد. بعدها پس از تغيير حکومت اين زمين و ساختمان کاخبدون استفاده مانده بود تا با همت مرحوم دکتر مسيح دانشوري در سال 1310شمسي پس از كسب مجوز از دربار، يک مدرسه پرستاري در آن احداث گرديد.

 

متعاقب اين اقدام در دهه بيست ساختمان‌هاي متعددي توسط وزارت بهداريوقت، بعضي موسسات ديگر و اشخاص خير در محوطه بنا شد. در سال 1365، بدنبالآغاز رسمي فعاليت دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، زير مجموعه اين دانشگاهشد.

 

مرکز تحقيقات سل و بيماريهاي ريوي که در محوطه فيزيکي مرکز پزشکيدکتر مسيح دانشوري واقع شده در سال 1371 تاسيس و شروع بکار نمود و در سال 1377 مرکز تحقيقات و بيمارستان با يكديگر ادغام و بعنوان مرکز آموزشي،پژوهشي و درماني سل و بيماريهاي ريوي دکتر مسيح دانشوري تغيير نام يافت. يكسال بعد مركز به عنوان قطب علمي منتخب كشور در زمينه سل و بيماريهاي ريويبرگزيده شد. در سال 1384 بانك توسعه اسلامي (IDB) اين مركز را به نام مركزهماهنگي‌هاي آموزشي SRVP بانك برگزيد. در سال 1386 اين مركز به عنوان مركزهمكاريهاي كنترل دخانيات سازمان بهداشت جهاني و مركز همكاريهاي آزمايشگاهيسل اتحاديه جهاني سل و بيماريهاي ريوي (IUATLD) انتخاب گرديد. در حال حاضرمرکز همکاريهاي آموزش منطقه مديترانه شرقي سازمان بهداشت جهاني و همچنيندبيرخانه منطقه خاورميانه اتحاديه بين المللي مبارزه با سل و بيماريهايريوي است و مرکز رفرانس برنامه هاي آموزشي و تحقيقاتي سل در سطح کشور نيزمي‌باشد.

 

به دنبال آغاز رسمي فعاليت دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در سال 1365،مركز پزشكي مسيح دانشوري زير مجموعه اين دانشگاه قرار گرفت. «مرکز تحقيقاتسل و بيماريهاي ريوي» که در محوطه فيزيکي مرکز پزشکي دکتر مسيح دانشوريواقع شده در سال 1371 شمسي تاسيس و شروع به کار نمود. در سال 1377 شمسي، «مرکز تحقيقات سل و بيماريهاي ريوي» و «بيمارستان مسيح دانشوري» با يكديگرادغام و به عنوان مرکز آموزشي، پژوهشي و درماني سل و بيماريهايريوي(بيمارستان دكتر مسيح دانشوري) تغيير نام يافت.

 

در سال 1378 مركز پزشكي مسيح دانشوري به عنوان قطب علمي منتخب كشور درزمينه سل و بيماريهاي ريوي توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي برگزيدهشد.

 

در سال 1384 بانك توسعه اسلامي (IDB) اين مركز را به نام مركزهماهنگي‌هاي آموزشي TAO /SRVP بانك برگزيد. سال 1386 اين مركز به عنوان «مركز همكاريهاي آزمايشگاهي سل اتحاديه جهاني سل و بيماريهاي ريوي» (IUATLD) انتخاب گرديد. همچنين در سال 1386 پژوهشكده سل و بيماريهاي ريويشامل 5 مركز تحقيقاتي مصوب دانشگاه با حضور دكتر حداد عادل رئيس وقت مجلسشوراي اسلامي افتتاح گرديد.

 

سال 1387 مركز تحقيقات پيشگيري و كنترل دخانيات پژوهشكده سل به عنوانمركز همكاريهاي كنترل دخانيات سازمان بهداشت جهاني WHO برگزيده شد كه تاكنون ادامه دارد. در حال حاضر مرکز پزشكي مسيح دانشوري مركز رفرانس برنامههاي آموزشي و تحقيقاتي سل و آزمايشگاه مرجع مايكوباكتريولوژي در سطح کشوراست، دومين آزمايشگاه مرجع ويروس شناسي كشوردر زمينه H1N1 به شمار مي رود وهمچنين تنها مركز پزشكي از راه دور كشور در بيمارستان مسيح دانشوري مستقرمي باشد.

Access-dr.vahid-dstjerdi2-s

 

 

افتخارات و دستاوردها

 

  • انتخاب به عنوان تنها قطب علمي سل و بيماريهاي ريوي كشور در سال 1378
  • مركز همكاريهاي آموزشي سل منطقه مديترانه شرقي سازمان بهداشت جهاني از سال 1372 تاكنون(پنج دوره متوالي)
  • دبير خانه منطقه خاورميانه اتحاديه بين المللي مبارزه با سل و بيماريهاي ريوي از سال 1375 تا 1387
  • راه اندازي اولين كلينيك ترك سيگار در كشور 1377
  • ارائه مشاوره هاي تلفني ترك سيگار از سال 1385
  • راه اندازي اولين واحد آزمايشگاه تست خواب كشور در سال 1385
  • مركز همكاريهاي كنترل دخانيات سازمان جهاني بهداشت از سال 1386 تا كنون
  • راه اندازي اولين مركز پزشكي از راه دور براي اولين بار در كشور در سال 1387
  • راه اندازي اولين بخش مراقبتهاي دارويي براي اولين بار در ايران در سال 1387
  • راه اندازي اولين اتاق تميز (Clean Room) در بخش مراقبتهاي دارويي براي اولين بار در ايران در سال 1388
  • راه اندازي اولين سامانه هوشمند تلفن گوياي ترك سيگار در كشور 1390
  • برگزاري اولين دوره آموزشي داروسازي بيمارستاني در سال 1390
  • برگزاري دوره آموزشي مقدمات بين المللي مراقبتهاي ويژه (FCCS) با همكاري انجمن مراقبتهاي ويژه آمريكا در سال 1390
  • انجام يك هزار و 500 مورد جراحي رفع تنگي ناي و كسب رتبه اول در انجام اعمال جراحي رفع تنگي ناي در منطقه و جهان
  • انجام 35 مورد پيوند دو ريه
  • انجام 25 مورد پيوند يك ريه
  • انجام پيوند قلب و ريه
  • انجام  پيوند ريه مجدد
  • انجام  همزمان پيوند قلب و كليه با همكاري تيم پيوند كليه بيمارستان طالقاني در سال1390
  • انجام 100مورد پيوند قلب
  • انجام موفقيت آميز پيوند «ناي به مري» بر روي مدل حيواني در سال 1390و كسب جايزه بهترين نوآوري بخش جراحي توراكس از انجمن اروپايي جراحيتوراكس
  • انجام اولين پيوند آزمايشگاهي ناي در جهان
  • انجام مونيتورينگ تهاجمي قلب براي اولين بار در ايران در بخش ICU
  • ارائه پروژه ساخت كبد مصنوعي توسط واحد تحقيقات تجربي
  • ساخت چسب كلاژني جهت آناستومتوز عروق- عصب
  • ساخت وريد مصنوعي بر اساس رشد سلولهاي اپيتليال بر پايه ماتريكس نانو
  • كشف ژن جديد در HPV
  • كشف روشهاي تازه در درمان بيماري سل نظير شناسايي عامل مقاومت دارويي به باسيل سل توسط مركز تحقيقات مايكوباكتريولوژي
  • كشف ژن موثر در بروز جذام و ثبت آن در بانك ژن و ارائه گزارش آن درمجلات معتبر بين المللي مرتبط توسط مركز تحقيقات مايكوباكتريولوژي
  • انتشار مجله تنفس به عنوان اولين مجله فوق تخصصي در زمينه بيماريهاي ريوي و سل به زبان انگليسي در كشور از سال 1380
  • انتشار مجله مايكوباكتريولوژي
  • انتخاب مركز تحقيقات ويروس شناسي به عنوان دومين آزمايشگاه مرجع ويروس شناسي كشور در زمينه H1N1
  • برگزاري پنج دوره كارگاه بين المللي آموزش برنامه هاي مبارزه با سل و ايدز براي پزشكان منطقه
  • برگزاري پنج كنگره بين المللي در زمينه سل،‌ بيماريهاي ريوي و مراقبتهاي ويژه با همكاري انجمن ريه اروپا و انجمن ريه آمريكا
  • همكاري در پروژه ساخت واكسن SRVP/TAO در كشورهاي اسلامي با همكاري بانك توسعه اسلامي IDB
  • عقد بيش از 22 تفاهم نامه با مراكز تحقيقاتي و دانشگاههاي معتبر بينالمللي نظير دانشگاههاي كارولينسكا، انستيتو تحقيقات سل بلاروس، مركزتحقيقات منزيس استراليا، KNCV هلند و ....
  • برگزاري بيش از 10 دوره آموزشي در زمينه تشخيص و درمان سل و ايدزبراي پزشكان، پيرا پزشكان، پرستاران و تكنسين هاي آزمايشگاهي كشورهاي همجوار نظير عراق، افغانستان، تاجيكستان و آذربايجان و ....


رسالت بيمارستان

 

درمان: ارئه خدمات درماني با كيفيت مطلوب در زمينه سل بيماريهاي ريوي قفسه سينه صدري و بيماريهاي مرتبط كاهش بيماري و ارتقائ سطح كيفي خدمات بهداشتي درماني .

 

آموزش : تربيت نيروهاي متخصص و كار آمد براي تامين نيازهاي كشور و توليد و ارتقاي دانش پزشكي. ايجاد تحول در نحوه آموزش .

 

پژوهش : انجام پژوهشهاي متنوع بنيادي توسعه اي و به ويژه كاربردي به منظور نوآوري و ابداع روش هاي پيگيري و تشخيص و درماني جديد.

 

چشم انداز

 

مركز آموزشي پژوهشي و درماني سل و بيماريهاي ريوي معتبرترين و علمي ترين مراكز آموزش پژوهش و درمان سل بيماريهاي ريوي قفسه صدري و بيماريهاي مرتبط كشور و جزء برترين مراكز علمي ارائه اينگونه خدمات در سطح ملي منطقه اي و بين المللي خواهد بود.

 

بخش ها و واحدها

 

1 – بخش هاي باليني كه شامل : قلب و عروق – اطفال – عفونت هاي تنفسي – آنكولوژي – نفرولوژي و مراقبتهاي ويژه ميباشد .

 

2- پاراكلينيك كه شامل : راديولوژي – سي تي اسكن و سونوگرافي – برونكوسكوپي و آندوسكوپي معده و سينوس – بازتواني ريوي – آزمايشگاه خواب – اسپيرومتري ميباشد .

 

3 – درمانگاه ها : جراحي قلب – ترك سيگار – پيوند ريه – آنكولوژي اطفال – آنكولوژي – آلرژي – جراحي – اعصاب روان – كاهش آسيب درد – اطفال – نفرولوژي و نفرولوژي اطفال - روماتولوژي – قلب و عروق – گوش و حلق و بيني .

 

4 - واحد روابط عمومي

 

1-فلسفه روابط عمومی
 هر سازمان و نهادی باید واحدی به نام روابط عمومی داشته باشد. چون باید آن نهاد مردم داری کند در واقع باید برای رضایت مردم جایگاهی از روابط غمومی داشته باشد.

2- هدف
ایجاد و حفظ و تداوم و تفاهم با مشتری

3- عمل
ایجاد و حفظ ارتباط با مشتری

4- وظیفه
اطلاع رسانی و پاسخگویی

نقش های روابط عمومی


1-آینده نگری                                    4- نظریه پردازی

2-بحران ستیزی                                5- نظریه پردازی

3-اعتبار سازی                                  6- تقویت اعتماد

 

 

 

مدیریت بحران

 

وظایف بخش روابط عمومی در مدیریت بحران

 

  • گزارش لحظه به از بحران
  • آگاه سازی پرسنل از تغییرات عمده در وضعیت حادثه
  • ایجاد پل ارتباطی بین مراجعین و مسئولین
  • اطلاع رسانی به رسانه ها با هماهنگی فرمانده سامانه (اتاق خبرنگاران)
  • پاسخگویی مناسب به داوطلبان جهت مشارکت در امداد و اعلام اقدام مورد نیاز
  • اطلاع رسانی متقابل به پرسنل و خانواده آنها


روابط عمومی بیمارستان مسیح دانشوری


روابط عمومی بیمارستان مسیح دانشوری به صورت یک واحد مستقل در تاریخ آبان ماه سال 1390 فعالیت خود را شروع کرد.

فعالیت این سازمان هم به صورت برون سازمانی و هم درون سازمانی است.

از فعالیت درون سازمانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. گزارش های رسانه ای (رسانه های جمعی) از فعالیت هایی که در مرکز انجام میشود.
  2. برگزاری مراسم های ویژه و سرمایه گذاری مشترک در طرح های هنری
  3. انتشارات ( مجله تنفس ) و استفاده بهینه از ظرفیت های وب سایت مرکز
  4. مناسبت های ویژه با اهداف ترویجی و تشویقی ( جشن نفس)

 

برون سازمانی

اجرای راه کارهایی برای همدلی و همبستگی بین مدیران و کارکنان سازمانی و همچنین برگزاری مسابقات فرهنگی و مناسبتی و برگزاری جشن ها

این واحد سازمانی مستقیما زیر نظر ریاست بیمارستان فعالیت خود را انجام میدهد که متشکل از زیرمجموعه های زیر میباشد:

ارتباط با رسانه - انتشارات و تبلیغات + وب سایت مرکز - ارتباطات مردمی و تحقیقات افکارسنجی- سمعی بصری

 

DSC 0089

 

 

نويسنده : نسرین بوجار

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.