به نام خدا
عنوان پروژه: واحد کاربینی
استاد : سرکار خانم آقا ملا
دانشجو : پرویز شهبازی
رشته : کارشناسی حرفه ای مدیریت تبلیغات تجاری
مقدمه
همانگونه که از عنوان و نام این شرکت مشخص است ، موسسه ای است چند منظوره با زمینه فعالیتهایی متنوع و گسترده از قبیل فیلم برداری و عکاسی در زمینه های مختلف از جمله مستند، خبری، صنعتی، ورزشی، هنری، آموزشی، تدوین، میکس و مونتاژ، ساخت برنامه های مولتی مدیا، طراحی لوگو و بروشور و ... که می توان این فعالیت ها را به صورت زیر طبقه بندی کرد:
1- فعالیت های فرهنگی هنری شامل :
عکاسی ، تصویر برداری ، میکس و مونتاژ ، صداگذاری ، چاپ عکس و ...
2- فعالیت های تبلیغاتی :
تهیه و چاپ کاتالوگ، بروشور، بنر، تابلوهای تبلیغاتی فلکسی فیس، بیل بوردهای شهری و نمایشگاهی کامفلت.
3- فعالیت های خدماتی :
برگزاری سمینارها، همایش ها، نمایشگاه ها، ساخت دکوراسیون، چاپ عکس ترانسفر، چیدمان غرفه های نمایشگاهی، سازه های ساختار نمایشگاه.
ساختار تشکیلاتی و واحد های اجرایی و وظایف آنها
ساختار:
این موسسه همانند سایر شرکت ها ، دارای هیئت مدیره ، مدیر عامل ، معاونین ، مدیران و سایر واحدهای سازمانی است .
واحدهای مختلف و وظیفه هر یک:
1- واحد عکس برداری :
شامل عکاسی ، آتلیه عکاسی صنعتی ، باکس های طراحی ( تجهیزات و امکانات و سخت افزارها و نرم افزارهای کار بر روی عکس ) فتوشاپ ، واحد چاپ عکس و فیلم می باشد .
2- واحد تدوین :
شامل فعالیت های تدوین فیلم ، میکس و مونتاژ و صداگذاری می باشد .
3- واحد فیلم برداری :
شامل تمام فعالیت های مربوط به فیلم برداری از جمله تهیه کلیپ های تبلیغاتی کوتاه و بلند، فیلم های کوتاه، مستند های تبلیغاتی و غیره می باشد.
فیلم برداری یا سینما توگرافی مهم ترین مرحله تولید فیلم است. این مرحله به ویژه با مهم ترین ابزار و وسایل فیلم سازی ، یعنی دوربین و متعلقات آن ، انواع نورافکن ها و ... سرو کار دارد. در این مرحله علاوه بر فیلم برداری ، نورپردازی ، کارگردانی ، صدابرداری ، بازیگری و برخی جلوه های ویژه ، نیز هم زمان انجام می شوند. پیش از اینکه وارد این مرحله شویم باید صحنه کاملا آماده باشد و بازیگران نیز برای ایفای نقش حاضر باشند.
فیلم برداری مناسب و حرفه ای از سه عامل مهم سود می جوید :
کادر و گروه فیلم برداری
اعضای این گروه ، که متشکل از یک فرد اصلی به نام مدیر فیلمبرداری و دستیاران و همکاران او مانند فیلم بردار ، مسئول دوربین و ... است ، باید علاوه بر آگاهی از علم فیلم برداری و آشنایی کامل با ابزار مورد استفاده ، از دیدی درست نسبت به سینما و نسبت به آنچه کارگردان از آنها می خواهد ، برخوردار باشند ، تا بتوانند به ذهنیات او به درستی عینیت ببخشند. در واقع باید در نظر داشت که سینما تنها به یک تصویر واضح و خوب نیاز ندارد ، بلکه به خلق یک فضای تاثیر گذار ، قابل قبول و جذاب نیاز دارد که بخش نسبتا بزرگی از بار خلق این فضا به دوش فیلم برداری است که از طریق انواع تمهیدات فیلم برداری به انجام می رسد.
نورپردازی
نورپردازی ، در کنار فیلم برداری ، باید به درستی انجام شود ، زیرا بدون نورپردازی درست ، نه تنها ممکن است تصویری واضح بر پرده ظاهر نشود ، بلکه اساسا بدون نور ، تصویری وجود ندارد. اما نورپردازی تنها برای دیدن تصویر نیست بلکه نورپردازی حرفه ای و هنرمندانه در تاثیر دراماتیک تصویر نیز بسیار موثر است. (همچنین ببینید: نورپردازی)
ابزار و وسایل فیلم برداری
4- واحد بازاریابی :
شامل فعالیت هایی نظیر اخذ سفارش از مشتریان، معرفی موسسه به مشتریان احتمالی، انجام امور تبلیغاتی برای جذب مشتریان می باشد .
5- واحد آرشیو :
وظیفه تهیه ، جمع آوری و ثبت کلیه نمونه ای از فعالیت های موسسه از قبیل فیلم و عکس به عنوان بایگانی را بر عهده دارد .
6- اتاق فکر :
تشکیل شده است از گروهی از افراد متخصص و حرفه ای در زمینه های مختلف که با استفاده از تجربیات خود جهت ساخت هر برنامه ، اعم از فیلمبرداری ، عکاسی ، آگهی های تبلیغاتی و ... مبادرت به ارائه پیشنهاد و طرح نموده و در نهایت بهترین گزینه را عملیاتی می نمایند .
تجهیزات و ابزارهای کار
تجهیزات مونتاژ :
باکس های مونتاژ ، نرم افزار های تدوین (که در نسل جدید شامل سیستم های رایانه ای و انواع نرم افزارهای حرفه ای و در زمان های قدیم دستگاه های بتاکم بوده است ) میز میکس صدا ، ابزارهای تدوین گری و ...
تجهیزات فیلم برداری :
دوربین های حرفه ای و مختلف ، پروژکتورهای حرفه ای ، کرین (دستگاه های جابجایی دوربین به صورت عمودی و افقی ) ، دالی ( دستگاه های حرکت دوربین روی سه پایه و جابجایی روی صحنه های فیلم برداری ) ، سه پایه ، نورهای مختلف ، پروژکتور و سایر اقلام مورد نیاز
تجهیزات عکاسی :
دوربین های عکاسی مختلف حرفه ای ، لنزهای مختلف حرفه ای ، فلاش چتر ، فیلترهای عکاسی و دکور ، دستگاه چاپ عکس
تجهیزات چاپ :
دستگاه های چاپ عکس و چاپ بنرهای تبلیغاتی ، چاپ صفحات تابلوهای فلکسی فیس.
سختی های کار
به جرات می توان عکاسی و فیلم برداری را جزء سخت ترین کارها محسوب کرد به طور مثال تهیه عکس و فیلم از مستندات طبیعی و یا خبری دارای دشواری های خاصی است که به طور معمول برای انجام دادن آن باید دارای تحمل و صبر و بخصوص ورزیدگی خاصی بود .
مثلا تهیه یک مستند طبیعی مستلزم صرف ساعت ها و روزها و حتی ماه ها زمان و انرژی است و به نوبه خود دارای مخاطرات بسیاری از افراد گروه و تجهیزات فیلمبرداری و عکس برداری است .
در نظر بگیرید هنگامی که گروه برای تهیه فیلم یا عکس از مناطقی که دچار بلایای طبیعی گردیده است اعزام می گردند . علاوه بر خطرات ناشی از وجود خرابی ها و ویرانی های به وجود آمده و عوارض ناشی از بلای ایجاد شده ( پس زلزله ها یا رانش زمین پس از زلزله و یا سستی زمین در اثر سیلاب ) خطر بزرگتری که گروه را تهدید می کند عدم امنیت و بی قانونی حاکم بر منطقه در ، بر اثر وقوع حادثه می باشد . در چنین مواقعی امنیت ، تجهیزات گرانقیمت و حتی جان عوامل گروه در خطر جدی قرار گرفته ، زندگی و فعالیت در چنین شرایطی محتاج ورزیدگی و تجربیات خاصی می باشد .
یا هنگامی که فرد جهت تصویر برداری و تهیه گزارش از تجمعات سیاسی یا نا آرامی های اجتماعی به چنین محل هایی اعزامی می گردد ، امکان هر گونه برخورد قهرآمیز چه از جانب مردم معترض و چه از طرف نیروهای امنیتی به شدت افزایش پیدا می کند . در ازدحام و شلوغی و ناآرامی های ناشی از اجتماعات اعتراض آمیز ، سرقت تجهیزات گران بها و نیز هر گونه آسیب جسمی متصور می باشد .
صرف نظر از تمام موارد فوق الذکر ، تصویر برداران و عکاسان خبری به مقتضای شغل خود ، معمولا خواسته یا ناخواسته مورد قهر بی مهری صاحبان قدرت قرار می گیرند .
در کل ساخت و تهیه یک مستند خبری از یک واقعه یا رخ داد همانند رژه نیروهای مسلح ، راهپیمایی و ... موجب می گردد گروه تصویر برداری در کوتاه ترین زمان ممکن خود را برای تهیه تصویر و گزارش بر سر صحنه برسانند و مبادرت به تهیه عکس و فیلم نمایند .
از نظر اقتصادی به لحاظ به روز شدن سریع ابزار و تجهیزات ، امکان سرمایه گذاری ثابت در این زمینه وجود ندارد و یا اگر هم شرکتی مایل به سرمایه گذاری در این زمینه باشد ، با رشد سریع تکنولوژی و تغییرات عمده تجهیزات ، دستگاه های قدیمی به سرعت دمده گردیده و به سرعت از رده خارج می گردند . در این صورت شرکت ها و افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند باید به صورت مرتب در قسمت تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری سرمایه گذاری کرده تا از قافله رقابت در بازار بی رحم این حرفه عقب نمانند .
به عنوان مثال قیمت دوربین های تصویر برداری یا عکس برداری حرفه ای به طور روز افزون در حال رشد بوده و با وجود ورود محصول جدیدی به بازار با قیمت های گزاف ، از قیمت ها مبالغع چشمگیری کاسته نمی شود .
شرح فعالیت های من در شرکت
بعد از موافقت مدیر عامل با حضور من به عنوان کارآموز در موسسه ، در بدو ورود و معرفی خود ، مدیر عامل موسسه پس از توضیحات مختصری در مورد شرح وظایف شرکت و کارکنان ، مرا به یکی از معاونین خود معرفی نمود و قرار بر این شد که ایشان به عنوان مربی و راهنمای من در آن موسسه ایفای نقش کنند .
ایشان ضمن تکمیل توضیحات مدیرعامل ، قسمت های مختلف شرکت را به من نشان داده و در مورد کارکرد و وظایف بخصوص هر قسمت توضیحات مشروحی ارائه نمودند که شرح آن در قسمت قبل به نگارش در آمد . سپس با توجه به این که من قبلاً با نرم افزار های تدوین و ویرایش آشنایی مختصری داشتم مقرر گردید که جهت کارآموزی در قسمت تدوین فیلم مشغول به فعالیت شوم .
ار آنجا که زمان و مدت کارآموزی بسیار محدود بود ، مسئول قسمت تدوین به طور مختصر برایم توضیح داد که در آنجا از چند برنامه مشهور تدوین به صورت معمول استفاده می کنند که برنامه های یولید ، پریمیر ، ادیوس و ... از آن جمله می باشند . ضمن این که به طور همزمان از چند برنامه کمکی در زمینه افکت گذاری و غیره نیز استفاده می گردد .
از آنجایی که من قبلا با برنامه ادیوس آشنایی مختصری داشتم ، با هدایت مسئول اتاق تدوین و به قسمتی که در آنجا فیلم ها و تصاویر ضبط شده تدوین و ویرایش می شد رفته و پس از آشنایی با عوامل و دست اندرکاران آنجا پشت یک از سیستم های رایانه ای مربوطه مستقر گردیدم .
مسئول اتاق تدوین ضمن برشمردن مشخصات سیستم مورد نظر جهت کارهای تدوین به من اعلام نمود که جهت آشنایی بیشتر به برنامه های تدوین و نیز برای محک میزان تسلط من بر برنامه های تدوین ، سکانس هایی از تصاویری که توسط همکارانش برداشته شده را در اختیار من قرار خواهد داد تا با استفاده از برنامه ویرایش ادیوس آن را طبق سفارش وی تدوین و ویرایش نمایم .
از آنجایی که قبلا با برنامه محبوب ادیوس کارهای تدوین و ویرایش تصاویر خانوادگی را انجام داده بودم ، و تا حد زیادی با این برنامه کار کرده بودم ، بی هیچ تردیدی پشت سیستم رایانه ای مستقر گردیده و با اعتماد به نفس شروع به کار با برنامه نمودم .
پس از مدتی فعالیت با سکانس هایی که در اختیار من قرار داده شده بود ، توانستم نتیجه قابل قبولی به مسئول اتاق تدوین ارائه دهم که موجب حیرت و علاقمندی وی گردید . ضمن این که بعد از اتمام زمان فعالیت در موسسه به من اظهار نمود که فکر نمی کرده که من از عهده انجام این کار بر آیم.