بازدید از کتابخانه ملی ایران
- توضیحات
-
منتشر شده در دوشنبه, 30 -3443 03:25
-
نوشته شده توسط ليلا اكبري
-
بازدید: 1956
باسمه تعالی
مرکز آموزش علمی – کاربردی فرهنگ و هنر 13 تهران
معاونت فرهنگی و دانشجویی
دفتر ارتباط با صنعت و کارآفرینی(هماورد مهارتی)
عنوان شغل : کارمند اداری
آیا شغل شما با رشته تحصیلی شما مرتبط است ؟ نوع ارتباط آن را بیان فرمایید؟
بله.
اینجانب مدت هفده سال است که در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مشغول فعالیت میباشم که موفقیت در این امر همچون اکثر مشاغل بدون برقراری ارتباط قوی ، صمیمی،قانونمند و محترمانه میصور نخواهد بود.
مشخصات محیط کار بازدید:
کتابخانه ملی ایران ، در تهران بزرگ ، بزرگراه شهید حقانی ، بعد از ایستگاه مترو میرداماد در فضایی بسیار سرسبز و مفرح واقع شده است .
ساختمان اصلی این کتابخانه به نحوی طراحی و ساخته شده است که توانایی استقامت در مقابل زمین لرزه 9 ریشتری را دارد .
مجهز به سیستم ضد حریق قوی بوده و هر شش ماه یکبار توسط ماموران سازمان آتش نشانی جدیدترین نحوه اطفای حریق به پرسنل حراست این سازمان آموزش داده میشود.
واحدهای پشتیبانی ، مدیریت ، پارکینگ ، حراست ، هشت مرکز مهم و تخصصی کتابداری که مجموعه کتابهای مرجع و غیر مرجع چاپی، کتابهای نادر و منابع غیر کتابی را در خود جای داده است .کتابخانه ملی میتواند بصورت کلی 7 میلیون جلد کتاب ، نشریه ، پژوهش های تخصصی ،پایان نامه ها و ....را در خود جای دهد و با توجه به پیشرفت فناوری میتواند اطلاعات خود را با تکنولوژیهای پیشرفته روز هماهنگ و همگام با نموده و خدمات بهتری را ارایه نماید.
در ساختمان کتابخانه ملی پنج تالار مطالعه تخصصی وجود دارد :
مطالعه منابع علوم و فنون
مطالعه منابع و مراجع
مطالعه منابع علوم اجتماعی
مطالعه منابع علوم انسانی و هنر
و تالار مطالعه نسخه های خطی.
گنجایش ظرفیت این تالارها بیش از 1500 نفر است.
اداره پذیرش و عضویت :
وظیفه دریافت مدارک ، تکمیل پرونده ، صدور، تمدید و تعویض کارت عضویت را بر عهده دارد.
تالار خوارزمی :
کتابهای خطی ، کتابهای نفیس و مجموعه گرانسنگ در این تالار نگهداری میشود.
تالار کمال الملک :
در این تالار برخی منابع غیر کتابی مثل نقشه ، میکروفیلم ، رمیکرو فیش ] صفحه گرامافون ، پوستر ، نگاتیو ، نوارهای صوتی ، موارهای ویدیویی و ... نگهداری میشود.
تالار رودکی :
این واحد به نابینایان ، کم بینایان و معلولان ارائه خدمات مینماید.
کتابخانه عمومی :
رابط و واسط کتابخانه ملی و کتابخانه های عمومی سطح کشور است و کتاب نیز بصورت امانت در اختیار مراجعان قرار میدهد.
کتابخانه کودکان :
بیش از صد هزار نسخه کتاب به زبانهای فارسی ، لاتین ،کتب بریل برای کودکان نابینا ، CD ، لوحهای آموزشی و نشریه های خاص کودکان و نوجوانان در این قسمت نگهداری میشود.
خدمات اینترنتی :
در طبقه یک حدود 10 دستگاه رایانه جهت ارائه خدمات اینترنتی به مراجعین بصورت رایگان موجود است .
کتابخانه ملی همه روزه ( روزهای کاری و روزهای تعطیل) از ساعت 8 صبح تا 10 شب و در شبها نیز از ساعت 23 تا 7 صبح به مراجعه کنندگان و پژوهشگران ارائه خدمات مینماید.
نام سازمان و یا شرکت بازدید شده :
کتابخانه ملی ایران
فعالیت اصلی شرکت بازدید شده چیست؟
کتابخانه ملی بر اساس وظیفه قانونی خود فعالیت های مشروحه ذیل را در دستور کار خود قرار دارد و از فعالیت های اصلی این سازمان محسوب میشود:
1- جمع آوری کلیه آثار منتشر شده در داخل کشور
2- جمع آوری کلیه آثار منتشر شده راجع به ایران ، زبان فارسی و پژوهش های اسلام شناسی بخصوص مذهب شیعه به زبانهای مختلف در سایر کشورهای جهان.
3- جمع آوری آثار منتشر شده ایرانیان در خارج از کشور
4- جمع آوری آثار مهم و مرجع در حوزه های مختلف علمی و ادبی به زبانهای انگلیسی و عربی.
نحوه جمع آوری : بعضا موسسات انتشاراتی موظف هستند منابع تولیدی خود را در دونسخه تهیه و یک نسخه را تحویل کتابخانه ملی فرمایند .
گاهی مواقع نیز در بیشتر مواقع کتابخانه ملی اقدام به خرید آثار منتشره در خارج از کشور مینماید و بعضا نیز نویسندگان ، بزرگان و محققان و سایر اقشار جامعه آثار خود را به کتابخانه ملی اهدا میکنند.
5- فهرست نویسی و سازماندهی کلیه منابع موجود در کتابخانه ملی نیز از فعالیتهای اصلی این سازمان میباشد.
نوع سازمان چیست ؟ دولتی عمومی خصوصی
سازمانی دولتی و زیر نظر مستقیم نهاد ریاست جمهوری است.
تاریخچه تاسیس:
شکل گیری رسمی کتابخانه ملی در سال 1316 آغاز شد . در سال 1358 خدمات کتابداری آغاز شد. ، در سال 1381 با تصویب شورای عالی اداری ، سازمان اسناد ملی و کتابخانه ملی با هم ادغام و سازمان فعلی شکل گرفت . در حال حاضر این سازمان در دو ساختمان مستقل بنامهای کتابخانه ملی ایران و گنجینه اسناد ملی ایران فعالیت مینماید.
مراحل انجام کار در این موسسه چگونه است؟
محافظت از منابع و مآخذ قبلی و فراهم کردن منابع – پردازش – فهرست نویسی – سازماندهی – ارائه خدمات بصورت حضوری به مراجعان و اطلاع رسانی به محققان ، بانک های اطلاعاتی کتابشناسی ، کتابخانه ها و مراجعان – احیای نشریات قدیمی
رشته تحصیلی شما در این محیط کار چه نقشی دارد؟
همانطور که میدانیم روابط عمومی نقش مهمی در تعامل و ارتباط هر چه بیشتر با مردم و اقشار جامعه با دستگاه اجرایی مربوطه دارد.این رشته تحصیلی در این محیط کار میتواند پل ارتباطی مهمی بین محققان داخل و خارج از کشور ، نویسندگان ، دانشجویان و اقشار مختلف جامعه که به عناوین مختلف بدنبال علم و دانش میباشند انجام وظیفه نماید.
از طرفی ارتباط تنگاتنگ روابط عمومی ها با مدیران دستگاههای اجرایی منجربه ارائه خدمات هر چه بهتر به مخاطبان خوهد شد
چه توانمندیهای شخصیتی و جسمی برای احراز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شما متصور است؟
برای رشته روابط عمومی مهارتهایی لازم است
توانائی های خاص و اکتسابی همچون : مهارتهای علمی – داشتن آگاهیهای روز – قدرت نویسندگی – روزنامه نگاری - آشنایی با علوم اجتماعی ، روانشناسی ،...
و توانائی های عمومی و ذاتی همچون :راستی و درستی – امانت داری – شجاعت – صبر و شکیبایی – تواضع و فروتنی – هیجان و اشتیاق به کار و مردم – ظاهر مناسب و.....
شرایط شغل های مرتبط با رشته تحصیلی خود را از لحاظ موارد زیر تئضیح دهید:
1- سختی و پیچیدگی : بنظر اینجانب روابط عمومی یک شوق اداری است نه شغل اداری و هر آنچه شوق در آن باشد هیچ سختیی به چشم نخواهد آمد.
2- قوانین و مقررات انجام کار: هر کاری به فراخور خود قوانین و مقررات خاص خود را دارد،ولی از جمله قوانین مشترک در مشاغل مرتبط با این رشته تحصیلی نوآوری و خلاقیت،فرصت جویی آگاهانه، داشتن بیان خوب ،رازداری و....میباشد.
3- مباحث ایمنی و بهداشت : با روابط عمومی بالا میتوان مباحث ایمنی و بهداشت را بین کلیه کارکنان اعم از کارمندان و مدیران و رده های بالاتر ، موثرتر مطرح و اجرا نمود.
4- مباحث فرهنگی و اجتماعی (جاذبه و انگیزه های شغلی) : این رشته تحصیلی علاوه بر اینکه در جایگاه شغلی به انسان کمک میکند که سریع تر به خواسته هایش دست یابد ، اعتماد به نفس انسان را نیز بالاتر برده و گذران زندگی روزمره را آسانتر همراه با انگیزه بیشتر فراهم میشود.
شغل های مرتبط با رشته تحصیلی شما در خارج از کشور چه جایگاهی دارد ؟
این رشته تحصیلی در تمام دنیا شناخته شده و سالهاست که برای پیشبرد هر چه سریعتر و بهتر اهدافشان از این رشته بعنوان یک حرفه اصلی و مهم استفاده میشود.
تاریخچه مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی شما در ایران و جهان چگونه است ؟
این واژه برای نخستین بار در اتحادیه راه آهن آمریکا به کار برده شد.در ایران نخستین بار در شرکت نفت بکار رفت و دفتری در شرکت نفت ایران با این سمت ایجاد شد.به تدریج که جوامع پیچیده تر شد و حرفه ها به سمت تخصصی تر شدن پیش رفت روابط عمومی نیز با آن گام برداشت.
روابط عمومی در کل دنیا میزان درآمد بالایی دارد و از مشاغل پردرآمد محسوب میشود اما در ایران اینچنین نیست .چون در دنیای غرب روابط عمومی شناخته شده است اما در ایران مدت زمان زیادی نیست که به نقش پررنگ این رشته پی برده اند.
مشاغل مرتبط و همگون با رشته تحصیلی خود را نام ببرید؟
روابط عمومی رشته و شغلی است که تمامی مشاغل اعم از دولتی و خصوصی به آن نیازمندند.
هستند کسانی که در حرفه روابط عمومی تجربه و تبحر خاصی دارند و براحتی میتوانند از پس ارتباطات با در نظر گرفتن تمام زوایای آن برآیند ام اگر تحصیلات آکادمیک هم داشته باشند خیلی بهتر است چرا که آموختن در علم ارتباطات و مدیریت برای مشاغل روابط عمومی ضروری است.
مدیر روابط عمومی در سازمانهای دولتی و غیر دولتی ، کارشناس انتشارات روابط عمومی ، کارشناس ارتباط با رسانه ها ، کارشناس ارتباطات درون سازمانی و برون سازمانی ، کارشناس بانک اطلاغات ، کارشناس امور مراسم و جشنواره ها و نمایشگاهها ، کارشناس مطالعات اجتماعی و نظر سنجی ،کارشناس امور تبلیغات و اطلاع رسانی و... از جمله مشاغل مرتبط با این رشته تحصیلی هستند.
خصوصیات هر یک از مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود را بیان کنید ؟
از مهمترین خصوصیات هر یک از مشاغل مرتبط با این رشته توانایی برقراری ارتباط ، شناساندن سازمان مربوطه به مخاطب ، ارایه تصویر مناسب از آن سازمان ، نحوه سرویس دهی آن سازمان به مخاطبین و... میباشد.
چه تجهیزاتی مورد نیاز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شماست؟
اطلاعات بروز، گوشی موبایل ، اینترنت ، تلفن ، کامپیوتر ، دوربین عکاسی و فیلمبرداری ، فاکس ، دسترسی به لوازم تهیه پوسترها وتیزر های تبلیغاتی و ...
به نظر شما حوزه کارآفرینی و ایجاد شغل جدید در رشته تحصیلی شما چگونه ایجاد میشود؟
کارآفرینی ؛ خلق و ایجاد چیزهای ارزشمند از هیچ است . بعضا فکر میکنند فقط سرمایه دار میتواند کارآفرین باشد در حالیکه با تشخیص به موقع فرصتها ، ایجاد شبکه های اجتماعی مطلوب ، با مقاومت درمقابل سختی ها ، مخاطره پذیری و بسیاری عوامل دیگر میتوان در ایجاد شغل جدید تاثیر بسزایی داشت.
به نظر شما چه مهارتهایی در آینده پس از گذراندن دروس رشته به دست خواهید آورد ؟
اخذ تقریبی مهارت در خصوص : روزنامه نگاری ، مسایل حقوقی ، مطالب روانشناسی ، مردم شناسی ، اقتصاد ، آمار ، زبان انگلیسی و..
آیا علاقه به ایجاد کار و حرفه مطابق رشته تحصیلی خود دارید ؟
بله . صد در صد .
روابط عمومی یا همان هنر هشتم در عصر انفجار اطلاعات امروز ، مهمترین فن محسوب میشود و انسان با ارتباط زنده است.
نويسنده :
ليلا اكبري این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.
به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.