هماورد مهارتی بازدید دانشجویان روابط عمومی از کتابخانه ملی
- توضیحات
-
منتشر شده در دوشنبه, 30 -3443 03:25
-
بازدید: 1612
بسمه تعالی
مشخصات کاربین
نام و نام خانوادگی: سمیه انتظاری
کدملی: 0075425246
سماره دانسجویی: 92138049190508
مقطع تحصیلی: کارشناسی روابط عمومی الکترونیک
وضعبت اشتغال: شاغلنام سازمان یا شرکت بازدیده کننده:
سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
فعالیت اصلی شرکت بازدیده شده چیست؟
نگهداری نسخه های قدیمی، کتیبه ها و کتاب ها و دستنوشته ها، استفاده عموم از مرجع های نوشته شده و پایان نامه ها، استفاده نابینایان و کودکان (که این افراد هم برای عضو شدن هیچگونه محدودیتی ندارند). این امکان را دارد که مراکز تخصصی کتابداری می توانند با هم در ارتباط مستقیم باشد. با استفاده از تجهیزات مدرن، امکان انتقال کتاب از مخازن به بخش های امانت امکانپذیر می باشد. برگزاری همایش ها در داخل و خارج از کشور و امکان بازدید برای دانشجویان، مدارس و عموم و...
آیا شغل شما با رشته تحصیلی شما مرتبط است؟ نوع ارتباط آن را بیان فرمایید؟
بله. واحد روابط عمومی شرکت شامل: ایجاد انگیزه بین کارکنان، قراردادن و گذاشتن بنر در مراسم عزاداری و یا مولودی، نحوه مشتری مداری و برخورد با مشتریان، تبلیغات شرکت، اطلاع رسانی و آگهی های داخلی شرکت، آگهی روزنامه، کمیسیون ها و همایش ها و مجامع شرکت و پاسخگویی به مشتریان درون و بیرون سازمانی
مشخصات محیط کار مورد بازدید:
این ساختمان به گونه ای طراحی و ساخته شده که علاوه بر مدیریت، واحدهای پشتیبانی، پارکینگ، هشت مرکز مهم و تخصصی کتابداری و مجموعه های کتاب های مرجع و غیرمرجع، نسخه های خطی و کتاب های نادر، منابع غیرکتابی می باشد. این مجموعه این امکان را فراهم می آورد که مراکز تخصصی کتابداری می توانند با هم در ارتباط مستقیم و تعاملی باشند. مجموعه اصلی کتابخانه در مخزن های بسته و در زیرزمین نگهداری می شود، ولی سالن های قرائت به صورت نظام قفسه باز فقط مراجعین از کتاب های مرجع می توانند استفاده کنند. این ساختمان گنجایش حداکثر هفت میلیون نسخه را دارد. در مقابل 9 ریشتر زلزله مقاومت دارد. بخش نسخه های خطی از امکانات ویژه برای حفظ و نگهداری میراث فرهنگی برخوردار است. عموم می توانند از آن استفاده کنند ولی برای عضو شدن در کتابخانه ملی فقط باید مقطع کارشناسی ارشد به بالا باشید. در این مجموعه سالن های مخصوص برای استفاده از نابینایان و کودکان نیز وجود دارد. دارای سیستم ضد حریق نیز میباشد.
نوع سازمان چیست؟ دولتی زیر نظر نهاد ریاست جمهوری
تاریخچه تاسیس:
در سال 1316 کتابخانه ملی تاسیس شد و در سال 1381 اسناد ملی هم جزء کتابخانه ملی شد. این ساختمان (ساختمان جدید) که در تپه ی عباس آباد (حقانی) واقع شده از سال 1375 تاسیس و به دست رئیس جمهور وقت جناب آقای خاتمی تاسیس شد. کتابخانه ملی زیر نظر مستقیم ریاست جمهوری می باشد و ساختمان جدید آن شامل هشت مرکز تخصصی کتابداری می باشد.
رشته تحصیلی شما چه نقشی در این شرکت دارد؟
روابط عمومی در کتابخانه ها، که از ساختار سازمانی برخوردارند، روابط عمومی لازم و دایمی می باشند که بر اساس اهداف و وظایف کتابخانه ها به طور آگاهانه برنامه ریزی می شود تا پویایی و بالندگی کتابخانه از یک سو و همیاری با جامعه در بهره گیری از امکانات و خدمات این کتابخانه از سوی دیگر به تحقق درآید و در واقع روابط عمومی محور اصلی فعالیت ها بوده، و پل ارتباطی میان مردم و کتابخانه محسوب می شود. روابط عمومی نقش کتابداران و شکل های مختلف خدمات عمومی کتابخانه ها را تغییر داده و آنها را از بافت سنتی خود خارج می نماید.
مراحل انجام کار در این موسسه چگونه است؟
1- پاسخگویی به پرسش های مراجعه کنندگان به صورت حضوری 2- تجزیه و تحلیل پرسش کنندگان 3- تشخیص منابع پاسخگو 4- جستجو در منابع مختلف 5- ارائه به مراجعه کننده
فهرست نویسی نشریات هم شامل مراحل زیر می باشد: 1- دریافت کتاب تازه 2- کنترل کتاب با پایگاه اطلاعات 3- مهر کردن و ثبت کتاب 4- ورود اطلاعات کتاب به نرم افزار کتابخانه 5- انتقال به مخزن.
نکته: در مورد ثبت پایان نامه نیز همین مراحل انجام می شود.
رشته تحصیلی شما در این محیط کار چه نقشی دارد؟
می توانیم نقش خلاقانه تر و فعالانه تر و تاثیرگذارتر برای استفاده بهتر از جهان رسانه ها ایجاد کنیم. و همچنین می توان از روابط عمومی به عنوان یک راهنمای علمی و مطالعاتی در این کتابخانه استفاده نمود که به واسطه آن نه تنها در داخل کشور بلکه در امور بین الملل نقش پررنگ تری را ایفا نمود.
چه توانمندی های شخصی و جسمی برای احراز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شما متصور است؟
خودکارآمدی و تجربه پذیری به عنوان یک کارمند روابط عمومی در ارتقای مهارت های عملکردی می تواند منجر به پیشبرد اهداف سازمانی و در نهایت رضایت شغلی شود. همچنین ویژگیهای مهارتی داشته باشد (مانند قدرت نویسندگی و داشتن آگاهی های روز)، ویژگی های جسمانی شامل (استعداد مدیریت، علاقه مندی، انگیزه کار گروهی، هوش و زیرکی و دانش و استعداد)
شرایط شغل های مرتبط با رشته تحصیلی خود را از لحاظ موارد زیر توضیح دهید؟
1- سختی و پیچیدگی
2- قوانین و مقررات انجام کار3- مباحث ایمنی و بهداشت4- مباحث فرهنگی و اجتماعی (جاذبه و انگیزه های شغلی)
1- در بعضی از شرکت ها یا سازمان ها روابط عمومی در چارت سازمانی وجود ندارد و با سازمان های متقاوت می باشد. مثلا تبلیغات یک سازمان جزء وظایف روابط عمومی می باشد اما در بیشتر سازمان ها جزء روابط عمومی حساب نمی شود. علاوه بر این روابط عمومی باید پاسخگوی مشتریان درون سازمان و بیرون سازمان باشد و همواره در پی جلب رضایت آنان باشد.
2- روابط عمومی قوانین و مقررات خاصی ندارد بلکه بیشتر نوع صحبت و مذاکره کارشناس روابط عمومی مهم می باشد در صورتی که یک شغلی مثل حسابداری دارای اعداد و ارقام و فرمول خاص خود می باشد که طبق آن فرمول ها کارها پیش میرود.
3- چه در شغل روابط عمومی و چه در دیگر شغل ها، بحث ایمنی و بهداشت به صورت کلی برای همه قابل اجرا می باشد.
4- مشارکت در برگزاری سمینارها و گردهمایی ها، اجرای نمایشگاه در داخل و خارج کشور، فضاسازی فرهنگی و تبلیغی در ساختمان و محوطه آن
شغل های مرتبط با رشته روابط عمومی در خارج از کشور چه جایگاهی دارد؟ استفاده از مفهوم روابط عمومی به معنای آکادمیک استفاده می شود. در اکثر کشورها وابسته به دولت می باشند و برای آنها از لحاظ حرفه ای کارکردی منحصر به فرد قائل می شوند. در بیشتر سازمان ها و نهادها روابط عمومی در کشورهای دارای رویکردی بازارمحور و جامعه محور می باشد و بیشتر آمیزه ای از تکنیک و مهارت های روابط عمومی، بازاریابی و تبلیغات و به اقتضای رقابت سنگین در بازار آزاد داخلی و خارجی می باشد نه فقط روابط عمومی محض.
تاریخچه مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی شما در ایران و جهان چگونه است؟
روابط عمومی در ایران برای اولین بار در سال 1330 در شرکت نفت توسط دکتر حمید نطقی پدر روابط عمومی ایجاد شد. از سال 1345 وزارت خانه ها، اداره اطلاعات، تبلیغات و انتشارات برخی از فعالیت های روابط عمومی را ایجاد کردند. وزارت جهانگردی سابق نیز دوره ای از کلاس ها را ایجاد نمود و به صورت رسمی دانشکده علوم اجتماعی این رشته را ایجاد کرد که در حال حاضر بیشتر نهادها و سازمانها دارای واحد روابط عمومی می باشند. روابط عمومی در جهان برای اولین بار در سال 1906 در کشور امریکا تاسیس و در اداره (اتحادیه راه آهن ایالات متحده) در شهر نیویورک توسط ای دلی لی تاسیس شد. انگلستان در سال 1911 و بعد از آن کشورهای آلمان، فرانسه و هلند این رشته را تاسیس نمودند.
مشاغل مرتبط و همگون با رشته تحصیلی خود را نام ببرید؟
روابط عمومی ارتباطات و امور بین الملل - سازمان برنامه ریزی و ...
خصوصیات هر یک از مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود را بیان کنید؟
1- مهارت فنی 2- دانش و مهارت تخصصی 3- سوابق تجربی 4- همکاری مرتبط با مطبوعات 5- ارتباط تنگاتنگ با اینترنت 6- ایجاد حسن رابطه بین همکاران 7- انعکاس انتقادات و اخبار به صورت شفاهی 8- حفاظت از حریم سازمان در مقابل جو سازی ها
چه تجهیزاتی مورد نیاز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شماست؟
کامپیوتر، تلفن اینترنت، اکس ترانت، پوستر های و تیزرهای تبلیغاتی، دوربین عکاسی و فیلمبرداری، تجهیزات رایانه ای و....
به نظر شما حوزه کارآفرینی و ایجاد شغل جدید در رشته تحصیلی شما چگونه ایجاد می شود؟
1- با استفاده از تکنولوژی ها همانطور که فرصت های کهنه، بی مصرف می شوند، فرصت های تازه ایجاد می شود. 2- میتوان سبک ها، معیارها و سطح زندگی تازه ای را تعریف کرد3- ارتباط با امور بین الملل و حوزه های ارتباطی کشور های دیگر باعث شکل گرفتن و ایجاد شغل های دیگر در ذهن کارشناس روابط عمومی می گردد.
به نظر شما چه مهارت هایی در آینده پس از گذراندن دروس رشته به دست خواهید آورد؟
ارتقای سطح کیفی امور شرکت در داخل و خارج از ان- مهارت های اصول و فنون مذاکره - بهبود سطح آموزش کارکنان- نوآوری، خلاقیت و طراحی فعالیت های جدید در قلمرو وظایف روابط عمومی و...
ایا علاقه به ایجاد کار و حرفه مطابق با رشته تحصیلی خود دارید؟
مسلما بله. میتوان از طریق روابط عمومی ایده ها و افکار و اندیشه های خود را در معرض عموم قرار داد، دید فرد یا خود شخص دارای مدرک عمومی نسبت به افراد دیگر از لحاظ مذاکره، استفاده از رسانه و شبکه های اجتماعی متفاوت می باشد.
با تشکر
ورودی کتابخانه ملی
رئیس روابط عمومی کتابخانه ملی همراه با جناب آقای سالاریان مدیر گروه روابط عمومی واحد 13
کتابخانه کودکان
قران کریم طلاب کوب واقع در کتابخانه ملی
سالن کتابخانه ملی
نويسنده :
این کاربر مطلب منتشر شده دارد.
به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.