شنبه, 03 آذر 1403

 



شرح وظايف روابط عمومي بانك ملي ايران

97 

چکیده:

   دايره انتشارات اداره كل روابط عمومي بانک ملی ایران طي چند سال اخير ، دچار تحولات بنيادي زيادي شده است . ازجمله تغيير بنيادي در انتشار ماهنامه و مجلات بانك كه در پي پيشرفتهاي چشمگير چاپخانه بانك صورت گرفته است.

اين دايره با در اختيار داشتن چارت سازماني پاييني متشكل از رئيس دايره ، 2 معاون دايره، يك نفر كاربر‏، دو نفر كارمند و يك نفر بسته بند بيشترين و مهمترين بار اداره روابط عمومي بانك ملي را كه همانا انتشارات در سطح كلان مي باشد را بعهده دارد.

كليه دواير زير مجموعه اداره روابط عمومي به نوعي با اين دايره در ارتباط هستند و دايره انتشارات نيز جهت فعاليت به كمك و همياري دواير و حتي ادارات ديگر از بانك ملي نيز نيازمند است. به عنوان مثال با اداراتي همچون اداره كل سازمان و روشها ، اداره كل رفاه و ...

تعدادي از فعاليتهاي دايره انتشارات را مي توان اينچنين بيان كرد :

تكثير و توزيع پيامهاي مورد نظر سازمان در قالب نشريات

توزیع بروشورهای بانک در بین مشتریان به نحو مطلوب و اثربخش

تهیه مطلب جهت چاپ و نشر در رسانه ها و نشریه داخلی

تهیه و ارسال خبر از رویدادهای داخلی بانک به صورت خبری

تهیه تراکت به مناسبت های مختلف و نصب در شعب

و......

كه در ادامه به تفصيل به آن اشاره ميشود.

تاريخچه

     تشكيل بانك به شكل جديد نخستين بار در سال 1258 هجري شمسي (1296 هـ - ق) ده سال قبل از بوجود آمدن بانك شاهي از سوي حاج محمد حسن امين دارالضرب يكي از صرافان بزرگ تهران به ناصرالدين شاه قاجار پيشنهاد شد. متاسفانه اين پيشنهاد با دخالت‌هاي بيگانگان و عوامل آنان جامه عمل نپوشيد و بجاي آن بانك شاهي در ايران مستقر گرديد.

     پس از استقرار مشروطيت هنگامي كه دولت از مجلس شوراي ملي اجازه استقراض خارجي خواست، احساسات ملي كه از وام‌هاي گذشته و رفتار بانك‌هاي بيگانه جريحه‌دار شده بود به هيجان آمد و نمايندگان مردم به منظور قطع نفوذ سياسي و اقتصادي بانك‌هاي مذكور و در ترميم وضع مالي خزانه ضمن مخالفت با استقراض خارجي تاسيس بانك ملي ار خواستار شدند و جمعي از بازرگانان و صرافان متعهد مشاركت در اين بانك شدند و در آذر ماه 1285 با اعلاني كه مبين احساسات عمومي و علاقه مردم به تاسيس يك بانك اعتباري ملي در ايران بود، انتشار يافت.

     در روز 23 آبان 1285 ميرزا ابوالقاسم ناصرالملك وزير ماليه وقت مظفرالدين شاه در مجلس شوراي ملي حاضر شد و از اوضاع نابسامان مالي كشور خبر داد و پيشنهاد داد كه دولت براي رفع اين مشكل مبلغي از كشورهاي اروپايي وام دريافت كند كه با مخالفت شديد نمايندگان مواجه شد. نمايندگان پس از شور و پيگيري در روز 9 آذر ماه همان سال با تاسيس بانكي كه بتواند براي كشور سود داشته و با سپرده‌هاي مردم به نفع كشور و مردم كار كند موافقت كردند. خبر تشكيل بانك ملي با سرمايه 15 ميليون (30 كروز) قابل افزايش به 50 ميليون تومان با وجد و شعف عموم ملت روبرو شد.

     از طرفي ديگر تغييرات ناگهاني در اوضاع سياسي و انعقاد قرارداد 1907 ميلادي بين دولت‌هاي روسيه و انگليس و تقسيم ايران و نيز آغاز جنگ جهاني اول و ورود نيروهاي اشغالگر به ايران تمام كوشش‌ها و تلاش‌هاي تشكيل بانك ملي را نقش بر آب كرد و اين آرزوي بزرگ مردم سال‌ها به تعويق افتاد.

   پس از پايان جنگ جهاني اول و خروج اشغالگران از ايران،‌ سرانجام تاسيس بانك ملي ايران در جلسه مورخ 14 ارديبهشت 1306 به تصويب مجلس رسيد و اساسنامه بانك در 14 تير ماه 1307 مورد تصويب كميسيون ماليه مجلس قرار گرفت و در روز سه‌شنبه 20 شهريور 1307 بانك ملي ايران در تهران رسماً كار خود را آغاز كرد.

   نخستين نمايندگي بانك در خارج از كشور در سال 1327 در هامبورگ تاسيس شد.

   در تاريخ 22 اسفند ماه 1310 حق نشر اسكناس از تصويب مجلس شوراي ملي گذشت و رسماً به مدت 10 سال بانك ملي ايران اعطا شد كه به خودي خود قابل تمديد بود و در فروردين ماه 1311 نخستين اسكناس بانك ملي ايران انتشار يافت.

   بانك مركزي تا قبل از سال 1338 بانك ملي ايران وظايف بانك مركزي مانند حق انحصاري انتشار اسكناس و تنظيم جريان پول كشور را بعهده داشت در سال 1338 لايحه اساسنامه بانكي و پولي ايران به تصويب مجلس رسيد و از هجدهم مرداد 1339 وظايف بانك مركزي از بانك ملي منتزع و با سرمايه 6/3 ميليارد ريال فعاليت خود را آغاز نمود. آرزوي مردم ايران و علاقه آنها براي تاسيس بانك ملي رهايي از سلطه اقتصادي و سياسي بيگانگان و جلوگيري از تسلط آنها بر منابع حياتي و ذخائر كشور بود، بانك ملي و ديگر بانك‌هايي كه پس از آن آغاز فعاليت نموده‌اند توانستند خدمات مفيد و ارزنده‌اي مانند جمع‌آوري سپرده‌هاي مردم، حل مشكل نگهداري وجوه نقد و طلا و نقره، نگهداري حساب خزانه دولت، اعطاي تسهيلات اعتباري جهت راه‌اندازي كارخانجات و موسسات بزرگ توليدي و زيربنايي، ‌احداث واحدهاي صنعتي- كشاورزي، تسهيل در روابط تجاري داخلي و خارجي را ارائه نمايند.

   پس از پيروزي انقلاب اسلامي و استقرار حاكميت جمهوري اسلامي، تغيير سيستم بانكداري و حذف ربا و ايجاد بانك بر مبناي تعاليم و احكام اسلامي مورد توجه قرار گرفت كه پس از تصويب لايحه قانوني عمليات بانكي بدون ربا در سال 1362 و ابلاغ آن به بانك‌ها، دستورالعمل‌ها و آيين‌نامه‌هاي اجرايي تهيه و از اول فروردين ماه 1363 اين قانون در بانك ملي ايران مورد اجرا گذاشته شد.

   اكنون 83 سال است كه از تاسيس پرافتخار بانك ملي ايران مي‌گذرد. در حال حاضر بيش از 3276 شعبه فعال در داخل ، 160 شعبه فعال در خارج كشور و 179 باجه مشغول بكارند كه باعث شده اين بانك يكي از قوي‌ترين موسسات مالي چه در ايران تي در دنيا باشد.

   بانك ملي ايران به منظور اجراي هرچه صحيح‌تر قوانين كه با دو صفت بارز و مهم آن وجه تمايز سيستم بانكداري اسلامي و نظام بانكداري در جهان امروز است تعيين حذف ربا از سيستم بانكي و نظام اقتصادي كشور و استفاده از سرمايه‌هاي بانك و سپرده‌هاي مردم به منظور رشد اقتصادي براي محرومين و ايجاد عدالت و قسط در جامعه با تلاش كاركنان معتمد و متخصص خود توانسته است گام‌هاي موثر و مفيدي را بردارد.

 

فصل اول :

کلیات

*بيان مساله

*اهداف

*اهميت

*سوال

*فرضيه

*روش تحقيق

*موانع و مشكلات

*سازماندهي تحقيق

 

1-   بیان مساله:

بررسی لزوم جایگاه و عملکرد دایره انتشارات در روابط عمومی بانک ملی

تکثیر و توزیع پیامهای مورد نظر سازمان در قالب نشریات (معرفی دیدگاهها و پیامها) و بروشورها (معرفی محصولات و خدمات) از وظایف روابط عمومیهاست. در این زمینه چاپ بروشور و تراکت ، هفته نامه ، ماه نامه، سالنامه ، نشریات داخلی درون سازمانی ،تبلیغات اینترنتی ، نشریات اینترنتی (وبلاگ و وبسایت) اهمیت فوق العاده ای دارد. بدین رو روابط عمومی باید بتواند نوشتار را به عنوان ماندگارترین مهارت ارتباطی و جدی ترین شکل ارائه پیام در خدمت بگیرد.

2-   اهداف:

1-2) بررسی نقش دایره انتشارات در پیشبرد اهداف روابط عمومی بانک ملی ایران

2-2) تاثیرات انتشارات در نظر مشتریان بانک ملی

3-2) بررسی انتشارات در پیشرفت علمی کارکنان

4-2) تاثیر انتشارات در جلب و جذب مشتریان جدید

5-2) نقش انتشارات در میزان بازدید مشتریان از وبسایت بانک ملی و استفاده از بانکداری الکترونیک

3-   اهمیت :

اهمیت چاپ و نشر برای دنیای معاصر بر کسی پوشیده نیست از سویی مطالب چاپی چون مدرک و اسناد هستند ، اعتبار فوق العاده ای دارند و یک اشتباه می تواند لکه ننگی بر سازمان باشد و از سوی دیگر یک حرکت اصولی و حساب شده در این زمینه می تواند سازمان را بعنوان خوشنام ترین سازمان به مخاطب معرفی کنند.که در اشکال زیر میتواند ظهور کند:

- چاپ نشریه یا بولتن داخلی

- چاپ عملکرد ماهانه ، فصلنامه و سالنامه

- چاپ اعلامیه سمینارها ، سخنرانی ها، اخبار و ....

4-   سوال :

آیا دایره انتشارات می تواند نقش اساسی در آگاهی بخشیدن به کارکنان و مشتریان را داشته باشد؟

5-   فرضیه:

آیا بین انتشارات در روابط عمومی و آگاهی بخشیدن به مشتریان و کارکنان بانک رابطه ای وجود دارد؟ دایره انتشارات اداره روابط عمومی بانک ملی با بکار گیری کارشناسان ماهر و زبده ای که تحصیلات دانشگاهی مرتبط با امور را دارند با در اختیار داشتن ابزاری همچون خبرنگاران، عکاسان، ویراستاران، تهیه کنندگان خبری زبده و ..... می تواند به اهداف سازمان که همانا پیشرفت در جلب و جذب مشتریان و آگاهی بخشیدن به کارکنان در جهت امور بانکی است، برسد. با توجه به پیشرفت های بسیار در زمینه بانکداری الکترونیک ، لازم است تا به کارکنان و مشتریان بانک نیز آموزشهای لازم جهت استفاده از این امکانات مهم داده شود که دایره انتشارات با تهیه بروشورهای متعدد و متنوع قدم بسیار مهمی در این خصوص برداشته است.

6-   روش تحقیق:

پژوهشی که به آن پرداخته شده بر اساس روش تحقیق کتابخانه ای و توصیفی صورت گرفته که سعی شده با استفاده از امکانات و شرایط موجود با ارزش علمی بالایی تهیه شود تا خواننده بتواند با دقت نظر و اطمینان بیشتری مطالب را پیگیری نماید.

7-   موانع و مشکلات :

با توجه به اینکه بانک ملی یکی از مهمترین و حساسترین ارکان نظام اقتصادی کشور است لذا دارای سیستمی بسیار منظم و یکپارچه می باشد و بسیاری از امور در زمینه انتشارات راساً توسط بانک ملی صورت می گیرد لذا از لحاظ امنیتی و حقوقی مواردی مانع از بدست آوردن اطلاعات بیشتری در زمینه انتشارات شده است که در زیر به آن اشاره میشود:

- حفظ اطلاعات مربوط به تیراژ ماهنامه و فصلنامه داخلی (با توجه به قانون مطبوعات)

- حفظ اطلاعات و مشخصات سازمانها و شرکتهای طرف قرارداد بانک ملی در خصوص چاپ و انتشار انواع محصولات ( از لحاظ امنیتی)

- انحصاری بودن بعضی از نشریات و عوامل تولید آن که نگارنده را مجبور به عدم توضیح در این خصوص نموده

- بنا به حفظ اسرار سازمان از اعلام میزان هزینه ای که ماهانه جهت چاپ و انتشارات در نظر گرفته میشود ، جلوگیری گردید.

8-   سازماندهی تحقیق:

در این پژوهش با چگونگی شکل گیری اداره روابط عمومی بانک ملی و دایره انتشارات آشنا شده و در فصل های آتی به عمده فعالیتهای دایره مزبور در حوزه چاپ و انتشارت ، نشریات داخلی و برون سازمانی ، انتشارات اینترنتی و تبلیغات پرداخته خواهد شد.

 

 

فصل دوم:

 

دیدگاههای نظری

 

مقدمه

ديدگاههاي اداره كل روابط عمومي

 

1-   مقدمه :

در حوزه انتشارات در روابط عمومی بانک ملی ، هیچ یک از صاحبنظران به ابراز و اعلام نظر نپرداخته اند و به این مقوله به دید پژوهشی نگاه نشده است. ولیکن کارشناسان اداره روابط عمومی این سازمان با سرلوحه قرار دادن شعارها و اهداف درون سازمانی و برون سازمانی خود، دیدگاههایی دارند که در زير به آن اشاره میشود.

2-   ديدگاههاي اداره كل روابط عمومي :

اهميت ارتباطات برون سازماني در آن است كه بقاياي سازمان به وجود مشتريان ، و تكامل سازمان به انتقادات و پيشنهادات مشتريان ، وابسته است. واقعيت اين است كه سازمان ها به دنبال منافع و مزايا هستند و براي كسب اين مزايا ، بدون پشتوانه مشتري ، سازماني شكل نمي گيرد. از اين رو وجود سازمانها به وجود مشتري وابسته است. به بيان ديگر، سازمانها اصولاً ايجاد مي شوند تا براي مشتريان كالا و يا خدماتي ارائه كنند و اگر مشتري نباشد ، هيچ دليل ديگري براي ايجاد سازمان وجود ندارد. بنابر اين وجود يا عدم وجود سازمان ها وابسته به وجود يا عدم وجود مشتريان است.

   هر مشتري يك مشتري ، و فقط يك مشتري است.

هر كس يك مشتري است ، به اين معنا كه هر كدام از مشتريان ، يكي از مشتريان هستند و ويژگي هاي مشترك با ديگر مشتريان دارند كه نبايست ناديده گرفته شود. همه مشتريان به احترام نيازمندند، همه تمايل دارند حداقل هزينه هارا پرداخت كنند و يا به راحت ترين شكل ممكن بتوانند به كالاها يا خدمات ما دسترسي داشته باشند. در مشتري مداري بايستي سازمانها به نياز عمومي مشتريان پاسخ بگويند.

اما اينكه هركس “فقط” يك مشتري است ، به اين معناست كه هر مشتري ويژگي ، خواسته ، نياز، و علائق خاص خود را دارد. زيرا مشتريان اشخاصي مستقل هستند و دوست دارند همانگونه با آنها رفتار شود. امروزه سازمانهاي بسياري در جهت پاسخگويي ويژه به نيازها و خواسته هاي خاص هر مشتري در حركتند كه به اين نگرش ، مشتري محوري مي گويند. البته شناسايي نيازهاي خاص مشتريان ، وظيفه كاركنان سازمان است كه ضمن شناسايي اين نيازهاي خاص ، بايستي راهكارهاي رسيدگي به آنها را نيز به سازمان ارائه دهند.

خلاصه بيان اينكه هر مشتري يك مشتري است ؛ اين موضوع بدان معناست كه مشتريان در برابر قوانين و مقررات يكسان هستند و در ارتباط با آنها بايستي ويژگيهاي هر مشتري به طور مجزا در نظر گرفته شود. اين موضوع به هيچ وجه به معناي تبعيض ميان مشتريان نيست ؛ زيرا به طور كلي مشتريان اشخاصي مستقل هستند و دوست دارند همانگونه با آنها رفتار شود.

 

 

 

فصل سوم:

 

تاریخچه روابط عمومی در ایران و جهان

 

*تاریخچه روابط عمومی در جهان

*تاریخچه روابط عمومی در ایران

*تشکیل بانک

*تاسیس بانک کارگشایی

*صندوق پس انداز

*بانک مرکزی

     *نشریه داخلی بانک

 

1- تاریخچه روابط عمومی در جهان:

بر اثر تحولات اجتماعی و اقتصادی قرن های هیجدهم و نوزدهم، مطبوعات رشد و تکامل یافتند و از اواسط قرن نوزدهم که توسعه صنعتی کشورهای غربی باعث افزایش جمعیت و دگرگونی وضع اجتماعی و شکل گیری جوامع توده وار شده بود، مطبوعات علاوه بر وظیفه ی اطلاع رسانی و اشاعه ی اطلاعات به عامل اصلی ارتباطات اجتماعی تبدیل شدند و به عنوان مهمترین وسیله ی ارتباطی به زبان همه ی مردم تبدیل شدند تا افراد پراکنده را آگاه سازند و بین آنها پیوند ایجاد کنند. در چنین شرایطی افکار عمومی اهمیت فراوان یافته بود و بی اعتنایی و بی توجهی به نظرات اشخاص و افکار عمومی باعث ورشکستگی و نابودی موسسات بزرگ اقتصادی می شد.

به همین دلیل مدیران آگاه و زیرک موسسات از دهه پایانی قرن نوزدهم به بعد اقداماتی جهت ایجاد دفاتر مطبوعاتی پرداختند تا از طریق این دفاتر با مردم ارتباط برقرار کرده و نظر مساعد آنها را به سوی خود جلب کنند. تکامل همین دفاتر راه را برای پیدایش "دفاتر روابط عمومی" گشود. بنابراین تنظیم نوع ارتباط با مطبوعات از مسائلی بود که باعث پیدایش روابط عمومی به صورت "سازمان دهی شده" گردید.

اصطلاح روابط عمومی برای نخستین بار در ایالات متحده آمریکا با نوشته های اداره ی اتحادیه راه آهن ایالات متحده آمریکا به کار برده شد و در دهه ی اول قرن بیستم نخستین دفاتر روابط عمومی در موسسات این کشور ایجاد شد. در سال 1906 اولین شرکت خصوصی که خدمات روابط عمومی را به مشتریان خود ارائه می کرد توسط "ای وی لی"فارغ التحصیل دانشگاه پرنیستون و خبرنگار اقتصادی در شهر نیویورک تاسیس شد. در واقع می توان گفت، نخسین بار "ای وی لی" که بعدها به پدر روابط عمومی معروف شد با فعاليت ها و تدابیر خود روابط عمومی "اطلاع رسان" را پایه گذاشت.
او با ابداع اصول تکنیکی و تاسیس یک شرکت روابط عمومی خدمات شایانی در ترویج و پیشرفت حرفه و دانش روابط عمومی "ای وی لی" که برای اولین بار تفکرات و دیدگاه های خودش را در قالب بیانیه اصول بیان کرد، هنوز هم بعد از گذشت یک قرن همه ی موارد آن منطقی و صحیح به نظر می رسد. "ای وی لی" در بخشی از بیانیه ی خود خطاب به روزنامه ها و مردم چنین گفته است: ... دفتر مطبوعات ما یک دفتر سرّی نیست.

همه ی کارهای ما آشکار و علنی صورت می گیرد هدف ما این است که اخبار موثق و معتبر در اختیار مردم بگذاریم. کار ما تبلیغات تجاری نیست و اگر شما تشخیص دادید که بعضی از کارهای ما جنبه ی تبلیغاتی تجاری دارد از به کار بردن آن در روزنامه خودداری کنید. هر مطلبی که برای شما می فرستیم از روی کمال دقت و صحت تنظیم می شود و هر گاه طالب جزئیات و تفضیلات بیشتر باشید، خواسته ی شما را برآورده خواهیم کرد. هر سردبیری که بخواهد در نوشته ها و گفته های ما تحقیق کند ما با کمال خونسردی و گشاده رویی به او کمک خواهیم کرد.

خلاصه کار ما این است که اطلاعات و مطالب صحیح و دقیقی درباره ی موسسه ی خودمان که برای مردم و مطبوعات دارای ارزش و جالب هستند، در اختیار مردم و مطبوعات بگذاریم و همچنین عقاید و نظرات و طرز تفکر مردم را برای موسسه خود روشن کنیم. به طور کلی تاریخ روابط عمومی در جهان سه مرحله عمده را پشت سر نهاده است:

مرحله اول، عاملیت مطبوعاتی:

این مرحله در سالهای آخر قرن هیجدهم و مبتنی بر فلسفه ی "گول زدن مردم" شکوفا شد. در آن دوره تکیه عوامل مطبوعاتی با پیروی از روش بارنام، بیشتر بر تبلیغات پر سر و صدا متکی بود که تاکید بیش از حد وقایع بی اهمیت و مقطعی می کرد. این گروه بر این عقیده بودند که به کارگیری هر روشی که توجه عموم را جلب کند و در روزنامه ها فضای بازی در پیش روی مشتریان قرار دهد، مناسب است. در این مرحله عوامل مطبوعاتی با پراهمیت نشان دادن مسائل کوچک، قلب واقعیت و پنهان کردن خبرهای بد حرف اول را می زد. یعنی روابط عمومی بخشی از تلاش خود را معطوف به این می کند که خبرهای بد و منفی به رسانه ها درز نکند. در این دوره غیر از مطبوعات رسانه ی دیگری وجود نداشت.

مرحله دوم، عناصر تبلیغاتی :

هنگامی که مهارتهای عملی عوامل مطبوعاتی با شکست مواجه شد مرحله ی دوم همچون نیرویی عظیم در مسیر تکاملی روابط عمومی در اوایل قرن بیستم آغاز شد. مجله های پرتیراژ و ارزان با برجسته ساختن ارتشا و فساد اجتماعی، اعمال خلاف قانون و غیراخلاقی در صنعت و تجارت را منتشر کردند و دیگر تلاشهای عوامل مطبوعاتی برای گول زدن مردم موثر واقع نمی شد. در نتیجه مردم خواستار وضع ضوابط و قوانین دولتی جهت حمایت و حفاظت از خویش شدند و مطبوعات نیز دیگر به عوامل فرصت طلب مطبوعاتی، اعتمادی نشان نمی دادند. به تدریج بر اثر تلاشهای عناصر تبلیغاتی نظیر "ای وی لدبترلی" شرکتها به اهمیت ایجاد اعتبار عمومی و مطبوعاتی خویش پی بردند. در این مرحله عوامل تبلیغاتی و انتشار یک طرفه اطلاعات واقعی به سوی مردم دست زدند و معتقد به فلسفه"آگاه نگاهداشتن مردم" بودند. موسسات در این دوره سعی کردند که با رویکرد تولید انبوه اطلاعات آنچه سازمان می خواهد به بیرون از سازمان منتشر کنند و در واقع رویکرد اطلاع رسانی را پیش گرفتند و به اطلاع یابی توجهی نکردند.

3-1) مرحله سوم، مشاوره در باب روابط عمومی :

شروع مرحله سوم را می توان به سال 1923 نسبت داد. یعنی سالی که ادوارد برنیز کتابی تحت عنوان "متبلور ساختن افکار عمومی" به رشته تحریر درآورد و در آن روابط عمومی را از عنصر تبلیغاتی و مطبوعاتی متمایز ساخت. در مرحله ی سوم روابط عمومی قادر به انتقال اطلاعات بدست آمده از افراد و گروه های مهم به مدیریت شرکت است. این اطلاعات به عنوان منبع و مدخل در هنگام تعیین خط مشی، توسط مدیریت به کار می آیند و سپس روابط عمومی با به کار بردن مهارتهای مطبوعاتی به انتقال خط مشی مدیریت به عموم مردم خواهد پرداخت.

روابط عمومی در مرحله ی سوم بر عکس عنصر مطبوعاتی در مرحله ی اول به صرف وقت و هزینه در مورد حوادث جنجالی و ایجاد شایعات پر سر و صدا نمی پردازد و سعی در پنهان کردن اخبار بد ندارد. همچنین برخلاف عنصر تبلیغاتی در مرحله ی دوم تنها به بسط اطلاعات که مستقیماً از سطوح بالاتر دریافت می کند، اکتفا نمی کند و به این که این گونه اخبار، موثر واقع شوند، امید نمی بندد. در مرحله ی سوم روابط عمومی، جریان دو طرفه ی ارتباطی را بین شرکت و مخاطبان آن را میسر می سازد از اینجاست که روابط عمومی نقش اطلاع رسانی و اطلاع یابی را عهده دار می شود.

انجمن ها و تشکل های روابط عمومی در جهان :

قدیمی ترین انجمن روابط عمومی جهان، انجمن روابط عمومی آمریکا (PRSA)است که در سال 1948 تشکیل شد. این انجمن و سایر انجمن های روابط عمومی به منظور دفاع از منافع حرفه ای دست اندرکاران و صاحب نظران این رشته، اعتلای کمی و کیفی آن و شناساندن آن به جامعه، تبادل تجربه و بالا بردن سطح آموزش حرفه ای روابط عمومی بوجود آمدند. در سال 1949 انجمن جهانی روابط عمومی با تلاش انجمن های ملی کشورهای صنعتی تشکیل شد که شاخه ای تخصصی در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد است. اجلاس این انجمن هر سه سال یک بار در یکی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد تشکیل می شود. چهارمین اجلاس انجمن در سال 1968 در تهران برگزار شد.

1-  تاريخچه روابط عمومی در ایران:

در میان مؤسسات و سازمانهای بخش خصوصی و دولتی ایران دفتر روابط عمومی برای اولین بار و پیش از همه در شرکت ملی نفت ایران تأسیس شد. در شرکت سابق نفت ایران و انگلیس تا سال 1330 یک دفتر "اطلاعات و مطبوعات" وجود داشت و این دفتر روابط بین این شرکت و مطبوعات بود. پس از ملی شدن صنعت نفت، دفتری تحت همین عنوان در شرکت ملی نفت ایران تشکیل گردیده و سپس این عنوان به "روابط عمومی" تبدیل شد.

بدنبال آن وزارتخانه ها و مؤسسات بزرگ دیگر ایران به اقتباس از این شرکت اقدام به تأسیس دفتر روابط عمومی کردند.

پس از تشکیل واحدهای روابط عمومی در ایران، نیاز به آموزش مسئولین روابط عمومی و کارمندان این واحدها احساس گردید. به همین منظور در سال 1345 برای تشکیل دانشکده ای در رشته روزنامه نگاری و روابط عمومی مطالعاتی بعمل آمد و در سال 1346 منجر به تشکیل "مؤسسه عالی مطبوعات و روابط عمومی" گردید.

در سال 3147 این مؤسسه به " مؤسسه عالی علوم ارتباطات" تغییر نام داد. و پس از آن ضمن تغییراتی در نام و محتوای آن در سال 1364 با عنوان " دانشکده علوم اجتماعی" تحت پوشش دانشگاه علامه طباطبائی به کار خود ادامه داد. و " علوم ارتباطات" بعنوان یک گرایش مطرح بود تا اینکه در سال 1369 علوم ارتباطات اجتماعی بعنوان یک رشته مستقل با دو گرایش "روزنامه نگاری" و "روابط عمومی" به تصویب رسید، بعلاوه در همین سال بدنبال تلاشهای قابل تقدیر متخصصان و استادان این رشته مقطع کارشناسی ارشد ارتباطات اجتماعی در دانشکده علوم اجتماع دایر گردید.

آنچه را که امروزه به آن می پردازیم، شیوع عملکرد اداره کل روابط عمومی بانک ملی می باشد. این اداره که از نخستین سالهای تأسیس بانک تحت عناوین دیگری همچون انتشارات مشغول به فعالیت گردید، در حال حاضر یکی از قدرتمندترین سازمانهای روابط عمومی کشور است که دارای بیش از 60 کارشناس و کارمند در داخل تهران و نمایندگان نیز در سراسر کشور و در حوزه های مختلف شعب می باشد که مشغول به فعالیت در زمینه های مختلفی هستند که به تفصیل به آنها اشاره     می گردد.

تشكيل بانك:

تشكيل بانك به شكل جديد نخستين بار در سال 1285 هجري شمسي( 1324 ه‍ - ق ) ده سال قبل از بوجود آمدن بانك شاهي از سوي حاج محمد حسن امين دارالضرب يكي از صرافان بزرگ تهران به مظفرالدين شاه قاجار پيشنهاد شد .  متاسفانه اين پيشنهاد با دخالتهاي بيگانگان و عوامل آنان جامه عمل نپوشيد و بجاي آن بانك شاهي در ايران مستقر گرديد. پس از استقرار مشروطيت هنگامي كه دولت از مجلس شوراي ملي اجازه استقراض خارجي خواست، احساسات ملي كه از وامهاي گذشته و رفتار بانكهاي بيگانه جريحه دار شده بود به هيجان آمد و نمايندگان مردم به منظور قطع نفوذ سياسي و اقتصادي بانكهاي مذكور و در ترميم وضع مالي خزانه ضمن مخالفت با استقراض خارجي تاسيس بانك ملي را خواستار شدند، و جمعي از بازرگانان و صرافان متعهد مشاركت در اين بانك شدند و در آذرماه 1285 با اعلانيكه مبين احساسات عمومي و علاقه مردم به تاسيس يك بانك اعتباري ملي در ايران بود، انتشار يافت . در روز 23 آبان 1285 ميرزا ابوالقاسم ناصرالملك وزير ماليه وقت مظفرالدين شاه در مجلس شوراي ملي حاضر شد و از اوضاع نابسامان مالي كشور خبرداد و پيشنهاد داد كه دولت براي رفع اين مشكل مبلغي از كشورهاي اروپايي وام دريافت كند كه با مخالفت شديد نمايندگان مواجه شد. نمايندگان پس از شور و پيگيري در روز 9 آذر ماه همان سال با تأسيس بانكي كه بتواند براي كشور سود داشته و با سپرده هاي مردم به نفع كشور و مردم كاركند موافقت كردند. خبر تشكيل بانك ملي با سرمايه 15 ميليون ( 30 كرور) قابل افزايش به 50 ميليون تومان با وجد و شعف عموم ملت روبرو شد.

از طرفي ديگر تغييرات ناگهاني در اوضاع سياسي و انعقاد قرارداد 1907 ميلادي بين دولتهاي روسيه و انگليس و تقسيم ايران و نيز آغاز جنگ جهاني اول و ورود نيروهاي اشغالگر به ايران تمام كوششها و تلاشهاي تشكيل بانك ملي را نقش بر آب كرد و اين آرزوي بزرگ مردم سالها به تعويق افتاد.

پس از پايان جنگ جهاني اول و خروج اشغالگران از ايران ، سرانجام قانون تاسيس بانك ملي ايران در جلسه مورخ 14 ارديبهشت 1306 به تصويب مجلس رسيد و اساسنامه بانك در 14 تير ماه 1307 مورد تصويب كميسيون ماليه مجلس قرار گرفت و در روز سه شنبه20 شهريور 1307 بانك ملي ايران در تهران رسماً كار خود را آغازكرد.

اولين مدير عامل بانك ملي دكتر كورت لنيدن بلات و معاون او فوگل به همراه 70 كارشناس از كشور آلمان به ايران آمدند.بر حسب اساسنامه بانك ، بانك ملي ايران بصورت يك شركت سهامي داراي شخصيت حقوقي شناخته شد و تابع قوانين تجاري تلقي گرديد .

سرمايه اوليه بانك 20 ميليون ريال بود كه فقط 8 ميليون آن پرداخت شد و در سال 1314 سرمايه بانك به 300 ميليون ريال و در سال 1331 به 2 ميليارد ريال افزايش يافت كه تمام آن پرداخت شده است .

با توجه به اينكه در آن تاريخ متخصصين بانكي در ايران وجود نداشت بموجب قانوني اجازه استخدام اتباع سويسي يا آلماني به منظور اداره بانك داده شد. تعداد كاركنان بانك در روز افتتاح اعم از ايراني و آلماني از 27 نفر تجاوز نمي‏كرد در حال حاضر تعداد كاركنان بانك ملي ايران بالغ بر 45 هزار نفر است .

در ابتداي تاسيس بانك علاوه بر شعبه مركزي دو شعبه در بازار تهران و بندربوشهر كه مهمترين بندر بازرگاني آنروز ايران بود تاسيس گرديد . نخستين نمايندگي بانك در خارج از كشور در سال 1327 در هامبورگ تاسيس شد .

 

 

 

فصل چهارم:

 

تشريح اهداف و وظايف دايره انتشارات

اداره كل روابط عمومي بانك ملي ايران

*مقدمه

*فعالیت های دایره انتشارات

*اهداف دایره انتشارات در حوزه تبلیغات

*اهداف دایره انتشارات در حوزه ارتباطات

*اهداف دایره انتشارات در حوزه سنجش افکار

*اهداف دایره انتشارات در حوزه اینترنت

*پادکست بانک ملی

*وبلاگ کارکنان بانک ملی

*خبر نامه


1- مقدمه

در دایره انتشارات که از پرمشغله ترین دوایر اداره روابط عمومی می باشد، تعداد 7 نفر از کارمندان و کارشناسان زبده بانک مشغول به فعالیت هستند.این دایره در کلیه استانها نمایندگانی را جهت انجام امور برگزیده که در شهرهای بومی خودشان مشغول به فعالیت هستند.

اهميت چاپ براي دنياي معاصر بر كسي پوشيده نيست. از سويي مطالب چاپي چون مدارك و اسناد هستند، اعتبار فوق العاده اي دارند و يك اشتباه مي تواند لكه ننگي بر سازمان را به عنوان “خوشنام ترين سازمان” به مخاطبان معرفي كند.

کارکردهای چاپ:

-         چاپ نشريه يا بولتن داخلي (ارتباط با بيرون از سازمان و درون سازمان را به نحو احسن مي توان انجام داد)

-         چاپ گزارش عملكرد ماهانه ، فصلنامه و ساليانه (مخصوصاً براي مديران اجرايي و مسئولات داخل و خارج از سازمان مفيد خواهد بود.)

-         چاپ ويژه نامه (سمينارها و مراسم ويژه ،بهتر است به صورت نوشتاري ثبت شوند چرا كه نوشتار همراه با تصوير ، كاركردي متفاوت دارد)

-         چاپ سربرگهاي اداري (به دليل ارتباط روابط عمومي با چاپخانه ها ، بهتر است اين كار با نظارت روابط عمومي انجام شود.)

-         چاپ اعلاميه سمينار ، سخنراني و خبر هاي داخلي (طراحي اين گونه اعلاميه ها بايد بر اساس موضوع متن انجام شود)

-         چاپ و تهيه كارتهاي لازم براي سازمان و مديران ارشد سازمان .

كاركردهای تصويري

فيلمهاي آموزشي : براي سازماني كه كار اصلي آن فني و تخصصي است ، تهيه فيلم آموزشي كه توسط فيلمبردار روابط عمومي انجام شود و يا سازماني ديگر تهيه شود ، اهميت بالايي دارد.

فيلمهای تبليغاتي : اين نوع فيلمبرداي مهارت ويژه اي مي طلبد و لحظه لحظه ي اين گونه فيلمها بايد پيام سازمان را صادقانه برساند. گونه اي از اين فيلمها براي تلويزيون هاي ملي يا استاني تهيه مي شود و گونه اي براي استادان دانشگاه و مديران اجرايي بيرون از سازمان، كه بايد كاركرد سازمان را هرچه گويا تر بيان كند.

ب) عكس

-          عکس تبلیغاتی:

عكس شخصيتهاي طراز اول مملكتي هنگام بازديد از پروژه هاي سازمان و يا همراه مسئولان سازمان ، عكس پروژه هاي اجرايي كه اهميت آن توجه خاصي را مي طلبد.

-        عکس فنی:

اين عكسها براي داخل سازمان و خارج سازمان اهميت فوق العاده اي دارد. عكاس بايد ديد فني داشته باشد يا همراه با يك نفر متخصص به عكسبرداي بپردازد.

2- فعالیت های دایره انتشارات :

تهیه مطلب جهت چاپ و نشر در رسانه ها و نشریه داخلی

الف) حضور در مطبوعات محلی حداقل هفته ای یکبار به صورت خبری و بدون پرداخت هزینه یا به صورت مصاحبه و گزارش از بانک، جهت مطرح شدن مثبت نام بانک.

بدیهی است که در مورد انجام مصاحبه ها قبلاً با اداره مرکزی هماهنگی های لازم را معمول خواهند داشت.

ب) تهیه مطلب جهت درج در نشریه داخلی بانک :

نشریه داخلی بانک که بصورت ماهنامه چاپ و در اختیار همکاران و مشتریان نیز قرار میگیرد شامل قسمتهای متنوعی است که بصورت گروهی و با همکاری تعدادی از ادارات مربوطه اخبار جمع آوری میشود که پس از بازبینی و ویرایش جهت چاپ به چاپخانه مرکزی بانک ملی ارسال میگردد که در زیر به آن اشاره میگردد:

-         انعکاس نظرات مسئولان ارشد بانک از طریق تهیه گزارش های خبری.

-         فهرست ماهیانه انتصابات براساس دستورالعمل ابلاغ شده.

-         فهرست اسامی همکارانیکه ازدواج نموده اند.

-         گزارش واحدهایی که از سوی سازمان ها مورد تشویق قرار گرفته اند.

-         گزارش همکارانی که به هر دلیل مورد تشویق قرار گرفته اند.

-         گزارش فرزندان همکارانی که به غیر از رشته تحصیلی به موفقیتی نایل آمده اند.

-         تهیه گزارش های مجزا و خواندنی از شرکت های عمده دریافت کنند تسهیلات از بانک و یا وابسته به بانک.

-         برقراری ارتباط با همکاران مؤلف جهت تهیه مقاله، شعر و دیگر آثار مرتبط آنان جهت درج در نشریه داخلی.

-         تهیه خبر از منابع و مصارف اداره متبوع در فواصل زمانی مشخص و تهیه مطالب تحلیلی در این زمینه جهت درج در نشریه.

-         انجام مصاحبه با اشخاص، بازنشستگان و همکاران صاحب نظر و قابل معرفی جهت درج در نشریه.

-         تهیه و ارسال خبر از رویدادهای داخلی بانک به صورت کاملاً خبری و با رعایت ارزش های خبری مانند دوره های آموزشی، گردهمایی ها، اعطای تسهیلات، مسابقات ورزشی، فعالیت های خیریه و...

-         تهیه عکس با رعایت ارزش های تصویری جهت چاپ به همراه اخبار ارسالی.

همانگونه که اشاره شد دایره انتشارات با اخذ اخبار و اطلاعات از دیگر ادارات به تهیه ماهنامه میپردازد، به عنوان مثال جهت درج اسامی بازنشستگان جدید و اعلام انتصابات صورت گرفته در سطح بانک با استفاده از اطلاعاتی که از اداره کل سرمایه انسانی دریافت میکند به این امر میپردازد. لذا می بایست ادارات دیگر با تعاملی که با یکدیگر دارند اطلاعات را به موقع به این واحد ارجاع دهند تا امکان چاپ در زمان مقرر فراهم آید.

         همچنین با توجه به واحد مربوط به اینترنت که در اداره روابط عمومی مستقر است .

         حضور در شعب به صورت فعال با روش های زیر:

-         تهیه تراکت به مناسبت های مختلف و نصب در شعب.

-         نصب تراکت و پوسترهای ارسالی از مرکز در شعب.

-         توزیع بهینه نشریه داخلی در بین واحدها و مراکز موردنظر دیگر.

-         توزیع بروشورهای بانک در بین مشتریان به نحو مطلوب و اثربخش.

خاطرنشان می سازد که جمع آوری به موقع پوسترها و تراکت های نصب شده پس از اتمام مناسبت مربوطه ضروری است و لازم است مسئولان دوایر روابط عمومی در این زمینه نظارت جدی مبذول نمایند.

پیشنهاد انجام امور ویژه ای که مختص استان بوده و نیاز به هماهنگی و یا انجام کار در مرکز دارد در زمینه های:

-         حضور در مطبوعات محلی (هماهنگی قبلی با اداره روابط عمومی)

-         تهیه بروشورهای استانی (هماهنگی قبلی با اداره روابط عمومی)

-         تهیه پوسترهای استان (هماهنگی قبلی با اداره روابط عمومی)

-         تهیه تراکت های خاص استان (هماهنگی قبلی با اداره روابط عمومی)

در حوزه تبلیغات دایره انتشارات فعالیتی بسیار چشمگیر داشته و دارد بطوریکه عمده تبلیغات مربوط به بانک ملی چه بصورت نوشتاری و چه به صورت تصویری توسط دایره انتشارات صورت و پس از هماهنگی با دوایر مربوطه نسبت به آن اقدام نمایند.

در حرفه روابط عمومی و ارتباطات، منظور از تبلیغ به کارگیری فن ترغیب و تشویق و استفاده صحیح و مؤثر از همه تکنیک های ارتباط جمعی، گروهی و فردی است. دروغ، مبالغه، افراط و فریب مسائلی هستند که در روابط عمومی مؤثر، صحیح و مدرن جائی ندارند. آنچه هست عبارتست از ترغیب و تشویق و اقناع و بهره گیری درست از تکنیک های ارتباطی.

بنابراین بین تبلیغات به مفهوم رایج آن و روابط عمومی باید تفاوتهایی را قائل شد که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:

روابط عمومی و تبلیغات با افکار عمومی سرو کار دارند. اما علت و سبب و انگیزه نزدیک شدن آنها به افکار عمومی یکسان نیست. تبلیغات فارغ از حق یا ناحق بودنش ذاتاً یکسویه و در اجرا پیگیر و لجوج و بیرحم است و برای نشانیدن حرفش بر کرسی افکار عمومی از توسل به هر دستاویزی دریغ ندارد. اما افکار عمومی در روابط عمومی طرف مذاکره و بحث و گفتگوی صمیمانه قرار می گیرد.

روابط عمومی ، همراهی با افکار عمومی و ارتباط دوستانه با آن را طالب است. جنبه اطلاعی و خبری در روابط عمومی بسیار قوی و محوری است. روابط عمومی به منزله یک خبرگزاری دائماً در حال پخش و نشر اخبار تازه است و در این رهگذر از هر گونه سانسور و حیله و اغفال و کج راهی بدور است. در صورتی که نفس خبر رسانی در تبلیغات عمده و اصلی نیست و همچنانکه قبلاً بررسی کردیم انواع حیله و شگردها در تبلیغات ناروا رایج و عادی است. در روابط عمومی کسب نظریات و تمایلات مخاطبان و انتقال آنها به مدیریت و ارائه طرحهای گاه اندرز گونه جهت اصلاح روشهای کاری اساسی است. اما در تبلیغات علی الاصول چنین شیوه هایی نمی تواند بکار گرفته شود. قاعده این است که تبلیغات مأموریت یک جانبه رساندن پیام ها را انجام دهد و نه بیشتر.

و بالاخره در روابط عمومی هیچ چیز پنهان، مرموز، ناصاف و دورو نیست، همه چیز باید آشکار و روشن و شفاف باشد اما در تبلیغات هر نوع پنهان کاری، عدم صراحت و پیچیدگی محتمل است.

حال با توجه به مطالب فوق، دایرة انتشارات به همراه سایر دوایر اداره روابط عمومی در تلاش هستند تا اهداف خود را به شرح ذیل به سر منزل مقصود برسانند:

 

1- تبلیغات

- ارائه پیشنهاد برنامه های تبلیغاتی مناسب در سطح استان.

- تهیه تصاویر موردنیاز جهت امور تبلیغاتی که با هماهنگی اداره روابط عمومی در مرکز صورت می پذیرد.

- پیاده نمودن سریع نوارهای سخنرانی ها جهت استفاده در گزارش های خبری.

- تهیه عکس و فیلم و ضبط مراسم مختلف بانکی. (عکس و نوار جهت نگهداری در آرشیو استان و تصویربرداری با هماهنگی و تشخیص مرکز)

- بررسی و آگاهی از برنامه های تبلیغاتی سایر بانکها و سازمانهای مرتبط که شامل جمع آوری آگهی های محلی (روزنامه ها) و بررسی و ضبط آگهی صورتی و تصویری و بررسی تحلیلی تأثیر آن.

- شرکت در سمینارها و کنفرانس های تبلیغاتی در استان و آموزش و فراگیری آخرین و بهترین تکنیک های تبلیغاتی. (تلاش در جهت رشد فکری و ارتقاء دانش و تجربه علمی و عملی ریاست دایره روابط عمومی)

-بازدید و شرکت در نمایشگاههای استان. (شرکت در نمایشگاهها ضمن هماهنگی با اداره روابط عمومی)

- برنامه ریزی و نظارت بر توزیع هدایای تبلیغاتی بانک. (با نظر ریاست اداره امور شعب استان)

- اجرای برنامه تبلیغاتی مناسب برای جذب و حفظ مشتریان (با نظر و هماهنگی اداره مرکزی)

- نظارت بر صرف بودجه تبلیغاتی با رعایت صرفه جویی و دقت در هزینه کردن فقط در کدهای مربوطه و جلوگیری از هزینه نمودن بودجه تبلیغات در امور دیگر.

- تهیه صورت هزینه های تبلیغاتی و اعلام آن به اداره مرکزی و عدم تجاوز از بودجه تخصصی قبل از کسب مجوزهای لازم.

ضمناً این دایره با ایجاد ارتباط با سایر ارگانها و ادارات در صدد ایجاد مسیری باز در خصوص همکاری و همیاری در جهت رسیدن به اهداف سازمان است.بدین رو با استفاده از علم ارتباطات تلاش خود را برای رسیدن به این مهم دوچندان کرده ، که در زیر به آن اشاره میشود:

2- ارتباطات

- برقراری ارتباط میان مردم و بانک که از طریق شنیداری، مکاتبه ای، حضوری صورت
می گیرد. (ارائه گزارش به ریاست اداره امور شعب مرکز)

- ایجاد ارتباط با روابط عمومی سایر سازمانها و بانکها در استان.

- جمع اطلاعات و اخبار داخلی رسمی و غیر رسمی در سطح بانک و تهیه گزارش جهت ریاست اداره امور شعب.

- نظارت بر تشکیل کنفرانسها و سمینارهای بانکی و برنامه ریزی برای اجرای مراسم در اعیاد مذهبی و اجتماعات ملی و مذهبی که از سوی ریاست اداره امور به دایره روابط عمومی ارجاع
می شود.

با توجه به گستردگی فعالیت دایره انتشارات ، امور مربوط به انتشار اخبار و مطالب در اینترنت و وبسایت بانک ملی در حدود اختیارات و وظایف این دایره میباشد. امروزه با پیشرفت محصولات و امکانات دیجیتالی و استفاده از سیستم بانکداری اینترنتی که موجب گردیده مشتریان کمتر جهت رفع نیازهای بانکی خود به شعبه مراجعه کنند، این وظیفه مهم را به دایره انتشارات نهادند تا با انتشار صحیح و به موقع اخبار و اطلاعات در وبسایت بانک ملی قدم مهمی در بانکداری اینترنتی بردارند.

روابط عمومي در سازمان بايستي پيشگام و پيشتاز در عرصه ارتباطات الكترونيكي باشد؛ زيرا ارتباطات الكترونيكي به عنوان ابزاري مدرن براي اطلاع رساني، به توسعه روابط عمومي كمك مي كند.
سنجش افکار

این دایره با همکاری واحد اینترنت و دایره سنجش افکار، به امور مهم و کلیدی در سطح بانک میپردازد که در زیر به آن اشاره میکنیم:

- نظر سنجي اينترنتي از مشتريان

- دريافت پيشنهادات اينترنتي مشتريان

- برگزاري مسابقات اينترنتي درباره فعاليت هاي سازمان

- راه اندازي سامانه صندوق صوتي مشتريان

- ارتباط مردم با مديران از طريق ايميل

- ارسال ايميل به مناسبتهاي مختلف به مشتريان

- اطلاع رساني از طريق ايميل به مشتريان ، به صورت دوره اي و بنا به درخواست مشتريان

- تهیه و توزيع بروشورهاي الكترونيكي

- توليد خبر ، گزارش و مقاله در سايتها و مجلات الكترونيكي

- برگزاري مصاحبه اختصاصي يا گروهي در سايتهاي خبري

- پوشش خبري مراسم و رويدادهاي سازمان از طريق سايت اينترنتي سازمان

- برآورده كردن نيازهاي اطلاعاتي رسانه هاي مختلف (هماهنگي و راهنمايي هاي لازم ، ارسال عكس ، توضيحات تكميلي و ...)

- مانيتورينگ محتواي رسانه

- تدوين و ارائه بريده جرايد الكترونيكي براي مشتريان ، كاركنان، و مديران ؛

بريده جرايد الكترونيكي كاربردهاي بسياري می تواند داشته باشد. برخي از اين كاربردها به شرح زير است:

-         اطلاع از انعكاس اخبار سازمان در نشريات

-         اطلاع از نحوه انعكاس اخبار سازمان در نشريات

-         اطلاع از شدت و ضعف انعكاس اخبار سازمان در نشريات

-         اطلاع از مثبت و منفي بودن اخبار سازمان در نشريات

-         اطلاع از انعكاس اخبار و مطالب مورد نياز سازمان در نشريات

-         آمادگي براي پاسخگويي به افكار عمومي در مقابل اخبار و مطالب انعكاس يافته

-         اصلاح و بهبود روشهاي ارتباط با رسانه ، يعني ارتباط با افكار عمومي

-         اصلاح و بهبود روشتهاي ارتباط با سازمانهاي تصميم گير و حتي رقيب

- پاسخگويي به رسانه ها و نشريات الكترونيكي از جمله سايتها و وبلاگها (جوابيه، اصلاحيه ، تكذيبيه ، و ...)

- انعكاس تصويري مراسم و رويدادها از طريق سايتها و وبلاگها

- راه اندازي سايت و اعطاي وبلاگ رايگان به مشتريان(مثلاً سايتي نظير پرشين بلاگ ،
راه اندازي شده و در آن شاخه اي به نام آگري بلاگ به وجود آمده كه به مشتريان بانك كشاورزي وبلاگ رايگان مي دهد.)

- تهيه آرشيو عكس و تصوير از سازمان و طرحها و برنامه ها

- پشتيباني رسانه ها و نشريات درون سازماني براي تهيه عكس

- تهيه چند رسانه اي ها و ارائه به مشتريان

- شركت در نمايشگاه هاي برون سازماني از طريق سايتها

- تهيه اقلام تبليغاتي معمولي و الكترونيكي (پوستر ، هدايا و...)

- مديريت و اجراي تبليغات محيطي درون و برون سازماني (بيلبورد ، سيلك ، تابلو اعلانات سازمان ، تراكت ، و...)

1-   واحد اینترنت

سرعت در دسترسي به اطلاعات با ايجاد پايگاههاي اطلاعاتي و به كارگيري فناوري اطلاعات و استفاده از روش هاي جديد الكترونيكي در زمينه هاي اقتصادي و مالي از ضرورتهاي اصلي بقا و تداوم پيشرفت كشورها در عصر دانايي است .

در اجراي طرح تكريم ارباب رجوع كه از سوي دولت ابلاغ گرديده بود ، بانك ملي ايران براي دسترسي بهينه به اطلاعات الكترونيكي، انجام خدمات و جلب رضايت مشتريان بانك ملي ايران اقدام به ايجاد پايگاه وب خود نموده است ، با استفاده از اطلاعات موجود در پايگاه در صدد است نياز مشتريان را از مراجعه مستقيم به واحدهاي بانك كاسته و ذخيره شدن وقت و انرژي را در جامعه فراهم آورد كه آثار رفاهي مادي و معنوي آن غير قابل انكار است .

در سايت بانك ملي ايران (www.bmi.ir) كه بر مبناي خواست و نظر كاربران و بر اساس نظرسنجي هاي آن لاين بعمل آمده از آنها، در ابتداي سال 87 طراحي گرديده، سعي شده است تا طبقه بندي ساده رعايت گرديده و مواردي كه كاربران بيشتري به آن نياز دارند، همه در صفحه اول قابل دسترس باشند. در اين سايت كه با هدف اطلاع رساني و آموزش و ترويج خدمات نوين پايه ريزي گرديده است، كليه خدمات بانك به زباني گويا و ساده بيان شده و از شيوه هاي آموزشي صوتي و تصويري براي خدمات بانكداري الكترونيك بهره گرفته شده است. نمونه آن را در پادكست بانك تحت عنوان پادكست آموزشي روشهاي پرداخت قبوض يا كليپ هاي آموزشي مي توان مشاهده نمود. ضمناً ‌براي راحتي كاربران و اينكه در زماني كه مشغول انجام كار ديگري مي باشند بتوانند از اخبار نيز مطلع گردند اخبار اين وب سايت بصورت فايل صوتي نيز در سايت تعبيه گرديده است.

اختصاص دادن خروجي RSS براي كليه بخشهاي اطلاع رساني از جمله اخبار ، نرخ ارز، اطلاعيه و مناقصه از ديگر مشخصات وب سايت مذكور مي باشد.

علاوه بر ارائه اطلاعات كامل و شفاف بانك از قبيل تاريخچه، ‌اعضاي هيأت مديره، شركت هاي تحت پوشش بانك، لوح هاي كسب شده توسط سازمان، گزارشات مالي، ‌اطلاعيه ها ، مناقصات و مزايده هاي بانك، اخبار بانك در طبقه بندي هاي داخلي و استاني وغیره، به جهت اطلاع كاربران اينترنت از فضاي جرايد و مكتوبات روزانه كليه اخبار و مطالب اقتصادي مندرج در روزنامه هاي مهم نيز در اين سايت گنجانده مي شود. ارائه اطلاعات كليه واحدهاي بانك در سه طبقه بندي ادارات داخلي،‌شعب داخل و شعب خارج از كشور از ديگر بخشهاي سايت مي باشد. در قسمت شعب داخلي علاوه بر شماره ها و اطلاعات تماس واحد، وضعيت خودپرداز شعبه اعم از فعال بودن يا داشتن مشكل جهت راحتي مشتريان و جلوگيري از مراجعه در صورت خرابي دستگاه خودپرداز نيز نمايش داده مي شود. ضمناً‌ در كليه قسمت هاي اين بخش، به مشتريان اين امكان داده شده تا ليست كامل شعب را بر اساس هر گونه مشخصه اي كه مي خواهند جستجو و در قالب فايل اكسل دانلود نمايند.

سايت بانك ملي به جهت احترام به مشتريان و فراهم نمودن امكان ارتباط آنها با فضاي درون سازمان، راههاي ارتباطي مختلفي از جمله بخش انتقاد و پيشنهاد،‌ تماس مستقيم با مسئولين و تالار گفتگو را تعبيه نموده است كه اين بخشها، علي الخصوص تالار گفتگوي اين سايت با استقبال بسيار خوب كاربران و كاركنان روبرو گرديده و مباحث بسياري اعم از آموزش و حل مشكل در استفاده از خدمات بانكي و بيان مشكلات و حل آنها در اين بخش مطرح گرديده است.

علاوه بر اين گونه موارد، ارائه ايميل كليه بخشهاي بانك در منوي تماس با بانك سايت حركت ديگري است در جهت احترام به مشتريان.

تعبيه بخش سوالات متداول ( FAQ) نيز يكي ديگر از اقدامات سايت مي باشد.

به جهت خارج نمودن سايت از حالت خشك اطلاع رساني، منويي تحت عنوان ديدنيها و شنيدنيها در آن گنجانده شده اين منو داراي بخشهاي مختلفي به شرح ذيل مي باشد.

-         موزه بانك: اين منو به معرفي موزه و نمايش تصاوير اشياء و ساختمان آن مي پردازد.

-         آرشيو عكس:‌ تصاوير كليه مراسم هاي برپا شده در بانك در اين قسمت قرار مي گيرد.

-         كليپ:‌ كليه تيزرها و برنامه هاي تصويري بانك در اين بخش قابل دريافت هستند. ضمنا كليپ هاي آموزشي بانك شامل آموزش انواع خدمات بانكداري الكترونيك نيز در اين بخش قابل دريافت است .

-         كتابخانه: علاوه بر ارائه ليست كتب موجود در كتابخانه بانك، امكان دانلود برخي از كتابها را نيز به كاربر مي دهد .

-         نشريه: كليه انتشارات بانك اعم از نشريه داخلي ،‌ بولتن ها و بروشورهاي چاپ شده در بانك در اين بخش قابل مشاهد مي باشند.

اختصاص پورتال به هر كدام از استان ها يكي ديگر از اقدامات منحصر به فرد سايت بانك ملي
مي باشد . در پورتال استاني شما علاوه بر اطلاعات بانكي مربوط به آن استان و اخبار آن مي توانيد اطلاعات عمومي مربوط به جمعيت، موقعيت جغرافيايي و مراكز ديدني آن را دريافت نمائيد.

ضمناً اين وب سايت يكي از مهم ترين مراجع اعلام نرخ ارز روزانه به شمار مي رود. علاوه بر بخشهاي اطلاع رساني و ارتباطي فوق ارائه خدمات مورد نياز كاربران از جمله محاسبه سود
سپرده ها، اقساط تسهيلات ،‌ پرداخت قبوض، ارائه اطلاعات مربوط به پيگيري قبوض پرداخت شده ، جستجوي چك ها مفقودي، ليست برندگان قرعه كشي ، امكان تكميل اطلاعات مشتريان و ارائه كد ملي،‌ استفاده از خدمات اينترنتي و سيستم بانكداري اينترنتي از اقداماتي است كه اين وب سايت در جهت نيل به اهداف دولت الكترونيك و بانكداري الكترونيك به كاربران خود ارائه مي كند و كاربراني كه فقط خواستار استفاده از بخش خدمات سايت مي باشند مي توانند كليه اين خدمات را در صفحه (كليه خدمات بانك) دريافت نمايند.

وب سايت بانك در حال حاضر به دو زبان ديگر یعنی عربي و انگليسي نيز اطلاعات ارائه مي كند و اين دو بخش با ديد كاربر خارج از كشور بروز رساني و پشتيباني مي گردند.

در حال حاضر اين سايت بر اساس آمار و ارقام موجود در سايت هاي تخصصي سنجش رتبه داراي 075ر5 page rank: و روزانه بالغ بر 000ر25 كاربر از حداقل 0000ر85 صفحه آن بازديد مي نمايند.

2-   ساير اقدامات:

     پادكست بانك ملي

روابط عمومي بانك ملي در كنار وب سايت رسمي از شيوه هاي نوين ارتباطي نيز بهره جسته و هم سو با وب سايت در اين بخشها نيز به ارائه خدمات مي پردازد.

يكي از اين بخشها راديوي اينترنتي يا پادكست مي باشد. در حال حاضر پادكست بانك داراي 3 گروه بندي آموزشي- اخبار و مصاحبه و گزارش باشد و علاوه بر تعبيه فايلهاي صوتي اخبار بصورت هفتگي، ‌برنامه هاي آموزشي را نيز در اين قيمت مي گنجاند.

ضمناً اين بخش نيز داراي خروجي RSS مخصوص مي باشد.

وبلاگ كاركنان بانك ملي

به جهت ايجاد تعامل بيشتر بين كاربران و بهره گيري از فضاي بسيار خوب وبلاگها در جامعه امروزي علي الخصوص كشور ايران روابط عمومي بانك ملي در اين عرصه نيز وارد شده و وبلاگ كاركنان بانك را راه اندازي نمود. اين وبلاگ توسط گروهي از كاركنان بانك كه علاقمند بوده و خود تمايل داشتند مديريت مي شود و هدف آن وارد نمودن كاركنان بانك به حوزه هاي IT و آشناسازي كاربران با خدمات نوين بانك مي باشد و از طرفي هدف اين است تا از فضاي دوستانه اين محيط جهت يافتن خواسته ها و مشكلات مشتريان استفاده شود.
خبرنامه:

امكان عضويت در خبرنامه بانك كه به صورت ماهانه براي كاربران ارسال مي گردد نيز از اقدامات نوين ديگر اين وب سايت است. اين خبرنامه حاوي اخبار مهم يك ماه گذشته، معرفي خدمات نوين و ارائه اطلاعات بانكي به مشتريان است. اين خبرنامه بالغ بر 24000 عضو دارد وعلاوه بر آن اخبار بانك نيز در قالب اين خبرنامه به صورت اتوماتيك به بيش از 2500 مشتري حقوقي نيز ارسال مي شود.

 

فصل پنجم:

*شرح وظايف اداره كل روابط عمومي بانك ملي ايران

*شرح وظايف دايره تشريفات

*شرح وظايف دايره تبليغات

*شرح وظايف دايره ستاد اقامه نماز و امر به معروف و نهي از منكر

*شرح وظايف دايره موزه و كتابخانه

*شرح وظايف دايره كتابدار

*شرح وظايف كارشناسان اداري روابط عمومي

*شرح وظايف دايره دفتر اداره كل روبط عمومي

*شرح وظايف كارشناس اداري واحد اطلاع رساني

*شرح وظايف دايره سنجش افكار

*شرح وظايف مترجم زبان انگليسي

*شرح وظايف كارشناس اداري واحد سايت

*شرح وظايف دايره انتشارات

*شرح وظايف دايره سنجش افكار

*شرح وظايف دايره تبليغات

*شرح وظايف واحد اينترنت

 

خلاصه وظايف و مسئوليت‌هاي دايره تشريفات:

 

اهم مسئوليتهاي مربوط به دايره تشريفات برنامه ريزي و طبقه بندي مراسم از لحاظ اهميت موضوع همچنين بررسي مكان اجراي همايش ها و جلسات امكانات مورد نياز و تهيه جداول زمانبندي مراسم و همايش ها، نحوه پذيرايي، نوع پذيرايي، ارسال گل و پيامهاي تبريك و تسليت از طرف مديريت محترمعامل بانك و رياست محترم اداره كل روابط عمومي، انجام كليه امور مربوط به تشريفات اعزام كاركنان به مأموريت‌هاي خارج از كشور از جمله اخذ ويزا، تهيه بليط هواپيما، پرداخت عوارض خروج از كشور و صدور حكم مأموريت

مشروح وظايف و مسئوليت‌ها:

 

1 - تهيه جدول تاريخ مراسم و همايشها به منظور برنامه ريزي و طبقه بندي كردن آنها

2 - تهيه جدول نوع پذيرايي و همايش ها و جلسات

3- بررسي تعداد مدعوين و شركت كنندگان در همايشها و جلسات به منظور سفارش گل، ميوه، شيريني، شربت، غذا و...

4 - بررسي اهميت موضوع جلسات به منظور اعزام خبرنگار، عكاس ، فيلمبردار

5 - ارسال تاج گل ، سبد گل، پيام تبريك و تسليت به مقامات لشكري و كشوري با هماهنگي رياست محترم اداره كل‌روابط عمومي

6- انجام امور مربوط به استقبال و مشايعت ميهمانان مديريت بانك

7- نظارت، هماهنگي و حضور دائم كاركنان دايره در مراسم

8 -ارسال بنرهاي تبليغاتي به ديگر واحدهاي بانك از جمله شعب مستقل به پيشنهاد دايره تبليغات

9 -هماهنگي هاي لازم با ساير دواير جهت برگزاري هرچه بهتر همايش ها

10 – انجام امور مربوط به تهيه و اخذ ويزا، مجوز خروج از كشور، بليط هواپيما براي كليه كاركنان اعزامي به خارج از كشور به شرح ذيل:

1 - تهيه و تنظيم درخواست صدور مجوز سفر براي مأموريت هاي خارج از كشور كاركنان بانك

2 - ارسال درخواست صدور مجوز سفر به وزارت امور اقتصادي و دارايي و متعاقباً پيگيري موضوع از طريق وزارت مذكور تا اخذ نظريه هيأت نظارت مسافرت‌هاي خارجي كاركنان دولت و درخواست تجديد نظر در منصوب مأموريت هايي كه هيأت مزبور عدم موافقت يا با وقفه نتيجه را اعلام مي‌نمايد.

3 - اخذ فرم نمونه الف از مأمورين اعزامي به خارج از كشور و ارسال درخواست اعلام نظر به انضمام فرم مذكور به اداره كل حراست

4 – تكميل و تحويل مدارك به منظور اخذ ويزا به سفارت خانه

5 - هماهنگي با مأمورين اعزامي در خصوص تاريخ و ساعت شروع مأموريت به منظور تهيه بليط هواپيما

6 - صدور حكم مأموريت و ارسال رونوشت به ادارت مربوطه

7 - ارسال حكم مأموريت ، بليط هواپيما، فيش عوارض خروج از كشور و گذرنامه متضمن ويزا به واحد مربوطه

8 - درخواست صدور دعوت نامه از سوي شعب خارج از كشور بانك به منظور ارائه به سفارت خانه ها و اخذ ويزا

9 - اخذ مجوزخروج از كشور جهت عزيمت رئيس و معاون شعبه بغداد ( حدود هر 40 روز يكبار) از طريق وزارت خانه هاي امور اقتصادي و دارايي و خارجه.

خلاصه وظايف و مسئوليت‌هاي دايره تبليغات:

 

دايره تبليغات و سمعي و بصري تحت نظارت معاون اداره روابط عمومي انجام وظيفه مي‌نمايد و مسئوليت و اجراي برنامه‌هاي تبليغاتي بانك به منظور جذب سپرده‌ها و افزايش نقدينگي ازطريق معرفي خدمات بانك و جهت دادن به علايق و انگيزه‌ سپرده‌گذاران و متقاضيان تسهيلات با استفاده از كليه وسايل سمعي و بصري را برعهده دارد.

مشروح وظايف و مسئوليت‌ها:

 

-         جمع‌آوري نامه‌هاي وارده مربوط به كميته عالي تبليغات و سپس برنامه‌ريزي و آماده‌سازي مقدمات تشكيل كميته عالي تبليغات و بازاريابي و صدور دعوت‌نامه براي اعضاء كميته فوق‌الذكر

-         تدارك صورتجلسه كميته عالي تبليغات و بازاريابي و تهيه گزارشات براي بند‌هاي مطرح شده در صورتجلسه مذكور جهت اتخاذ تصميم حاضرين در كميته

-         نظارت بر صورت‌جلسه كميته تبليغات و اخذ امضاء از اعضاء كميته عالي تبليغات

-         انجام مكاتبات براي اجراي بندهاي تصويب شده و در صورت لزوم برقراري ارتباطات با ساير ادارات مركزي جهت عملياتي شدن مصوبات كميته تبليغات

-         پيگيري مكاتبات مربوط به مصوبات كميته عالي تبليغات و اطمينان از حصول نتيجه

-         تهيه پيش نويس كمپين تبليغاتي سالانه بانك و ارائه آن به كميته تبليغات جهت تصويب

-         كنترل ميزان مصرف بودجه تبليغات در طول سال و ارائه گزارش دوره‌اي به ما فوق

-         تشكيل جلسه و مذاكره با شركت‌هاي سازنده تيزرهاي تبليغاتي و تهيه گزارش جهت اتخاذ تصميم مديريت محترم اداره

-         بررسي‌تيزرهاي ساخته شده مورد سفارش بانك از نظر محتوا، داشتن جذابيت‌هاي تبليغاتي و عدم تعارض با اصول بانك

-         بررسي و اصلاح كنداكتورهاي تبليغات در صدا و سيما و نظارت بر حسن انجام تعهدات صدا و سيما مطابق با كنداكتورهاي تأييد شده قبل از پرداخت صورت‌حساب

-         بررسي درخواست و پيشنهادات واصله به منظور مشاركت بانك در همايش‌ها، سمينارها و جشن‌هاي ملي و مذهبي و برآورد ميزان هزينه‌ مشاركت و ارائه گزارش جهت مديريت محترم اداره و مشاركت در برگزاري مراسم‌ها

-         تشكيل جلسه و مذاكره با شركت‌هاي توليدكننده هدايا و محصولات تبليغاتي و تهيه گزارش جهت مديريت محترم اداره

-         بررسي كليه نامه‌هاي وارده به دايره اعم از درون سازماني (مديريت ارشد بانك و ادارات امور شعب تهران و شهرستان و ادارات مركزي) و برون سازماني و پاسخگويي به آن پس از انجام بررسي‌هاي لازم

-         كنترل نهايي تمامي نامه‌هاي صادره دايره تبليغات و سمعي و بصري اعم از پرداخت صورت‌حساب‌هاي تبليغات در مطبوعات، روزنامه‌ها، صدا و سيما، تبليغات محيطي و صورت‌حساب‌هاي مربوط به انجام طراحي‌هاي تبليغاتي و خريد هدايا و اقلام تبليغاتي و همايش‌ها و ...

-         راهنمايي و ارائه طريق انعكاس و يا پاسخگويي به مسائل و مشكلات ادارات امور شعب تهران و شهرستان‌ها از طريق تلفن و انجام مكاتبات

-         بازخواني قراردادهاي تنظيم شده بين اداره كل روابط‌عمومي و صدا و سيما، سالن‌هاي جشن‌ها و همايش‌ها

-         آماده سازي و در اختيار گذاشتن مقدامات لازم جهت ساخت تيزرهاي تبليغاتي بانك و انجام مكاتبات لازم با ادارات حراست، كارپردازي و ادارات امور شعب و ...

-         برنامه‌ريزي اختصاص بودجه تبليغات ادارات امور و كنترل عملكرد ايشان

-         مشاركت در برگزاري اموري كه از طرف مافوق ارجاع مي‌گردد.

خلاصه وظايف و مسئوليت‌ها دايره ستاد اقامه نماز و امر به معروف و نهي از منكر:

1 – تدوين برنامه‌هاي اجرايي جهت ادارات امور شعب و ادارات مركزي

2 - هماهنگي و اقدامات لازم و نيز دعوت از اعضا جهت برگزاري جلسات ماهانه ستاد اقامه نماز و شوراي امور به معروف و نهي از منكر

3 – پيگيري و اجرايي نمودن مصوبات جلسات ستاد اقامه نماز و شوراي امر به معروف و نهي از منكر

4 – دريافت گزارش عملكرد دبيرخانه‌هاي ستاد مستقر در استان‌ها

5 – دريافت گزارش عملكرد روحانيون سراسر كشور و برقراري ارتباط مستمر با 215 ائمه جماعات بانك جهت ارتقاي معنوي و كيفي نمازخانه‌ها و ستاد اقامه نماز و شوراي امر به معروف و نهي از منكر استان‌ها و حضور پرشور كاركنان در نماز جماعت

6 – شركت در جلسات ستاد احياء استان تهران و ارائه گزارش به دبير ستاد

7 – شركت در جلسات ستاد اقامه نماز استان تهران

8 – هماهنگي و برگزاري مراسم جشن در نمازخانه ادارات مركزي در مناسبت‌ها باهمكاري انجمن اسلامي و پايگاه مقاومت بسيج

9 – هماهنگي براي حضور مشاوره ديني در دبيرخانه ستاد جهت رسيدگي به امور ديني و مذهبي همكاران و ارتباط مستمر با ائمه جماعات بانك

10– معرفي همكاران جهت شركت در كلاس‌هاي آموزشي امر به معروف و نهي از منكر

11 – نظارت، رسيدگي و انجام كليه امور اداري مربوط به دبيرخانه

12 – ارائه الگوها و طرح‌هاي ويژه نماز و امر به معروف و نهي از منكر و ارسال به استان‌ها

13 – رسيدگي به امور رفاهي ائمه جماعات سراسر كشور

14 – تعيين رابطين استان‌ها با دبيرخانه ستاد مركز

مشروح وظايف و مسئوليت‌ها:

 

-         با توجه به برگزاري جلسات ستاد اقامه نماز و شوراي امر به معروف به صورت ماهيانه، ارسال دعوت‌نامه براي اعضاء، تنظيم صورت‌جلسه و ارسال براي اعضا جهت امضاء و نهايي نمودن مصوبات جلسات در دبيرخانه

-         حضور در ادارات مركزي، شركت در نماز جماعت و بازديد از وضعيت ادارات به اتفاق امام جماعت ادارات مركزي

-         پيشنهاد و پيگيري حق اياب و ذهاب و درخواست استفاده از متل و زائرسرا جهت ائمه جماعت بانك

-         برگزاري همايش نماز و احياي فريضتين با حضور مديران ارشد بانك و ائمه جماعات هر ساله در مشهد مقدس

-         هماهنگي جهت دعوت و شركت كاركنان در مراسم ارتحال حضرت امام (ره) همه ساله

-         تهيه محصولات فرهنگي (پوستر، بنر و ...) و ارسال به نمازخانه‌هايي كه در آنجا اقامه نماز جماعت مي‌شود.

-         برنامه‌ريزي سفر‌هاي استاني به همراه رياست محترم اداره و امام جماعت ادارات مركزي جهت بازديد از نمازخانه ها و ديدار با ائمه جماعت استان و برگزاري جلسه در خصوص بررسي عملكرد شورا در استان‌ها

-         برگزاري مراسم جشن غدير، ولادت حضرت فاطمه و جشن 13 رجب ولادت حضرت علي (ع) در سالن آمفي تأتر حج و زيارت و پخش از شبكه سوم سيما با دعوت از همكاران و خانواده .

-         برگزاري مسابقات ويژه‌ها ايام ومناسبت‌ها و فراخوان مقاله‌هاي ذيربط و اهداء جوايز به برندگان

-         اطلاع رساني در خصوص برگزاري كليه مراسم‌ها و مناسبت‌ها ازطريق سايت‌ وخبرهاي ارسالي

 

خلاصه وظايف و مسئوليت‌ها موزه و كتابخانه:

دايره كتابخانه و موزه تحت نظارت معاون اداره كل روابط عمومي انجام وظيفه نموده و مسئوليت ارتقاي سطح كيفي و كمي خدمات اطلاع رساني بخصوص خدمات الكترونيكي، گردآوري و نگهداري كتب به شكل چاپ و غيرچاپي ، نشريات و مدارك مرتبط با بانك و نظارت بر استفاده از آنها در كتابخانه و در بخش موزه ، پيگيري و كمك به گسترش ايجاد موزه واحد به نام بانك ملي با استفاده از ساختمان هاي با ارزش موجود مثل صندوق پس انداز و گردآوري و حفظ اشياي نفيس متعلق به بانك در ساختمان سردار اسعد به عنوان يكي از بناهاي تاريخي را عهده‌دار مي‌باشد.

مشروح وظايف و مسئوليت‌ها:

 

-         انجام مكاتبات اداري در رابطه با موزه و كتابخانه و پيگيري آنها تا حصول نتيجه

-         تهيه گزارشات درخواستي از سوي مديريت محترم اداره

-         تهيه ليست خريد كتب مورد نياز از منابع مختلف علمي از سايت، كاتالوگ‌ها، نشريات و تماس با ناشرين

-         اقدام به خريد كتب با موافقت مافوق و مراجعه حضوري و غير حضوري به مركز خريد ونمايشگاه‌هاي مختلف

-         تهيه صورت‌حساب‌هاي مربوط به خريد و تنظيم گزارش به مافوق و اداره كل حسابداري و بودجه در مورد تنخواه خريد

-         بررسي پيشنهادات و انتقادات احتمالي و پاسخگويي و اجابت نياز مراجعين در مورد كتب مخزن و مرجع

-         انجام امور مربوط به برگزاري نمايشگاه فروش كتاب از قبيل هماهنگي با ناشرين عامل و ادارات مختلف جهت برپايي و اداره نمايشگاه تا پايان مدت نمايشگاه

-         بهبود و ارتقاء نرم‌افزار و شبكه مورد استفاده در كتابخانه و داده‌هاي موجود بر روي سايت

-         تهيه و تدارك اقدامات اساسي در جهت ايجاد كتابخانه الكترونيكي

-         انجام امور تخصصي رده‌بندي در موردكتب خريداري شده و فهرست‌نويسي و ساماندهي جهت بهره‌برداري از كتب

-         بررسي و خروج كتب فرسوده و از رده خارج در مخزن

-         انجام امور مربوط به موزه از قبيل هماهنگي جهت برگزاري مراسم‌هاي مختلف مقالات و پيگيري مكاتبات مربوط به تعامل مشترك بين سازمان ميراث فرهنگي و بانك جهت ايجاد موزه صندوق قرض الحسنه

-         اقدام به گردآوري اشياء و اقلام موزه اي از مراكز مختلف بانك و مقدمه سازي جهت تداركات نگه داري آنها در موزه بانك

 

   مشروح وظايف و مسئوليت‌ها كتابدار:

 

-         پاسخگويي به مراجعين و اعضاء در تحويل كتب و نشريات و خدمات امانت

-         ورود و خروج كتب دريافتي و بازگشتي در سيستم

-         ثبت اطلاعات كتب خريداري شده در دفتر ثبت و رايانه

-         آماده سازي كتب از قبيل برچسب و ليبل و پاكت كتب

-         راهنمايي اعضاء در جهت اطلاعات درخواستي از منابع

-         بازگرداندن كتب برگشتي به مخزن مطابق با رده‌هاي استاندارد

-         اطلاع‌رساني از طريق تلفن و مراجعين حضوري در مورد كتب مرجع و اطلاعات خواسته ‌شده از اين منابع به مراجعين

-         مشاركت در خريد كتب مورد نياز كتابخانه از مراكز فروش، نمايشگاه‌ها، فروشگاه‌هاي فروش كتاب

-         تهيه گزارش‌ها و آمارهايي كه در مقاطع مختلف توسط دايره مورد نياز مي‌باشد.

-         دريافت مدارك، تايپ و صدور كارت جهت اعضاي جديد

-         خارج نمودن اطلاعات كتب وجين شده و مثبت در ليست كتب از رده خارج يا ارسال به شهرستان

خلاصه وظايف و مسئوليت‌ها كارشناس اداري روابط عمومي:

 

كارشناس اداري تحت نظارت رئيس اداره‌كل روابط عمومي انجام وظيفه نموده، تحقيق، ارزيابي و برنامه‌ريزي امور ذيربط، مديريت و نظارت بر اجراي همايش‌ها، نمايشگاه‌ها، مراسم و پروژه‌هاي ذيربط و ارائه شيوه‌هاي نوين روابط عمومي را بر عهده دارند.

مشروح وظايف و مسئوليت‌ها:

 

-         بررسي طرح‌ها و برنامه‌هاي اداره روابط عمومي و ارائه پيشنهادات مقتضي جهت بهبود در پيشرفت امور

-         ارائه طرح‌ها و برنامه راهبردي جهت ارتقاء كليه امور روابط عمومي منطبق با سياست‌هاي مديريت بانك

-         تهيه گزارش‌هاي تحليلي از چگونگي برنامه‌ها و طرح‌هاي اجرا شده در اداره روابط‌عمومي جهت استحضار مديريت بانك

-         تهيه گزارش‌هاي تحليلي و مقايسه‌اي از انعكاس اخبار بانك در مطبوعات جهت پيشبرد اهداف بانك

-         مديريت بر اجراي پروژه ها، همايش ها، نمايشگاه ها و مراسم‌هاي ذيربط با روابط‌عمومي

-         شركت در سمينارها انجمن‌ها، همايش‌هاي درون و برون سازمان و دوره‌هاي آموزشي مرتبط

-         ساير امور مرتبط كه از سوي مديريت اداره يا طبق مصوبات و بخشنامه‌ها محول مي‌گردد.

-         پيگيري و انجام پروژه حج و زيارت

-         انجام امور مربوط به نظام جامع پيشنهادات اداره كل روابط عمومي

          خلاصه وظايف و مسئوليت‌هاي دايره دفتر مديريت اداره كل روابط عمومي:

 

   نظارت و مديريت بر امور دفتر

مشروح وظايف و مسئوليت‌ها:

 

-         دايره دفتر تحت نظارت رياست اداره انجام وظيفه نموده و مسئوليت رسيدگي و نظارت به كليه كارهاي اداره اعم از پرسنلي، تهيه ملزومات اداري (مانند رايانه، ميز، صندلي و 000)

-         مكاتبات با ادارات و سازمان ها (درون و برون سازماني) و وظايفي كه از طرف مقام مافوق ابلاغ مي‌گردد. تدوين و برنامه‌هاي ابلاغي از سوي رياست و معاونين اداره.

-         رسيدگي و نظارت به امور دفتر اعم از نامه هاي وارده، صادره و فاكس هاي صادره و وارده و تايپ نامه‌ها و عودت به دواير مربوطه

-         نظارت بر امر حضور و غياب كاركنان، تهيه و ارسال اضافه كار كاركنان با هماهنگي رياست محترم اداره

-         تهيه ملزومات و اثاثيه و لوازم مورد نياز اداره

-         انجام امور مربوط به تعميرات و نگهداري ساختمان ‌هاي اداره

-         انجام مكاتبات اداري درون و برون سازماني

-         تامين نيازهاي اداري و دفتري دواير با هماهنگي مسئولين دايره

-         شركت در جلسات اداري

-         مشاركت اجرايي در برگزاري همايش‌ها، نمايشگاه‌ها، جشن‌ها و مناسبت هاي مختلف

-         ابلاغ دستورالعمل‌هاي صادره به دواير ذيربط

-         پيگيري از دواير جهت پاسخگويي به نامه‌ها و دستورات واصله به اداره

-         تشكيل پرونده مكاتبات و گزارشات و فعاليت‌هاي اداره

-         نظارت بر حسن اجراي بخش‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هاي صادره توسط داوير حسب دستور مديريت اداره

-         حفظ و مراقبت از پرونده‌ها و سوابق اطلاعاتي و مكاتباتي اداره و نظارت بر ورود و خروج آن‌ها

تهيه و نگهداري سوابق پرسنلي كاركنان اداره و پيگيري امور مربوط به تكميل و ارسال برگه‌هاي ارزشيابي و ترفيعات كاركنان

-         صدور احكام مأموريت

-         پيگيري و مراقبت در وصول بخشنامه‌ها و نامه‌هاي عمومي و بايگاني‌ آن‌ها پس از رويت مديريت اداره و كليه كاركنان

-         انجام كليه امور مربوط به دريافت و پرداخت و تسويه تنخواه‌هاي اداره اعم از تنخواه ساختمان، درمان و در اختيار پرداخت و واريز نمودن وجوه تنخواه‌هاي اداره اعم از ساختمان، درمان و تنخواه در اختيار دايره دفتر

-         انجام ساير امور ذيربط كه از سوي مافوق ابلاغ مي‌گردد.

خلاصه وظايف و مسئوليت‌ها:

 

رسيدگي و انجام كليه امور مربوط به دفتر رياست اداره

مشروح وظايف و مسئوليت‌ها:

 

-         تنظيم قرار ملاقات (شركت‌هاي تبليغاتي و ارگان‌هاي دولتي) جهت رياست محترم اداره در طول هفته و ماه

-         تنظيم مسافرت‌هاي داخلي و خارجي رياست محترم اداره

-         جوابگويي به تمام تلفن‌هاي دفتر رياست و تشخيص نوع ارجاع به دواير مربوطه و معاونين اداره

-         پياده نمودن پيغام هاي تلفني مربوط به رياست در دفتر تماس‌ها و انتقال پيغام ها به رياست اداره

-         اعلام مناسبت‌هاي تقويمي جهت رياست

-         پيگيري نامه‌هاي مهم و فوري كه رياست به دواير و واحدهاي مختلف ارجاع مي‌نمايند.

-         ثبت و اعلام جلسات معاونين محترم اداره و تعيين وقت جهت شركت‌هاي تبليغاتي و ادارات بانك ملي و ارگان‌ها

 

   خلاصه وظايف و مسئوليت‌ها سنجش افكار:

 

-         تهیه طرح های تحقیق و انجام کلیه مراحل آن شامل مطالعه مقدماتی، تهیه پروپوزال ، نمونه‌گیری ، تهیه پرسشنامه اولیه و تست آن و تهیه پرسشنامه نهایی، جمع آوری اطلاعات و ورود آن به رایانه ، استخراج اطلاعات و تهیه گزارش و ارائه آن به مدیریت محترم عامل و اداراتی که موضوع گزارش مربوط به آنها می‌شود. لازم به توضیح است که انتخاب موضوع برحسب برنامه سالیانه دایره، پیشنهاد ادارات دیگر و یا دستورمدیرعامل می باشد.

-         جمع‌آوری، طبقه بندی و ارائه گزارش درخصوص دیدگاه مشتریان نسبت به خدمات بانک ملی به مدیریت اداره از طریق مصاحبه حضوری و تلفنی، پرسشنامه و اینترنت

-         جمع‌آوری نظرات مردم و همکاران که روزانه به صورت موردي با تلفن ارتباط مردمی تماس مي‌گيرند و گزارش آن به مدیریت اداره

-         بررسی و ارائه پیشنهاد در خصوص تغییرات رفتار مردم نسبت به بانک ملی مانند علل کاهش جذب منابع ، علل افزایش مطالبات معوق و ...

-         ارائه مشاوره به دوایر دیگر روابط عمومی که موضوع مشترکی مطرح شده باشد.

-         ارائه راهنمایی و اطلاعات به ادارات دیگر درخصوص مسائل ، مشکلات مشتریان و تغییراتی که در انواع شیوه‌های ارائه خدمات بانکی مدنظر دارند.

-         ارائه هرگونه گزارش نظرسنجی که مدیریت عامل دستور داده باشند.

-         ارائه پیشنهاد بررسی و تحقیق درخصوص موضوعاتی که به صورت موردی در روند جاری کار بانک به چشم می خورد.

-         آموزش کارکنان به ویژه مسئولان روابط عمومی ادارات امور در زمینه پژوهش افکارسنجی

-         ورود متغیرها و تعاریف آنها در نرم افزار آماری SPSS

-         ورود اطلاعات و داده های مربوط به گزارش های نظرسنجی

-         پردازش اطلاعات وارد شده، تهیه جداول فراوانی جهت توصیف یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS و تنظیم نمودارها در نرم افزار Excel

-         تجزیه و تحلیل آماری پرسشنامه های نظرسنجی

-         مشارکت در تهیه و تنظیم پرسشنامه های نظرسنجی

-         مراجعه به شعب و مصاحبه با مشتریان و همکاران درخصوص مسائل و مشکلات آنها به صورت دوره‌ای

-         شركت در جلسات ادارات مركزي مانند كميته زيباسازي شعب، مديريت تغيير و انجام كارهاي محول شده به آن

-         همكاري با معرفي شدگان خارج از بانك و ساير ادارات جهت اخذ اطلاعات درمورد پايان نامه‌هاي كارشناسي ارشد و در صورت لزوم ارسال پرسشنامه هاي تهيه شده توسط آنها به ادارات امور شعب ، شعب و ادارات مركزي بانك

خلاصه وظايف و مسئوليت‌ها مترجم زبان انگليسي:

 

كنترل مرتب سايت لاتين بانك ملي و ساير بانكها و ترجمه متون لاتين رسيده

مشروح وظايف و مسئوليت‌ها:

 

-         ورود اطلاعات مربوط به سايت لاتين

-         ترجمه خدمات نوين مندرج در سايت فارسي به لاتين

-         ترجمه مقاله جهت درج در نشريه

-         ترجمه ايميل هاي رسيده

-         ترجمه متون ارسالي براي مديريت بانك

-         مسئول كارگروه مستند سازي و كليه وظايف محوله در اين رابطه

 

خلاصه وظايف و مسئوليت‌ها كارشناس اداري واحد سايت:

 

مديريت واحد سايت و پروژه ها

مشروح وظايف و مسئوليت‌ها:

 

-         كنترل مستمر امور روزانه واحد

-         رسيدگي و گزارش گيري از اشكالات متداول عنوان شده در ايميلها

-         پاسخگويي به مطالب مندرج در تالارهاي گفتگو

-         رسيدگي به مطالب مندرج در وبلاگ بانك

-         رسيدگي به مطالب بخش ويژه كاركنان

-         ارائه سيستم ها و طرحهاي جديد سايت و پي گيري مراحل عملياتي شدن آنها

-         تهيه بنرهاي تبليغاتي

دايره انتشارات:

 

   عملكرد سال 1390 اين دايره جهت اطلاع به شرح ذيل ارائه مي گردد:

عمده ترين فعاليت هايي كه در دايره انتشارات به انجام مي رسد دریازده بخش زير قابل تقسيم مي‌باشد:

- انتشار نشريه داخلي بانك

- تهيه بريده جرايد    

- امور چاپ و نشر            

- توزيع    

- ارائه خدمات در قالب CD

- اعلام وصول

- تكثير و تجليد

- ويژه نامه ها

- شركت در نمايشگاه ها و همايش ها      

      - تهيه اطلاعيه ها و انواع لوح تقدير

يادآور مي شود اقدامات صورت گرفته، مقطعي نبوده بلكه بصورت مستمردرجريان بوده و در تمام ايام سال بطور مداوم چاپ و در اختيار همكاران و مشتريان قرار مي گيرد.

1 ) انتشار نشريه داخلي بانك

 

نشريه داخلي بانك ملي ايران اينك در آستانه انتشار يكصد وشصت و دومين شماره خود قرار دارد. در سال1390 اين دايره سعي نموده است نشريه را به صورت ماهيانه انتشار داده (ده شماره از 151 لغايت 160) و توزيع نمايد كه در مجموع 868 برگ اطلاعات توليد و در اختيار همكاران قرار گرفته است.

اين نشريه كه از ابتداي انتشار ( دوره جديد) در دايره انتشارات تهيه و منتشر گرديده است، مجله‏اي ماهانه بوده و با انگيزه هاي آموزشي،‌خبري و بانكي منتشر مي‏شود در اين سال هر شماره از نشريه بطور متوسط در بيش از 86 صفحه و با تيراژي بالغ بر يازده هزار و پانصد نسخه منتشر و در سطح كشور توزيع گرديده است.

پاره اي از فعاليت هايي كه در راستاي انتشار نشريه داخلي صورت مي‏پذيرد به ترتيب ذيل تشريح مي‏گردد:

الف -شركت در همايش ها و مراسم مختلف

ب-انجام مصاحبه و گفتگو        

ج-تهيه خبر    

چ-تهيه مقاله  

ح-طراحي

خ-ويرايش

د-حروفچيني

ذ ـ مكاتبات    

ر- مطالعه

اين نشريه از تنوع مطالب ، صفحه آرايي و طراحي چشمگيري برخوردار بوده و در سيستم بانكي كشور و ديگر نشريات داخلي سازمانها و ادارات از جايگاه ويژه اي برخوردار است .

2) تهيه بريده جرايد

 

يكي ديگر از وظايفي كه در دايره انتشارات انجام مي گردد ، تهيه بريده جرايد بصورت روزانه مي‏باشد. تهيه بريده جرايد در راستاي اطلاع رساني شفاف به مديران بانك صورت مي‏پذيردكه به لحاظ كمبود وقت مديران بانك جهت مطالعه همه روزنامه ها و نشريات ، راساًاقدام به اين كار نموده و برگزيده اي از مطالب مهم و جالب توجه را در هيأتي آراسته به مديران بانك تقديم مي‏نمايد.

جهت انجام اين مهم روزانه به طور متوسط 36 روزنامه خريداري گرديده و توسط كاركنان اداره مورد مطالعه قرار مي گيرد . سپس مطالب مهم علامت گذاري شده و پس از جدا كردن از روزنامه ها در قالب يك بولتن داخلي با طرح روي جلد مناسب ، آماده توزيع مي شود .

بديهي است روش تهيه بريده جرايد با توجه به خط مشي مديريت محترم بانك تعيين و اجرا مي‏شود.

همچنين اين دايره نسبت به تهيه فهرست هزينه هاي جرايد خريداري شده اقدام نموده و جهت پرداخت به دايره دفتر ارسال مي نمايد.

لازم به ذکر است بریده جراید بانک طی قراردادی از طریق یکی از شرکتها تهیه و جهت قرار گرفتن در سایت بانک به واحد اینترنت این اداره تحویل می گردد.

3) امور چاپ و نشر

 

دايره انتشارات اداره روابط عمومي با توجه به اهميت ، حساسيت و گستردگي امور مربوط به آن، در سال1390 با تلاش صميمانه همكاران سعي نمود علاوه بر موارد سه گانه فوق ، وظايف محوله ديگر را نيز به نحو هر چه مطلوب ارائه نمايد . فعاليت هاي ديگر اين دايره در رابطه با امور چاپ و نشر به ترتيب زير تقسيم بندي مي شود :

     الف-پوستر  

  ب-تراكت

   پ-دفترك ( بروشور)

   ت- اطلاعيه                      

ث-كارتهاي مختلف

ج- تهيه وتكثير كتاب و جزوه  

چ- چاپ پوشه ، پاكت،‌كاغذ كادو و‌كاغذ يادداشت

ح- برچسب و اتيكت

خ- كارت ويزيت

د- همكاري با سازمانهاي ديگر

ذ- نظارت بر امور چاپ و نشر

كليه مواردي كه در رابطه با بندهاي بالا امسال به انجام رسيده است بدين شرح مي باشد :

-         چاپ نشريه داخلي بانك در سال1390 از شماره 151 الي 160 جمعاً به تعداد 000/115 جلد .

-         چاپ اتیکت طرح تکریم در شمارگان 000/50 برگ .

-         چاپ انواع جزوه در شمارگان جمعا 000/76 نسخه .

-         چاپ كارت ويزيت براي مسئولان ستادي بانك و تعدادی از شعب در شمارگان 000/20 برگ .

-         چاپ انواع پوستر در شمارگان جمعاً 000/72 برگ .

-         چاپ لوح تقدير 000/15 برگ .

-         ارسال روزنامه هاي مختلف و نشريات داخلي بانك به شركت چاپ جهت صحافي ، جلد سازي و طلاكوب .

-         چاپ انواع بروشور مربوط به معرفي خدمات بانك در شمارگان جمعاً 000/300/1 نسخه.

-         چاپ انواع پاكت 000/10 عدد .

-         چاپ تعداد 500/23 عدد كارت .

-         چاپ انواع تراكت (اطلاعيه چهار رنگ) به تعداد 000/151 برگ .

-         چاپ انواع سربرگ نامه 000/110 برگ .

-         چاپ انواع برچسب 000/115 قطعه .

-         چاپ پاكت مخصوص اوراق سپرده سرمايه گذاري بلندمدت 000/500 عدد .

-         چاپ پاكت مخصوص اوراق سپرده سرمايه گذاري کوتاه مدت 000/500 عدد.

-         چاپ پاكت مخصوص نگهداري ايران چك 000/700 عدد .

4) توزيع

 

هر نوع پوستر، كارت ، تراكت ، نشريه و ديگر توليداتي كه در اداره روابط عمومي تهيه و چاپ مي گردد، بايد بصورت مطلوب بسته بندي و توزيع گردد اين دايره با تهيه و تنظيم ليست توزيع آن نسبت به ارسال آنها اقدام مي نمايند كه بعضا از طريق دايره انبار كل و يا شركت تدارك به مقصد ارسال مي شود. به عنوان نمونه نظارت بر نحوه توزيع نشريه داخلي و توزيع آن، گوشه اي از وظايف اين دايره است كه بين اعضاي هيأت مديره ، ادارات مركزي ، ادارات امور شعب و شعب مستقل (بيش از 80 واحد) انجام مي پذيرد.

همچنين اين نشريه داراي بيش از چهارصد مشترك است كه نشريه داخلي را مستقيماً از دايره انتشارات دريافت مي‏دارند كه با صدور نامه هاي انفرادي بسته بندي و براي آنان ارسال مي شود.

علاوه بر اين به محض انتشار هر شماره براي تمام اشخاصي كه صاحب اثري در نشريه بوده و يا به طريقي در نشريه مطرح شده اند، مجله با نام آنان ارسال مي گردد.

5) ارائه خدمات در قالب CD، رايت CD و طراحي

 

با نصب يك عدد CDWriter در سيستم رايانه اي دايره انتشارات كليه خدمات مورد نياز كه لازم است در قالب CD ارائه شود در اين دايره صورت مي گيرد از جمله ارسال تصاوير و مطالب جهت چاپ در مطبوعات،ارسال نشريه به چاپخانه ، تكثيرCD هاي مختلفي كه جهت واحدهاي مختلف بانك تهيه مي‏گردد.

6) اعلام وصول

 

هر يك از نشريات و روزنامه هايي كه جهت استفاده به اداره روابط عمومي واصل مي شود از طرف اين دايره با تهيه نامه هاي مناسب پاسخ داده مي شود. طي سال1390 بيش از 400 فقره نامه اعلام وصول ، تهيه و صادر شده است .

7)تكثير و تجليد

 

از جمله مواردي كه در اين دايره جامه عمل بخود مي پوشد ،تكثير اوراق و تجليد جزواتي است كه تهيه مي‏گردد. اين اقدام با استفاده از دو دستگاه فتوكپي و دو دستگاه پرينتر رنگي انجام مي‏پذيرد.

بطور متوسط هر روز بيش از پانصد برگ تصوير جهت تهيه بريده جرايد و ديگرجزوه هاي مورد نياز تهيه مي گردد و در هر هفته دو تا سه جزوه جلد مي‏گردد.

8)ويژه نامه ها

 

گروه ديگري از فعاليت هاي اين دايره است كه به مناسبت هاي مختلف تهيه مي گردد مانند ويژه نامه‏هايي از سخنان وزير محترم دارايي، رياست كل بانك مركزي،مديريت عامل محترم و ديگر مقامات ارشد بانك در فواصل زماني مشخص تهيه،چاپ و توزيع مي گردد.

9) تهيه اطلاعيه ها و انواع لوح تقدير

 

از ديگر وظايف اين دايره تهيه اطلاعيه هاي گوناگون جهت اطلاع رساني به كاركنان بانك و مشتريان محترم مي‏باشد. همچنين تهيه متن و چاپ و صدور انواع لوح تقدير جهت ارائه به مسئولان كشوري،برخي از مشتريان و كاركنان بانك بر عهده اين دايره مي باشد.

شرح وظايف دايره تبليغات

 

عمده ترين فعاليت‌هاي انجام شده در دايره تبليغات در 58 بخش زير به صورت خلاصه قابل تقسيم و به اطلاع مي‌رسد:

-         تهيه بنر و پلاكارد

-         تصويربرداري از مراسم يادشده

-         هماهنگي با روزنامه‌ها جهت درج آگهي‌هاي سفارش ادارات كل املاك، ساختمان، كارپردازي، سرمايه انساني و هيأت بدوي تخلفات اداري كاركنان (از قبيل آگهي مزايده، مناقصه، احضاريه، اخراج و غيره)

-         تهيه برنامه تبليغاتي روزنامه‌ها و مجلات بابت تبليغ خدمات نوين بانك ، معرفي جوايز قرعه‌كشي حساب‌هاي قرض‌الحسنه پس‌انداز، اطلاع رساني در زمينه برگزاري همايش‌هاي پولشويي و خدمات بانكي، چاپ طرح مربوط به اين همايش‌ها

-         كنترل تمامي كنداكتورهاي مربوط به پخش تيزرهاي تبليغاتي و تهيه ‌نامه‌هاي مربوط به پرداخت جهت ارسال به كارپردازي

-         انجام مكاتبات لازم جهت ابلاغ بودجه به شركت‌هاي ري‌را و كليد گنج سعادت جهت پخش تيزر در سازمان صدا و سيما

-         تماس با شركت‌هاي متفرقه جهت اخذ اطلاعات لازم در زمينه برگزاري جشنواره‌ها و تهيه گزارش جهت اطلاع رياست محترم اداره و در صورت لزوم مطرح نمودن در كميته تبليغات

-         تهيه آمار ماهانه از عملكرد و كليه هزينه‌هاي انجام شده در دايره جهت اطلاع معاونت مربوطه

-         انجام هماهنگي لازم و دعوت از هيأت نظارت براي قرعه‌كشي مرحله سي‌ام حساب‌هاي قرض‌الحسنه پس‌انداز

-         انجام مراسم قرعه‌كشي حساب‌هاي قرض‌الحسنه پس‌انداز و دعوت از حدود 250 نفر از مشتريان و مديران بانك و تصويربرداري در مراسم مذكور

-         سفارش آگهي و حضور در روزنامه‌ها به مناسبت‌هاي مختلف اعياد ملي ومذهبي

-         هماهنگي و برپايي غرفه به مناسبت هفته بسيج در ساختمان شهر و روستاي سابق

-         هماهنگي جهت برپايي غرفه بانك در نمايشگاه الكامپ

-         هماهنگي جهت برگزاري همايش مسئولين روابط عمومي ادارات امور شعب تهران و استان‌ها در ساختمان سردار اسعد

-         هماهنگي و انجام مكاتبات لازم جهت چاپ بيش از 40 مورد آگهي تبليغاتي بانك در مجلات و صدور نامه جهت پرداخت صورت‌حساب‌هاي مربوطه به اداره كل كارپردازي

-         تهيه و توزيع ماهيانه مجلات تدبير، تازه‌هاي اقتصاد، اقتصاد ايران، عصر فناوري اطلاعات، بانك و اقتصاد در بين ادارات امور شعب استان‌ها، تهران، ادارات مركزي وشعب مستقل

 

شرح وظايف فعالیت های پایگاه اطلاع رسانی

 

1- تهیه خبر جهت سایت و رسانه ها به تعداد 1016 خبر

2- تهیه جوابیه به تعداد 100 جوابیه جهت ارسال به رسانه ها

3- ارتباط با رسانه ها و انجام هماهنگی های مختلف شامل

1- نامه:

- درخواست مصاحبه

- در خواست دریافت آگهی

- درخواست همکاری

- معرفی خبرنگار و رسانه

- درخواست دریافت تسهیلات بانک

- دعوت به مراسم مختلف خبری

   2- برگزاری کنفرانس خبری

- تهیه متن رپورتاژ خبری برای درج در رسانه ها

- بازدید از رسانه ها

- پاسخگویی به سوالات خبرنگاران

- به روز رسانی بانک اطلاعاتی رسانه ها به تعداد 85 رسانه

- ارسال نامه تبریک سال نو و هدایا برای 130 نفر

- برگزاری مراسم پاسداشت روز خبرنگار با حضور 90 نفر

3- تهیه اولین شماره نشریه پیام تحول حسب دستور مدیریت محترم عامل در هشت صفحه شامل موارد:

   - گزارش از واحدها انجام مصاحبه با مسئولان واحدها

   - تهیه مطالب مناسب از اینترنت

   - تهیه یادداشت، مقاله و گزارش

   - ویرایش نشریه

4) تهیه مطالب برای نشریه ماهانه بانک شماره های 151 تا 161 شامل :

   - نامه

   - انجام مصاحبه با روسای ادارات

   - انجام مصاحبه با روسای شعب

   - انجام مصاحبه با همکاران بازنشسته و شاغل

   - انجام مصاحبه با همکاران جانباز

   - انجام مصاحبه با فرزندان همکاران

   - گزارش از مراسم ها و همایش ها

   - تهیه سرمقاله

   - تهیه گزارش از شعب و ادارات

   - اخبار مدیریت

   - اخبار داخلی

   - اخبار کوتاه

5-تهیه گزیده سخنان مدیریت محترم عامل شامل اخبار مندرج در سایت ها و رسانه ها.

6- انجام امور کارشناسی اداره در حوزه اطلاع رسانی شامل پیشنهادها و نظرات کارشناسی در حوزه اطلاع رسانی.

7- عضویت در کمیته مناسبت های فرهنگی اداره کل روابط عمومی.

   - تهیه و اعلام پیشنهاد جهت مناسبت ها

   - تهیه اخبار جهت فعالیت های صورت گرفته در مناسبت ها

   - تهیه مصاحبه با اشخاص و مسئولان در مناسبت ها

   - تهیه متن جهت نامه های ارسالی و پلاکاردها در مناسبت ها

   - پیگیری برگزاری مراسم توسط سازمان های مرتبط با مناسبت ها

   - ارزیابی و اعلام بروشورهای دارای قابلیت الکترونیکی شدن

   - تهیه متن مدیر عامل جهت درج در مناسبت ها

8- عضویت در کمیته مستندسازی اداره کل روابط عمومی شامل مستندسازی عملکرد بانک، اداره و همایش ها به صورت موردی(همایش خدمات بانکی و صادرات)

9-    مکاتبات تهیه و ارسال 200 نامه جهت دعوت به مراسم، درخواست مصاحبه، دریافت آگهی و...

10- دریافت‌آمار و رتبه‌بندی روزنامه‌ها و بانک ها از نظر درج اخبار و گزارش به مسئولان اداره و بانک

 

 

 

واحد اينترنت

 

- ورود روزانه نرخ ارز

- ورود اخبارسراسري و استاني 1000 همراه با عكس مناسب

- تنظيم و ورود اطلاعات مربوط به مناقصه ها و مزايده هاي بانك 100 مورد

- تنظيم نمودن اطلاعيه هاي بانکي6 مورد

- تنظيم اطلاعات مربوط به نشريه و وارد نمودن آن به صورت فصل به فصل در سايت

- تنظيم عکس هاي مراسم هاي مختلف بانك 120 مورد و 1440 قطعه عكس

- وارد نمودن گزارش مالي فارسي و تراز لاتين

- ثبت تصاوير روز بمناسبت ايام (ميلاد حضرت رسول- روز معلم – 15 خرداد – رحلت امام – ايام فاطميه و...)

-ایجاد بخش برگزیده مطبوعات و درج بریده جراید روزانه در این بخش

- ورود تعداد 426 نامه عمومی و بخشنامه ها در وب سایت

- بروز رساني كليه بخشهاي مربوط به ادارات و استانها

- جمع آوري تصاوير مربوط به روساي ادارات مركزي و سرپرستي هاي استانها و تنظيم در قالب يكسان و استفاده از آنها در پرتال هاي مربوطه

- كنترل و پاسخگويي مرتب تالار گفتگو و گزارش بخشهاي مختلف آن به ادارات ذيربط

- جمع آوري سوالات متداول بانك و ورود آن ها در بخش مربوطه در سايت

- كنترل روزانه ايميلهاي رياست جمهوري 1800 مورد

- كنترل روزانه ايميلهاي مربوط به انتقاد و پيشنهادات سايت 7944 مورد

- كنترل روزانه ايميلهاي استاني 3488 مورد

- ضمناً كليه ايميلها به بخشهاي مربوطه ارسال گرديده و روند اجراي كار به مشتريان نيز اطلاع داده شده است .

- کنترل مستمر وبلاگ کارکنان بانک ملی

- جمع آوري اطلاعات مربوط به خدمات مختلف بانكي

- پي گيري اشكالات ايجاد شده در بخشهاي مختلف خدمات نوين بانكي

- جمع آوري محتوي مربوط به بخشهاي مختلف سايت جديد و بروز رساني صفحات قبلي

- کنترل مستمر کلیه سایتها و خبرگزاری ها و انتقال اخبار به مدیریت اداره

- تهیه جدول میزان اخبار مندرج در سایتهای خبری و مقایسه عملکرد آنها با یکدیگر

- تهیه تابلو اخبار( بصورت مرتب اخبار اقتصادی و بانکی رصد شده و در تابلو نصب و در محوطه ادارات مرکزی نصب می شود)

- پیگیری و ارتباط با سایتها و خبرگزاری هایی که اقدام به درج مطالب غیر واقع درخصوص بانک می‌نمایند .

- انتخاب سايتهاي اقتصادي جهت انجام تبليغات اينترنتي و برنامه ريزي براي انجام اين كار بر اساس بودجه و برنامه زمان بندي شده

- تهيه طرحهاي لازم جهت ارائه به سايتهاي مذكور جهت انجام تبليغات – پي گيري و كنترل روزانه تبليغات

- تهیه بروشور های و معرفی سایت بانک ملی ایران جهت توزیع در برخی سازمانها و نمایشگاه‌ها

- پیگیری و چاپ بروشور معرفی خدمات به همراه نفشه شهرها برای 25 استان.

در طي اين دو ماهي كه به صورت آزمايشي در واحد روابط عمومي بانك ملي ايران، مشغول به گذراندن دوره كارورزي بودم، فعاليت هايي كه تجربه نموده ام به شرح ذيل براي استحضار تقديم مي گردد:

1/12/91آشنايي با شرح وظايف و فعاليت هاي دواير مختلف و شرح مختصري از كارهايشان

2/12/91آشنايي با مسئول دايره سايت و مدير مسئول واحد سايت

3/12/91آشنايي با گرافيست برنامه هاي سايت

4/12/91آشنايي با قسمت خبرنويسي و دريافت خبر از ايميل توسط شعبات و مشتريان

7/12/91 آشنايي با قسمت سمعي و بصري و شرح وظايف آنها

8/12/91 شركت در جلسه داخلي به عنوان ناظر روابط عمومي جهت برگزاري مراسم ايام ماه رمضان

9/12/91 همكاري با مسئول سايت جهت قراردادن اخبار مراسم ماه مبارك در سايت

10/12/91 همكاري جهت كارهاي ويژه ماه مبارك رمضان و تهيه دعا براي ارسال به ادارات

11/12/91 آشنايي با مترجم زبان انگليسي و برنامه ريز سايت شركت سداد و IT واحد سايت

14/12/91 كمك به يكي از همكاران براي كپي يك سري گزارش

15/12/91 كمك به قسمت كتابخواني براي مرتب كردن كتاب هاي داخل غرفه

16/12/91 كمك به تاكردن بروشورهاي تبليغاتي براي شعب كه در اختيار مشتريان قرار دهند

17/12/91 گرفتن از چند برگ گزارش (براي سوابق)

18/12/91 كمك به تهيه پرچم نويسي براي مادر يكي از همكاران

21/12/91 كمك به يكي از همكاران براي كپي يك سري گزارش

22/12/91 كمك به قسمت كتابخواني براي مرتب كردن كتاب هاي داخل غرفه

23/12/91 كمك به تاكردن بروشورهاي تبليغاتي براي شعب كه در اختيار مشتريان قرار دهند

24/12/91 كمك براي ارسال كارت هاي دعا و نماز عيدفطر براي كليه ادارات و شعبات

25/12/91 كمك به تهيه پرچم نويسي براي مادر يكي از همكاران

28/12/91 تهيه متن تبريك براي ارسال به سايت

15/1/92آشنايي از خدمات سايت ويژه كاركنان

17/1/92 كمك به ارسال پيام تبريك به چند نفر از همكاران براي انتصابشان

18/1/92تماس با شعبه مركزي و گرفتن شماره حساب جهت كمك به زلزله زدگان و وارد كردن به سايت

19/1/92كپي گرفتن از چند برگ گزارش براي درج در سوابق

20/1/92كمك به مسئول فاكس و ارسال نامه عمومي براي كليه ادارات امور شعب و شعب مستقل                                      

21/1/92همكاري با مسئول سايت جهت قراردادن اخبار مراسم در سايت

22/1/92آنوشتن نامه نگاري آزمايشي بين ادارات

24/1/92آشنايي با بنرهاي تبليغاتي

25/1/92كمك به تكميل و تحويل مدارك به منظور اخذ ويزا به سفارت خانه                                  

1/2/92كمك به تهيه جدول نوع پذيرايي و همايشها و جلسات

2/2/92كمك به تهيه صدور حكم ماموريت و ارسال رونوشت به ادارات مربوطه

3/2/92كمك صدور دعوت نامه براي مراسم همايش بابلسر

زماني كه در دايره روابط عمومي بودم همبستگي بسيار بالايي بين كاركنان برقرار بود گويي همگي بايد بين زمان هاي تعيين شده گزارش را تهيه و در سايت مي گذاشتند تا اخبار ويژه كاركنان به موقع براي همگان نمايش داده شود. و همچنين اين كارها با استرس بالايي همراه است كه كاركنان دواير روابط عمومي با همبستگي بالا توانستند اين مهم را به حداقل برسانند.

نتیجه گیری :

 

اداره كل روابط عمومي بانك ملي ايران با استفاده از دانش و علم كارشناسان زبده دايره انتشارات در تلاش است تا بتواند به نحو احسن به اهداف اين اداره كه همانا اطلاع رساني و ارائه اخبار و اطلاعات است برسد.

دايره انتشارات با تهيه و توزيع نشريات داخلي سعي در ارائه اخبار و اطلاعات به خوانندگان درون سازماني و برون سازماني دارد كه با توجه به دانش و تخصص كارشناسان مربوطه و بهره مندي از امكانات تخصصي و نظر مساعد مسولين ، اين مهم به بهترين نحو ممكن صورت ميگيرد.

همچنين با عنايت به اينكه اكثر دواير و ادارات مركزي بانك ملي با اين دايره در ارتباط هستند ، لذا اين دايره با برنامه ريزيهاي دقيق و مدبرانه سعي در بهبود و پيشرفتهاي تخصصي در امر انتشارات را دارد. تعامل و همكاري با چاپخانه بانك ملي كه از بزرگترين چاپخانه هاي خاورميانه ميباشد،بخش اعظم فعاليتهاي اين دايره را شامل ميشودكه كيفيت محصولات و خدمات موجب گرديده كه نظري متفاوت بر انتشارات بانك ملي ايران به وجود آيد.


 

 

 

نويسنده : زهرا بقال باشي قديمي

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.