سه شنبه, 06 آذر 1403

 



نمونه ای از ارتباطات سازمان امور عشایر ایران با سایر ارگان ها: آرشیو روابط عمومی سازمان امور عشایر کشور

 

7


در نشست مشترک سازمان امور عشایر ایران و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

بر ساماندهی به صنایع دستی عشایر کشور تاکید شد

نشست مشترک سازمان امور عشایر ایران و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با هدف ساماندهی به صنایع دستی عشایر در محل سازمان امور عشایر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان امور عشایر ایران، مدیرکل دفتر مطالعات سازمان امور عشایر با اشاره به مطالعات انجام شده درباره صنایع دستی عشایر استانهای فارس و سیستان و بلوچستان، هدف از این نشست را ساماندهی به صنایع دستی عشایر و عملياتي كردن مطالعه انجام شده بر اساس تفاهم نامه مبادله شده بين دو سازمان عنوان کرد.

محمدرضا میرامینی افزود: در مطالعه مذكور سه محور براي ايجاد اشتغال مورد بررسي قرار گرفته است كه شامل چگونگي افزايش توليد، بازاريابي و ارتقای كيفيت توليد است.

وی تصریح کرد: دوري و پراكندگي عشاير، كم سوادي و يا بي سوادي و نداشتن بازار فروش و پایين بودن كيفيت، نداشتن طرح هاي به روز، ورود صنايع دستي وارداتي به خصوص در مرز استان سيستان و بلوچستان، كپي كاري و نبود اعتبار از مهمترین مشکلات موجود در فعالیت صنایع دستی عشایر به شمار می روند.

در ادامه، قائم مقام سازمان امور عشایر با اشاره به مبادله تفاهمنامه میان دو سازمان در سالهای قبل، اظهار امیدواری کرد با فعال شدن كميسيون هاي مرتبط، كار  به شكل مؤثرتري پيگيري شود.

میر ولی صفرزاده از صنایع دستی به عنوان میراث ماندگار عشایر که هم ارزش اقتصادي و مادي و هم ارزش فرهنگي دارد، یاد کرد و گفت: صنايع دستي، سينه به سينه از گذشتگان منتقل شده است و در واقع قبل از اينكه كالايي اقتصادي باشد، نماد فرهنگي عشایر محسوب می شود.

وی صنایع دستی عشایر را تولیداتی بسيار نفيس و با ارزش دانست و خاطرنشان کرد: عمده صنايع دستي عشایر، سنتي است كه بايد به آن توجه شده و حفظ و بازارپسند شود.

دکتر رحیمی، مدیر پروژه نیز اظهار کرد: امروزه صنايع دستي به عنوان شغل اصلي عشایر هم در نظر گرفته مي شود و براي ارتقای معيشت به خصوص براي بانوان، توسعه صنايع دستي بسيار مهم است.

وی با اشاره به اینکه در شرايط فعلي از  بحث خود مصرفي صنايع دستي كاسته شده و در حال ارائه به بازار است، بر تخصیص به موقع اعتبارات لازم برای اجرايي شدن این طرح تاکید کرد.

احمدی میرقائد، مدیر هماهنگی امور عشایر سازمان امور عشایر نیز نیازسنجی امور مرتبط با عشایر را بر اساس آیین نامه ساماندهی عشایر از وظایف سازمان امور عشایر دانست و بر فعال شدن کمیته های مشترک در سریع ترین زمان ممکن تاکید کرد.

مدیرکل توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی نیز به تجانس فعاليت دو سازمان در خصوص صنایع دستی اشاره و از تلاش و همت سازمان امور عشاير در انجام این مطالعه و اجرايي شدن آن تقدیر کرد.

خانم موحدی با تاکید بر برنامه ریزی مناسب برای توسعه صنایع دستی و ایجاد اشتغال پایدار برای عشایر پیشنهاد داد در سازمان صنايع دستي و گردشگري، كميته هايي براي بخش هاي مختلف توسعه و ترويج، آموزش و توليد و بازاريابي و فروش تشكيل شود و در مورد صنايع دستي که در حال  از بین رفتن هستند، مثل سياه چادر، حصير و ...، بايرنامه ريزي مناسب، نسبت به ثبت این دانش سنتي و  مستند سازي آن در سطوح ملي و بين المللي اقدام شود.

در نهایت مقرر شد با ابلاغ تفاهم نامه مبادله شده بین دو سازمان به استانهای کشور از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، كميته هاي مشترك تخصصي بين دو سازمان شامل کمیته های آموزش و توسعه پايدار، بازرگاني و توليد، با حضور نمايندگان استاني و با دستورالعمل مشخص تشكيل و فعال شده و  از توانمندي تشكل هاي غير دولتي و صندوق هاي خرد زنان نیز در اين بخش بهره گرفته شود

نويسنده : حسین امانی

این کاربر 6 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.