دانشگاه جامع علمی کاربردی
واحد13
نام درس : کاربینی
استاد درس : سرکارخانم صالح میرزایی
دانشجو : مهرداد توتونی (91238049290024)
نيمسال دوم سال تحصيلی 1392-1391
موضوعات کاربینی
1- گزارش برگزاری سلسله نشست های تخصصی حجاب و عفاف
2- پوشش دانشجویی در جهان
3- گزارش برگزاری نشست تخصصی قرآنی فرهنگی همراه با عکس
4- گزارش فعالیتهای فرهنگی انجام شده از فروردین سال 91 لغایت اسفند 91 و برنامه های در نظر گرفته شده تا اردیبهشت 92
گزارش برگزاری سلسله نشست های تخصصی حجاب و عفاف
در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص)
به همت دفتر فرهنگ اسلامی و همکاری کانون قرآن وعترت مجتمع پیامبر اعظم (ص) سومین نشست تخصصی پیرامون حجاب و عفاف با حضور خانم دکتر حسینی مشاور خانواده در مرکز مشاوره دانشگاه تهران و مدرس دروس عمومی در تاریخ 22/12/90 از ساعت 30/9لغایت 30/10در محل سالن اجتماعات مجتمع و با حضورحدوداً 80 نفرازدانشجویان مجتمع برگزار گردید .
خلاصه ای از متن سخنرانی خانم دکتر حسینی به شرح زیر میباشد:
در ادامه جلسات قبلی ابتدا به ذکر دو آیه می پردازم و پیامدهای آن تلک حدود ا... اگر ما به این یقیین برسیم که همه عالم از خداست و از او هستیم و بسوی او باز خواهیم گشت به دو مسئله اشاره داردکه فاصله بین این دو نقطه نیزبه دست خداوند است و اگر از این حدود خارج شویم نمی توانیم آنطور که قرار است خدا را ملاقات کنیم و اگر مطابق دستورات الهی رفتار کنیم آرامش خواهیم داشت و افسردگی و دلتنگی ما به حداقل خواهد رسید . آنچه که در دنیا امروزه به صورت جدی مطرح است بحث معنا گرایی است انسان موجودی دو ساحتی است ملکوت وماده که این دو به هم آمیخته شده اند و زمانی انسان آسایش دارد که از سلامتی هر دو اینها بهره مند شود .
بر اساس آیه قرآن هر کس از حدود الهی تجاوز کند به خودش ظلم کرشَده است و هر کس از یاد من (قوانین هستی )اعراض کند زندگی سختی خواهد داشت و می بینیم که این فاصله گرفتن از قوانین الهی باعث بیماریهای بسیاری شده است .
دو جنسیتی شدن انسان برای این است که تفاوت داشته باشند و در نتیجه به هم تمایل پیدا کنند و بهم تعلق داشته و همدیگر را کامل کنند . گاهی سطح سواد بالا سبب می شود که زوجین فکر کنند که چون دارای مرتبه علمی هستند نیاز به مشاوره و کسب اطلاعات برای داشتن زندگی مشترک بهتر ندارند در حالی که در علوم تجربی در ارتباط با ملکوت صحبتی نشده است برای مثال تاثیری که غذا به شکل غیر مادی بر انسان می گذارد به چه صورت است و چندین علوم مختلف مانند تغذیه ،روانشناسی و ....... باید با هم کار کنند تا به نتیجه برسند .
سپس ایشان در مورد اثرات سوء سریالهای ماهواره ای همچون ویکتوریا در از هم پاشیده شدن زندگیهای خانوادگی و اینکه این شبکه ها توسط صهیونیستها که رسانه ها را در دست دارند اداره می شود پرداختند . آنها با توجه به جنگ هشت ساله متوجه شدند که در جنگ حریف ایران نیستند چون ایران امتحانش را در جنگ پس داد پس با خیلی از ترفندها از جمله اقتصاد و رسانه به مقابله با ما میَ پردازند .جالب است که آنها برای نگهداری جوانان خودشان به شدت مرز بندی بین پسر و دختر دارند و مدل لباس پوشیدنشان نباید تحریک کننده باشد. برای ازدواج 6 هدف وجود دارد که اگر این شش هدف بدست آمد ما در زندگی خوشبخت هستیم یکی ایجاد آرامش است که با بی حجابی و روابط آزاد و دسترسی راحت باعث می شود تمایل به ازدواج کم شود واین آرامش بدست نیاید . اصولاً خداوند حجاب را گذاشته است که زن بتواند وارد جامعه شود در حالیکه به حجاب این تهمت را زده اند که حجاب محدودیت ایجاد می کند و شهید مطهری نیز در کتاب مسئله حجاب که این کتاب مجموعه سخنرانیهای ایشان برای خانمهای پزشک بی حجاب زمان گذشته بوده آن را باز کرده اند ایشان دو دسته بندی برای حجاب گذاشته اند یکی حجاب قبل از اسلام که به زن اجازه نمی دادند وارد جامعه شودچون زن را تنها وسیله التذاذ مرد می دانستند و زن را مخفی می کردند در حالیکه در اسلام برای اینکه زن بتواند وارد جامعه شده و کسب علم ومهارت کند و هستی برای زن ومرد مساوی خلق شده باید بتواند بیرون بیاید پس برای همین باید حجاب داشته باشد . در سوره نور بطور کامل هم به زن و هم به مرد برای رعایت حجاب پرداخته شده و به مردها گفته شده که نگاه معنی دار به زن نداشته باشند پس مردها نمی توانند گناه خود را به گردن زن بیاتدازند چون به آنها نیز تذکر داده شده است
یکی از نشانه های ظهور حضرت مهدی این است که قوانین بشری با تمام پیشرفتش در آخرالزمان جواب گوی بشر نیست و این همان زمان است .گفته شده که تا زمان ظهور حضرت تنها 27/2 علم شکوفا شده و بقیه علم پس از ظهور حضرت شکوفا خواهد شد .
الگوهای مکتب ما به روز ترین زنان و مردان هستند و مثلاً در باره حضرت زینب می بینیم که ایشان مشاور اول امام حسین (ع) بوده اند و مجری پس از عصر عاشورا ایشان بودند وبرای مثال امروزه در سمینارهایی که با زنان اندیشمند جهان داریم وقتی یا حضرت معصومه (س) آشنا میشوند می گویند مگر می شود که در آن زمان دختری بیست ساله به تنهایی از کشورش حرکت کند و یک کاروان سیاسی راه اندازد و ما در پاسخ می گوییم بله می شود چرا که در مکتب ما هر چیز حساب دارد و اگر ما مطابق آن حرکت کنیم خیلی خوشبخت خواهیم بود .
قوانین پوشش در 8 دانشگاه جهان
دانشگاههای دنیا قوانین پوششی خاصی را برای دانشجویان اجرا می کنند. هر چند این نوع قوانین منتقدانی دارند اما دانشگاهها تاکید دارند که نوع پوشش با اعتبار دانشگاه در ارتباط است. گروه حوزه و دانشگاه مهر در گزارشی به بررسی قوانین پوشش در 8 دانشگاه دنیا پرداخته است.
به گزارش مهر، برخی از موسسات و دانشگاهها با ارائه قوانین پوششی تاکید دارند عدم رعایت این قوانین باعث انحراف ذهن دانشجویان از هدف اصلی حضور آنها در یک مرکز آموزشی علمی می شود. ضمن اینکه نوع پوشش دانشجویان را اعتبار دانشگاه میدانند.
دانشگاههای مختلف جهان برای ایجاد قوانینی در نوع پوشش دانشجویان دلایل متفاوتی دارند: کاهش میزان حواسپرتی در دانشجویان، افزایش تمرکز و توجه به مسائل مهمتر آموزشی و تحصیلی، ایجاد جو مناسب برای حضور در دانشگاه، محافظت از شان، اعتبار و خوشنامی مراکز تحصیلی و دانشگاهی، از بین بردن نشانه های ظاهری اختلاف طبقاتی میان دانشجویان و ایجاد هویتی به نام دانشجو در ورودیهای جدید از جمله توضیحاتی است که مراکز آموزشی و دانشگاههای مختلف برای تشریح دلایل استفاده از قوانین پوششی ارائه می کنند.
قوانین پوشش در دانشگاههای جهان برای دانشجویان دختر و پسر به صورت یکسان اجرا می شوند و تمام دانشجویان ملزم به رعایت آنها هستند. با این حال در این گزارش به نحوه پوشش دانشجویان دختر در چند دانشگاه مختلف جهان پرداخته خواهد شد.
دانشگاه کالج ترینیتی: پوشیدن کفشهای جلوباز و لباسهای کوتاه ممنوع است راهروی Strachan در دانشگاه کالج ترینیتی یکی از دانشگاههای تحت پوشش دانشگاه تورنتو در کانادا قوانین پوششی و روند اجرایی جالب توجهی دارد. پوشیدن کفشهای جلوباز و لباسهای کوتاه برای دانشجویان ساکن در این ساختمان ممنوع است. دانشجویان باید هنگام صرف شام کفشهای بسته و بلوزهای یقه دار به تن کنند. همچنین دانشجویان سال دومی وظیفه دارند بر اجرای این قوانین توسط دانشجویان تازه وارد نظارت داشته باشند. با این حال اجرای این قوانین برای دانشجویانی که ساکن ساختمان نیستند الزامی نیست.
دانشگاه مری واشنگتن: پوشیدن تی شرت با عکسهای آزار دهنده و لباسهای دارای پارگی ممنوع است.
در دانشگاه مری واشنگتن کارکنان رسمی و حرفه ای باید دامنهای بلند، به همراه پیراهن رسمی به تن کنند و در برخی مواد برای کارمندان رسمی تر استفاده از کراوات نیز الزامی است. دانشجویان نیز باید از پوشیدن تی شرتهایی با عکسهای آزار دهنده، لباسهایی که دارای پارگی باشند، داشتن سر و وضع ژولیده و نامناسب و یا پوشیدن لباسهایی که بخشی از بدن را در معرض دید قرار دهد خودداری کنند.
دانشگاه لیبرتی آمریکا: پوشیدن بلوز یا پیراهنهای یقه دار ضروری است.
در سال 2005 دانشگاه خصوصی مسیحیان لیبرتی اعلام کرد قصد دارد قوانین پوششی دانشجویان را تخفیف دهد و اجازه پوشیدن کفشهای روباز، شلوارهای کوتاه (ارتفاع شلوار باید تا روی ساق پا باشد) و شلوار جین به شرطی که بر روی آن سوراخ یا پارگی وجود نداشته باشد را صادر کرد با این حال قانون پوشیدن بلوز یا پیراهنهای یقه دار همچنان برجای خود باقی است.
دانشگاه لید سیتی نیجریه: پوشیدن لباس تنگ یا بدون آستین بدون پوشیدن کت یا ژاکت بر روی آن ممنوع است.
دانشگاه لید سیتی در نیجریه قوانین مدون و محکمی برای پوشش دانشجویان خود ارائه کرده است زیرا از دید این دانشگاه پوشش و رفتار دانشجویان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. به گفته مقامات این دانشگاه پوشش مناسب به ارزشهای شخصیتی، اعتماد به نفس و ارزشمندی دانشجویان می افزاید و بر همین اساس به دانشجویان خود می گوید: "به شیوه ای لباس بپوشید که دوست دارید به همان شیوه شما را خطاب کنند."
دانشجویان دختر باید در مراسم رسمی این دانشگاه کت و دامن و یا کت و شلوار رسمی به همراه کفش یا صندلهای بسته به تن کنند. قد پیراهنها یا دامن ها باید حداقل تا روی زانو باشد. پوشیدن لباسهای تنگ یا بدون آستین بدون پوشیدن کت یا ژاکت بر روی آن ممنوع است. پوشیدن شلوارهای کوتاه تر از حد نرمال و لباسهای یقه باز یا بدن نما و پوشیدن دمپایی در محیط دانشگاه ممنوع است. همچنین استفاده از لباسهای رسمی متناسب و لباسهای سنتی شیک در دانشگاه با استقبال مواجه خواهد شد. مدل مو و آرایش باید در حد متعادل باشد و سوراخ کردن تزئینی بخشهای مختلف صورت به جز گوش ممنوع است.
دانشگاه ملی سنگاپور: لباسهای حاوی جملات و تصاویر ناشایست و کفشهای راحتی ممنوع است.
قوانین پوشش دختران در دانشگاه ملی سنگاپور نیز بر مبنی حفظ احترام به حریم دانشگاه و به دیگر دانشجویان تعیین شده است. در این دانشگاه پوشیدن لباسهای کوتاه، لباسهای حاوی جملات و تصاویر ناشایست و زننده و کفشهای راحتی ممنوع است.
دانشجویان دانشگاه دولتی فلوریدا: کفشهایی با پاشنه هایی که ارتفاعی بیش از دو اینچ دارند ممنوع است.
دانشجویان دانشگاه دولتی فلوریدا برای حضور در دانشگاه باید دامن، پیراهن و شلوارهای یک رنگ به تن داشته باشند. این دانشگاه از سال 2008 استفاده از کلاه های بیس بال در کلاسهایی که در محوطه باز برگزار می شوند را آزاد اعلام کرده است. همچنین در صورت به تن کردن بیش از یک بلوز یا پیراهن، تمامی آنها باید یک رنگ داشته و دکمه های آنها کامل بسته شده باشد. استفاده از آرم دانشگاه بر روی لباسها نیز بلامانع است.
پوشیدن بلوزهای ورزشی زیپ دار یا ساده در صورتی که ارتفاع آنها سه اینچ پایینتر از کمر باشد بلامانع است. این لباسها شامل ژاکت و بارانی نیستند با این حال استفاده از این دو نوع لباس نیز در صورتی که از رنگی یکپارچه برخوردار باشند در روزهای برگزاری کلاسها بلامانع است. راه رفتن بدون کفش، پوشیدن کفشهای راحتی، کفشهایی با پاشنه های تیز و یا پاشنه هایی که ارتفاعی بیش از دو اینچ دارند ممنوع است. همچنین امکان استفاده از کفشهای چرخ دار یا میخ دار در این دانشگاه ممنوع اعلام شده است.
دانشگاهی در فیلیپین: استفاده از رنگ موهای زننده، خالکوبی و سوراخ کردن اعضای صورت ممنوع است.
دانشگاه De La Salle در مانیل کشور فیلیپین با بیان این نکته که دانشجویان این دانشگاه این حق را دارند که متناسب با سلیقه خود لباس به تن کنند از آنها خواسته است پوشش خود را متناسب با شان دانشگاه و حساسیت های دیگر اعضای دانشگاه انتخاب کنند. بر همین اساس از دانشجویان خواسته شده از پوشیدن لباسهای بدون آستین، کوتاه، بلوزها یا پیراهنهای دکلته، یقه باز و نازک خودداری کنند.
پوشیدن شلوارهای کوتاه تنها در کلاسهای ورزشی و در صورتی که ارتفاع آن کمتر از سه اینچ بالای زانو نباشد جایز است و پوشیدن این نوع از لباسها در داخل کلاسهای درسی ممنوع است.
استفاده از کلاه برای حفظ احترام در کلاسهای درس یا جلسات رسمی جایز نیست. استفاده از رنگ موهای زننده، خالکوبی و سوراخ کردن اعضای مختلف صورت به جز گوشها ممنوع است. پوشیدن کفشهای روباز در صورتی مجاز است که ارتفاع پاشنه آن بیشتر از یک اینچ نباشد و پاشنه پا در کفش پوشیده شده باشد.
دانشگاه کالیفرنیا برکلی: استفاده از لباسهای بدن نما در این دانشگاه ممنوع است.
دانشگاه مشهور کالیفرنیا برکلی که یکی از دانشگاههای برتر جهان نیز به شمار می رود از دانشجویان دختر خود خواسته است دامن و شلوارهای رسمی با قد متعارف، پیراهن و کت و شلوار رسمی به تن کنند. استفاده از لباسهای بدن نما در این دانشگاه ممنوع است. نوع کفش نیز متناسب با ساختمانهای آموزشی و کلاسهای درسی مختلف متفاوت است.
بسم الله الرحمن الرحیم
گزارش برگزاری نشست تخصصی قرآنی فرهنگی
موضوع : شخصیت حضرت زهرا (س)
مورخ : 20/1/1392 ساعت : 13:30
استاد : سرکار خانم دکتر افخم السادات حسینی
فاطمه (علیها السلام) در نزد مسلمانان برترین و والامقام ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار میباشد. این عقیده بر گرفته از مضامین احادیث نبوی است. این طایفه از احادیث، اگر چه از لحاظ لفظی دارای تفاوت هستند، اما دارای مضمونی واحد میباشند. در یکی از این گفتارها (که البته مورد اتفاق مسلمانان، اعم از شیعه و سنی است)، رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) میفرمایند: "فاطمه سرور زنان جهانیان است". اگر چه بنابر نص آیه شریفه قرآن، حضرت مریم برگزیده زنان جهانیان معرفی گردیده و در نزد مسلمانان دارای مقامی بلند و عفت و پاکدامنی مثالزدنی میباشد و از زنان برتر جهان معرفی گشته است، اما او برگزیدهی زنان عصر خویش بوده است. ولی علو مقام حضرت زهرا (علیها السلام) تنها محدود به عصر حیات آن بزرگوار نمیباشد و در تمامی اعصار جریان دارد. لذا است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در کلامی دیگر صراحتاً فاطمه (علیها السلام) را سرور زنان اولین و آخرین ذکر مینمایند. اما نکتهای دیگر نیز در این دو حدیث نبوی و احادیث مشابه دریافت میشود و آن اینست که اگر فاطمه (علیها السلام) برترین بانوی جهانیان است و در بین زنان از هر جهت، کسی دارای مقامی والاتر از او نیست، پس شناخت سراسر زندگانی و تمامی لحظات حیات او، از ارزش فوق العاده برخوردار میباشد. چرا که آدمی با دقت و تأمل در آن میتواند به عالیترین رتبههای روحانی نائل گردد. از سوی دیگر با مراجعه به قرآن کریم درمییابیم که آیات متعددی در بیان شأن و مقام حضرتش نازل گردیده است که از آن جمله میتوان به آیهی تطهیر، آیه مباهله، آیات آغازین سوره دهر، سوره کوثر، آیه اعطای حق ذی القربی و... اشاره نمود که خود تأکیدی بر مقام عمیق آن حضرت در نزد خداوند است. این آیات با تکیه بر توفیق الهی، در مقالات دیگر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ما در این قسمت به طور مختصر و با رعایت اختصار، به مطالعه شخصیت و زندگانی آن بزرگوار خواهیم پرداخت.
بالاترين مرتبه کمال انسانيت ، مقام عصمت است که رضا و غضب انسان در همه امور، بر مدار رضا و غضب خدا باشد . اگر عصمت کبري به آن است که انسان کامل به جائي برسد که در همه امور ، به رضاي خدا راضي شود و به غضب خدا ، غضب کند ؛ فاطمه زهرا کسي است که خداوند متعال به رضاي او راضي مي شود و به غضب او ، غضب مي کند و اين مقامي است که منشأ حيرت انسانهاي کامل است . . .
اوست که در مکاشفات يوحنا ، علامتي است عظيم که در آسمان ظاهر شده ؛ زني که آفتاب را در بر دارد و ماه زير پايش ، و بر سر تاجي از 12 ستاره دارد . اوست که همسر و مادر دوازده رئيس از اولاد اسماعيل است که خداوند در سِفر تکوين تورات ، به حضرت ابراهيم خبر داد. او در سوره " دخان " ، تـأويـل " شب مبارکه " اي اسـت که در آن " هر امر استواري فيصله مي يابد ". او در زمانه ، يگانه زني است که خداوند متعال ، دعاي او را در روز مباهله ، هم طراز دعاي پيامبر اکرم و اميرالمؤمنين قرار داده است . اوست که در شب معراج رسول خدا ديد که بر در بهشت نوشته شده است : " فاطمة خيرة الله "
در شخصيت او همين بس که اول شخص وارد شونده بر بساط قرب الهي ، اوست ؛ چرا که رسول خدا فرمود : " فاطمه نخستين کسي است که به بهشت وارد ميشود . او يگانه گوهري است که خداوند به بعثت پيغمبر خاتم بر مؤمنين منت نهاد ( سوره آل عمران آيه 64 ) و به وجود آن گوهر ، بر آن سرور منت نهاد و فرمود : " ما به تو کوثر داديم ، پس بر پروردگارت درود فرست و قرباني کن .
آيا پس از رحلت رسول خدا ، چه شد که چنين کسي با دلي پر درد ، گفت : بر من مصيبت هائي فرود آمد که هرگاه بر روزهاي روشن فرود مي آمد ، چونان شب ، تيره و تار مي شدند ، و هنگامي که به خاک سپرده شد ، از بدن رنجور او ، شبحي باقي مانده بود . " مانند شبحي گشته بود و اميرالمؤمنين در اين مصيبت ، آنچنان از پاي درآمد که به رسول خدا گفت : "اما اندوه من ( در فقدان فاطمه ) هميشگي است و از اين پس هر شب من ، تا به سحر به بيداري خواهد گذشت .
و همچنین در این نشست به مناسبت ایام فاطمیه به شهادت حضرت فاطمه (س) اشاره ای کوتاه شد . امام جعفر صادق(ع) فرمود: فاطمه زهرا(س) در سوم جمادی الآخر، سال 11 هجری قمری بدرود حیات گفت و سبب وفاتش این بود كه قنفذ، غلام عمر بن خطاب به دستور وی، با نیام شمشیرش ضرباتی به آن حضرت وارد ساخت و بر اثر آن، محسن او سِقط و وی به بیماری شدیدی مبتلا شد و ایامی كه در بستر بیماری بود، اجازده نمی داد آنانی كه وی را مورد اذیت و آزار قرار دادند، از او عیادت كنند.
ولی آن دو مرد از اصحاب پیامبر(ص) (یعنی ابوبكر و عمر بن خطاب) از امیرمؤمنان(ع) درخواست كردند كه از آنان در نزد فاطمه(س ) شفاعت كند، تا آنان بتوانند از وی عیادتی به عمل آورند. حضرت علی(علیه السلام) درخواست آنان را پذیرفت و از فاطمه زهرا(س) تقاضا كرد كه آنان را به نزد خویش بپذیرد. چون كه وارد بر آن حضرت شدند از او پرسیدند: ای دختر رسول خدا(ص) چطور هستی؟ فاطمه(س) فرمود: با ستایش پروردگار به خیر هستم.
سپس آن حضرت به آن دو فرمود: آیا از پیامبر(ص) نشنیده بودید كه فرمود: فاطمة بضعة منّی، فمن آذاها فقد آذانی، و من آذانی فقد آذی الله؟
آن دو گفتند: چرا، شنیدیم كه پیامبر(ص) چنین فرمود.حضرت فاطمه(س) فرمود: سوگند به خدا، شما دو تا، مرا اذیت و آزار كردید. امام صادق(ع) فرمود: آن دو از نزد حضرت زهرا(س) بیرون رفتند، در حالی كه آن حضرت، از آنان در ناراحتی و ناخرسندی بود. ابوعلی، محمد بن همام بغدادی روایت كرد: هنگامی كه حضرت زهرا(س) به شهادت رسید، امیرمؤمنان(ع) وی را غسل داد و كسی در نزد وی حاضر نبود مگر فرزندانش حسن، حسین، زینب و امّ كلثوم و هم چنین اسماء بنت عمیس و كنیزشان فضه.آن گاه بدن مطهرش را در تاریكی شب، به همراه حسن و حسین به سوی بقیع حمل كرد و بر وی نماز گزارد و كسی به آن آگاه نبود و كسی بر وی نماز نگذارد. آن گاه وی را در روضه شریفه (میان منبر و قبر پیامبر(ص) ) دفن نمود و محل آن را صاف و نامشخص كرد و بامداد همان شب به قبرستان بقیع رفت و چهل مكان را به صورت قبر جدید درآورد. مردم چون از دفنش باخبر شدند، به قبرستان بقیع رفته و در آن جا با چهل قبر جدید رو به رو شدند و ندانستند كدام یك قبر شریف فاطمه(س) است. بدین جهت ناله و شیون كرده و یك دیگر را (در قصور و تقصیرشان در نگهداری حرمت دختر رسول خدا(ص) ) ملامت و سرزنش كردند و می گفتند: وای بر ما! پیامبرمان فرزندی پس از خود به جای نگذاشت، جز یك دخترش. كه آن هم غریبانه وفات كرد و شبانه دفن شد و كسی از ما نه در وفاتش، نه در نمازش و نه در دفنش حاضر نبودیم و هم اینك قبر وی نیز بر ما نامعلوم است. دست اندركاران أمر (ابوبكر و عمر) از این ماجرا با خبر شده و به زنان سوگوار گفتند: آیا كسی در میان شما هست كه این قبرها را نبش كرده تا بدن فاطمه(س) را بیابد و ما بر او نماز گزاریم و سپس او را دفن و محل دفنش را مشخص كنیم؟ این خبر به اطلاع امیرمؤمنان(ع) رسید. آن حضرت در حالی كه خشمگین شده بود، به طوری كه دو چشمش را سرخی فراگرفته و رگ های گردنش برآمده بود و قبای زردی را كه معمولا در ایام درگیری و ناراحتی به تن می پوشید، در بر كرد و شمشیر ذوالفقار خود را به دست گرفت و به سوی بقیع ره سپار گردید. همین كه به مردم حاضر در بقیع رسید فرمود: به خدا سوگند، اگر كسی یك سنگ از این قبرها را بردارد، با این شمشیر بر سرش و كسی كه به وی دستور داده است می كوبم. در همین هنگام عمر بن خطاب و همراهان او با امیرمؤمنان(ع) رو به رو شدند. عمر به وی گفت: چه شد تو را ای ابوالحسن! به خدا سوگند ما قبر فاطمه را نبش كرده و بدنش را بیرون می آوریم و بر وی نماز می گزاریم. امیرمؤمنان(علیه السلام) با دستان خویش پیراهنش را گرفت و وی را چرخاند و بر زمین كوبید و به وی فرمود: ای سیه چرده زاده! از حق خودم (یعنی خلافت اسلامی) به خاطر این كه با اختلاف ما مردم از دین مرتد نشوند، درگذشتم. اما هیچگاه نسبت به قبر فاطمه(س) در نخواهم گذشت، سوگند به كسی كه جانم در دست او است، اگر تو و ملازمانت چیزی از این قبرها را جا به جا كنید، زمین را از خونتان سیراب خواهم كرد! اگر می خواهی، آزمایش كن، ای عمر! در این هنگام ابوبكر (خلیفه وقت) از راه رسید و عاجزانه به امیرمؤمنان(ع) عرض كرد: ای ابوالحسن! تو را به حق رسول خدا(ص) و به حق آن كسی كه در بالای عرش است سوگند می دهم كه او را رها كنی و مطمئن باش هیچ یك از ما، كاری كه تو را برنجاند انجام نخواهیم داد. آن گاه امیرمؤمنان(علیه السلام) دست از عمر برداشت و او را رها كرد و مردم نیز پراكنده شدند و از آن زمان به بعد، هیچ كس جرئت نكرد قبرهایی را كه علی(ع )درست كرده بود، نبش كند و به جستجوی بدن شریف فاطمه(س) بپردازد. امیرمؤمنان(ع) بدین سان قبر شریف همسر مظلومش فاطمه زهرا(س) را از نبش قبر رهانید و به وصیت خود فاطمه زهرا(سا) كه فرموده بود، كسی در غسل، كفن و نماز و دفنش حاضر نشود، عمل نمود. تا اعتراضی باشد برای همیشه بر آنانی كه حقشان را غصب و حرمتشان را شكسته و آنان را مظلومانه به شهادت رسانیدند.
گزارش فعالیتهای فرهنگی انجام شده از فروردین سال 91 لغایت اسفند 91 و برنامه های در نظر گرفته شده تا اردیبهشت 92
ردیف |
عنوان برنامه |
تاریخ برگزاری |
راهبرد |
هدف |
1 |
برگزاری مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه (س) (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) (برگزاری مسابقه با عنوان فدک) |
28/1/91و5/2/91 |
محوریت قرآن و عترت ارتقاء |
توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
2 |
برگزاری نمایشگاه کتاب با عنوان "حجاب وعفاف و سیره حضرت زهرا (س) " توسط بسیج دانشجویی دانشکده زبان( کتابهایی همچون زیبایی های حجاب و سیره حضرت زهرا (س) ، جلوه های رفتاری حضرت زهرا ، ویژگیهای حضرت زهرا و........به نمایش گذاشته شد(مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
5/2/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
تقویت الگوی ارزشی بانوان توسعهفرهنگیعفافوپوششاسلامی. |
3 |
برگزاری محفل انس با قرآن (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
30/1/91 |
افزایش ارزش های قرآنی در محیط دانشگاه |
توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
4 |
برگزاری نشست تخصصی حجاب و عفاف با موضوع « رسانه ها و فرهنگ حجاب و پوشش »:چهارمین جلسه با حضور خانم دکتر حسینی(مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
28/1/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
تقویت الگوی ارزشی بانوان توسعهفرهنگیعفافوپوششاسلامی. |
5 |
برگزاری شورای فرهنگی |
چند نوبت در طول هر ترم |
برنامه ریزی فرهنگی |
|
6 |
برگزاری نشست تخصصی قرآنی با موضوع « باورهای اخلاقی در حوزه تمدن ایرانی» سخنران آقای ناطقی (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
19/2/91 |
افزایش ارزش های قرآنی در محیط دانشگاه |
|
7 |
اکران فیلم قلاده های طلا (توسط بسیج دانشجویی) |
18/2/91 |
توسعه فضای فرهنگی |
توسعه فعالیت ادبی و هنری ایجاد فضای پرنشاط فرهنگی و هنری |
8 |
برگزاری مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی( دانشکده زبان ) |
25/2/91 |
توسعه فضای فرهنگی |
ایجاد فضای پرنشاط فرهنگی و هنری |
10 |
برگزاری مراسم شب شعر (روز بزرگداشت خیام نیشابوری) : (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
27/2/91 |
توسعه فضای فرهنگی |
ایجاد فضای پرنشاط فرهنگی و هنری |
11 |
برگزاری اردوی گلاب گیری کاشان (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
14/2/91 |
توسعه فضای فرهنگی |
ایجاد فضای پرنشاط فرهنگی و هنری |
12 |
برگزاری مراسم بزرگداشت مقام استاد (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
12/2/91 |
توسعه فضای فرهنگی |
تکریم اندیشمندان و استادان |
13 |
نمایش فیلم کوتاه با عنوان (ماموریت سری) ساخت دانشجویان دانشکده زبانهای خارجی این فیلم با مضمون طنز و برای قدردانی از اساتید محترم ویژه روز استاد ساخته شد (دانشکده زبان ) |
26/2/91 |
توسعه فضای فرهنگی |
ایجاد فضای پرنشاط فرهنگی و هنری |
14 |
اجرای تئاتر دانشجویی با عنوان « استاد مظلوم ، دانشجوی مظلوم » : دانشجویان گروه زبان انگلیسی با حمایت دفتر فرهنگ اسلامی اقدام به اجرا تئاتر نمودند( دانشکده زبان) |
27/2/91 |
توسعه فضای فرهنگی |
ایجاد فضای پرنشاط فرهنگی و هنری |
15 |
برگزاری مراسم بزرگداشت ولادت حضرت زهرا (س)و مقام مادر و روز (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
25/2/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
تکریم مقام حضرت زهرا(س)و مقام زن و مادر |
16 |
برگزاری کلاس رو خوانی و روانخوانی قرآن کریم ،احکام و تفسیر نهج البلاغه (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
از 29/2/ لغایت پایان ترم |
محوریت قرآن و عترت ارتقاء |
توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
17 |
فراخوان برگزاری همایش با عنوان شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) (در ابعاد سیاسی ،اجتماعی ، دینی و....) : فرا خوان ارائه قطعات ادبی با موضوع ذکر شده به یکی از زبانهای فارسی انگلیسی ، فرانسه ،آلمانی(دانشکده زبان ) |
اعلام فراخوان درروز ولادت حضرت فاطمه (س) |
اهتمام به فعالیت های پژوهش محوری در فعالیت های فرهنگی و آینده پژوهی |
تعمیق فرهنگ پژوهش مستند سازی فعالیتها و تدوین کتاب عملکرد |
18 |
بزرگداشت سوم خرداد روز آزادسازی خرمشهر
(مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
3/3/91 |
توسعه فضای فرهنگی محوریت اندیشه های حضرت امام خمینی (ره |
تعمیق دانش و بصیرت فرهنگی اجتماعی و سیاسی |
19 |
برگزاری ایستگاههای صلواتی به مناسبتهای ولادتها ی ائمه اطهار شامل : - ولادت امام محمد باقر و سوم خرداد آزادسازی خرمشهر - مبعث حضرت رسول اکرم (ص) (همزمان با برگزاری امتحانات پایان ترم) |
3/3/91 و29/3/91 |
محوریت قرآن و عترت ارتقاء |
توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
20 |
برگزاری نمایشگاه عکس و کتاب با موضوع« سوم خرداد مقاومت وپیروزی (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
تعمیق دانش و بصیرت فرهنگی اجتماعی و سیاسی |
||
21 |
برگزاری محفل انس با قرآن در روز وفات حضرت زینب(مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
محوریت قرآن و عترت |
توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
|
22 |
ارتحال امام خمینی(ره) : (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) - برگزاری مسابقه با عنوان « صحیفه نور ) - تهیه بروشور(ابعاد شخصیت امام خمینی) - برگزاری جلسه سخنرانی در خصوص تبیین اندیشه و شخصیت حضرت امام با حضور استاد تقی پور - برگزاری نمایشگاه پوستر با عنوان « طریق روح ا...) : نمایشگاه پوسترهای رنگی حاوی بیانات گوهر بار امام خمینی و کتابهایی همچون «سیره آفتاب ،سیره عملی امام » و دیدگاههای امام در باره جایگاه زن - حضور در مراسم مرکز محور (مرقد امام و حسینیه جماران ) - |
11/3/91 |
توسعه فضای فرهنگی محوریت اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) |
تعمیق دانش و بصیرت فرهنگی اجتماعی و سیاسی |
23 |
برگزاری نشستهای تخصصی با موضوع «خود شناسی » سخنران آقای استاد تقی پور (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
8/3/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
24 |
برگزاری مراسم جشن ولادت حضرت علی (ع) و روز مرد: (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) مولوی خوانی ،اجرای موسیقی سنتی تهیه بروشور (از علی آموز اخلاص عمل) -برگزاری مسابقه( اهمیت آیه الکرسی ) |
16/3/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
تکریم مقام حضرت علی (ع) و پدر |
25 |
برگزاری ایستگاه صلواتی به مناسبتهای : (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) -اعیاد شعبانیه -تبلیغات :خرید ریسه ، آذین بندی و چراغانی و نصب بنرها واطلاعیه ها و متنهای تبریک برگزاری جشن میلاد با سعادت حضرت ولی عصر (عج) ویژه همکاران محترم |
4/4/91 لغایت 5/4/91 و 11/4/91 22/4/91
|
توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) و تکریم ائمه اطهار |
|
26 |
آماده سازی نمازخانه ( قبل ار شروع ماه مبارک رمضان ) شستشوی چادرها - شستشوی فرشها - خوشبو سازی نمازخانه (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
از 24/4/91 لغایت 29/4/91
|
توسعه فضای فرهنگی |
پیگیری توسعه و ساخت مساجد و مجتمع های فرهنگی |
27 |
برگزاری مراسم قرائت زیارت عاشورا : (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
چهار شنبه صبح هر هفته |
محوریت قرآن و عترت |
توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
28 |
شهادت امام جعفر صادق (ع) : (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) -برگزاری زیارت عاشورا ، مداحی ،پذیرایی |
23/6/91 |
محوریت قرآن و عترت |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
29 |
ولادت حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
28/6/91 |
محوریت قرآن و عترت |
ارتقاء وتوسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
30 |
گرامیداشت هفته دفاع مقدس : (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه )و بسیج مجتمع - برگزاری نمایشگاه :به همت بسیج دانشجویی - سخنرانی سردار سراج در ارتباط با هفته بزرگداشت دفاع مقدس در مراسم جشن میلاد امام رضا (ع) |
1/7/91 لغایت 7/7/91 |
محوریت اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری |
تکریم مقام رزمندگان و شهدای دفاع مقدس |
31 |
ثبت نام دانشجویان جدیدالورود : (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) با شروع ثبت نام دانشجویان ورودی جدید دفتر فرهنگ اسلامی و کانون قرآن وعترت مجتمع جهت شناسایی دانشجویان مستعد فرهنگی و عضو گیری اقدام به تهیه فرم های مخصوص نموده و در مرحله اول ثبت نام اقدام به توزیع فرم های مخصوص نمود |
25/6/91 لغایت 30/6/91 |
استفاده از ظرفیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه و کشور |
تقویت توانمندی حوزه فرهنگی وهوشمندی،نیازسنجی و آسیب شناسی قبل از فعالیتهای فرهنگی |
32 |
سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س): (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) تبلغات ایستگاه صلواتی(شیرینی و شربت) تبیعه سفره عقد نمادین در ورودی دانشکده به منظور زنده نگه داشتن سنت پیامبر اکرم(ص) (کلیه کارهای مربوط به سفره توسط دانشجویان کانون سفیر انجام شد) |
26/7/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
زنده نگه داشتن سنت پیامبر اکرم(ص) و تقویت نهاد خانواده |
33 |
برگزاری همایش زوج آسمانی توسط بسیج دانشجویی مجتمع شامل: سخنرانی حجت الاسلام شهاب مرادی که با استقبال بسیار زیاد دانشجویان مواجه شد |
26/7/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
زنده نگه داشتن سنت پیامبر اکرم(ص) وتقویت نهاد خانواده |
34 |
بزرگداشت حافظ: (دانشکده زبان) |
20/7/91 |
توسعه فضای فرهنگی |
ایجاد فضای پرنشاط فرهنگی و هنری |
35 |
برگزاری نمایشگاه پوستربه مناسبت ایام حج ابراهیمی با عنوان حج سفر عشق: تهیه پوستر ازسازمان حج و زیارت (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
از 12/7/91 تا 18/7/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء وتوسعه فرهنگ اسلامی |
36 |
تریبون آزادتوسط بسیج دانشجویی |
24/7/91 |
ایجاد فضای پرنشاط فرهنگی |
|
37 |
برگزاری اردوی قم وجمکران (50 نفر) (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
27/7/91 |
پر کردن اوقات فراغت |
آشنایی بیشتر دانشجویان با دفتر فرهنگ اسلامی و جذب دانشجو |
38 |
برگزاری جشن عید غدیر ؛ عید ولایت: (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه - تبلیغات - تهیه و تنظیم بروشور ویژه عید غدیر و توزیع در مراسم - اجرای مراسم مولودی خوانی و دست افشانی توسط ذاکر اهل بيت آقای کوثری - اجرای دکلمه توسط دانشجو برگزاری مسابقه با عنوان «غدیر از منظر قرآن » |
14/8/91 |
تقویت ، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
39 |
برگزاری سخنرانی با عنوان "همایش غدیر" به همت بخش خواهران بسیج دانشجویی دانشکده زبان این همایش برگزار گردید سخنران این برنامه استاد حوزه و دانشگاه حجت الاسلام والمسلمین دکتر دوست محمدی |
15/8/91 |
تقویت ، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
40 |
فرا رسیدن ماه محرم: (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) - سیاه پوش نمودن مجتمع و فضای داخلی دانشکده ها ،نصب بنر و پلاکارد و آماده سازی نمازخانه و محوطه - برگزاری مراسم مداحی و قرائت زيارت عاشورا به مناسبت آغاز ماه محرم از روز دوم تا روزپنجم و روز ششم در دو نوبت صبح و ظهر هرروز پس از نماز ظهر و عصر توسط دفتر فرهنگ اسلامی و بسیج دانشجویی - برگزاری ایستگاه صلواتی وپخش مداحی و پذيرایی روز دوم تا روز پنجم( صبح صبحانه ،ظهر شیر کائوئو و کيک يزدی،خرما) - روز پنجم محرم برنامه عزاداری بزرگ و دانشگاه |
27/8/91 لغایت 30/8/91 |
تقویت ، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
41 |
برگزاری مسابقه نرم افزاری حجاب و عفاف : (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) تکثیر و توزیع لوح فشرده سخنرانی حاج آقا پناهیان با موضوع حجاب |
آبان 91 |
استفاده از فناوری های نوین در حوزه فرهنگی |
تقویت الگوی ارزشی بانوان و کرامت انسانی |
42 |
ثبت نام ازدواج دانشجویی : (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه )تبلیغات و نصب اطلاعیه جهت ثبت نام متقاضیان |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
||
43 |
شهادت امام سجاد (ع): (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) - مداحی و عزاداری و برگزاری زیارت عاشورا برگزاری شب شعر عاشورایی : قرائت خطبه امام سجاد قرائت اشعار دانشجویی با موضوع عاشورا شهادت حضرت رقیه برگزاری زیارت عاشورا و مداح |
7/9/91 20/9/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
44 |
همایش حسینی به همت بسیج دانشجویی مجتمع پیامبر اعظم (ص) : - سخنرانی حجت الاسلام حاج آقا رجالی - شعر خوانی شاعران اهل بیت (محسن رضوانی و سید علی رکن الدین ) |
28/9/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
45 |
❶ برگزاری اردوی مشهد مقدس توسط بسیج دانشجویی در دو نوبت
|
8/9/91 لغایت 11/9/91 و 14/9/91 لغایت 17/9/91 |
پر کردن اوقات فراغت دانشجویان |
آشنایی بیشتر دانشجویان با دفتر فرهنگ اسلامی و جذب دانشجو |
46 |
برگزاری نشست تخصصی فرهنگی قرآنی با موضوع فرهنگ عاشورایی ( سخنرانی آقای دکتر عباسی از اساتید معارف ) (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
29/9/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء وتوسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
47 |
گرامیداشت هفته وحدت حوزه و دانشگاه - تهیه بروشور با موضوع "آنچه که حوزه باید از دانشگاه بیاموزد " (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
29/9/91
|
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
تعمیق دانش و بصیرت فرهنگی اجتماعی و سیاسی |
48 |
تبلیغات و نصب اطلاعیه های تبریک میلاد حضرت مسیح (ع) و سال جدید میلادی پذیرایی با شکلات و شیرینی |
5/10/91 |
||
49 |
اربعین حسینی : با همکاری دفتر فرهنگ اسلامی و بسیج دانشجویی به مناسبت اربعین حسینی دو مراسم عزاداری در محل مجتمع پیامبر اعظم برگزار شد . 1: برگزاری زیارت عاشورا همراه با پذیرایی صبحانه ویژه همکاران محترم 2: مراسم دیگر پس از نماز ظهر و عصر شامل: -قرائت زيارت عاشورا - مداحی - سخنرانی آقای عرب زاده (مسئول بسیج دانشجویی برادران مجتمع پیامبر اعظم ) در ارتباط با بازگشت اسرای کربلا از شام به قتلگاه شهدا
|
13/10/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
50 |
رحلت پیامبر اسلام (ص) وشهادت امام حسن مجتبی (ع)و امام رضا (ع) برگزاری مراسم مداحی ،زیارت عاشورا ایستگاه صلواتی (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
20/10/91 |
تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
51 |
برگزاری نمایشگاه حجاب و عفاف : به مناسبت 17 دی روز اجرای طرح استعماری حذف حجاب توسط رضا خان هماهنگی با تولیدی "می سی" ارائه کننده پوشاک اسلامی و برگزاری نمایشگاهی از انواع چادرها و مقنعه و روسری ( با توجه به پایان ترم تحصیلی این نمایشگاه یک هفته زودتر برگزار شد ) |
9/10/91 لغایت 10/10/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
تقویت الگوی ارزشی بانوان و کرامت انسانی |
52 |
ثبت نام حج عمره مفرده دانشجویی و استادان : تبلیغات و نصب اطلاعیه های مناسب و بنر در فضای محوطه ، سالن اجتماعات ،ورودی دانشکده ها ،نمازخانه ، دفاتر اساتید و....جهت اطلاع رسانی |
29/9/91 لغایت 8/10/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
53 |
برگزاری محفل انس با قرآن (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
5/10/91 |
" |
" |
54 |
آغاز امامت حضرت مهدی (عج) : - ایستگاه صلواتی پذیرایی با شیرینی و شکلات تزیین محیط با نوشته های معنوی فرهنگی، نصب پوستر های مناسب - تهیه بروشور به مناسبت نهم ربیع الاول آغاز ولایت حضرت مهدی (عج) با عنوان « منزلت روز نهم ربیع الاول ، عید بقر » - آذین بندی محوطه و نصب بنر و پلاکارد و توزیع بروشور - برگزاری مسابقه.با عنوان " در انتظار خورشید " (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
2/11/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
55 |
آغاز دهه مبارک فجر: - تبلیغات گسترده آذین بندی محوطه مجتمع و ورودی دانشکده ها ،چراغانی - برگزاری ایستگاه صلواتی - برگزاری نمایشگاه روز شمار انقلاب و نصب روز نامه های سال 57 و پوستر های مرتبط - تهیه و تنظیم و تکثیر بروشوری با عنوان " نتایج و دستاوردهای انقلاب اسلامی در 34 سال گذشته " - برگزاری مسابقه ای با عنوان " فجر امید " از محتوای بروشور ویژه همکاران و دانشجویان - پخش سرودهای انقلابی از طریق سیستم صوتی |
از 12/11/91لغایت 23/11/91 |
محوریت اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) و رهنمودهای مقتم معظم رهبری |
تعمیق دانش و بصیرت فرهنگی اجتماعی و سیاسی و... |
56 |
تبلیغات جهت برگزاری اردوی مشهد مقدس ویژه 55 نفر از دانشجویان خواهر در نیمه اول اسفند ماه (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
12/12/91 لغایت 16/12/91 |
پر کردن اوقات فراغت دانشجویان |
آشنایی بیشتر دانشجویان با دفتر فرهنگ اسلامی و جذب دانشجو |
57 |
مسابقه حفظ نیم جزء قرآن کریم(کانون قرآن وعترت) (مجتمع پیامبر اعظم دانشکده های زبان و علوم پایه ) |
3/12/91 |
محوریت قرآن و عترت ارتقاء |
توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
58 |
گرامیداشت روز امور تربیتی و تربیت اسلامی: - سخنرانی |
8/12/91 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
ارتقاء و توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
59 |
برگزاری جشنواره غذا : - فروش غذاها : به نفع کودکان سرطانی محک |
14/12/91 |
تقویت اخلاق وحس نوعدوستی |
توسعه فرهنگ انفاق |
60 |
برگزاری نشست تخصصی حجاب و عفاف |
فروردین 92 |
اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزشها و باورهای دینی |
تقویت الگوی ارزشی بانوان توسعهفرهنگیعفافوپوششاسلامی |
61 |
برگزاری محفل انس با قرآن |
فروردین 92 |
محوریت قرآن و عترت |
توسعه فرهنگ قرآنی و عترت اهل بیت(ع) |
62 |
بزرگداشت عطار نیشابوری |
فروردین 92 |
آشنایی با ادبا و شعرای ایرانی
|
توسعه فعالیت ادبی وهنری |