شنبه, 03 آذر 1403

 



سیستم حسابداری بازسازی عتبات عالیات

 

بسم الله الرحمن الرحیم

1

سیستم حسابداری ستاد باز سازی عتبات عالیات

 

فعالیت

 ستاد باز سازی اماکن متبرکه  در کشور عراق این ستاد با توجه به فعالیتی که دارد رویداد های مالی که رخ می دهد غیر انتفاعی هستند و بیشتر نزورات است.

این معاونت برای بهتر انجام شدن کارها و نتیجه رویداد های مالی از سیستم حسابداری آرین استفاده میکند.

سیستم مالی آرین

این سیستم بر روی سرور معاونت فاوا سازمان نصب و نگهداری می شود و ماهانه پشتیبان این سیستم برای آپدیت کردن و کنترل و امنیت شبکه مراجه می کند .

این سیستم از سه بخش اصلی تشکیل شده است که شامل : حسابداری ، بوجه بندی ، و خزانه داری که هر بخش شامل زیر مجموعه های است که در ادامه توضیح داده خواهد شد.

حسابداری

1.     اطلاعات پایه

2.     عملیات

3.     گزارش ها

4.     عملیات ویژه

5.     عملیات پایان سال

6.     صورت های مالی

اطلاعات پایه: شامل سر فصل های زیر است

1.     سرفصل حسابها

2.     گروهای تفضیلی

3.     حسابهای تفضیلی

4.     مرکز هزینه

5.     اشخاص

6.     شرکت ها

7.     پروژه ها

8.     بانک ها

9.     حساب هاب بانکی

10.   سال مالی

11. کد های بوجه ای

سرفصل حسابها : عبارت اند از طبقه بندی دارایی ها ، بدهی ها، حقوق صاحبان سهام ، در آمد ها ، هزینه ها ، که بصورت استاندارد حسابداری کدینگ می شود.

نکته : منظور از کدینگ این است که چون سیستم حسابداری آرین هوشمند نیست وبه یک سرور متصل است نمی تواند نتیجه داده ها را مشخص کند به خاطر همین دلیل سر فصل های دارایی و بدهی ها و... باید کد گذاری شوند  که به این گذاری کدینگ می گو یند.

گروه های تفضیلی : شامل کلیه مواردی که یک حسابدار با عناوین مختلف (سند حسابداری ، اشخاص حقوقی و...) سرو کار دارد.

حسابهای تفضیلی :کدینگ کردن گروهای که یک حسابدار با آن سرو کار دارد در این بخش وجود دارد.

مرکز هزینه : محلی که پروژه های سازمان  فعال است؛ به عنوان مثال این ساز مان پروژه باز سازی حرمین عسگرین را شروع کرده و علاوه بر این پروژه همزمان پروژه های دیگری در دست سازمان است این پروژه ها داری هزینه های هستن که به این مرکز هزینه میگویند که درواقع محل اجرای پروژه مرکز هزینه می شود مرکز هزینه پروژه بازسازی حرمین عسگرین سامرا است  می شود مرکز هزینه سامرا.

اشخاص : کلیه افراد حقیقی که با سازمان فعالیت می کنند . مثل پرسنل های معاونت مالی سازمان و دیگر معاونت ها و افرادی که در پروژه شرکت دارند  را شامل می شود.

شرکت ها : شامل کلیه شخصیت های حقوقی که با سازمان ارتباط هستند که اعم از شرکت های پیمانکاری ، عمرانی فنی و.... می باشند.

پروژه ها : انعقاد قرارداد با شخص ، شرکت و سازمان برای انجام کار معین (ساختا و ساز و باز سازی و....) را پروژه می گویند. که در این قسمت هر پروژه کدینگ می شود.

بانکها : بانکهای  که سازمان در آن افتتاح حساب نموده و انجام کلیه امور ریالی و ارزی انجام می شود در این بخش کدینگ می شوند.

شماره حسابها : در این بخش کلیه اطلاعات مربوط به حسابهای بانک ها که سازمان با آنها کار می کند طبقه بندی می شود که این اطلاعات شامل : جاری بودن ، ارزی یا ريالی بودن حسابها ، سپرده بودن ، پس انداز و.....

سال مالی : اندازه گیری دقیق نتایج حاصل از عملیات یک سازمان یا موسسه در پایان عمر آن امکان پذیر است. اما استفاده کنندگان اطلاعات مالی برا تصمیم گیری های خود نیاز مند اطلاعاتی درباره نتیجه عملیات و وضیعت مالی سازمان یا شرکت قبل از پایان عمر آن می باشند، به این منظور عمر آن سازمان یا شرکت را به دوره های مالی کوتاه تری تقسیم می شوند که این سازمان دوره مالی یک ساله را انتخاب کرده که هر ساله از تاریخ 1/1/**13 تا تاریخ 29/12/**12 سال مالی است . در پایان سال تمام حسابها باید بسته شود و حسابهایی که مانده دارد را به سال مالی جدید وارد میکنند .

کدهای بوجه ای : برای هر پروژه بوجه ای کلی اختصاص می شود که این بوجه تقسیم به سر عنوان هایی مثل بوجه رفت و آمد ، بوجه حقوق کار کنان ، بوجه اقلام  مصرفی و.... است که این عنوان ها در این بخش کدینگ می شوند تا در دوره مالی اعمال شود.

عملیات

این بخش مربوط به انجام کارهایی که برا ی ثبت رساندن یک رویداد مالی است مربوط دارد.که شامل صدور سند ، مشاهده سند ، کنترل اسناد ، تایید سند ، ادقام سند

صدور سند : طبقه بندی و ثبت و ظبط یک رویداد مالی را صدور سند مالی می گویند .

کنترل اسناد : اسناد توسط اشخاص مربوطه مثل مدیران و ... مشاهده و در صورت صحیح بودن تایید میکنند .

ادقام اسناد : در بعضی مواقع به دلیل حجم بالای کار حسابداری و پیچیدگی که این شغل دارد موجب می شود که بعضی از اسناد صادره برای یک رویداد مالی تکراری باشد که در این مواقع سند را خذف نمی کند بلکه با یک دیگر ادقام می شود.

گزارش ها 

 گزارش اشکال مختلفی دارد که استفاده های مختلفی می شود؛ گزارش ها برای استفاده مدیران سازمان ، بازرسان  ، حسابرسان  مورد استفاده قرار می گیرد. گزارش ها شامل : گزارش مرور حسابها ، گزارش های جامع

گزارش های دفتر، گزارش ماتریسی ، گزارش آمار و اسناد

عملیات ویژه

هنگامی که سازمان بخواهد در یک پروژه یا قرارداد رویه خود را تغییر دهد یعنی از غیر انتفاعی به انتفاعی باشد یا بلعکس نیاز به تغییراتی است که ای ن تغییرات شامل :

انتقال سر فصل ها ، انتقال اسناد حسابداری ، تغییر کدینگ ها ، انتقال جداول ، انتقال سایر اسناد

عملیات پایان سال

در پایان هر سال مالی حساب های باز مانده حسابی دارند باید بسته وب سال بد منتقل گردد که شامل : بستن های حسابهای هزینه ، بستن حسابهای درآمد ، بستن سود ، سند اختتامیه  و سند افتتاحیه

نکته : منظور از در آمد (نزورات) می باشد.

سند اختتامیه سندی است که در پایان هر سال مالی به عنوان اعلام پایان سال و بسته شدن تمامی حسابها و انتقال حسابهای مانده به سال مالی بدی صادر می شود.

سند افتتاحیه سندی است که در ابتدای هر سال مالی جدید صادر می شود.

اظهارنامه مالیاتی

این سازمان درچونکه درآند تجاری یا بازرگانی ندارد ازدادن مالیات معاف میباشد وفقط مالیات بر ارزش افزوده اقلام خریداری شده مثل ملزومات اداری واثاثه اداری(پرینتر ، وسایل نقلیه و...) می پردازدند

امکانات

این سیستم اماکاناتی از جمله دسترسی کاربران ، دسترسی های خاص (دسترسی است که فقط مدیران و یا افرادی که تعریف شده باشند می تواند به اسناد دسترسی داشته باشند)، نسخه پشتیبان و مغایرت گیری میباشد.

معایب و مزایای استفاده از سیستم حسابداری آرین

همانطور که گفته شد این نرم افزار یا سیستم بر روی سرور نصب شده اسن وهر ما از طریق پشتیبانیش در مورد بعضی از امکاناتش آپدید شود فقط نقص دارد ولی از تمامی جهات بهترین بهره برداری را می شود داشته باشد که به همین منظور در سطح کشور اکثریت سازمان ها ویا شرکت ها از این سیستم استفاده می کنند.

 

 

 

 

 

نويسنده : فرید شکری

این کاربر 2 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.