اداره كل امور مالي يكي از ادارات كل اين شركت ميباشد كه وظايف متعدد و متنوعي بر عهده دارد و رشته تحصيلي اينجانب بصورت كاملا" منطبق بر شرح وظايف اين اداره كل بوده و جزء رشتههاي تخصصي اين مجموعه محسوب ميگردد و اين شركت در بخش امور مالي به وجود افراد متخصص و متبحر شديدا" نياز دارد و از وجود آنها استفاده بهينه را برده و ميبرد و خوشبختانه مديران ارشد مجموعه نيز تاكيد فراواني بر ارتقاء دانش پرسنل دارند.
انضباط كاري ، روحيه همكاري ، دانش كاربردي , دلسوز بودن برای اموال و سرمایه های شرکت بخصوص اموال بیت المال و استفاده از علم و تكنولوژي روز در جذب نيرو بسيار حائز اهميت است.
حسابداري خدمتی است که با فراهم کردن اطلاعات مالی مورد نیازمدیران، پرداخت کنندگان مالیات،اداره کنندگان و سایرین جهت تصمیم گیریهای آگاهانه انجام می پذیرد. با توجه به اینکه نقش فعالیتهای مالی در هر پیشرفت و توسعهای غیرقابل انکارمیباشد نیاز به توسعه حسابداری روز به روز افزایش مییابد. بر اساس تحقيق اينجانب رشته مذكور معمولا" مورد نياز شركتهايي است كه فعاليت تجاري انجام ميدهد و تفاوتي ندارد كه در ايران باشد يا در كشورهاي ديگر. زيرا ثبت ، نظارت و بررسي حسابها و اسناد مربوطه يكي از الزامات ثبات و پايداري و سود دهي شركت ها مي باشد با عنايت به اينكه مشخص شدن بهاي تمام شدهي كالا و يا خدمات يكي از موارد مهم در هر فعاليت تجاري محسوب ميگردد وجود اين رشته با گرايشهاي مختلف بسيار ضروري به نظر مي رسد.
درقرون وسطی مرسوم بوده است که فرمانروایان مالیات ها را جمع آوری می کردند و آنرادر جهت رفع نیازهای مالی مربوط به توسعه املاک به مصرف می رساندند.در آن زمانیکی از وظایف حسابداران تهیه صورتی ازاموال افراد برای خزانه داری فرمانروا به منظوراخذمالیات بود . از دیگر وظایف حسابداران آن زمان می توان به تهیه گزارش سفر افرادی که به کارتجارت بین کشورها اشتغال داشتند اشاره کرد. این گزارش در پایان هر سفرتهیه می گردید و هدف از آن تعیین سود و زیان مربوطبه آن سفر بود. در قرن سیزدهم وچهاردهم به دلیل رشد عملیات تجارتی تحولاتی درسیستم نگهداری حسابها به وجود آمد.
لوکا پاچیولی( LUCA PACIOLI ) یک کشیش ایتالیایی در واقع یک ریاضیدان بود که توانست با انتشار کتاب ریاضیات لوکا پاچیولی موجب گسترش فن دفترداری دوطرفه درسراسراروپا شد. و در این کتاب که چند فصلش اختصاص به حسابداری داشت توانست مهارت تجزیه و تحلیلگری خود را در جهت توصیف سیستم حسابداری دوطرفه به کار برد.با وجود اینکه دراین کتاب هیچ اشاره ای به دوره مالی، چگونگی تهیه صورتهای مالی ونگهداری حسابهای مربوط به دارائیهای ثابتوجود ندارد و نیز تمایزی بین اموال شخصیصاحب موسسه وسازمان تجاری وینگذاشته است ، به دلیل سادگی وداشتن ارزشهای علمی در طی قرون پانزدهم وشانزدهم به اغلب زبانها ترجمه شد ومورد استفاده قرار گرفت .
حسابداری در جهان نزدیک به ۶۰۰۰ سال قدمت دارد و تاریخ نخستین مدارک کشف شده حسابداری به ۳۶۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد. پیشینه حسابداری در ایران نیز به نخستین تمدنهایی بر می گردد که دراین سرزمین پا گرفت، و مدارک حسابداری بدست آمده با ۲۵ قرن قدمت، گواه بر پیشرفت این دانش در ایران باستان است. در طول تاریخ، روشهای حسابداری متوع و متعددی برای اداره امور حکومتی و انجام دادن فعالیت های اقتصادی ابداع شد، که در پاسخ به نیازهای زمان، سیر تحولی و تکاملی داشته است. ممیزی املاک در تمدن ساسانی(در جریان اصلاحات انوشیروان، به منظور تشخیص مالیاتهای ارضی، کلیه زمینهای مزروعی کشور ممیزی و مشخصات آن از جمله مساحت، نوع زمین و نوع محصول در دفتری ثبت می گردید.) و تکامل حسابداری برای نگهداری حساب درآمد و مخارج حکومتی در دوران سلجوقیان(نگارش اعداد را به صورت علائمی کوتاه شده از نام اعداد عربی، حساب سیاق می نامند.
حسابداری سیاق که احتمالا در دوران سلجوقیان تکامل یافته، روشی است که بر اساس آن، حساب جمع و خرج هر ولایت در دفتر مربوط به ان ولایت ثبت و در عین حال یک دفتر اصلی در مرکز نگهداری می شده است که خلاصه جکع و خرج هر ولایت به طور جداگانه در صفحات مربوط، در آن به خط سیاق نوشته می شده است. این روش در دوران قاجاریه تکمیل شد و کتب خمسه(دفاتر پنج گانه) برای گروههای عمده مخارج نیز نگهداری می شده است و نگهداری حساب فعالیتهای بازرگانی به حساب سیاق، نمونه های بارز و پیشرفته آن است.
با این حال حسابداری نوین( دوطرفه) همانند بسیاری از دانشهای کاربردی دیگر، به همراه ورود فراورده های صنعتی و رسوخ موسسات و شرکتهای خارجی به ایران راه یافت. و در جریان تحولات اقتصادی _اجتماعی صد سال گذشته با پیدایش سازمانهای جدید دولتی و خصوصی و دگرگونی شیوه های تولید و توزیع بسیار پیشرفت کرد.
1.سختی و پیچیدگی
2.قوانین و مقررات انجام کار
3.مباحث ایمنی و بهداشت
4.مباحث فرهنگی و اجتماعی (جاذبه و انگیزه های شغلی)
1- سختي و پيچيدگي : كار امور مالي سختي و مشكلات خاص خود را داراست از مغايريتگيري هاي حسابهاي مختلف گرفته تا پاسخگويي به مراكز نظارتي نظير ديوان محاسبات كشور و بستن حسابها كه دقت نظر و ظرافت خاصي را ميطلبد كه گاها" تا پاسي از شب همه همكاران اين بخش مشغول انجام وظيفه مي باشند.
2- قوانين و مقررات انجام كار : در ساختارهاي دولتي قوانين و مقررات خاصي حكمفرماست كه هر كارمند مجاب است از آن تبعيت كند از حضور به موقع گرفته تا ارائه گزارشات مختلف براي مديريت هاي ذيربط و براساس سلسله مراتب مشخص شده لذا هر يك از پرسنل موظف هستند بر اساس شرح وظايف خود امور مربوط به خود را انجام دهند.
3- مباحث ايمني و بهداشت : در شركت مذكور مشكل خاصي جهت ايمني وجود ندارد زيرا به دليل وجود آلودگيهاي صوتي ناشي از حركت هواپيماها شيشههاي محل كار دو جداره بوده و بهداشت پرسنل نيز در حد بضاعت شركت رعايت شده است.
4- مباحث فرهنگي و اجتماعي : با عنايت به تنوع جغرافيايي شركت فوق، و تعدد فرودگاهها در شهرهاي مختلف و لزوم بازنگري اسناد و بررسي حسابهاي آنها ، ماموريتهاي متعدد به فرودگاهها جزء الزامات اين بخش بوده لذا به عقيده اينجانب اين امر به لحاظ آشنايي با فرهنگ و آئين مردمان اين مرز وبوم ميتواند بسيار مفيد و فرح بخش باشد.
· حسابداري خدمتی است که با فراهم کردن اطلاعات مالی مورد نیازمدیران، پرداخت کنندگان مالیات،اداره کنندگان و سایرین جهت تصمیم گیریهای آگاهانه انجام می پذیرد. با توجه به اینکه نقش فعالیتهای مالی در هر پیشرفت و توسعهای غیرقابل انکارمیباشد نیاز به توسعه حسابداری روز به روز افزایش مییابد. بر اساس تحقيق اينجانب رشته مذكور معمولا" مورد نياز شركتهايي است كه فعاليت تجاري انجام ميدهد و تفاوتي ندارد كه در ايران باشد يا در كشورهاي ديگر. زيرا ثبت ، نظارت و بررسي حسابها و اسناد مربوطه يكي از الزامات ثبات و پايداري و سود دهي شركت ها مي باشد با عنايت به اينكه مشخص شدن بهاي تمام شدهي كالا و يا خدمات يكي از موارد مهم در هر فعاليت تجاري محسوب ميگردد وجود اين رشته با گرايشهاي مختلف بسيار ضروري به نظر مي رسد.