کاربینی ( بازدید از انتشارات پیام نور ) - چاپخانه -
- توضیحات
-
منتشر شده در یکشنبه, 06 بهمن 1392 04:01
-
نوشته شده توسط شادان جهان تبار
-
بازدید: 2077
آیا شغل شما با رشته ی تحصیلی شما مرتبط است ؟ نوع ارتباط آن را بیان کنید .- خیر شغل فعلی من هیچ ارتباطی با رشته ی تحصیلی ام ندارد . اما بعد از اتمام دوره ی کارشناسی ، به طور حتم به دنبال شغلی مرتبط با رشته ی تحصیلی خودم خواهم بود . مشخصات محیط کار مورد بازدید :
چاپخانه - محلی بود که از آن بازدید کردیم .آنجا دارای یک انبار ، جهت نگه داری از مواد اولیه ، یک سالن بزرگ که دستگاههای چاپ در آنجا قرار داشتند ، اتاقی که میزهای نور در آن جا وجود داشتند ، اتاق عکاسی از زینک ، اتاق ظاهر کردن عکسها ، اتاقی جهت بایگانی زینک ها ، وسایل نقلیه ی موجود در حیاط آن انتشارات برای جابه جایی محصولات و وسایل مورد نیاز اولیه و ... بود .نام سازمان یا شرکت بازدید شده :
انتشارات پیام نور واقع در خیابان شهید رجایی .فعالیت اصلی شرکت بازدید شده چیست ؟در واقع چاپخانه محلی است کارهای چاپی مانند کتابها ، مجلات ، پوسترها و ... بر روی کاغذ و یا چیزهای دیگر چاپ انجام می پذیرند .اما در این انتشارات کتب درسی پیام نور چاپ و بسته بندی می شدند و به مراکز فروش فرستاده می شدند .رشته ی تحصیلی شما چه نقشی در این شرکت دارد ؟با کمک اطلاعات به دست آمده از رشته ی گرافیک عمده کارهای چاپ را می توان انجام داد ، اعم از :حروف چینی ، طراحی جلد ، صفحه آرایی ، طراحی چاپ برای بسته بندی ، لیتوگرافی ، تصویر سازی برای محتویات درون کتابها و صحافی و .... .نوع سازمان چیست ؟
خصوصی زیر نظر دولت
تاریخچه ی تاسیس :
انتشارات پیام نور ، با عنوان مرکز تولید انتشارات دانشگاه آزاد ایران ، در اسفند ماه سال 1353 با هدف تولید و نشر کتب درسی دانشجویان دانشگاه ، تاسیس شد و عملاً از سال 1356 ، افتتاح و شروع به کار نمود .
سازمان انتشارات پیام نور ، پس از انتشارات آموزش و پرورش ، بزرگترین مرکز انتشارات کتب درسی در کشور بوده است و تا کنون حدود 1500 عنوان کتاب در این سازمان منتشر شده است .
مراحل انجام کار در این موسسه چگونه است ؟
عبارت پیش از چاب یعنی فرایندی بین مرحله طراحی، صفحهبندی ومرحله چاپ نهایی است.
این مرحله شامل آماده سازی فایلهای گرافیکی برای چاپ ، تهیه پلیت و فرمهای چــاپ ، مونتاژ متنها و تصاویر برای دستگاههای چاپ و همچنین کنترل کیفیت اجزای چاپ در مرحله تولیـــد یک کار چاپی میشود.
در قدیم پیش از چاپ بیشتر سخت افزاری بود. یعنی طــراحان ، اپـراتورها و متخصصان چاپ بیشتر به صورت دستی توسط ابزارهای مربوطه و طی مراحل پیچیده که نیــاز به دقت بیشتر نسبت به امروز بود این مرحله راپشت سر میگذاشتند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی توسط نرم افزارها صورت میگیرد و خیلی از تنظیماتی که در گذشته به صورت دستی انجام میشد حالا اتومــاتیک و با نرمافزارها و کامپیوتر انجام می شود. به عنوان مثـــال میتوان از حرفـــهایترین و پر کاربرد تریــن این نرم افـــزارها همچون Illustrator,Phooshop,InDesign و QuarkXPress نام برد.
رشته ی تحصیلی شما در این محیط کار چه نقشی دارد ؟
طراحی طرح ، حروف چینی ، طراحی ، صفحه بندی ، لیتوگرافی که خود شـــامل ریزه کاری هایی چون : تفکیک رنگ ، فرم بندی ، ترام گذاری ، تهیه ی فیلم ، تهیه ی پلیت و ... می باشد .
چه توانمندیهای شخصیتی و جسمی برای احراز شغل مرتبط با رشته ی تحصیلی شما متصور است ؟
یک گرافیست باید خلاقیت ، علاقه ، پشتکار و دانش لازم را برای شغلهای مرتبط با رشته ای که در آن تحصیل کرده را داشته باشد . همچنین وی باید از اخلاق انعطاف پذیری و صبوری نیز برخوردار باشد که بتواند دانش و سلیقه ی خود را با سلیقه های مختلف جامعه وفق دهد . در مورد توانمندی های جسمی نیز باید قدرت بینایی خوبی داشته باشد برای توجه به جزییات ، به محیط اطراف ، رنگها و ... .
شرایط شغلهای مرتبط با رشته ی تحصیلی خود را از لحاظ موارد زیر توضیح دهید :
سختی و پیچیدگی - قوانین و مقررات انجام کار - مباحث ایمنی و بهداشت - مباحث فرهنگی و اجتماعی :
هر شغلی سختی و پیچیدگی خاص خودش را دارد ، اما شاید سختی کار در رشــته ی گرافیک ارائه دادن طرحها و کارهایی ست که مورد نظر و پسنــد اکثریت جامعـــه باشد و این می تواند کار دشـــواری محسوب شود . در مورد قوانین و مقررات نیز همینطور ، اما می توان گفت در این رشته معمولاً مقررات دست و پا گیری وجود ندارد . در مورد ایمنی و بهداشت شاید در کارهایی که با سخت افزار بیشتر وجود دارد ، نظیر چاپ باید به دقت مراقب بود تا اتفاقی برای خودمان و یا دستگاههای چاپ و .. نیفتد . و جذاب ترین قسمت ِاین رشته در مبحث فرهنگی اش است . یک گرافیست میتواند با ارائه دادن طرحـــها و هنر خویش با توجه به محدوده ی کاری و وسعت کاری اش در حد خودش فرهنگ آن اجتماع را تحت تاثیر قـــرار دهد که همیـــن به نوبه ی خود سهم بزرگ و ارزشـــمندی ســت .
شغلهای مرتبط با رشته ی تحصیلی شما در خارج از کشور چه جایگاهی دارد ؟
با توجه به پیشرفت های بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکایی ، تبلیغات و استفاده از هنر گرافیک و چیدمان رشد بیشتری داشته و طبعاً نیاز به این تحصیل و دانش این رشته بیشتر می باشد . همچنین به علت برخورداری از تنوع بیشتر در زمینه های مختلف این رشته و زیر مجموعه های آن تنوع شغلی بیشتری نیز وجود دارد .
متاسفانه در کشورمان ، آن طور که باید و شاید به هنر گرافیک بها داده نمی شود . که این مشکل در کشور های پیشرفته به خوبی حل شده و هنر گرافیک راه خود را بین اقشار مختلف جامعه باز کرده است .
تاریخچه ی مشاغل مرتبط با رشته ی تحصیلی شما در ایران و جهان چگونه است ؟
طراحی پوستر ، طراحی جلد ، طراحی آرم ( لوگو) ، طراحی نشـــانه ، طـــراحی حروف ، طراحی آگهی های تبلیغاتی ، صفحه آرایی ، بسته بندی ، گرافیک محیطی ، طراحی وب ســـایت و ... از شغـــلهای نو و تقریباً کم قِدمت می باشد . که با توجه به نیاز مبرم دنیا به این هنر به خوبی توانسته در زمان کمی ، توجه تعداد زیادی از مردم دنیا را به خودش مشغول کند .
مشاغل مرتبط و همگون با رشته ی تحصیلی خود را نام ببرید :
طراحی آفیش
-طراحی جلد کتاب ، مجله ، نوار، بروشور ، کاتالوگ
-تصویرگری کتاب ، مجله ، روزنامه ، کاتالوگ و ...
-صفحه آرائی : کتاب ، مجله ، روزنامه و ....
-طراحی : تمبر ، اسکناس ، سکه ، کارتهای امنیتی ، شناسایی و ...
-طراحی حروف و خط و انیمیشن و آگهی اعلانات و ...
خصوصیات هر یک از مشاغل مرتبط با رشته ی تحصیلی خود را بیان کنید .
گرافیک به طور خلاصه یعنی بیان کردن یک خبر اموزشی ، تبلیغاتی و یا هر چیز دیگری به صورت تصویری . تصویری که در کوتاه ترین زمان ممکن بتواند پیام مورد نظر را با مخاطب خویش مخابره کند . و طرح ارائه شده فقط مختص قشر خاصی از جامعه نباشد و تمامی افراد یک جامعه بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند .
در تمام شغلهای مربوط به رشته ی گرافیک این ویژگی از بارزترین ویژگی های آن شغل می باشد که باید رعایت شود .
چه تجهیزاتی مورد نیاز شغل مرتبط با رشته ی تحصیلی شماست ؟
با توجه به اینکه بیشتر کارهای گرافیکی امروزه با کامپیوتر انجام می شود ، برای ارائه ی طرحهای گرافیکی به نرم افزارهای گرافیکی نظیر فوتوشاپ ؛ کورل ؛ ادیتور های مختلف ؛ فلش و .... نیاز مبرمی وجود دارد .
به نظر شما حوزه ی کارآفرینی و ایجاد شغل جدید در شته ی شما چگونه است ؟
با توجه به در نظر گرفتن نیاز جامعه ، میتوان شغلهای متعددی را بواسطه ی این رشته بوجود آورد .
همچنین برای کارآفرینی در این رشته نیازمند خلاقیت ، پیگیری و پشتکار و دانش لازم می باشد .
به نظر شما چه مهارتهایی در آینده پس از گذراندن دروس رشته به دست خواهید آورد ؟
طراحی آفیش
-طراحی جلد کتاب ، مجله ، نوار، بروشور ، کاتالوگ
-تصویرگری کتاب ، مجله ، روزنامه ، کاتالوگ و ...
-صفحه آرائی : کتاب ، مجله ، روزنامه و ....
-طراحی : تمبر ، اسکناس ، سکه ، کارتهای امنیتی ، شناسایی و ...
-طراحی حروف و خط و انیمیشن و آگهی اعلانات و ...
آیا علاقه به ایجاد کار و حرفه مطابق به رشته تحصیلی خود دارید ؟
من به شخصه به شدت علاقه مند به رشته ی گرافیک و شغلهای مرتبط با آن هستم .
پایان
به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.