جمعه, 02 آذر 1403

 



صفحه ارایی

به نام خدا

13215416548451 copy

رشته گرافیک در مقطع هنرستان

از دروس اختصاصی شروع می کنم:

دروس اختصاصی سال دوم: هنر های تجسمی خوشنویسی عکاسی طراحی تاریخ هنر ایران چاپ دستی

دروس اختصاصی سال سوم:مبانی تصویر سازی تاریخ هنر جهان علم مناظر ومرایا طراحی کارگاه گرافیک خط در گرافیک صفحه ارایی عکاسی مبانی رایانه

خیلیها فکر می کنند که این رشته درسی به جز دروس اختصاصی دروس عمومی ندارد پس لازمه است که اینجا دروس عمومی را هم نام ببرم

دروس عمومی سال دوم:دین و زندگی زبان فارسی ادبیات فارسی زبان انگلیسی ریاضی تاریخ معاصر عربی امادگی دفاعی

دروس عمومی در سال سوم: دین و زندگی جغرافی عربی

همینطور که میبینید دروس عمومی در سال سوم خیلی کمتر از سال دوم است اما به این معنی نیست که فقط ای درس ها در کنکور میاید درس هایی مثل ریاضی وزبان فارسی و انگلیسی وادبیات سوم را خودمان باید مطالعه کنیم به علت اینکه در کنکور می اید

کسی که در این رشته درس میخواند میتواند در سال سوم کنکور بدهد و کاردانی بخواند .

و اما کسی که میخواهد در رشته گرافیک موفق شود باید دید هنریش را تقویت کند اطلاعات خود را بالا ببرد و باید قبل از هر چی صبر داشته باشد در غیر این صورت با هر شکستی نا امید میشود و دیگر نمی تواند ادامه دهد.

یکی از رشته های زیبای دانشگاهی گرافیک هنر است که به دو حالت است: دستی وکامپیوتری

انجام میشود نیاز به قدرت خلاقیت وذهن هنری دارد .

در حالت دستی که البته پیش نیاز و مقدمه گرافیک کامپیوتری شیوه های مختلف رسم و طراحی و رنگ شناسی و موارد مشابه ان را اموزش می دهند در حالت های پیشرفته تر عکاسی چاپ تصویر سازی صفحه ارایی خو شنویسی هم به موارد مقدماتی اضافه می شود.

در دوره های تخصصی هم نرم افزار گرافیکی پر استفاده ترین و مشهور ترین نرم افزار (فتوشاپ) هست .

از نرم افزارهای مختلف در طراحی پستر ارم و لو گو بیلبورد و طرح های تبلیغاتی و گرافیکی لیبل کارت ویزیت طر ح های مختلف بعضی از کتب و کارت پستال های گرافیکی و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود.

در گرافیک دستی هنر نقاشی هم مهم و قابل توجه است. استفاده از ابزار مختلف رنگ مثل : مدارنگی و رنگ پلاستیک گواش ابرنگ رنگ روغن اکرلیک مرکب و ابزارهای مختلف مثل: قلم فلزی راپید و گراف انواع مختلف قلم مو انواع مقوا و کاغذ و غیره

متداول هست .

برای تحصیل در رشته ی گرافیک مهم ترین مسئله ذوق وپشتکار هست. که اگر با خلاقیت یک ذهن هنر مند تر کیب بشود می تواند از شما گرافیست موفق و حرفه ای می سازد.

توسعه رشته ی گرافیک زمانی شکل گرفت که عصر صنعتی شدن و تولید انبوه کالای صنعتی اغاز شد و برای معرفی انبوه کالاهای نیاز به منبع پیداشد. تا مشتری در انتخاب خود دچار سر در گمی نشود.

طبیعی است که برای عموم مردم تبلیغ کردند نیاز مند زبان مشترکی بود که از تلفیق خطوط رنگ ها و علامت هایی باشد که تصویر شکل گرفته بتواند خواسته ی تولید کننده محصول را براورده سازد.

گرافیک پیچیدگی های خاص خودرا دارد و تابع سلیقه های متفاوت و نگاه های گونا گون است رنگها معانی خاص خودرا دارند و خطوط تعا ویر خاص خودسان را دارند یک گرافیست می تواند در مورد تمامی ابعاد زندگی از طریق ارائه تصویر با مخا طبان خود صحبت کند .

نا گفته نماند که ار تبا طات تصویری با پیشرفت و توسعه وتکنولوژی از طریق امکانات متنوعی که در دنیا ایجاد گردید . در امر پیام رسانی و انتقال مفاهیم موثرواقع شده است .

دانشجوی گرافیک باید بتواند با تصویر ارتباط بر قرار کند و باید خلاقیت داشته باشد و عاشق این کار باشد و طراح قوی و زبر دست باشد . چون طراحی اساس کار یک گرافیست است و در ضمن باید با رنگ به عنوان عامل تکمیل کننده فرم اشنا باشد همچنین یک طراح باید با شاخه های مختلف هنری اشنایی کامل داشته باشد چون یک گرافیست امکان دارد از تکنیک های عکاسی چاپ خوشنویسی نقاشی طراحی صنعتی اصول مبانی صنایع دستی در کارش استفاده کندو پیام مورد نظرش را به مر حله ی اجرا رساند با لا خره هنرمند این رشته لارم است با علومی مثل جامع شناسی روان شناسی بازاریابی و ادبیات اشنا باشد زیرا یک پیام تبلیغاتی باید توجه داشت باشد که مخاطب این پیام از نظر فرهنگی اقتصادی و خواسته ها و علایق در چه سطحی است گفتنی است که دانشجویان به صورت نیمه متمرکز گزینش می شوند یعنی علاوه بر ازمون علمی استعداد و خلاقیت دانشجویان در یک ازمون علمی نیز سنجیده میشود.

موقیت شغلی رشته گرافیک در ایران:                                                 برای یک فارغ التحصیل ارتباط تصویری فرصت های شغلی زیادی وجود دارد چون تنها بخشی از کار او تبلیغات می باشد.واین در حالی است که تبلیغات محدودیت خاصی نداشته باشد و از تبلیغ یک خودکار گرفته تا تبلیغ یک کالای فرهنگی مثل تئاتر یا سینما در حیطه دانش متخصص ارتباط تصویری می گنجد. از سوی دیگر تصویر سازی و طراحی روی جلد کتب صفحه ارایی مجلات و روزنامه ها و تهیه ارم ونشانه نیز در حیطه کار یک متخصص ارتباط تصویری قرار دارد در کل در ایران دو شاخه عمده کاری برای یک گرافیست وجود دارد یکی چاپ و انتشارات یعنی طرحی که در نهایت با چاپ و تولید انبوه سرو کار دارد مثل تصویر سازی کتاب صفحه ارایی مجلات و روزنامه ها و تهیه پوستر و بروشور جزو گرافیک تلویزیون می باشد .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           (   بازار کار )  فارغ التحصیل این دوره قادرند با تهیه انواع طرح برای معرفی و ارائه یک موضوع مانند:علامت و اطلاعات (ارم سازی پوستر سازی .....) اجرای انواع صفحه ارایی و طراحی نمایشگاههای هنری برای معرفی اثار و تولیدات گوناگون اموزش هنری طراحی و تصویر سازی برای عنوان ادبی داستان سیاسی و اجتماعی و مانند ان ( صفحه ارایی کتاب مجله روزنامه و....) تبلیغات :کاتولوگ و بروشورو... در مراکزی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صدا و سیما سازمان تبلیغات مطبوعات و مراکز هنری و اتلیه های خصوصی خدمات خود ارائه دهند .

 

گرافیک رشته پر رمز و راز در همه محیط ها با همه سلائق برای خود جائی باز کرده و ارتباط با صنعت نیز به هنر نمایی پرداخته است گرافیک زبان تصویری است استفاده از علائم سمبل ها خطوط منحنی ها و نماد ها در کنار رنگ های موزون و حساب شده دنیایی از حرف و معنا را در خود جای داده است دانش اموزی که رشته گرافیک انتخاب می کند در رساندن فکر خود سرعت گیرایی و ماندگاری را دز سطحی گسترده منتشر کرده .گر چه امکانات نیروی متخصص در رشته نا محدود است داشتن روحیه اجتماعی خوب می تواند دانشجو را با سلائق مختلف اشنا ساخته و در مورد استفاده از طرح ها و رنگ ها و نماد ها او را موفق تر از دیگران نماید پذیرش دلنشجو در این رشته بصورت نیمه متمرکز است و داوطلبانی که در ردیف معرفی شدگان چند برابر ظرفیت این رشته قرار می گیرند باید در ازمون تشریحی (طراحی) باضریب 4 شرکت کنند ضریب خلاقیت تصویری تجسمی و درک عمومی هنر 2 است .

 

امروزه تصویر بیش از کلام حامل پیام و معانی خاص است .

 

گرافیک برگرفته از واژه ی یونانی گرافین و به معنای طراحی و حکاکی..می باشد.

 

از نقاط تاثیر گذار در تاریخ گرافیک میتوان به اختراع ماشین چاپ(قرن 15م)اشاره کرد.

 

عمده ترین هدف گرافیک خلق تصاویر به منظور تکثیر برای پیام رسانی و یاایجاد ارتباط به صورت گویاترین و کوتاه ترین و سریع ترین حالت ممکن است.

 

پیشرفت فنون چاپ و کاغذ سازی /حجم بالای تولیدات /رشد افزون صنعت/رقابت تنگاتنگ برای فروش محصولات و امر تبلیغ ..... همه و همه در توسعه گرافیک نقش به سزایی ایجاد کردند.ارتباط مستقیم گرافیک با چاپ طراح گرافیک را موظف میکند .

 

نويسنده : زینب عباسی بوجی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.