سه شنبه, 06 آذر 1403

 



کاربینی

روابط عمومی چیست ؟

روابط عمومی در حکم دم و بازدم سازمان به ایفای نقش میپردازد . روابط عمومی مجموعه‌ای از اقدامات و کوششهای حساب‌شده‌ای است که هر سازمان برای برقراری ارتباط موثر و هدفمند با گروه‌هایی که با سازمان در ارتباطند انجام می‌دهد.

روابط عمومی کار روبه‌رو شدن یک سازمان یا موسسه را با مخاطبانش از طریق پرداختن به موضوعات و مطالب و اخباری انجام می‌دهد که به منافع مشترکشان مربوط است. سخنرانی در کنفرانس‌ها، کار با رسانه‌ها، ارتباطات بحران، اشتغال به امور اجتماعی از طریق رسانه‌ها و ارتباط با کارکنان از جمله وظایف این حرفه است.

روابط عمومی عبارت است از :

1) دادن اطلاعات به مردم

2) تلاش های ترغیبی به منظور تغییر گرایشها و رفتار مردم

3) کوشش برای وحدت بخشیدن به نگرش ها و اقدامات یک موسسه با مخاطبان خود و متقابلاً نگرش ها و اقدامات مخاطبان با موسسه

مهمترین عوامل رشد روابط عمومی:

1) پیشرفت روز افزون وسایل ارتباطی.

2) گسترش آموزش و پرورش و افزایش تعداد با سوادان.

3) لزوم توجه به افکار عمومی.

4) پیدایش وسایل حمل و نقل سریع که مکان را از بین برداشتند.

5) تکنولوژی جدید ارتباطی که زمان را از میان برداشتند.

6) لزوم توجه به مخاطبین.

7) استفاده از شیوه اتناع و آگاه سازی به جای زور و تهدید.

8) پیشرفت اقتصاد و صنعت و آزادی رقابت.

9) توسعه فرهنگ و دانش بشر

10) لزوم ارتباط متقابل بین سازمان و مخاطبین آن که هدف از آن ایجاد تفاهم و همکاری در جلب اعتماد و احترام می باشد.

به طور خلاصه می توان گفت هدف هر برنامه روابط عمومی نفوذ در افکار عمومی می باشد و تغییر و تثبیت طرز تلقی یا گرایش مردم نسبت به سازمان یا موسسه است .روابط عمومی از هنگامی آغاز شد که بشر به جستجوی ایجاد ارتباط و کسب تفاهم و جلب پشتیبانی دیگران به شیوه هایی غیر از تهدید و ارعاب برآمد و به زندگی گروهی روی آورد.

در تاریخ روابط عمومی سه مرحله مشخص وجود دارد. ابتدا دورانی که در آن روابط عمومی به این نام و نشان وجود نداشت ولیکن دانشمندان نوعدوست، ارزشهای بشری را با کلمات موثر به گوش زورمندان می رسانند که به آنها اشاره شد.

در این دوران روابط عمومی مطلقاً به صورت هنر متجلی گردیده است. این دوران از7000

ق . م تا ابتدای قرن بیستم را شامل می شود.

مرحله دوم ، مرحله اصالت تکنیک است که در این دوران روابط عمومی به عنوان مقداری فن یا تکنیک تصور می گردید که با به کار بردن آنها به خودی خود کارهای سازمان ، سامان می پذیرد. این دوران را دوران تصویر سازی یا انگاره سازی می نامند این دوران به طور رسمی از ابتدای قرن بیستم تا اواخر سال 1918 . م ادامه یافت.

روابط عمومی متکی بر مدیریت علمی نوین :

در دوران سوم که تا امروز را در بر می گیرد ما شاهد روابط عمومی متکی بر فلسفه نوین مدیریت هستیم یعنی دورانی که در کنار هنر مردم داری و استفاده از تکنیک های مختلف روابط عمومی بعد سومی می یابد و یکی از عناصر سیستم مدیریت می گردد. به عبارتی روابط عمومی آمیزه ای می گردد از هنر ، فن و فلسفه مدیریت نو.

با توجه به بعد سوم روابط عمومی روابط عمومی یکی از وظایف مشخص مدیریت است که کمک می کند تا ارتباط ، دریافت و پذیرش و همکاری دو جانبه میان سازمان و مردمی که با آن سروکار دارند برقرار و حفظ شود. روابط عمومی مدیریت مشکلات و مسائل را به عهده می گیرد .

جناب آقای منوچهر گلستانی مدیر روابط عمومی مجموعه شهید چمران میباشند که فارغ التحصیل رشته ی روابط عمومی در سال1366 از دانشگاه تهران میباشند .

ایشان در رشته های هنری همچون نقاشی و خطاطی مهارت دارند و بعد ازاتمام تحصیلات خود نزدیک به 14 سال مدیریت روابط عمومی مجموعه شهید چمران را دارا هستند وعضو انجمن روابط عمومی ایران نیز هستند .

طی مصاحبه ای که با ایشان انجام دادم ایشان دیدگاه های خود را به این صورت بیان کردند که روابط عمومی از دیدگاه مردم کار بسیار آسان و ساده ای میباشد اما در حقیقت کار و رشته پراسترسی است چون کاری است فکری و اگر به این رشته علاقه نداشته نباشی نمیتوانی در آن زمینه موفق شوی .

در روابط عمومی به طور کل باید فکر خود را به ایده های نو و متفاوتی داشته باشیم که این کار را از طریق خواندن کتابهای متفاوت مانند روانشناسی و یا مطالعه ی نشریه های مربوطه و یا شرکت در

انجمن های روابط عمومی اطلاعاتی کسب کرده و با فکر و ایده های جدید به روز آشنا شویم . در علم روابط عمومی باید روانشناسی – جامعه شناسی و نوع برقرار کردن ارتباط با مردم و مسائلی از این دست را دانست چون تمامی این علوم پازل هایی هستند که به این رشته وابسته هستند. بعد از تمامی اینها شخص باید دارای اخلاقی خوب باشد تا بتواند به راحتی با دیگران و دیگران با او ارتباط برقرار کنند تا شخص هم بتواند مخاطبان را جذب کند .

عمده ی اصلی کار مدیریت روابط عمومی به 3 بخش بازاریابی – تبلیغات – ارتباطات تقسیم میشود .

آیا در کشور ایران به کار روابط عمومی اهمیت میدهند؟

طبق صحبت های آقای گلستانی در چندین سال اخیر به این رشته اهمیتی داده نمیشود زیرا تعدادی از مدیران اعتقاد چندانی به این کار نداشتند و به نظرشان مسائل مربوطه را خود مدیران انجام میدهند پس دیگر نیازی به وجود شخص دیگری نیست اما به مرور زمان و رقابت هایی که بین شرکت ها و مجموعه ها به وجود آمد مدیران احساس کردند نیاز به شخصی متخصص در این زمینه دارند و هنوز هم یک سری از مدیران دولتی خودشان این کار را انجام میدهند زیرا علاقه دارند که خودشان مدیریت کار را به دست بگیرند تا دیگری .

نويسنده : دنیا کربلایی غلام فرد

این کاربر 2 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.