شنبه, 03 آذر 1403

 



ادامه پروبیوتیک

شرکت تک ژن زیست

شرکت تک ژن زیست، شركتي دانش بنیان، با هدف ارايه دانش فنی، مشاوره و نيز فراهم نمودن مواد اولیه،به منظور تولید انواع محصولات پروبيوتيك و فراسودمند در حال فعاليت مي‌باشد. اين شرکت پس از سال‌ها تلاش و با استفاده ازنيروهاي متخصص و همچنين تجهيزات پيشرفته، داراي ثبت 10 اختراع در زمینه پروبیوتیک‌ها و غذاهای فراسودمند بوده است و برای اولین بار در ایران شرایطی را مهيا كرده است تا با ارايه ملزومات، گامی در جهت تولیدصنعتی پروبيوتيك‌ها و غذاهایفراسودمند و در نتيجه ارتقا سلامت جامعه برداشته شود. هدف اصلي اين شركت توليد محصولاتي قابل رقابت با نمونه‌هاي مشابه خارجي است كه با كيفيت و قيمت مناسب در اختيار مشتريان قرار‌گيرد. محصولات توليدي اين شركت طيف وسيعي از انواع استارترهای لبنی (کشت‌های آغازگر)، پروبيوتيك‌های لبنی و غير لبني،پروبیوتیک‌های داميو پری‌بیوتیک‌هارا شامل مي‌شود.

سری کشت‌های آغازگر تک ژن زيست حاصل6 سال تلاش گسترده و مستمر پژوهشگران ما در صنعت لبنی می‌باشد. محصولات لبني توليدي با اين آغازگرها‌ داراي بافت و pH مناسب بوده و به لحاظ طعم و مزه نيز مورد پذيرش مصرف كننده واقع مي‌شود. از سوي ديگر اين محصولات به لحاظ كيفيت و قيمت قابل رقابت با همتاهاي خارجي مي‌باشد و از اين رو به‌كارگيري آن‌ها گامي در جهت خودكفايي و قطع واردات آغازگرهاي لبني خارجي است.

محصولات پروبیوتیک انسانی و دامی این شرکت با استفاده از انواع میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک شامل باسیلوس‌ها، لاکتوباسیلوس‌ها، مخمرها و ... تولید و پس از فرموله شدن و بسته بندی مناسب به کیفیت بالا قابل عرضه به بازار است. این محصولات پروبیوتیکی سبب ارتقای سطح سلامت میزبان مصرف کننده شده و در حوزه دامپروری سبب افزایش راندمان تولید و کاهش ضریب تبدیل غذا می‌گردند. در ادامه به اختصار روند تولید این محصولات و دیاگرام تولید آورده شده است:

پروبیوتیک

دانش پروبيوتيك، دانشي نوين می‌باشد كه بر پايه استفاده از ميكروارگانيسم‌هاي زنده به منظور ارتقاي سلامت انسان و دام پايه گذاري گرديده است. محصولات پروبیوتیک حاوی تعداد مشخصی از میکروارگانیسم‌های مفید هستند که با مصرف آن‌ها سلامت موجود مصرف کننده بهبود پیدا کرده و با افزایش سیستم ایمنی، قدرت دفاع در برابر بیماری‌ها نیز افزایش پیدا می‌نماید.

پروبیوتیک‌ها مکانیسم عملی همانند میکروارگانیسم‌های طبیعی بدن موجود دارند. میکروارگانیسم‌های طبیعی تضمین کننده سلامت موجود هستند و هر گونه آسیب به آن‌ها سبب می‌شود که موجود مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلف گردد. عوامل مختلفی می‌توانند به این شرایط طبیعی بدن آسیب بزنند كه مهمترين آن‌ها عبارت است از مصرف نامناسب آنتي‌بيوتيك‌ها، ابتلا به بيماري‌هاي‌ عفوني، تغيير رژيم غذايي، استرس همانند حمل و نقل، قرار گيري در معرض اشعه، و ....

 

در 40 تا 50 سال گذشته مصرف آنتي‌بيوتيک‌ها در صنعت پروش دام به خصوص طيور به طور فزاينده و بدون محدوديتي خاص فزونی يافته و تنها در چند سال اخير، محدوديت‌هاي زماني بين حذف دارو و زمان کشتار و منع مصرف بعضي از آنتي‌بيوتيک‌ها مثل فورازوليدون اعمال شده است. مصرف بي‌رويه و نادرست از آنتي‌بيوتيك‌ها سبب می‌شود که به تدریج عوامل بیماری‌زا مقاوم شده و درمان آن‌ها به سادگی امکان پذیر نباشد. این امر ضررهای جبران ناپذیری را به صنعت پرورش دام، طیور و آبزیان وارد می‌آورد و از سوی دیگر این مقاومت می‌تواند به عوامل بیماری‌زای انسانی هم منتقل شده و مشکلات درمانی عدیده‌ای را برای انسان‌ها موجب شود.

 

‌امروزه در کشورهای پیشرفته شاهد استفاده گسترده از پروبیوتیک‌ها می‌باشیم. به عبارت دیگر این محصولات نوین جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها در صنایع دام‌پروری گشته‌اند. مصرف پروبیوتیک‌ها چه در سطح پیشگیری و چه در سطح درمان می‌تواند سبب ارتقای راندمان تولید در صنایع مختلف شود. از جمله مهمترین مزایای این محصولات عبارت است از:

  

كمك به هضم غذا و توليد ويتامين‌ها و مواد ضروري بدن

 محصولات پروبیوتیک دارای میکروارگانیسم‌های زنده‌ با سیستم آنزیمی پرقدرت می‌باشند. از این رو بخشی از رژیم غذایی دریافتی توسط حیوان در روده توسط این میکروارگانیسم‌ها هضم شده و در اختیار حیوان قرار می‌گیرد. از سوی دیگر این میکروارگانیسم‌ها می‌توانند تعدادی از ویتامین‌ها و مواد ضروری برای رشد را تولید و در اختیار حیوان قراد دهند که این امر افزایش راندمان تولید را سبب می‌گردد.

 تحريك سيستم ايمني

 میکروارگانیسم‌های موجود در محصولات پروبیوتیک پس از مصرف می‌توانند سیستم ایمنی موجود را برعلیه عوامل بیماری‌زا تحریک و فعال نمایند. در این صورت قدرت مقاومت موجود در برابر عوامل بیماری‌زا بیشتر شده و می‌تواند راحت‌تر بر بیماری غلبه نماید. از مشکلات اساسی موجود در صنایع دامپروری شیوع بیماری‌های عفونی است که به سرعت تمام گله را درگیر کرده و می‌تواند خسارات جبران ناپذیری را بر جای گذارد. در صورتی که استفاده از پروبیوتیک‌ها با تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر بیماری، می‌‌تواند به میزان زیادی از این مشکل بکاهد. حتی به اثبات رسیده استفاده از این محصولات می‌تواند ایمنی ناشی از واکسیناسیون را نیز به شکل قابل توجه بهبود بخشد که همین امر می‌‌تواند سبب کاهش هزینه مربوط به درمان گردد.

 افزايش مقاومت در برابر بيماري‌هاي عفونی

 محصولات پروبيوتيك به روش‌های مختلف می‌توانند موجود را در برابر بیماری‌های عفونی مختلف، مقاوم‌تر نمایند. میکروارگانیسم‌های زنده موجود در محصولات پروبیوتیک می‌توانند ترکیباتی ضد میکروبی تولید نمایند که سبب مرگ عوامل بیماری‌زا در بدن موجود می‌گردد. 

 *از سوی دیگر میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک برای اتصال به سلول‌های روده و مصرف مواد غذایی، با عوامل بیماری‌زا رقابت می‌کنند بنابراین یک عامل بیماری‌زا، بدون اتصال و دسترسی به مواد غذایی کافی از بدن دفع شده و توانایی ایجاد بیماری ندارد* 

 كاهش آسيب‌هاي ناشي از استرس

  استرس‌های وارده به دام یکی از مهمترین عواملی هستند که سبب کاهش بازدهی و راندمان تولید در صنایع دام‌پروری می‌شوند. به عنوان مثال در صنایع پرورش طیور انواع استرس‌ها به خصوص استرس گرمایی می‌تواند خساراتی هم‌ارز با بیماری‌های گامبورو و برونشیت وارد نمایند. از این رو به حداقل رساندن استرس می‌تواند بهبود راندمان تولید را در پی داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که محصولات پروبیوتیکی می‌توانند تا حدودی با تاثیر بر روی سیستم‌های هورمنی، از اثرات سوء ناشی از بکاهند که این امر می‌تواند به افزایش تولید منجر گردد.  

 کاهش ضریب تبدیل

 معمولاً بالغ بر 70% از هزینه پرورش دام، طیور و آبزیان به بخش تامین خوراک مربوط می‌گردد. از این رو کاهش میزان ضریب تبدیل خوراک می‌تواند سود بخشی در این صنایع را به نحوی قابل ملاحظه بهبود بخشد. به عنوان مثال در حال حاضر ضريب تبديل خوراك طیور در جهان برابر 6/1 بوده ولی در ایران این ضریب برابر 2/2 می‌باشد. این امر سبب می‌گردد سالیانه دست كم 600 هزار تن دان مرغ بیشتر مصرف ‌شود که در بر گیرنده هزینه هنگفتی است. برای کاهش ضریب تبدیل نیاز به مدیریت صحیح و به کارگیری تکنولوژی‌های نوین در صنعت پرورش دام، طیور و آبزیان می‌باشد. تحقیقات نشان داده که استفاده از محصولات پروبیوتیک می‌تواند با بهبود شرایط گوارش و کمک به هضم غذا، سبب بهبود و کاهش ضریب تبدیل گردد که این امر می‌تواند سود قابل توجهی را برای این صنایع در پی داشته باشد.

 كمك به هضم غذا و توليد ويتامين‌ها و مواد ضروري بدن

 

محصولات پروبیوتیک دارای میکروارگانیسم‌های زنده‌ با سیستم آنزیمی پرقدرت می‌باشند. از این رو بخشی از رژیم غذایی دریافتی توسط حیوان در روده توسط این میکروارگانیسم‌ها هضم شده و در اختیار حیوان قرار می‌گیرد. از سوی دیگر این میکروارگانیسم‌ها می‌توانند تعدادی از ویتامین‌ها و مواد ضروری برای رشد را تولید و در اختیار حیوان قراد دهند که این امر افزایش راندمان تولید را سبب می‌گردد.

 تحريك سيستم ايمني

 میکروارگانیسم‌های موجود در محصولات پروبیوتیک پس از مصرف می‌توانند سیستم ایمنی موجود را برعلیه عوامل بیماری‌زا تحریک و فعال نمایند. در این صورت قدرت مقاومت موجود در برابر عوامل بیماری‌زا بیشتر شده و می‌تواند راحت‌تر بر بیماری غلبه نماید. از مشکلات اساسی موجود در صنایع دامپروری شیوع بیماری‌های عفونی است که به سرعت تمام گله را درگیر کرده و می‌تواند خسارات جبران ناپذیری را بر جای گذارد. در صورتی که استفاده از پروبیوتیک‌ها با تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر بیماری، می‌‌تواند به میزان زیادی از این مشکل بکاهد. حتی به اثبات رسیده استفاده از این محصولات می‌تواند ایمنی ناشی از واکسیناسیون را نیز به شکل قابل توجه بهبود بخشد که همین امر می‌‌تواند سبب کاهش هزینه مربوط به درمان گردد.

 افزايش مقاومت در برابر بيماري‌هاي عفونی

 محصولات پروبيوتيك به روش‌های مختلف می‌توانند موجود را در برابر بیماری‌های عفونی مختلف، مقاوم‌تر نمایند. میکروارگانیسم‌های زنده موجود در محصولات پروبیوتیک می‌توانند ترکیباتی ضد میکروبی تولید نمایند که سبب مرگ عوامل بیماری‌زا در بدن موجود می‌گردد.

 از سوی دیگر میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک برای اتصال به سلول‌های روده و مصرف مواد غذایی، با عوامل بیماری‌زا رقابت می‌کنند بنابراین یک عامل بیماری‌زا، بدون اتصال و دسترسی به مواد غذایی کافی از بدن دفع شده و توانایی ایجاد بیماری ندارد.

 فواید پروبیوتیک ها برای بدن

 پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های زندگی هستند و نقش این باکتری ها مفید حفاظت از فلور میکروبی روده می باشد .

 حضور این باکتریها در مقابله با گسترش میکرو ارگانیسم های مضر کمک می کند زیرا اگر میکرو ارگانیسم های مضر تکثیر یابند باعث اسهال های عفونی ،التهاب دستگاه گوارش ( معده ) و بیماریهای روده می شوند .

 پروبیوتیک مانع از رشد میکروب ها و اتصال بین آنها با سطح مخاط روده می شوند پس پروبیوتیک در تعادل فلور روده نقش مفیدی دارند و همچنین به سنتز ویتامین کا، ویتامین ب و خنثی کردن عوامل بیماری زا نیز کمک می کند .

 ایا می دانید باکتری های پروبیوتیکی هستند که هضم شیر را برای شما تسهیل می بخشند ، زیرا بسیاری از افراد با مصرف موادی که حاوی لاکتوز هستند دچار اسهال ، نفخ می شوند . پروبیوتیک می تواند با تجزیه لاکتوز و تولید آنزیم تجزیه کننده آن ، مانع از این عوارض شود .

 شما باید هر روز از مواد پروبیوتیکی استفاده کنید زیرا مدت اثر گذاری این مواد محدود است . با توجه به مصرف روزانه فراورده های لبنی حداقل دو بار در طول روز مصرف این مواد توصیه می شود یک بار به هنگام صبح و نوبت بعدی شب ، نه بیشتر و نه کمتر.

 این باکتری مفید در مواد غذایی زیر یافت می شود :
بیشترین محصولات لبنی حاوی پروبیوتیک هستند . پنیر یکی از غنی ترین باکتری های خوب است.

 ماست تخمیر شده

 شیر

 شیر تخمیر شده

 نان خمیر ترش

 مخمر آب جو

 کلم

برای اینکه فلور موجود در روده را افزایش دهید توصیه می کنیم از مواد غذایی زیر استفاده کنید:
سبزیجات و میوه های خام

 آب زیاد بنوشید

 از خوراکی های که حاوی فیبر هستند بیشتر مصرف کنید مانند : حبوبات ، نان سفید ، نان خمیر ترش و …

 غذاهای تان را خوب بجوید

 روده یکی از ارکان های اساسی بدن به شمار می رود که در آنجا انتقال و جذب مواد غذایی صورت می گیرد همچنین نقش حفاظتی در مقابل باکتری ها ، ویروس ها و بسیاری از سموم بدن را دارد . فلور از جمله باکتریایی ضروری برای عملکرد مناسب دستگاه گوارش به شمار می رود .

 عمده اثرات پروبیوتیک ها :
برقراری ثبات در روده توسط باکتری های مفیدی که با پاتوژن ها در رقابت هستند .

 اصلاح اکولوژی معده و روده

 کاهش کلسترول خون

 کاهش خطر سرطان روده بزرگ

 بهبود هضم لاکتوز

 تحریک و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل میکروب زا

 

روده اولین عضو لنفاوی بدن است به همین دلیل بسیار مهم است که سیستم ایمنی و دفاعی قوی و محکمی در برابر میکروب ها داشته باشد . این وظیفه را فلور انجام می دهد و با افزایش سن میزان فلور نیز معمولا افزایش پیدا می کند . آنها از رشد باکتری ها نامطلوب جلوگیری می کنند و سبب تحریک سلولهایی می شوند که مسئول حفاظت از پوست هستند .

 پروبیوتیک ها bifidus عصاره باکتریایی یا مواد مشتق شده از کشت لاکتوباسیلوس ، جلبک ها و یا مولکول به دست آمده از قند طبیعی هستند . آنها اغلب از ویتامین های و مواد معدنی مختلفی تشکیل شده اند .

 

هدف از مصرف پروبیوتیک ها و مکمل های غذایی داشتن سلامتی فوق العاده است . بنابراین ، بهترین کار این است که از پزشک یا دارو ساز خود توصیه های درمانی و تغذیه ای راجع به این موضوع داشته باشد .

 موارد منع مصرف :
با این حال ، برخی از افراد آسیب پذیرتر و بایستی با پزشک خود در این رابطه صحبت کنند:
زنان باردار و کودکان

 افرادی که دارای اچ آی وی مثبت هستند

 افرادی که تحت شیمی درمانی هستند .

   كاهش آسيب‌هاي ناشي از استرس

 استرس‌های وارده به دام یکی از مهمترین عواملی هستند که سبب کاهش بازدهی و راندمان تولید در صنایع دام‌پروری می‌شوند. به عنوان مثال در صنایع پرورش طیور انواع استرس‌ها به خصوص استرس گرمایی می‌تواند خساراتی هم‌ارز با بیماری‌های گامبورو و برونشیت وارد نمایند. از این رو به حداقل رساندن استرس می‌تواند بهبود راندمان تولید را در پی داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که محصولات پروبیوتیکی می‌توانند تا حدودی با تاثیر بر روی سیستم‌های هورمنی، از اثرات سوء ناشی ازبکاهند که این امر می‌تواند به افزایش تولید منجر گردد.افزایش تولید منجر گردد.

 کاهش ضریب تبدیل

معمولاً بالغ بر 70% از هزینه پرورش دام، طیور و آبزیان به بخش تامین خوراک مربوط می‌گردد. از این رو کاهش میزان ضریب تبدیل خوراک می‌تواند سود بخشی در این صنایع را به نحوی قابل ملاحظه بهبود بخشد. به عنوان مثال در حال حاضر ضريب تبديل خوراك طیور در جهان برابر 6/1 بوده ولی در ایران این ضریب برابر 2/2 می‌باشد. این امر سبب می‌گردد سالیانه دست كم 600 هزار تن دان مرغ بیشتر مصرف ‌شود که در بر گیرنده هزینه هنگفتی است. برای کاهش ضریب تبدیل نیاز به مدیریت صحیح و به کارگیری تکنولوژی‌های نوین در صنعت پرورش دام، طیور و آبزیان می‌باشد. تحقیقات نشان داده که استفاده از محصولات پروبیوتیک می‌تواند با بهبود شرایط گوارش و کمک به هضم غذا، سبب بهبود و کاهش ضریب تبدیل گردد که این امر می‌تواند سود قابل توجهی را برای این صنایع در پی داشته باشد.
با به پایان رسیدن تابستان، همه چیز برای آغاز اپیدمی سرماخوردگی شروع می شود. اگر شما هم رفت و آمدهای زیادی دارید و امکان دارد سرما بخورید، می توانید به کمک فرآورده های پروبیوتیک از خودتان محافظت کنید

روبیوتیک برای سیستم ایمنی بدن مفید هستند

پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم هایی هستند که در بدن ما (عموماً در روده ها) زندگی می کنند. آنها موادی را که ما نیاز داریم، تولید می کنند، مانند برخی ویتامین ها. ضمناً بر تقویت سیستم ایمنی بدن نیز اثر گذار هستند، سیستم ایمنی مجموعه ای است که از بدن انسان در مقابل بیماری ها محافظت می کند. این خصوصیت بسیاری از افراد را متعجب می کند، خیلی ها نمی دانند که روده ها از ما در برابر بیماری ها محافظت می کنند، اما این ویژگی بسیار مهم است.

 مطالعاتی برای اثبات این ادعا

 مطالعات بسیاری این فایدۀ برخی پروبیوتیک ها بر روی سیستم ایمنی بدن را به اثبات رسانده اند. پروبیوتیک ها نه تنها بر تعداد سلول های دفاعی تأثیر می گذارند، خصوصاً لمفوسیت ها در خون، بلکه در مقاومت در برابر بیماری ها نیز مؤثر اند. همچنین مطالعه ای که در سال 2005 در دانشگاه کییِِل انچام شده است، ثابت کرد افرادی که مکمل های پروبیوتیک دریافت کرده اند، کمتر سرما خورده اند و اگر مبتلا شده باشند، هم علائم بیماری شدت کمتری داشته هم بیماری کمتر طول کشیده است. ضمناً تعداد روزهای ابتلا به تب هم کاهش یافته اند.

در ميان ماست‌های كم‌چرب ، پرچرب و ميوه‌ای با انواعی از ماست‌ها روبه‌رو می‌شويم كه يكی از الفاظ پروماس يا ماست‌بيو يا ماست پروبيوتيك روی بسته‌بندی آنها خودنمایی می‌كند.

اما آیا ماست‌های پروبیوتیك خواص ویژه‌تری نسبت به ماست‌های سنتی یا معمولی دارند؟ در واقع واژه پروبیوتیك به معنی زندگی‌بخش است. پروبیوتیك‌ها، میكروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند كه با افزودن مقادیر كافی آنها به ماست موجب بروز اثرات مفید در بدن میزبان خواهند شد.

این میكروارگانیسم‌ها نه ‌تنها بیماری‌زا نیستند بلكه در طول عبور از مجرای گوارشی،‌ زنده و فعال بوده و با ایجاد لایه‌های حفاظتی مخاطی در روده‌ها با باكتری‌های مضر مبارزه كرده و منجر به افزایش سطح ایمنی بدن می‌شوند.

از دیگر خواص این باكتری‌ها پیشگیری و كاهش ریسك ابتلا به سرطان، جلوگیری از رشد باكتری‌های عفونی در بدن، كاهش عوارض عدم تحمل لاكتوز، كاهش كلسترول خون و افزایش ارزش غذایی محصول است.

البته خوب است بدانید این میكروارگانیسم‌ها به طور طبیعی به مقدار اندكی در انواع ماست‌ها وجود دارد. لذا یكی از عمده‌ترین دلایل انتخاب ماست برای افزودن میكروارگانیسم‌های پروبیوتیك نیز همین امر است.

این محصول بر پایه شیر استوار است و دارای محیط داخلی مناسب جهت تخمیر مخمرهاست،‌ لذا بهترین بستر برای پرورش این باكتری به حساب می‌آید. این محصول چندین سال است كه در كارخانجات ژاپنی تولید و عرضه می‌شود و اگر مصرف آن به صورت روزانه و منظم باشد می‌تواند اثری دوچندان بر سلامت افراد داشته باشد.

مصرف زیاد این نوع ماست‌ها ضرری برای سلامتی ندارد اما مصرف كمتر از 200 میلی لیتر در روز آن خیلی مثمرثمر نیست البته نكته مهم در مورد مصرف این محصول آن است كه چون قدمت زیادی از تولیدش در كشور نگذشته بهتر است در برنامه غذایی نوزادان و كودكان زیر یكسال نباشد و اگر هم اصرار به گنجاندن این محصول در وعده‌های غذایی خردسالان دارید پیش از این كار حتما با پزشك فرزندتان مشورت كنید.

توصیه‌ها
باكتری‌های پروبیوتیك بیشتر از یك هفته یا حداكثر 10 روز زنده نمی‌مانند. لذا شما باید هنگام خرید به تاریخ تولید محصول توجه زیادی داشته باشید.
امروزه در بازارهای جهانی علاوه بر محصولات لبنی اغلب ترشی‌ها، شورها و آب میوه‌ها نیز به صورت پروبیوتیكی عرضه می‌شوند، اما نكته قابل توجه آن كه اگر پس از افزودن پروبیوتیك به این محصولات عمل پاستوریزاسیون انجام شود ، حرارت اعمال شده موجب مرگ یا غیرفعال شدن باكتری‌های زنده پروبیوتیكی خواهد شد بنابراین هیچ باكتری زنده‌ای در قالب این محصولات وارد بدن نخواهد شد و این محصولات خاصیت درمانی نخواهند داشت. همچنین این باكتری‌ها در برخی كنسروهای حاوی مواد نگهدارنده سدیم بنزوات باقی نمی‌ماند. بنابراین باید مطمئن شد كه این محصولات حاوی میكروب‌های مفید زنده باشند.

                   

                                   معرفی اولین نان پروبیوتیک توسط نان سحر

 

 

نان سحر در دومین همایش ملی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند به عنوان اولین و تنها تولیدکننده نان پروبیوتیک در ایران ( بیونان ) حضور بهم رساند .

این همایش از تاریخ 21 لغایت 23 آذرماه 91 در محل دانشگاه ازاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران با حضور اساتید ، فرهیختگان ، دانش پژوهان و روسای سازمان استاندارد ، غذا و دارو و سایر موسسات ذیربط برگزار شد . نان سحر محصول جدید خود را با عنوان نان پروبیوتیک ( بیونان ) معرفی نمود . این محصول برای اولین بار در ایران توسط کارشناسان واحد تحقیق و توسعه نان سحر با همکاری متخصصان علم زیست فناوری تولید و به بازار عرضه می گردد .

 

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

iiiiiiiiiiiiiiiiii

 

نويسنده : زهرا رحمانی

این کاربر 3 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.