شنبه, 03 آذر 1403

 



بنیاد علوی

 

بنياد علوي

  th

 

معرفي بنياد علوي

بنیاد علوی در تاریخ 17/09/1366در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری تهران به ثبت رسید. فعالیت این بنیاد تا سال 1384 عمدتا در حوزه املاک و مستغلات بوده است. همزمان با تغییر مدیریت در سال 1384 بنیاد علوی به عنوان بازوی بنیاد مستضعفان، فعالیت خود را در امور خیریه و عام المنفعه آغاز نمود و این فعالیت تاکنون در حوزه های سلامت، توزیع البسه رایگان، برگزاری اردوهای دانش آموزی، ارتقاء تحصیلی دانش آموزان محروم، اعطای وام به دانشجویان محروم مستعد و سایر خدماتحمایتی ادامه داشته و دارد.

اهداف

  • توانمند سازی مستضعفان و محرومین برای عبور موفقيت آميز از نقاط عطف زندگي.
  • ارتقاء اثربخشی و کیفیت خدمات خیریه
  • گسترش ارائه خدمات خیریه با کیفیت و هزینه مناسب.
  • توسعه ظرفیت جلب اعتماد، همکاری و مشارکت خیرین.

ماموريت

  • ارائه کمک های اثربخش برای ارتقا توانایی مادی ، فرهنگی و معنوی مستضعفان و محرومان

بيانيه ماموريت:

  • موسسه بنياد علوي در راستاي اهداف بنياد مستضعفان با حفظ كارآمدي،بكارگيري بهينه منابع، استفاده از روش ها و فناوري هاي مناسب،بهره مندي از نيروي انساني با انگيزه و ماهر،پايبندي به ارزش ها و توجه به كرامت انسانها،ايجاد زمينه مشاركت خيرين و تعامل با ساير دستگاهها درجهت ارتقاء سطح زندگي مادي،معنوي و فرهنگي مستضعفان و محرومين جامعه فعاليت مي نمايد. اين موسسه با ارائه خدمات به موقع و اثربخش به عبور نيازمندان از نقاط عطف زندگي كمك نمايد.

 

 چشم انداز

  • امید بخش، متعهد، ارائه دهنده کمک های مؤثر مادی، فرهنگی و معنوی به مستضعفان و محرومان و قابل اعتماد در جلب مشارکت خیرین.

استراتژی

ü       استراتژی های جهت گیری کلان

  • رشد ارائه خدمات.
  • توسعه كيفيت و اثر بخشی خدمات.
  • طراحی الگو شناسایی نقاط عطف در زندگی مستضعفان.
  • تدوین و اجرای مدل توانمندسازی مستضعفان جهت عبور موفقیت آمیز از نقاط عطف زندگی.
  • توسعه فرهنگ سازماني و منشور اخلاقي.

ü      استراتژهای مدیریت سبد

  • توسعه طرح سلامت مادران باردار
  • توسعه طرحهای آموزشی(ارتقا تحصیلی(
  • توسعه کیفیت اردوهای دانش آموزی
  • رشد وام دانشجویان محروم و مستعد
  • توسعه کیفیت پوشاک اهدایی
  • اجرای طرح های سفر مقام معظم رهبری و آموزشی در مناطق محروم

ü       استراتژی های مزیت سرپرستی

  • توسعه نظام جذب مشاركت هاي خيرين ( مادی و معنوي(
  • توسعه منابع انساني و اصلاح ساختار سازماني

 

***   معرفي پروژه هاي بنياد علوي   ***

پروژه توزيع پوشاك

  • سنت حسنه توزیع پوشاک و کفش با کیفیت مطلوب در مناطق کمتر توسعه یافته و حمایتی کشور تحت عنوان هدایای مقام معظم رهبری از سنوات گذشته اجرا و از سال 1385 در مناطق با ضرایب محرومیت بالاتر بویژه روستاها و مناطق صعب العبور مدنظر قرار گرفته است.
  • توزیع هدایای اهدایی به دانش آموزان مقطع ابتدایی و راهنمایی با توجه شرایط سنی و ویژگیهای خاص سنین 7 تا 14 سال و پرهیز از جداسازی به تمام این عزیزان با ایجاد مراکز توزیع تقدیم می شود.
  • اهداء پوشاك به دانش‌آموزان، تحت عنوان فوق، حلقه اتصال معنوی و فرهنگی بين دانش‌آموزان مناطق محروم و به تبع آن خانواده ها و نيز كمكي به سبد خانوار بوده است. مشاهدات، مستندات، مکاتبات مسئولان استان ها و نتایج بررسی ها حاکی از ایجاد شور و شعف مضاعف دانش‌آموزان به جهت انتخاب هدایا از نظر رنگ، مدل و سایز توسط خودشان و رضایتمندی خانواده ها و مسئولين منطقه و تاثیرگذاری مطلوب اجرای اين طرح بوده است که علاوه بر ایجاد فرصتی هرچند اندک برای مسئولان ذیربط در مناطق برای اجرای طرح های اساسی در کاهش فقر ، زمینه مطالعه، بررسی، اولویت بندی و تنوع خدمات در جهت کاهش محرومیت و کم کردن تدریجی فاصله امکانات شهری با روستاها و نقاط صعب العبور کشور را فراهم نموده است.

سلامت مادران باردار و شيرده دچار سوء تغذيه

برابر اطلاعات واصله از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، شيوع تولد نوزاد كم وزن يكي از شاخص‌هاي مهم بهداشتي است، نوزاداني كه با وزن كمتر از 2500 گرم متولد مي‌شوند بيشتر در معرض ابتلا به سوء تغذيه و بيماريهاي مختلف از جمله اسهال بوده و خطر مرگ و مير در آنان بيشتر از نوزاداني است كه با وزن طبيعي متولد شده‌اند. به طوريكه دو سوم كل مرگ‌هاي نوزادي مربوط به نوزادان كم وزن بوده. بنابراين وزن هنگام تولد نمايانگر وضع آينده بقا و رشد كودك است. از علل تولد نوزاد كم وزن كه مربوط به مادر مي‌باشد مي‌توان سوء تغذيه، مراقبتهاي ناكافي دوران بارداري، كار جسمي سخت، اضطراب، عوامل رواني، اقتصادي، محروميت از حمايت خانوادگي و اجتماعي را نام برد. سوء تغذيه مادر در بدو حاملگي، وزن گيري نامطلوب او به علت دريافت ناكافي غذا، كوتاهي قد مادر (به علت سوء تغذيه در دوران كودكي) مهمترين علل تولد نوزاد كم وزن مي‌باشد.

• با عنایت به مراتب فوق و پیشنهاد وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی توزیع سبد غذایی شامل 14 قلم کالا شامل (برنج، شکر، عسل، گوشت یا مرغ، ماکارانی، نخود فرنگی، سویا، پنیر، خرما، عدس، روغن مایع، لوبیا چیتی، تن ماهی، مغز گردو یا پسته) که توسط کارشناسان وزارت بهداشت و درمان جهت غلبه بر مشکل مطروحه پیشنهاد شده كه با هدف ارتقاء سطح سلامت تغذیه‌ای زنان باردار و شیرده نیازمند مناطق کمتر توسعه یافته کشور اقدام شده است.

ارتقاء سطح علمي دانش آموزان

  • با توجه به آمار و اطلاعات واصله از آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانش آموزان مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور به جهات مختلف از جمله: دسترسی کمتر به امکانات آموزشی، تمایل کمتر معلمین جهت تدریس در این مناطق، فقر مالی خانواده ها، نبود انگیزه و ... در ورود به دانشگاه از موفقیت کمتری برخوردار و یا در کسب امتیاز جهت ورود به رشته های فنی و مورد نیاز جامعه کمتر موفق بوده اند. با این شرایط افت تحصیلی در بین دانش آموزان مناطق کمتر توسعه یافته بویژه خانواده های نیازمند بدیهی بوده و باید اهتمام بیشتری در جهت رفع این مشکل صورت گیرد.

صندوق حمايت از دانشجويان محروم مستعد

تشكيل صندوق با تصويب اساسنامه‌ صندوق حمايت از دانشجويان محروم مستعد در جلسه شماره 313 مورخ 18/12/1384 هيات امناء بنياد مستضعفان  و تعيين اعضاء هيات مديره و مديرعامل، و با هدف افزايش سهم افراد غير‌برخوردار مستعد در توليد علم، احراز جايگاه برتر علمي، پژوهشي، فرهنگي در سطوح مختلف ملي و بين‌المللي به طور رسمي از تاريخ 18/04/1387 كار خود را آغاز نمود

اهداف

  1. ايجاد فضاي امن جهت رشد و بالندگي جامعه هدف با تأمين بخشي از نياز‌هاي مادي كوتاه‌مدت آنها.
  2. افزايش سهم محرومين مستعد در توليد علم، احراز جايگاه برتر علمي، پژوهشي و فرهنگي در سطوح مختلف ملي و بين‌المللي.
  3. گسترش فرهنگ همياري و همدلي در جامعه، با حمايت، معرفي و بهره‌گيري از توان فكري چهره‌هاي برتر محروم مستعد، در حوزه‌هاي گوناگون اجتماعي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي كشور.
  1. حمایت در قالب اعطاء وام ویژه برای نشر و طبع کتب و مقالات علمی خاص و ISIو اختراعات علمی دانشجویان نخبه و محروم سراسر کشور.

اردوي دانش آموزي

اردوي دانش آموزي علوي  پس از انقلاب توسط بنياد مستضعفان اجراء گرديده و از سال 1385 توسط بنياد علوي با نام اردوي علوي برگزار شده است. به سياق‌ سال‌هاي گذشته از دانش‌آموزان مناطق كمتر توسعه يافته سراسر كشور دعوت به عمل آورده و با همكاري سازمان آموزش و پرورش هر ساله در فصل تابستان با حضور اين دانش آموزان در باشگاه فرهنگي ورزشي امام خميني(ره) اردوهاي دانش آموزي برگزار مي شود.مدت اين اردو براي هر گروه از دانش آموزان يك هفته مي باشد.


نويسنده : محسن عوض آبادیان

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.