کاربینی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
- توضیحات
-
منتشر شده در دوشنبه, 30 -3443 03:25
-
نوشته شده توسط میترا حرمشرقی
-
بازدید: 951
بسمه تعالی
مرکز آموزش علمی –کاربردی فرهنگ و هنر 13 تهران
معاونت فرهنگی و دانشجوئی
دفتر ارتباط با صنعت و کارآفرینی (هماورد مهارتی )
عنوان شغل : کارمند
-آیا شغل شما با رشته تحصیلی شما مرتبط است؟نوع ارتباط آن را بیان نمائید. بله بلحاظ فرهنگی و روابط عمومی میان ارباب رجوع و ارتباط کلی بین مدیران و کارکنان و چگونگی ارتباط بین آنهایک هماهنگی وارتباط خاصی برای گسترش ارتباط بین مدیران و کارکنان وبهتر شدن آن در جهت رندامان کاری مثبت می باشد .
مشخصات محیط کار مورد بازدید.
نماي بسيار زيبا و حاكي از سرزندگي در آستانه درب ورودي ساختمان : به آدرس:تهران-بزرگراه کردستان-خیابان شصت وچهارم - كد پستي 1437774681 - تلفن 88046891-93 و داراي پست الكترونيك این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید با تابلوئی که نام پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که لابلای انبوهی از برگهای سبز ، گیاهان رونده بر دیوار ....
ورودی درب شیشه ای با یک لابی چهارگوش بزرگ كه سمت راست کتابخانه ای كه در توضيحات اشاره به آن شد :اين کتابخانه مرکزی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی. مجموعه كتابخانه مرکزی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در سال 1356 در مرکز ایرانی مطالعه فرهنگ¬ها پایه¬گذاری شد. این کتابخانه، در حال حاضر یکی از غنی¬ترین کتابخانه¬های ایران در حوزه علوم انسانی است. كتابخانه مرکزی، به¬صورت فعلی آن، در سال 1361 با ادغام کتابخانه¬های چند مؤسسه تحقیقاتی از جمله، فرهنگستان ادب و هنر، پژوهشکده علوم ارتباطی و توسعه ایران، بنیاد فرهنگ ایران، بنیاد شاهنامه فردوسی، مرکز ایرانی مطالعه ، فرهنگ¬ها و . . . ایجاد شد. این کتابخانه بیش از یکصد هزار جلد کتاب به زبانهای فارسی، عربی، اردو، ترکی و زبان¬های اروپایی درحوزه علوم انسانی دارد. ادبیات فارسی، زبان¬شناسی، فلسفه، دین، فرهنگ و زبان¬های باستانی، تاریخ ایران و تاریخ سایر کشورها و علوم اجتماعی و اقتصادی، موضوعات اصلی مجموعه کتابخانه را تشکیل می¬دهد.موجودی مجله¬ها و کتاب های فهرست¬شده کتابخانه مرکزی
25141 عنوان کتاب فارسی، عربی و اردو
29774 عنوان کتاب به زبان¬های اروپایی
841 عنوان نشریات فارسی گذشته
200 عنوان نشریات فارسی جاری
538 عنوان نشریات لاتین گذشته...........................
داراي نشريه الكترونيكي هفتگي به نام قاف نيز مي باشد .
دست چپ ورودی ساختمان دارای یک سالن همایش می باشد که در روز بازدید کنگره سومین همایش بین المللی تفکر اجتماعی و جامعه در خاورمیانه و شمال آفریقا برگزار گردیده بود. (چند دقیقه در همایش حضور داشتیم که اصلاٌ حضور مناسبی نبود)
از انتهای سالن به طبقات بالا راه داشت که به علت زیادی افراد گروه بازديد كننده از سرویس راه پله استفاده کردیم دارای چند طبقه بود که درهر طبقه داراي واحد های مختلفی بود. از جمله واحدها عبارتند از : 1- دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی2- مرکز تحقیقات امام علی علیهالسلام (ع) 3- شورای بررسی متون و کتب علوم انسان 4- دبیرخانه همایش بینالمللی جنبشهای اسلامی معاصر
5 - مرکز انفورماتیک پژوهشگاه
6 - دبيرخانه دومين کنگره ملي علوم انساني
7- مرکز اسناد فرهنگی آسیا
در اين بازديد آقاي رمضاني از مسئولین پژوهشگاه گروه را همراهي كردند.
نام سازمان و یا شرکت بازدید شده -پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
فعالیت اصلی شرکت بازدید شده چیست ؟
پژوهش و تحقیق و تتبع در تمامی حوزههای علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و کمک به توسعه بیشتر علوم انسانی در کشور از جمله اهداف و وظایف اصلی این پژوهشگاه به شمار میرود. اولین وظیفه اصلی: پژوهشگاه انجام پژوهش در حوزه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است و «معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی» وظیفه اداره پژوهشهای علمی، نظارت بر حسن اجرای طرحهای پژوهشی و پیگیری انتشار آنها را زیر نظر ریاست پژوهشگاه بر عهده دارد..دومین وظیفه: نیز به آموزش نیروی انسانی مجرب و تعلیم دانشجویان و تربیت پژوهشگران در حوزههای مختلف علوم انسانی ارتباط دارد؛ که از طریق بخش تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه انجام میشود.
رشته تحصیلی شما چه نقشی دراین شرکت دارد. رشته تحصیلی ما با توجه به امور فرهنگی بودن به انجام پژوهش درحوزه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نقش بسزایی دارد .
نوع سازمان چیست ؟ دولتی عمومی خصوصی
تاریخچه تاسیس
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال 1360 با تصویب هیأت دولت، 12 مؤسسه که هر کدام به گونهای در رشتههای مختلف، فعالیت پژوهشی داشتند، با هم ادغام شدند و سازمانی وابسته به وزارت فرهنگ و آموزش عالی، تحت عنوان «مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی» تأسیس و آغاز به کار کرد..مؤسسههای ادغام شده عبارت بودن از: انجمن حکمت و فلسفه ایران؛ بنیاد شاهنامه فردوسی؛ بنیاد فرهنگ ایران؛ بنیاد فرهنگ و هنر ایران؛ پژوهشکده علوم ارتباطی و توسعه ایران؛ پژوهشگاه علوم انسانی؛ فرهنگستان ادب و هنر ایران؛ فرهنگستان زبان ایران؛ فرهنگستان علوم ایران؛ مرکز اسناد فرهنگی آسیا؛ مرکز ایرانی تحقیقات خارجی؛ مرکز ایرانی مطالعه فرهنگها،مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی در سال 1369، پس از تغییر سازمان و تشکلات آن، از سوی «شورای گسترش آموزش عالی» عنوان پژوهشگاه گرفت و تشکیلات سازمانی آن در خرداد ماه سال 1372 به تصویب نهایی سازمان امور اداری و استخدامی کشور رسید. در سال 1373، شورای عالی پژوهشگاه به منظور تأکید بر گرایش علوم انسانی در تحقیقات پژوهشگاه، عنوان «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» را برای این نهاد برگزید که از تصویب شورای عالی گسترش آموزش عالی نیز گذشت.
مراحل انجام کار در این موسسه چگونه است ؟
پژوهشکدهها وظیفه برنامهریزی، هماهنگی، نظارت، هدایت، حمایت و اجرای طرحهای پژوهشی را در چهارچوب مقررات و سیاستهای پژوهشگاه بر عهده دارند. هم اکنون 11 پژوهشکده در رشتههای مختلف به پژوهش در حوزههای تخصصی مشغول هستند. این پژوهشکدهها عبارتند از:1ـ پژوهشکده زبان و ادبیات (گروههای پژوهشی: بنیادین، ادبی در موضوعات مختلف، تحقیقات میان رشتهای، ترجمه، ادبیات و کاربردهای اجتماعی)
2ـ پژوهشکده تاریخ ایران (گروههای پژوهشی: تاریخ اقتصادی ایران، تاریخ اجتماعی ایران، تاریخ فرهنگی، تاریخ سیاسی ایران، تاریخ ایران فرهنگی)
3ـ پژوهشکده مطالعات تطبیقی اقتصاد و مدیریت (گروههای پژوهشی: اندیشههای اقتصادی، اقتصاد تطبیقی، نظامهای اقتصادی، مدیریت راهبردی، دانش و پژوهش، مدیریت فرهنگی)
4ـ پژوهشکده مطالعات اجتماعی (گروههای پژوهشی: جامعهشناسی نظری ـ فرهنگی، بررسی مسائل اجتماعی و روانشناختی ایران، جامعه شناسی تاریخی ایران، فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، مطالعات توسعه، امنیت و جامعه، مطالعات زنان)
5ـ پژوهشکده زبان شناسی (گروههای پژوهشی: حوزه نظری، حوزه کاربردی، حوزه میان رشتهای)
6ـ پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات (گروههای پژوهشی: مطالعات نظری سیاست، مطالعات راهبردی و کاربردی فرهنگ و ارتباطات، مطالعات بینرشتهای فرهنگ و ارتباطات)
7ـ پژوهشکده اندیشه سیاسی، انقلاب و تمدن اسلامی (گروههای پژوهشی: مطالعات نظری سیاست، مطالعات کاربردی سیاست، روابط بینالملل، فلسفه سیاسی، نظریهپردازی انقلاب اسلامی، تمدن اسلامی)
8ـ پژوهشکده حکمت معاصر (گروههای پژوهشی: مطالعات تطبیقی عرفان، مطالعات قرآنی و حدیث، حکمت اسلامی معاصر، فلسفه برای کودکان (فبک)، کلام و فلسفه دین)
9ـ پژوهشکده غرب شناسی و علم پژوهی (گروههای پژوهشی: تاریخ و تمدن غرب، دین و فرهنگ غرب معاصر، آینده پژوهی، تاریخ علم و تمدن، منطق روششناسی، فلسفه علم و فناوری)
10ـ پژوهشکده اخلاق و تربیت (گروههای پژوهشی: مطالعات بنیادنی اخلاق، مطالعات کاربردی اخلاق، فلسفه تعلیم و تربیت، علم النفس و روانشناسی)
11ـ پژوهشکده مطالعات تطبیقی حقوق (گروههای پژوهشی: جرم شناسی و پیشگیری، حقوق رسانه، فلسفه و حقوق، خانواده، حقوق فکری و معنوی، مطالعات انتقادی حقوق بشر، حقوق و اقتصاد)
پژوهشگاه از سال 1368 اقدام به برگزاری دورههای آموزشی در کنار کار اصلی پژوهشی خویش کرده است و امروزه با بیش از 30 سال سابقه فعالیت در اجرای دورههای تحصیلات تکمیلی، موفق به راه اندازی 12 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 10 رشته در مقطع دکتری تخصصی شده است.
برای اولین بار در سال 1368 رشتههای زبان و ادبیات فارسی، تاریخ ایران دوره اسلامی و زبانشناسی همگانی در مقطع کارشناسی ارشد، راه اندازی شد. سال 1376 و تأسیس رشته علوم سیاسی، سرآغاز راه اندازی دورههای دکتری تخصصی در پژوهشگاه شد.
رشتههای مقطع کارشناسی: زبان و ادبیات فارسی / زبانشناسی همگانی / تاریخ ایران اسلامی / فرهنگ و زبانهای باستانی / ادیان و عرفان / فلسفه غرب / فلسفه و کلام اسلامی / زبان و ادبیات عرب / علوم اقتصادی / پژوهش علوم اجتماع / دین و رسانه / مدیریت رسانه
رشتههای مقطع دکتری : علوم سیاسی زبان شناسی همگانی / فرهنگ و زبانهای باستانی / زبان و ادبیات فارسی / فلسفه علم و فناوری . تاریخ علم دوره اسلامی / انقلاب و تمدن اسلامی / تاریخ ایران بعد از اسلام / حکمت متعالیه / فلسفه دین
در طی این 25 سال 1184 نفر دانشجو در 20 رشته مختلف علوم انسانی پذیرفته شده است. تولید دانش و انتشار بیش از 600 اثر علمی ـ پژوهشی ، پایان نامه و رساله در رشتههای تخصصی و تربیت بیش از 770 نفر دانش آموخته و پژوهشگر از افتخارات پژوهشگاه در این حوزه هستند.. هم اکنون رویکرد اصلی تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه حرکت به سمت دورههای تحصیلات تکمیلی پژوهش محور است.
رشته تحصیلی شما در این محیط کار چه نقشی دارد ؟
واقعیت در رابطه با رشته تحصیلی ما تنها پژوهش و مطالعه در رابطه با امور فرهنگی و روند رشد فعالیتهای شاخه علوم انسانی و روانشناسی انسان،جامعه شناسی در حد بین الملل و پیشرفتهای گوناگون دینی و....
چه توانمندی های شخصیتی و جسمی برای احراز شغل مرتبط با رشته شما متصور شده است ؟
داشتن تحصیلات در رشته روابط عمومی و علوم ارتباطات ، داشتن دانش در زمینه های روانشناسی ، علوم اجتماعی ، ... و مطالعه وسیع مطبوعات و کتاب ،مهارتهای علمی ، احساس مسئولیت اخلاقی ، داشتن آگاهیهای روز ، قدرت نویسندگی ، آشنایی با علوم اجتماعی از جمله کلیات مدیریت ، روانشناسی و علوم سیاسی ، نو آوری و خلاقیت ، آشنایی باروزنامه نگاری و ایمان به حقانیت افکار عمومی یا مخاطب ..از نظر جسمی : داشتن فن بیان قوی و استفاده از ارتباطات غیر کلامی – خوش رویی – خوب شنیدن – گیرندگی قوی و انتقال پیام – بذله گویی – راستگویی ، توانمند بودن در امور روحي و رواني ، صبر و شكيبائي ، تمیز ، مرتب بودن ظاهر و خوب لباس پوشیدن لازمه این کار است.
شرایط شغل های مرتبط با رشته تحصیلی خود را از لحاظ موارد زیر توضیح دهید..
سختی و پیچیدگی : نبود یک برنامه مشخص برای ايجاد توسعه امور فرهنگی - معطوف نبودن نگاهها در حوزه فرهنگی به محصولات و کالاهای فرهنگی و عدم توجه مطلوب و شایسته به اهل فرهنگ و اندیشه - نبود راهبردهای مناسب برای حمایت از فرهنگی خلاق و نوآور و نهايت اصولا کار با انسانها و رسانه ها به دلیل داشتن سلیقه ، علایق و احساسات مختلف دارای حساسیت می باشد. کارکنان امورفرهنگی باید دارای دقت ، تمرکز ، حوصله و بردباری زیاد باشند. چنانچه خبری نادرست منتقل شود ممکن است خسارت جبران ناپذیری را بدنبال داشته باشد .
قوانین و مقررات انجام کار: بی ثباتی و نبود قوانین و مقررات و سیاستهای مرتبط با کارشناسان و كاردان نان فرهنگی -عدم تفکیک مدیریت و رعایت مالکیت معنوی در نظامهای کسب و کار فرهنگی کشور- عدم درک درست تطبیقی از روندهای جهانی کسب و کار و فناوریهای فرهنگی و برنامه ریزی متناسب با آن-
تكريم مباحث ایمنی و بهداشت: هدف اصلی ایمنی، نگهداری و ارتقای سلامتی نیروی انسانی شاغل مي باشد :
بهداشت رواني كار به اين معنا ست : حجمی که در سیستم کار به یک یا چند نفر برای انجام وظیفه اختصاص یافته است به اندازه باشد. در محیط کار عوامل فیزیکی، زیست شناختی، اجتماعی و فرهنگی که فضای فرد را احاطه کرده است مناسب باشد . فشار کاری (داخلی یا خارجی) : مجموع شرایط خواستهها نا مناسب در سیستم کار که در جهت بر هم زدن حالت فیزیولوژیکی و روانی فرد عمل میکنند و ( تنش کار ) تأثیر فشار کار بر روی شخص در رابطه با ویژگیها و تواناییهای فردی و خستگی ناشی از کار پيش بيني شده باشد . ایمنی به معنی سلامت، امنیت و آسایش است وبه این منظور که فرددر محیط کار ایمن از حوادث اتفاقی و غیر مترقبه باشد و از بین بردن مواد یا کاهش قدرت کارآیی تجهبزات و وسایل خطرناک در اجرای عملی از قبل تعیین شده باشد.
مباحث فرهنگی و اجتماعی (جاذبه و انکیزه های شغلی ) با توجه به نقش روابط عمومی در تسهیل ارتباطات درون سازمان و ایجاد بستر های لازم برای افزایش راندمان كاری و انگیزه های شغلی بايد به موارد بسياري توجه گردد و انگيزه مناسب بوجود آوريم .. بسیاری از ما در طول خدمت كاري ، ناخشنودی شغلی ، فشاركاری ونیازبه رهایی ازمشكلات مرتبط باحرفه راتجربه كرده ایم. اما مسلم انگيزه اي براي ادامه داشته ايم . در اين خصوص با توجه به شغل و حرفه اي كه با آن روبرو هستيم ،انگيزه متفاوت مي باشد .از جمله : علاقه مندي به حرفه – احساس آرامش و سلامتي داشتن در محيط كار از نظر فيزيكي و اجتماعي –وجود رابطه مناسب با همكاران در محيط كار –وجود قوانين حاكم وقابل قبول در محيط كار براي شاغلين – از نظر فرهگي : مشاركت در برگزاري سمينارها و گردهماييهاي تخصصي و عمومي سازمان - پوشش تبليغي ساختمانها و فضاهاي عمومي سازمان در گراميداشت ايام و مناسبتهاي ويژه -تدوين و اجراي طرح جامع تبليغات براي فضاسازي فرهنگي - تبليغي در ساختمانها و محوطهها - اجراي نمايشگاهها در خارج و داخل سازمان - اعلام برنامه كنفرانسها و سمينارها - شركت در نمايشگاههاي مرتبط و ارائه فعاليتها - حضور در سمينارهاي مرتبط و اطلاعرساني- برگزاري آيينها و مراسم ملي ـ مذهبي - وضعیت در آمدی و اقتصدي ...........
شغلهای مرتبط با رشته تحصیلی شما در خارج از کشور چه جایگاهی دارد؟ کنفراس های بین المللی و مشاوره ها همه اینها در مطالعات علوم انسانی حائز اهمیت دارد
تاریخچه مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی شما در ایران و جهان چگونه است ؟ نمی دانم
مشاغل مرتبط و همگون با رشته تحصیلی خود را نام ببرید.
کارشناس اطلاعات و جهانگردی، کارشناس امور فرهنگی، ، مديريت موزه ،كارشناس روابطعمومي در سازمانها بنابر وظايفي كه بر عهده دارند،
خصوصیات هر یک از مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود را بیان کنید: نوعی ارتباط انسانی و فرهنگ متقابل و مناسب بین آنها می باشند
چه تجهیزاتی مورد نیاز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شماست ؟
کامپیوتر ، اینترنت ، دوربین عکاسی ،دوربین فیلمبرداری ، ضبط صوت جیبی ، دستگاه تکثیر ، دستگاه اسکن ، پرینتر، تلفن ، نمابر ،
به نظر شما حوزه کارآفرینی و ایجاد شغل در رشته تحصیلی شما چگونه ایجاد می شود؟
1. معرفی الگویی مناسب و ارزشی در حوزه کارآفرینی فرهنگی بر مبنای ارزشهای فرهنگی اسلامی
2. ایجاد بستری برای شناسایی و معرفی کارآفرینان فرهنگی و کارآفرینان اهل فرهنگ
3. تمرکز و اولویت توسعه کسب و کارهای دانشی در حوزه کارآفرینی فرهنگی در هر بخش
4. تمرکز بر مزیتهای نسبی فرهنگی و صنعتی هر منطقه بومی با تمرکز ویژه بر زمینههای مرتبط با کارآفرینی فرهنگی
5. تمرکز ویژه بر کارآفرینی فرهنگی در صنایع برتر ، نوظهور و صنایع فرهنگی کشور
6. تمرکز ویژه بر توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط در حوزه کارآفرینی فرهنگی
7. برگزاری سالانه جشنواره نوآوری و کارآفرینی فرهنگی و معرفی نوآوران فرهنگی برتر
8. پیشبینی ساز و کار مناسب جهت حمایت از افراد دارای ایده فرهنگی که می خواهند در جشنوارهها شرکت کنند.
9. حمایت ویژه از توسعه شرکتهای تحقیق و توسعه و خدمات فنی و تخصصی صنایع فرهنگی در کشور
10. جایگزینی مفهوم ارزشآفرینی فرهنگی به جای کارآفرینی فرهنگی
11. توسعه مراکز کارآفرینی فرهنگی در دانشگاهها و مؤسسات فرهنگی و صنعتی
12. آموزش و پرورش کارآفرینانی در حوزه کارآفرینی فرهنگی
13. به نظر شما چه مهارتهائی در آینده پس از گذراندن دروس رشته به دست خواهیدآورد؟ بدست آوردن چشم انداز ارزشی و فرهنگی به محيط پيرامون - توجه به هنجارها و ارزشهای بومی و فرهنگی موجود در كشور- شناسایی مناسب فرصتها ، مزیتهای نسبی و رقابتی در زمینه توسعه فرهنگی – بوجود آوردن مدلی برای توسعه الگوهای مناسب و ارزش محور در زمینه فرهنگی (عدم توجه به استفاده از فرهنگ تهاجمي )
آیا علاقه به ایجاد کار و حرفه مطابق با رشته تحصیلی خود دارید؟ بله
به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.