شنبه, 03 آذر 1403

 



سلامتی وتندرستی با ورزش

استاد ارجمند، جناب آقای گودرزی


  با تشکر از زحمات شما ، امیدوارم همواره در تمام مراحل زندگی از جمله تدریس موفق و موید باشید ، خوشحالم که درس کاربینی را با استادی چون شما شروع کردم و این افتخار بزرگی برای من بود وهمیشه خاطرم ماندگارخواهد بود .

 

           از خداوند سلامتی وموفقیت برای شما خواستارم .  

 

 

 

مقدمه

 

ورزش به فعالیتها یا مهارتهای عادی جسمانی‌ای گفته می‌شود که بر پایه یک رشته قوانین مورد توافق همگانی و با اهداف تفریحی، یا برای مسابقه ،نشاط شخصی، دستیابی به ورزیدگی، مهارت جویی یا آمیزه‌ای از این اهداف انجام می‌گیرد.

 

به گزارش خبرنگار سلامت نیوز، تعریف ورزش به هدف و منظور از انجام آن بستگی دارد. رشته‌های فراوانی در ورزش وجود دارند و مردم زمان و هزینه زیادی را چه به عنوان شرکت کننده و چه به عنوان تماشاگر صرف ورزش می‌کنند. ورزش و ورزش کردن طی سالیان طولانی از قالب یک تفریح و سرگرمی به قالب یک حرفه و فعالیت درآمده است و تعداد بیشماری از ورزشکاران حرفه‌ای در سراسر جهان از طریق ورزش به ثروت و زندگی رسیده اند. این یکی دیگر از خصوصیات ورزش به شمار می‌آید.

 

واژه‌ ورزش‌ که از دیرباز معنای تمرین و ممارست داشت به هنگام‌ تصويب‌ «قانون‌ ورزش‌ اجباري‌ در مدارس‌» در 16 شهريور ماه‌ 1306 خ‌ به طور رسمی به معنای امروزی وارد قاموس‌ واژگان‌ دولتي‌ ايران‌ شده‌ است‌.

چرا ورزش؟
با افزایش سن تغییرات متعددی در قسمت های مختلف بدن ایجاد می شود. قلب ، ریه ها، سیستم عصبی، عضلات و استخوان ها دچار تغییرات ناشی از افزایش سن می شوند.

▪ قدرت عضلهٔ قلب كاهش می یابد. ▪ ظرفیت ریه برای جذب اكسیژن كم می شود.

اگر تحرك و ورزش نداشته باشیم:

▪ عضلات ضعیف می شوند.   ▪ كارایی مفاصل كم می شود.

▪ استخوان ها پوك می شوند.

چه نوع ورزش هایی مفید هستند؟

▪ انواع تمرینات ورزشی

انجام شش نوع تمرینات ورزشی برای شما مفید است. تمرینات گرم كننده، تمرینات استقامتی (هوازی)، تمرینات انعطاف پذیری، تمرینات حفظ تعادل ، تمرینات قدرتی و تمرینات انقباضی ایستا.ورزش كردن عكس عمل خوردن است ، با ورزش كردن كالري هاي خود را مي سوزانيد . در حقيقت بدن شما با سوزاندن كالري مي تواند كار كند . اين كالريها بدن را گرم ، قلب را درحال پمپاژ و خون را در حال گردش نگه مي دارد . كالري هاي مصرف شده شما را در حال تحريك و تحرك نگه مي دارد ، مثل پياده روي ، كاركردن ، از پله بالارفتن و يا هر فعاليتي كه انتخاب مي كنيد . هر چه بيشتر حركت كنيد بيشتر كالري مي سوزانيد ، در نتيجه بيشتر وزن از دست مي دهيد . با 1 مايل پياده روي همانقدر كالري مي سوزانيد كه با همان فاصله دويدن اما فقط از نظر زمان اختلاف دارد.

براي حفظ سلامت روان هم ورزش كنيد!

ورزش احتمال ابتلا به بيماري قلبي و سكته مغزي را نيز كاهش مي‌دهد ، از خطر سرطان‌هاي مختلف جلوگيري مي‌كند، باعث كاهش فشار خون ، بهبود متابوليسم، كاهش مشكلات مرتبط با ديابت، كمك به حفظ تراكم استخوان و ارتقاي سيستم ايمني مي‌شود.اما آيا مي‌دانيد كه ورزش براي سر نيز سودمند است. شايع‌ترين درمان‌ها براي افسردگي روان درماني و دارودرماني هستند. روانشناسان دريافته‌اند انجام حركت ورزشي مي‌تواند سومين راه درمان افسردگي به شمار آيد.

ورزش ، بهترین شیوه درمان درد مزمن زانوورزش بهترین روش برای كاهش دردهای مزمن زانو به علت نرمی غضروف زانوست.به گزارش سلامت نیوز،به نوشته آخرین شماره نشریه پزشكی بریتانیا ، تاثیر ورزش در كاهش درد افرادی كه به علت نرمی غضروف زانو یا سندرم پاتلو فمورال به درد مزمن زانو دچارند، با جراحی برابر است.

پژوهشگران در فنلاند اخیرا با بررسی تعدادی فرد زیر 40 سال كه از درد مزمن زانو رنج می بردند، تاثیر ورزش های خانگی طبق تجویز متخصصان پزشكی ورزشی را با شیوه جراحی مقایسه كردند.بر پایه یافته ای این پژوهش ، حركات ورزشی كششی و تقویتی در این بیماران در دراز مدت تاثیر زیادی در كاهش دردمزمن زانو دارد و تاثیر این شیوه مشابه جراحی ا ست.

تاثیر ورزش در افزایش طول عمر بیماران قلبی بیماران قلبی از شركت در برنامه های ورزش درمانی تفریحی سود می برند.
به گزارش سلامت ینوز به نقل از شبكه خبر ، پژوهشگران با درج مقاله ای در شماره اخیر نشریه قلب آمریكا اعلام كردند : آن دسته از مبتلایان به بیماری های قلبی-عروقی كه در یك برنامه ورزشی تفریحی شركت می كنند ، كمتر از دیگر بیماران در خطر حمله قلبی مجدد و پیشرفت بیماری قرار دارند.بررسی 10 ساله محققان در هلند درباره 1097 بیمار با میانگین سنی 58 سال نشان می دهد ، شركت در برنامه های ورزش درمانی تفریحی به میزان 30 دقیقه در روز احتمال ابتلا به نوعی عامل زمینه ساز دیابت و بیماری های قلبی به نام سندرم متابولیك را دراین بیماران تا 50 درصد كاهش می دهد.سندرم متابولیك با چاقی شكمی ، افزایش قند ، فشار و چربی خون تظاهر می كند.

ورزش دوران بارداری ؛ حفظ تناسب اندام ورزش در دوران بارداری به مادران کمک می کند تا ضمن حفظ تناسب اندام ، آمادگی برای زایمان راحت تر ایجاد شود .

4578692120.3320220.3 copy

به گزارش خبرنگار سلامت نیوز زنانی که در دوران بارداری به انجام ورزش های مناسب می پردازند به گردش سریع خون در بدن خود خود کمک نموده و با افزایش قدرت ماهیچه ها زایمان بهتری را پیش رو خواهند داشت .

پیاده روی و شنا از جمله ورزش های پیشنهاد شده در طول این دوره می باشد . هم چنین نرمش های کششی به اندازه ئی که کشش کامل انجام نشود مناسب خواهند بود . توصیه می شود در این باره مادران با پزشک معالج خود مشورت نمایند و از ورزش های سنگین پرهیز نمایند.

ورزش تاثير زيادي در تقويت جسماني عقب ماندگان ذهني دارد

بنابر آخرين نتايج تحقيقاتي ارايه شده در پنجاه و چهارمين نشست علمي محققان در نيوارلند، انجام فعاليت هاي ورزشي علاوه بر اينكه بر روي افراد معمولي تاثير گذار است تحولات مفيدي نيز در افراد كم توان ذهني و جسمي دارد.

سندروم داون يكي از شايعترين موارد ناتواني ذهني و جسمي است كه هم اكنون 50 ميليون نفر بدان مبتلا هستند، به طوريكه در اين نوع سندروم مادرزادي فرد از 40 تا 50 درصد قواي جسماني و حتي سايز ماهيچه اي كمتري نسبت به افراد سالم برخوردار است كه به گفته محققان دليل اصلي آن اختلال در تعداد كروموزم ها و زياد بودن آن ها است، اما بررسي هاي جديد محققان دانشكده علوم پزشكي و ورزشي آمريكا نشان مي دهد اين افراد مي توانند از فوايد چشمگير ورزش افزايش قواي عضلاني و عملكرد اندام ها بهره ببرند.

يادآور مي شود: افراد مبتلا به سندروم داون (عقب ماندگي ذهني) بنابر برخي اختلالات ژنتيكي قواي جسماني پاييني دارند كه مي توانند با انجام حركات ورزشي معين (6 حركت، 3 نوبت 10 مرتبه، دوبار در هفته) به مدت 10 هفته به تقويت عضلات بالاتنه و پايين تنه بپردازدند.

تاثیر ورزش در كاهش فشارخون كودكان

پژوهشگران بار دیگر در باره ضرورت شركت كردن كودكان در یك برنامه ورزشی منظم تاكید كردند.

به گزارش سلامت نیوز به نوشته آخرین شماره نشریه پزشكی هایپرتنشن، كودكانی كه در یك برنامه ورزشی منظم شركت می كنند، فشار خون كمتری در مقایسه با دیگر همسالانشان دارند.

بررسی اخیر محققان داشگاه پزشكی بریتسول در انگلیس در باره 5505 كودك ( یك تا 12 سال ) نشان می دهد : هرچه میزان فعالیت بدنی كودكان بیشتر باشد، میزان فشار خون آنان كمتر است.

به گفته پژوهشگران : كاهش فشار خون در دوره كودكی ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، عروقی را در دوره بزرگسالی كاهش می دهد

ورزش کنید ، دیابت دور می شود

میزان قند خون با ورزش و فعالیت بیشتر کنترل شده و به سطح نرمال نزدیک تر می شود.

به گزارش خبرنگار سلامت نیوز ، ورزش کردن نیاز به دارو و انسولین را کاهش می دهد و از روند پیشرفت دیابت جلوگیری می کند .

ورزش به کنترل وزن، کاهش فشار خون و کلسترول، پیشگیری از سکته قلبی، تقویت سیستم دفاعی بدن، رهایی از دردهای آرتروز، به تأخیر انداختن پوکی استخوان، پیشگیری از انواع سرطان‌ها ، سلامت فکر و حتی اخلاق در پیری کمک می‌کند.
ورزش كردن، خصوصا پياده‌روي بيش از 30 دقيقه و چهاربار در هفته در پيشگيري از چاقي موضعي موثر است.

دكتر هنر متخصص تغذيه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: چاقي موضعي حتي در افراد لاغر هم ديده مي‌شود و براي جلوگيري از اين چاقي‌ها پيشنهاد مي‌شود كه از خوردن غذاهاي آماده به خصوص غذاهاي همراه با مواد افزودني در نيمه دوم روز به عنوان عصرانه و شام خودداري شود.اين متخصص تغذيه ادامه داد: انجام مكرر تمرينات ورزشي و مصرف مقدار كافي آب در پيشگيري از چاقي موضعي لازم است.

درست و به موقع ورزش کنید

ورزش که می کنید خیلی خسته می شوید،به نفس نفس می افتید،تکه تکه و سخت حرف می زنید؟پس اشتباه ورزش می کنید.

به گزارش خبرنگار سلامت نیوز،اگر تا ده دقیقه بعد از ورزش کردنتان هنوز نفس نفس زده و نمی توانید درست صحبت کنید، ورزش انجام شده برایتان شدید یا زمان آن نامناسب بوده است.پس شما باید در نوع و زمان ورزشتان تجدید نظر کنید.

زمان ورزش باید به نحوی انتخاب گردد که روی قسمتهای بدنتان تاثیر مخربی به جای نگذارد برای مثال ورزش بلافاصله بعد از غذا موجب مشکلات معده و اختلال در فرآیند هضم غذا می شود. شما باید نوع ورزشتان را با شرایط سنی،جنسی و توانائی بدن خود تعین کنید؛برای مثال در جوانی،ورزش باید عضلات را قوی و مجکم کرده و باعث زیبائی اندامتان شود تا در سنین بالاتر سست نشده و ایجاد مشکل برایتان نکنند.اما از چهل سالگی به بعد،باید ورزش را برای حفظ سلامت بدن و عضلات انجام داد،نه زیبائی اندام و از پنجاه سالگی به بالا،باید با انجام ورزش ملایم وسبک سعی کنیم پیری را به تعویق بیاندازیم و از عوارض آن جلوگیری با انجام ورزش مناسب جلوگیری کنیم.

سودمندی ورزش برای زنان میانسال
ورزش منظم به کاهش علایم یائسگی کمک می کند.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نوشته جدیدترین شماره نشریه طب و علم در ورزش و پزشکی ، پیاده روی منظم به ارتقای سلامت روان زنان در دوره یائسگی کمک می کند.

نتیجه بررسی طولانی مدت محققان درباره 380 زن در حوالی سن یائسگی نشان می دهد، فراوانی اختلالاتی نظیر تنش های عصبی و روحی ، اضطراب و افسردگی در زنان میانسالی که به طور منظم ورزش می کنند، به مراتب کمتر از دیگر همسالانشان است .

برای انجام پیاده روی نکات زیر را رعایت کنید:

۱- کفش های راحت، کاملا اندازه و بنددار بپوشید، که پا را در خود نگهدارد و مانع تاثیر ضربه به پا شود. همچنین جوراب های ضخیم نخی که عرق پا را جذب و پاها را حفظ کند بپوشید.

۲- لباس های راحت، سبک و متناسب با دمای هوا بپوشید. در تابستان لباس های با رنگ روش بپوشید و در زمستان به جای یک لباس ضخیم ، چند لباس نازکتر بپوشید تا بتوانید به تدریج با گرم شدن بدن در حین پیاده روی لباس های خود را کم کنید.

۳- پیاده روی را با سرعت کم شروع کنید.

۴- در یک وضعیت متعادل و راحت راه بروید. سر را بالا نگهدارید، به جلو نگاه کنید نه به زمین. در هر قدم بازوها را آزادانه در کنار بدن حرکت دهید. بدن را کمی به جلو متمایل کنید. گام برداشتن را از مفصل ران و با گام بلند انجام دهید. روی پاشنه فرود آمده و با یک حرکت نرم به جلو بروید. از برداشتن گام های خیلی بلند خودداری کنید.

۵- راه رفتن را در صورت امکان بدون توقف انجام دهید. ایستادن مکرر و شروع مجدد پیاده روی ، مانع تاثیرات مثبت آن می شود.

۶- در حین راه رفتن نفس های عمیق بکشید. با یک نفس عمیق از طریق بینی و با دهان بسته ریه ها را از هوا پر کنید و سپس هوا را از دهان خارج کنید.

۷- سعی کنید زمان خاصی از هر روز را برای پیاده روی در نظر بگیرید که خسته و یا گرسنه نباشید و در صورت امکان با دوستانتان پیاده روی کنید.

۸- اگر در سربالایی یا سراشیبی قدم می زیند، بدن را به سمت جلو متمایل کنید و برای حفظ تعادل ، قدم های کوتاه تری بردارید.

۹- مدت زمان پیاده روی و مسافتی که طی کرده اید را هر روز در تقویم خود یادداشت کنید. هفته ای یک بار مدت زمان پیاده روی را افزایش دهید.

۱۰- در اواخر پیاده روی به تدریج قدم های خود را آهسته تر کنید. می توانید حرکات انعطاف پذیری را نیز انجام دهید و با این کار کم کم بدن خود را سرد کنید.

۱۱- اگر در حین پیاده روی دچار درد قفسه سینه، تنگی نفس و یا پا درد شدید فوراً استراحت کنید و با پزشک مشورت نمایید.

پیاده روی به علت تحریک ماهیچه ها و استخوان ها سبب افزایش قدرت عضلانی و استخوانی می شود

* پوکي استخوان چيست؟

تراکم توده ي استخواني هر فرد معمولا در سن ۳۰ تا ۳۵ سالگي به بيشترين ميزان خود مي‌رسد. پس از اين سن، کاهش توده ي استخوان به صورت روندي طبيعي و همسو با پيري آغاز مي‌شود. پوکي استخوان (Osteoporosis) يک بيماري شايع متابوليک استخوان است که در آن کاهش عمومي و شديد در توده استخواني (پوک شدن استخوان) به وجود مي‌آيد. در اين بيماري، عناصر تشکيل‌دهنده ي استخوان از نظر کيفيت تغيير نمي‌کند، ولي از نظر کميت کاهش مي‌يابد.

پوکي استخوان وقتي بروز مي‌کند که کاهش توده ي استخوان بيش از حد سريع باشد. اين بيماري در ميان زنان شايع‌تر است. احتمال بروز پوکي استخوان با افزايش سن بيشتر مي‌شود.

کاهش فعاليت، کمبود مواد پروتئيني، کلسيم و ويتامين D در رژيم غذايي، سابقه ي خانوادگي، مصرف دخانيات و کافئين زياد، از عوامل تسريع‌کننده پوکي استخوان هستند. در زنان همچنين، کاهش هورمون استروژن که با يائسگي آغاز مي‌شود، از تراکم توده استخوان مي‌کاهد

تأثیرات ورزش بر دستگاه گردش خون :

عضله ی قلب به علت نیاز شدید به اکسیژن و مواد غذایی سهم بیشتری از خون دریافت می کند . مقدار خونی که توسط قلب پمپاژ می شود توسط مقدار خونی که از سیاهرگ ها وارد دهلیز راست می شود تعیین می شود به این اصل قانون قلب می گویند .

قدرت پمپاژ قلب با تحریک اعصاب سمپاتیک و افزایش برون ده قلبی در هنگام ورزش افزایش می یابد

به عبارتی در هنگام ورزش ۲ حالت زير ممكن است ايجاد شود :

۱- ( بر اساس قانون قلب ) خودتطبيقي قلب با خون زيادتر و افزايش قدرت پمپاژ

۲- تحريك اعصاب سمپاتيك به جاي اعصاب پاراسمپاتيك

ويژگي هاي قلب :

۱- اتصال فيبرهاي عضلاني و انقباض همزمان آنها

۲- بالاتر بودن پتانسيل عمل ماهيچه ي قلبي به علت وجود فيبرهاي پوركنژ

۳- كنترل پاراسمپاتيك

سيكل قلبي يا يك مرحله ي كامل انقباض و انبساط قلب در سه مرحله روي مي دهد :

۱) دياستازيس : استراحت كامل قلب

۲) سيستول : انقباض دهليز و بطن

۳) دياستول : انبساط دهليز و بطن

تأثير ورزش بر فشار سيستولي بيش از فشار دياستولي است .

جريان خون :

فشار خون عاملي است كه باعث جريان خون در گردش عمومي خون در بدن مي شود .

جريان خون در يك بافت عمدتاً به وسيله ي مكانيسم خودتنظيمي موضعي كنترل مي شود و نبايد نقش سيستم عصبي سمپاتيك را ناديده گرفت كه با گشاد كردن رگ ها در هنگام ورزش جريان خون را در عضلات فعال افزايش مي دهد .

فشار خون :

همان نيرويي است كه خون بر ديواره هاي رگ خوني وارد مي كند .

در هنگام ورزش به علت افزايش بازده قلب فشار خون بيشتر مي شود كه اين افزايش تحت تأثير عوامل عصبي و شيميايي است كه اين حالت در ورزش هاي ديناميك در مقايسه با ورزش هاي ايزومتريك بيشتر است .

به طور كلي سه عامل بسيار مهم همكاري دستگاه گردش خون در هنگام ورزش را در بر مي گيرند :

۱) تحريك سيستم عصبي سمپاتيك

۲) افزايش فشار شرياني :

انقباض رگ ها باعث افزايش فشار شرياني مي شود . در ورزشكاران ورزيده جريان خون عضلات مي تواند حداقل تا ۲۰ برابر افزايش يابد . با وجود اينكه عامل اصلي آن گشادي رگ هاست ولي افزايش فشار شرياني نيز تأثير زيادي در اين افزايش دارد .

۳) افزايش برون ده قلبي

برون ده قلب برابر است با حاصل ضرب حجم ضربه اي در سرعت ضربان قلب سرعت ضربان قلب در هنگام ورزش با توجه به شدت فعاليت افزايش مي يابد .

ضربان هاي قلب در افراد معمول و ورزشكار با افزايش مصرف اكسيژن افزايش مي يابد كه افزايش ضربان قلب در ورزشكاران كمتر از افراد عادي است .

حجم ضربه اي نيز در هنگام ورزش به علت تخليه ي بيشتر قلب در هر ضربان افزايش مي يابد .

ده ورزش برای تقویت زانو

1) محکم کردن زانو : بنشينيد و پاها را مقابل خود دراز کنيد . زانوي خود را هرچه محکم‌تر راست کنيد، آن را به زمين فشار دهيد و هم‌زمان پا را از مچ به سمت خود بکشيد . زانو را تا پنج شماره راست نگه داريد ، سپس آن را کاملا شل کنيد ( سه بار در روز هر بار ده مرتبه ).

2 ) محکم کردن زانـو در حالت ايستاده يا نشسته : بايـد اين تمرين را در فعاليت‌هاي روزمـره خود بگنجانيد . بـراي مثال هنگامي ‌که بـراي مدتي طولاني نشسته‌ ايد به دفعات زانوي خود را راست کنيد.

3 ) محکم کردن زانـو با حمايـت پـاشنـه : بنـشيـنـيـد و پاها را در مقابل خود دراز کنيـد . جسمي ( مانند حوله‌اي تا شده يا يک تکه چوب به ارتفاع پنج سانتي‌متر ) را زيـر پـاشنـه خود قرار دهيـد ، عضلات ران را سفت کنـيـد و انگشتان را از مچ پا به سمت خود بکشيد . تا ده بشماريد ، سپس عضلات را شل کنيد و اين تمرين را حداقل دو بار در روز و هر بــار ده مرتـبـه انجام دهيد .

4 ) بالا بردن پا در وضعيت کشيده : بنشينيد و پاها را راست کنيد . در حالي که زانو را در وضعيت کشيده قفل کرده‌ايـد ، پاي آسيـب ديـده را بالا ببريد ، سپس تا نزديکي زمين پايـيـن بياوريـد . اين تمرين را به‌صورت متوالي و سريع ده بار انجام دهيد و سعي کنيد به سي بار برسانيد .

5 ) بالا بردن پا با وزنه : بنشينيد و پاهاي خود را راست کنيد. وزنه‌اي روي مچ پا قرار دهيد،‌ پاها را در همان حالت راست بودن بالا ببريد و سپس به آرامي ‌پاييـن بياوريـد . بـراي شروع ، وزنه نبايد از يک کيلوگرم بيشتر باشد وزنه را به‌ تدريج سنگين‌تر کنيد . مراقب باشيد که زانو در وضعيت کشيده باشد. تمرين را با پنج بار شروع کنيد و به‌تدريج به پنج سري ده‌تايي برسانيد .

6 ) چرخش مفصل ران : بنشينيد و مفصل پاهاي خود را راست کنيد. در حالي که زانو را در همان وضعيـت کشيـده قفل کرده‌ايـد پـا را بالا ببـريـد و دايره‌هايي را با پاي خود در فضا به ‌سرعت رسم کنيد و آن را به سه سري ده‌تايي برسانيد . اين تمرين را با افزودن وزنه به مچ پا انجام دهيد.

7 ) حرکت الفبا : بنشينـيـد و پاها را راست کنيد ، در حالي که زانو را صاف نگه داشته‌ايد پا را بالا ببـريـد و بدون توقف حروف الفبا را در فضا بنويسيـد . وقتي اين تمريـن برايتـان آسان شد ، آن را با افزودن وزنه به مچ پا ادامه دهید.

8 ) بالا بردن پا در وضعيت نشسته : بنشينيد و پاها را راست کنيد. در حالي که زانو را در وضعيت کشيده قفل کرده‌ايد ، پا را بالا ببريد‌. به صورت عرضي آن را به يک سو ببريد و به آرامي ‌به سمت مرکز برگردانيد و آن گاه به نرمي ‌پايين بياوريد . ايـن حرکت را با هر پا پنج بار تکرار کنيد و به تدريج به سه سري ده‌تايي برسانيد ؛‌ سپس اين تمرين را با افزودن وزنه به مچ پا ادامه دهيد.

9 ) دور کردن مفصل ران : به پهلو بخوابـيـد ، به نحوي که پـاي آسيب ديـده بالا قرار گيـرد . زانـو را راست نگه داريد و پا را از زانو بالا ببريد ، تا سه بشماريد و سپس به آرامي ‌پايين بياوريد. با پنج بار شروع کنيد ، به ‌تدريج تعداد تمرين به سه سري ده‌تايي برسانيد و سپس با افزودن وزنه به مچ پا آن را ادامه دهيد.

10 ) بالا بردن پا در وضعيت دمر : روي شکم بخوابيد . زانو را راست نگه داريد و پا را از عقب کمي ‌بالا ببريد. اين وضعيت را تا سه شماره حفظ کنيد، سپس به‌تدريج پا را پايين بياوريد. تمرين را با هر پا پنج بار انجام دهيد، به ‌تدريج آن را به سه سري ده‌تايي برسانيد و سپس با افزودن وزنه به مچ پا ادامه دهيد.

با تشکر از استاد بزگوار

خسته نباشید ، استادخداشاهد شاید بیشتر از 30مرتبه تمام مطالبم را تایپ وویرایش کردم وهنگام ارسال عکس ، موفق به ارسال عکس نشدم تمام مطلبم نیزپاک شد ، لذا امیدوارم مورد بخشش ولطف وعنایت شما قرار بگیرم .

 

نويسنده : مهری سلطانی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.