جمعه, 02 آذر 1403

 



کاربینی

 963258963

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با حضور در مراسم افتتاح کنگره بین المللی استاد شهریار گفت: برگزاری این کنگره به توسعه فرهنگی شهر تهران می انجامد.

به گزارش پرتال داخلی شهرداری تهران، دکتر سید محمد هادی ایازی معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بزرگداشت مفاخر را در راستای آشناسازی جوانان و نوجوانان با شخصیت و ابعاد فکری آنان، حائز اهمیت دانست و گفت: یکی از مشکلات ما عدم آشنایی نسل جدید با مفاخر ادبی و فرهنگی است و این کنگره زمینه ای مناسب برای آشناسازی اقشار مختلف با شخصیت این بزرگان فراهم کرده است.

به گفته ایازی برگزاری جشنواره ها، همایش ها و نیز نگارش مقالات ادبی و کتابهای مختلف نقش مهمی در توسعه مسائل فرهنگی ایران دارد و این مهم همواره به عنوان رویکرد شهرداری تهران در برنامه های اجرایی قرار گرفته است.  بعلاوه برای جلب مشارکت مردم در توسعه مسائل فرهنگی و استفاده بهینه از ظرفیت های فرهنگی شهر اقلامی همچون فیلم، عکس، کتاب، بروشور و ... تولید شده و در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

وی جشنواره شمسه را از جمله اقدامات فرهنگی شهرداری تهران برای دستیابی به هدف توسعه فرهنگی دانست و گفت: در این جشنواره بخشی به عنوان «سرود محله» تعریف شده است که طی آن جوانان محله با راهنمایی اساتید شعر محله می سرایند و اینگونه کارهای فرهنگی کمک شایان توجهی به هویت شهر می کند.

رئیس برگزاری کنگره بین المللی استاد شهریار:
استاد شهریار شاعر بدون مرز است

نخستین کنگره بین المللی استاد شهریار با حضور جمعی از اساتید و ادبای ایرانی و خارجی در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد. مهندس عباداله فتح الهی شهردار منطقه ضمن خیر مقدم به اساتید، بزرگان و شاعران  حاضر در مراسم افزود : عشق و شور به شهریار و گردآمدن همه اقشار اجتماعی در یک محفل نشان از عظمت استاد شهریار و ابعاد وجودی شخصیت وی دارد.

وی با اشاره به نحوه تشکیل ستاد برگزاری کنگره از سالهای 89 و 90 گفت: تشکیل این ستاد از خرداد 91 به شکل جدی تر دنبال شد که در نتیجه آن بیش از 750 مقاله علمی و ادبی در تبیین ابعاد مختلف شخصیت و مکتب استاد شهریار جمع آوری و در کمیته علمی به ریاست دکتر تجلیل مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.

فتح الهی با تشکر از مشارکت و تلاش مسئولین برگزاری کنگره، بیان کرد: جایگاه استاد شهریار در جهان اسلام و لایه های اجتماعی ایران زمین نشان از وحدت کشور ما  و نیز همفکری مردم دارد و ایران با هدایت مقام معظم رهبری و همدلی مردم در راستای آرمانهای انقلاب، آماده حماسه بزرگی است.

همچنین وی از حضور اساتید بین المللی حاضر در جلسه که رنج سفر را برای ارائه مقالات و حضور در محفل شهریار دوستان به جان خریدند قدردانی کرد و افزود: به حقیقت شهریار شاعر بدون مرزی است که حضور اساتید بین المللی در این محفل بر آن صحه گذاشته است.

بر اساس این گزارش نخستین کنگره بین المللی استاد شهریار با حضور حجت الاسلام دکتر مرعشی نجفی، دکتر ایازی معاون شهردار تهران،  شعرای بزرگ آذری زبان همچون گرجی مراغه ای، کلیمی    

 

زنجانی و اصغر فردی و اساتید دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی، الزهرا، تبریز و دانشکده های ادبیات فارسی دانشگاه های دیگر و نیز اساتید خارجی از کشورهای هندوستان، پاکستان، ترکیه، افغانستان، هلند و آذربایجان در برج میلاد تهران افتتاح شد. بعد از ظهر روز برگزاری مراسم نیز مقالات علمی ارائه شده به کنگره توسط اساتید داخلی و خارجی قرائت شد.

 

براساس این گزارش توصیف ویژگی های شعر شهریار توسط دکتر جلیل و دکتر اصغر فردی،  ذکر خاطرات فرزند آیت اله مرعشی نجفی از زبان پدر مرحومشان درخصوص استاد شهریار ، نقل شعر توسط کریمی مراغه ای شاعر طنزپرداز و نیز اجرای موسیقی سنتی از دیگر برنامه های این مراسم بود.

 

گفتنی است در آغاز این مراسم از تندیس استاد شهریار توسط مهندس فتح الهی مسئول اجرایی کنگره و سید هادی بهجت تبریزی فرزند این شاعر بزرگوار رونمایی شد.

 

با نصب تندیس استاد شهریار در پارک بجت آباد ؛
شهریار به حافظ رسید

 

شهردار منطقه 19 گفت : با نصب سردیس استاد شهریار درکنار سردیس حافظ در پارک بهجت آباد نام این شاعر مردمی در میان اذهان نقش بست. عباداله فتح الهی ضمن بیان این مطلب افزود: تجلیل و تکریم مفاخر علمی، هنری، ادبی و مذهبی ایران زمین نقش موثری در جهت ارایه الگوهای موفق شخصیتی به شهروندان و معرفی آنها به جوانان دارد. ازاین رو شهرداری با برگزاری مراسم همایش و بزرگداشت مفاخر به شناسایی نام شعرا و زنده نگهداشتن یاد آنها می پردازد.

 

در این راستا بزرگداشت استاد شهریار با استقبال اساتید داخلی خارجی و نیز مردم ادب دوست و فرهیخته در برج میلاد تهران برگزار شد.

 

شهردار منطقه افزود: همزمان با این رخداد ادبی،  تندیس این شاعر توانای فارسی وآذری زبان در کنار سردیس حافظ شاعر نامی ایران قرار گرفت. 

 

فتح الهی گفت: توجه به مفاخر و نصب تندیس آنها علاوه بر گرامیداشت و تکریم این بزرگان، در شناسایی و هویت بخشی مفاخر ادبی ایرانی به نسل جوان کمک می کند.

 

دراین مراسم علاوه بر شهردار منطقه 19، قائم مقام شهردار منطقه 6، هادی بهجت فرزند استاد و استاد علی محمدی از شاگردان وی حضور داشتند.




 

نويسنده : طاهر امیدی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.