شنبه, 03 آذر 1403

 



گزارش امورفرهنگی شهرداری منطقه 2

 

گزارش روابط عمومی

امور بانوان شهرداری منطقه 2

مقدمه

بررسی تحولات خانواده در مناطق مختلف جهان،حاکی از افزایش میزان خانواده های با سرپرست زن نسبت به کل جمعیت در سی سال گذشته است.حدود دوسوم از زنان سرپرست خانوار به تنهایی یعنی بدون فرد شاغل در خانواده تامین معاش زندگی را بر عهده دارند که علی رغم سطح سواد،توانایی و نبود فرصت های برابر،زنان را در موقعیت های شغلی پایین تری از مردان قرار داده به طوری که آنان زیر خط فقر زندگی می کنند.وضعیت اقتصادی و اجتماعی نامطلوب،پایین بودن سطح دانش و آگاهی،بهداشت جسمی و روحی،همه از جمله مسائلی است که این قشر را به قشری آسیب پذیر بدل نموده است.در همین راستا شهرداری تهران در رویکرد مدیریتی خود برای تبدیل شهرداری از نهادی خدماتی به نهادی اجتماعی و فرهنگی ،ستادی را با هدف توانمندسازی و توان افزایی زنان سرپرست خانوار تشکیل داد.

طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار،به استناد بیستو چهارمین صورت جلسه شورای معاونین شهرداری تهران در سال 1386 در راستای اهداف و سیاست های کلان شهرداری تهران در خصوص توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در ابعاد مختلف فردی،اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی ،به منظور پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی زنان سرپرست خانوار تصویب شد.

امور بانوان منطقه 2 در راستای سیاستهای کلان شهرداری تهران و به موجب توانمند سازی بانوان شهروند تهرانی به خصوص زنان سرپرست خانوار بر اساس مخاطب شناسی و نیاز سنجی و همچنین ایجاد و گسترش مراکز مهارت آموزی و اشتغال زایی بانوان سرپرست خانوار و کاهش آسیبهای اجتماعی این زنان تشکیل گردیده است .

تعریفی از توانمند سازی بانوان سرپرست خانوار :

ایجاد و ارتقاء توانائیها و گسترش دایره انتخابهای راهبردی فردی و اجتماعی جامعه هدف و اعضای خانواده آنها و برخورداری آنان از فرصتهای اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی جهت تغییر وضعیت زندگی خود و تاثیر بر محیط پیرامون در فرایند مشارکتی .


-ارائه خدمات مدد کاری و مشاوره ای

2-ارائه اهداء بن کالا به بانوان سرپرست خانوار

3-ارائه خدمات ویژه از قبیل:

*کارت شارژ*کارت هدیه *کارت مترو*کارت ورزش شهروندی *کارت شارژ میادین میوه و تره بار *کارت رایگان جهت استفاده از خدمات مجموعه فرهنگی آموزشی شهربانو

4-ارائه خدمات جهت فرزندان بانوان سرپرست خانوار از قبیل :

*برگزاری کارگاههای آموزشی کامپیوتر ، گیاه درمانی ،و غیره ...

*ارائه جهیزیه نسبت به فرزند اوناث خانواده

*ارائه جایزه تحصیلی در قبال کارنامه به دانش آموزان در مقاطع تحصیلی متفاوت

5- ارائه خدمات تفریحی به بانوان سرپرست خانوار تحت عنوان تفریحات سالم و اردوها

6- برگزاری کارگاههای آموزشی در رشته های متفاوت اعم از :

*کارگاه آموزشی کاهش اضطراب و استرس با حضور اساتید برجسته

*کارگاه آموزشی گیاه درمانی

*کارگاه حقوقی عسر و حرج و طلاق

*کارگاه آموزشی غرفه داری

7- برگزاری بازارچه های خود اشتغالی ویژه بانوان سرپرست خانوار

8- افتتاح اولین فروشگاه کوثر حاصل دسترنج بانوان شاغل در مراکز کوثر

9- تشکیل پرونده نسبت به مراجعه مددجویان و ثبت در سامانه الکترونیک

(تهیه بانک اطلاعاتی بانوان سرپرست خانوار )

10- ارائه خدمات در خصوص اشتغال زایی بانوان سرپرست خانوار

اهداف ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار

-تحکیم بنیان خانواده های در معرض آسیب از طریق ارتقاء کیفیت زندگی اعضاء خانواده زنان سرپرست خانوار

-کاهش فقر و تلاش در جهت تامین نیازهای اساسی در زنان سرپرست خانوار

-ایجاد زمینه های تامین معیشت پایدار به منظور توانمند سازی اقتصادی ،استقلال و خودکفایی

-ایجاد زمینه بروز استعدادها و قابلیت های زنان از طریق آموزش مهارت آموزی و ایجاد شغل.

جامعه هدف ستاد توانمندسازی

-زنان سرپرست خانوار:زنانی که بر اثر طلاق ،فوت و مفقودالاثر شده همسربی سرپرست شده اند.

-زنان بدسرپرست: زنانی که دارای همسر معتاد،بیکار،از کارافتاده،زندانی و تبعیدی هستند.

-زنان خودسرپرست :زنانی که در سنین بالاتر از 35 قرار داشته و هرگز ازدواج نکرده اند.

ساختار ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شامل:

-امور مشاوره ای ،حمایتی،خدماتی و حقوقی

-امور اشتغال آفرینی

-امور آموزشی

-مطالعات و پژوهش

اداره اشتغال

زنان سرپرست خانوار و افراد تحت تکفل انان از زمره گروه های جمعیتی هستند که در وضع معیشتی نا مناسبی قرار گرفته اند.در حال حاضراحساس ناامنی نداشتن تکیه گاه اجتماعی ناشی از کاهش درآمد،مشکلات تامین زندگی و عرصه را برزن سرپرست خانوار سرپرست خانوار تنگ نموده است.لذا بهینه سازی وضعیت این قشر از خانواده ها،نیازمند برنامه ریزی جامع و کارآمدی است که موجب ثبات و استقلال خانواده و کاهش فشارهای اجتماعی،عاطفی و روانی موجود در خانواده گردد.در همین راستا ستاد توانمند سازی زنان سرپرست خانوار در دو بخش مراکز مهارت آموزی کوثرو بازارچه های خوداشتغالی اقدام به ایجاد زمینه های اشتغال برای این قشر آسیب پذیر کرده است.

مراکز مهارت آموزی کوثر

-مراکز مهارت آموزی کوثر به منظور آموزش و اشتغال جامعه هدف در مناطق مختلف شهر تهران راه اندازی و بهره برداری رسیده است و تلاش گردیده است تا با انتخاب اشتغال آفرینان توانمند،زنان سرپرست خانوار را در رشته های مختلف از قبیل چادر دوزی،پوشاک زنانه،آشپزی،تولید میوه خشک،صنایع دستی ،تولید مانتو و ...مشغول به کار کرده و تا حد امکان از خدمات بیمه ای بهره مند گرداند. . در حال حاضربالغ بر---- نفر از زنان سرپرست خانوار و فرزندان شان دراین مراکز مشغول به کار می باشند.

اقدامات کلی مراکز مهارت آموزی کوثر

1-اقدامات آموزشی

  • ارتقاء سطح مهارت بانوان سرپرست خانوار از طریق کارآموزی درپیش و حین اشتغال در مراکز مهارت­آموزی کوثر
  • ارتقاء سطح دانش و آگاهی بانوان سرپرست خانوار شاغل در مراکز مهارت­آموزی کوثر و بازارچه­های خوداشتغالی از طریق برگزاری دوره­های مختلف عمومی و تخصصی

2-ایجاد صندوق قرض­الحسنه­ در مراکز مهارت­آموزی کوثردر سال 90

اداره­ی اشتغال با هدف افزایش همدلی هم­چنین ایجاد فرهنگ پس­انداز و چگونگی مدیریت معیشت خانواده اقدام به راه­اندازی صندوق­های قرض­الحسنه در میان شاغلین مراکز مهارت­آموزی به تعداد 3صندوق در منطقه 2 شهرداری تهران اقدام نمود. که تعداد دریافت کنندگان وام قرض الحسنه کوثرجمعاً 40 نفر که تعداد این افراد در سامانه منطقه 2 ،9 نفر می باشد و بقیه موارد با افراد ساکن در سایر مناطق و شاغل در مراکز مهارت آموزی کوثر منطقه 2 می باشد

3-ایجاد و تجهیز کتابخانه ویژه شاغلین مراکز مهارت­آموزی کوثر با هدف ترویج فرهنگ کتابخانی و ارتقاء سطح ایشان.

همچنین ارسال نشریه به صورت منظم و ماهانه از طریق ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار صورت می پذیرد به کلیه مراکز کوثر

منطقه 2 انجام می شود.

جدول تعداد کتابخانه ها یایجاد شده در مراکز مهارت آموزی در سال 90

مشاغل خانگی

-توسعه مشاغل خانگی برای کاهش آسیب های اجتماعی و ایجاد زمینه اشتغال برای بانوانی که امکان خروج از منزل را ندارند توسعه مشاغل خانگی در دستور کار قرار گرفت.ستاد توانمند سازی از طریق رایزنی با نهادهای درگیر در امر مشاغل خانگی و تهیه لیست مشاغلی که امکان فعالیت در فضای منزل دارند،سعی در شاخص سازی و ایجاد شبکه کسب و کارهای خانگی دارند.از قبیل مشاغل خانگی خیاطی،مونتاژ قطعات رایانه ای،تایپ،پرورش قارچ خانگی و...

بازارچه های خود اشتغالی

بازارچه های خود اشتغالی با هدف اشتغال زنان سرپرست خانواری تشکیل می گردد که علاقه مند بر امر فروش و بازاریابی بوده و یا توان مهارت آموزی و اشتغال را ندارند. این بازارچه ها با سازه های ثابت و متحرک به صورت ثابت ،موقتی،فصلی،مناسبتی،یک روزه و یا چند روزه در اماکن،پارک ها و فضاهای مناسب شهری برپا می گردد.


آموزش

یکی از اصلی ترین اهداف ستاد،شناخت استعداد ها و قابلیت ها،ارتقاءسطح دانش و آگاهی های جامعه هدف می باشد. تا از این طریق بتواند آن ها را به سطح مطلوبی از توانمندی در ابعاد گوناگون اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی،روان شناختی و حقوقی برساند.برنامه ریزی آموزشی بر اساس نیازسنجی مبتنی بر اطلاعات و آمار استخراج شده از سیستم زنان سرپرست خانوار در دستور کار قرار می گیرد.کلاس هاس مهارت آموزی زندگی و شغلی ،کارگاه های آموزشی عمومی و تخصصی با همکاری مسئولین امور بانوان و کارشناسان ستاد توانمند سازی اجرا می شود.موضوعات آموزشی در زمینه های مختلف روانشناسی،سلامت،حقوق،رایانه و ...می باشد.

اهداف آموزشی

  • ارتقاء سطح دانش و آگاهی بانوان سرپرست خانوار و فرزندان آنها
  • آگاه­سازی زنان سرپرست خانوار نسبت به قابلیت­ها، توانمندی­ها و حقوق قانونی خود
  • ارتقاء سطح تحصیلی بانوان سرپرست خانوار و فرزندان آن ها.

اداره حمایتی

طبق بررسی های انجام شده زنان سرپرست خانوار نیازمند رفع مشکلات،در شرایط بحرانی هستند و نیاز مالی و حمایتی فوری دارند.ارائه خدمات پزشکی شامل ویزیت و ارائه داروی رایگان،پرداخت وام سه میلیون تومان قرض الحسنه،ارائه کمک های آموزشی و درسی،ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی،ارائه کمک با پرداخت بن کالا و همچنین ارائه کالاهای اساسی جمع آوری شده در طرح هبه به زنان سرپرست خانوار از جمله اقدامات اداره حمایتی است.

بیمه تکمیلی سینا

-.فراهم نمودن استفاده از بیمه تکمیلی سینا برای بانوان عضو سامانه ستاد توانمندسازی از دیگر اقدامات اداره حمایتی است که علاوه بر کمک به ارتقاء امنیت روحی و روانی این زنان در اداره زندگی و کاهش دغدغه ها،می تواند به عنوان پشتوانه محکمی برای حمایت از آنها در شرایط سخت بیماری و در دوران کهولت و از کارافتادگی محسوب شود.

 

molavi 1

 

 

molavi 2

 

molavi 3

 

molavi 4

 

molavi 5

 

molavi 6

نويسنده : زهره مولوی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.