Iran sends 2nd monkey into space
- توضیحات
-
منتشر شده در دوشنبه, 30 -3443 03:25
-
نوشته شده توسط رقیه قره داغی
-
بازدید: 1117
Iran sends 2nd monkey into space
TEHRAN, December 14 (Ali Akbar Dareini, Associated Press) - Iran said Saturday it has successfully sent a monkey into space for a second time, part of an ambitious program aimed at manned space flight.
Iran's state TV said that the launch of the rocket dubbed Pajohesh, or Research in Farsi, was Iran's first use of liquid fuel. It reached a height of 120 kilometers (72 miles). It said the monkey, named Fargam or Auspicious, was returned to earth safely.
TV footage showed the rocket blasting off and then showed the monkey, strapped snugly into a seat. The report said Fargam's capsule parachuted safely to earth after detaching from the rocket in a mission that lasted 15 minutes.
Iran frequently claims technological breakthroughs that are impossible to independently verify. The Islamic Republic has said it aims to send an astronaut into space.
"The launch of Pajohesh is another long step getting the Islamic Republic of Iran closer to sending a man into space," the official IRNA news agency said. Fargam is a male monkey of rhesus macaque race with brown fur and a pink face. The primate weighs three kilograms and has a height of 56 centimeters (22 inches).
Iranian scientists say a bigger monkey or another animal will be tested in the next space flight. State TV said scientists were able to monitor and measure signals during the flight, including Fargam's vital signs and voice. Mohammad Ebrahimi said Iran's first use of liquid fuel meant the rocket's speed was about half that of a rocket using solid fuel. Iran said it sent its first monkey into space in January, reaching the same height of 120 kilometers (72 ).miles
ایران دومین میمون را به فضا فرستاد
تهران، 14 دسامبر(علی اکبر دارینی، عضو خبرنگاری پرس)- ایران گفت که روز شنبه آن میمون به طور موفقیت آمیزی برای دومین بار به فضا فرستاده شد، که بخشی از برنامه آرمانی و بلندپروازانه هدفمند پرواز فضایی سرنشین دار بوده است.
تلویزیون دولتی ایران گفت که پرتاب دوبله موشک پژوهش،یا تحقیقات به زبان فارسی، به عنوان استفاده اولین بار ایران از سوخت مایع بود. این پرتاب به ارتفاع 120 کیلومتری (72 مایل) می رسد. گفته شد که این میمون،که Fargam[1] یا Auspicious[2] نامیده شده است، به سلامت به زمین بازگردانده شده است.
قطعه فیلم تلویزیونی ابتدا لحظه پرتاب موشک را نشان داد و پس از آن میمون را نشان داد، که به صندلی چسبیده وبسته شده بود. این گزارش گفته که کپسول Fargam پس از جدا شدن از موشک در یک ماموریت که 15 دقیقه به طول انجامید با چتر سالم به زمین رسید.
ایران به کرات مدعی پیشرفت های فناوری است که غیر ممکن است مستقلاً بررسی شده باشد. جمهوری اسلامی گفته که قصد فرستادن یک فضانورد به فضا را نیز دارد.
خبرگزاری رسمی ایرنا گفت: "راه اندازی پژوهش یکی دیگر از گام های بلند جمهوری اسلامی ایران است که ایران را به فرستادن انسان به فضا نزدیکتر نموده است". Fargam یک میمون نر نژاد نوعی میمون دنیای قدیم دم کوتاه شبیه انسان به نام رزوس با پوست قهوه ای و چهره به رنگ صورتی است.وزن این پستاندار سه کیلوگرم و ارتفاع آن 56 سانتی متر (22 اینچ) می باشد.
دانشمندان ایرانی می گویند یک میمون بزرگتر یا یک حیوان دیگر درآینده نزدیک در پرواز فضایی بعدی مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. تلویزیون دولتی گفت که دانشمندان قادر بوده اند که در طول پرواز سیگنالهایی را از جمله علائم حیاتی و صدای Fargam را نظارت و اندازه گیری کنند.
محمد ابراهیمی گفت که استفاده اولین بار ایران از سوخت مایع به این معنی بوده است که سرعت موشکی که از سوخت مایع استفاده کرده حدود نصف سرعتش بااستفاده از سوخت جامد می باشد.ایران گفت که میمون فرستاده شده اش به فضا در ژانویه، به همان ارتفاع 120کیلومتر (72مایل) همانند اولین میمون رسیده است.
ایرنا به نقل از او گفت :"درموشک پرتاب شده میمون اول از سوخت جامد استفاده شده بود و سرعت بیشتری داشت. اما موشک با سوخت مایع سرعت کمتری دارد و این برای ایمنی ومحافظت موجودی که در آن زندگی می کند بهتر می باشد."
برنامه هوافضای ایران یکی از منابع افتخارملی است. همچنین آن را یکی از ارکان آمال وآرزوهای خود به عنوان قطب فناوری در کشورهای اسلامی و در حال توسعه دیده می بیند.
آمریکا و متحدانش نگران هستند که فناوری از برنامه های فضایی نیز می تواند برای توسعه موشک های دور برد مورد استفاده قرار گیرد که به طور بالقوه می تواند با کلاهک هسته ای مجهز شود. در ماموریت ماه ژانویه، یکی از دو بسته های رسمی عکس از مسافر فضایی که شبیه میمون بود، میمون اشتباهی را به تصویر کشیده بود، که باعث تعجب برخی از ناظران بین المللی شد که آیا میمون در فضا مرده بوده یا که پرتاب به خوبی انجام نشده بوده.
اما مقامات ایرانی بعدا گفتند که یک مجموعه از تصاویر، آرشیوعکس یکی از میمون های جایگزین را نشان داد. آنها گفتند: 3تا4 تا از میمون ها به طور همزمان برای یک چنین پروازی تست شدند که دو یا سه تا از آنها برای پرتاب انتخاب شده است. در نهایت، یکی که بهترین برای مأموریت برای سفر انتخاب شده است.
جمهوری اسلامی فاش نکرد که پرتاب موشک کجا صورت گرفته است، ولی یک مجتمع بزرگ پرتاب ماهواره نزدیک سمنان دارد، که درحدود 200کیلومتری (125مایل)غرب تهران می باشد.ایران می گوید که می خواهد ماهواره خودش را در مدار قرار دهد تا برای بلایای طبیعی در کشور زلزله خیز، بهبود ارتباطات از راه دور و گسترش نظارت نظامی بر منطقه نظارت کند.