22
'سیدعباس عراقچی' این مطلب را روز دوشنبه و همزمان با آغاز عملیات اجرایی احداث خط لوله انتقال گاز جمهوری اسلامی ایران به پاكستان در خاك این كشور در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا مطرح كرد.
عراقچی افزود: قرار بود این خط لوله بین سه كشور ایران، پاكستان و هند احداث شود و به همین دلیل هم به عنوان 'خط لوله صلح' نامگذاری شد چرا كه می تواند به صلح و ثبات در منطقه و همچنین به نوعی به تقویت صلح بین پاكستان و هند كمك كند.
وی گفت: اما در مراحل بعدی و به دلیل وجود اختلاف دیدگاه های سیاسی میان دهلی نو و اسلام آباد، هند از ادامه این پروژه صرف نظر كرد و سپس ایران و پاكستان تصمیم گرفتند این پروژه خط لوله را به صورت دوجانبه ادامه دهند و اجرا كنند.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه تصریح كرد: مسلما وقتی صدور گاز از ایران به پاكستان برقرار شود و آثار سازنده این خط لوله در پیشرفت و توسعه پاكستان و به دنبال آن اثرات مثبت آن بر صلح و ثبات منطقه نمایان شود، طرف هندی نیز ترغیب خواهد شد به این پروژه ملحق شود.
عراقچی افزود: این پروژه در حال حاضر یك طرح مشترك میان ایران و پاكستان است و باید منتظر باشیم و ببینیم كه در آینده چه اتفاقاتی در این زمینه رخ می دهد.
وی با اشاره به مشكلات و مسایلی كه بر سر راه اجرایی شدن طرح یاد شده وجود داشت گفت: دولت پاكستان با وجود مشكلات و فشارهای خارجی، عزم قطعی خود را برای پیشبرد این پروژه اعلام كرده است.
عراقچی خاطرنشان كرد: سفر امروز آقای 'آصف علی زرداری' به ایران (چابهار) برای همراهی با رییس جمهوری كشورمان در مراسم آغاز طرح احداث خط لوله گاز در خاك پاكستان نشان دهنده علاقه و اراده بالای اسلام آباد برای نهایی كردن این پروژه عظیم و استفاده از منابع گاز ایران است.
این مقام عالی وزارت امور خارجه كشورمان تاكید كرد: طرح خط لوله گاز ایران - پاكستان فراتر از یك پروژه مشترك بین دو كشور است و نشان می دهد كه تهران با وجود تمام تحریم ها و تهدیدها، از توانمندی، ظرفیت و قدرت بالایی برخوردار است كه كسی نمی تواند آن را نادیده بگیرد یا انكار كند.
اجرای عملیات لولهگذاری خط انتقال گاز ایران به پاكستان در خاك این كشور ظهر امروز دوشنبه و با حضور محمود احمدی نژاد و آصف علی زرداری روسای جمهوری دو كشور در نقطه صفر مرزی به طور رسمی آغاز شد.
شركت های ایران پیمانكار اصلی اجرای خط لوله در خاك پاكستان هستند.
لوله گذاری در خاك ایران تقریبا به طور كاملا انجام شده است و پس از تكمیل این خط لوله در خاك پاكستان، صادرات گاز از ایران به پاكستان از سال 1393 آغاز خواهد شد