مراسم تجليل از فرزندان شهدا روز دوشنبه 21 اسفند 91 با حضور دكتر محقق، مشاور رييس دانشگاه در امور ايثارگران، دكتر مقيمي و دكتر پورمحمديان به ترتيب مدير دفتر ايثارگران دانشگاه و مدير امور دانشجويان شاهد و ايثارگر دانشگاه، دكتر قيوم زاده و ليدا فقيه نصيري، رييس و معاون مركز بهداشت جنوب تهران و جمعي از فرزندان شاهد اين مركز در محل سالن اجتماعات امام رضاي ستاد مركز بهداشت جنوب تهران برگزار شد.
در اين مراسم دكتر محقق گفت: در آستانه 22 اسفند روز گراميداشت شهدا و روز فرمان حضرت امام (ره) مبني بر تاسيس بنياد شهيد، دفتر امور ايثارگران دانشگاه در برنامه اي در نظر دارد به صورت حضوري خدمت فرزندان شهيد و ايثارگران واحدهاي مختلف برود و حتي اگر آمادگي باشد به منازل آنها و به طور عمده در محل هاي كار سر بزنند و با آنان ملاقات كنند.
وي علت حضور خود را در مركز بهداشت جنوب تهران تعداد زياد فرزندان شاهد در اين مركز عنوان كرد و با ابراز خرسندي از حضور در جمع فرزندان شهدا گفت: تجربه به ما نشان داده اين ملاقات ها موثر است و همه مسئولان ما به گراميداشت اين افراد اهتمام دارند اما ممكن است در شلوغي كارهاي روزانه بعضا باعث فراموشي شود كه برگزاري اين جلسات يادآوري مجدد است.
مشاور رييس دانشگاه در امور ايثارگران افزود: بناي ما بر اين است كه به هر بهانه اي در جلسات مختلف هيات رييسه و ملاقات هايمان با رييس دانشگاه و نيز در شوراي دانشگاه و بورس موضوع ايثار، ايثارگري و شهدا را زنده نگه داريم البته اين وظيفه اداري ماست و نه اينكه در اين زمينه بخواهيم منحصر به فرد باشيم.
وي افزود: سال گذشته در روز 22 اسفند براي گراميداشت همسران شهداي دانشگاه كه 8 نفر بودند و يك نفر نيز پدر شهيد بود در خدمت دكتر لاريجاني، رييس وقت دانشگاه نزديك به يكساعت نشستي برگزار شد و آنها درددل خود را بيان كردند و هيچ درخواستي هم نداشتند. فقط گلايه مي كردند كه همه جا فقط به فرزندان شهدا بيشتر رسيدگي مي كنند و كسي سراغي همسران شهدا نمي گيرد و مثل اين است كه ما فراموش شده هستيم.
دكتر محقق با بيان اينكه ايثارگري فقط به زمان جنگ ختم نمي شود گفت: ايثار مي تواند به صور مختلف وجود داشته باشد و همه ايثارگر باشند و ما با افتخار اين عناوين را استفاده مي كنيم.
دكتر مقيمي، مدير دفتر ايثارگران هم با قدرداني از حضور ميهمانان به ويژه دكتر خسرواني، فرزند شهيد خسرواني، يزدان پرست، مسئول كميته امور آموزش و پژوهش و نيز دكتر موفق مسئول ايثارگران مركز بهداشت جنوب تهران گفت: تجليل از فرزندان شهدا و ايثارگران جزو برنامه هاي ماست تا ان شاء الله اين سنت را در دانشگاه ترويج دهيم كه شروعش در اين مركز بوده است. علت هم اين بود كه عزيزان فرزندان شهيد در اين مركز بيشتر است و هم اينكه فرزند شهيد داستاني كه از كارمندان دانشگاه بوده اند در مركز بهداشت جنوب تهران مشغول كار هستند. ضمن اينكه حضور در واحدهاي ديگر هم در برنامه هاي ما قرار دارد.
دكتر قيوم زاده، رييس مركز بهداشت جنوب تهران هم درادامه با قدرداني و خير مقدم به فرزندان شهدا و مسئولاني كه در اين مركز حضور يافتند از دكتر موفق براي پيگيري برگزاري اين برنامه تشكر كرد و باگراميداشت روز شهدا پيشاپيش عيد را تبريك گفت.
در ادامه چند تن از فرزندان شاهد نقطه نظرات خود را مطرح كردند.
در اين جلسه دكتر پورمحمديان به سهميه هايي كه در كنكور براي فرزندان شاهد در نظر گرفته شده اشاره كرد و گفت: يكي از اشكالات اين است كه اين فرزندان جوابي منطقي براي اين سوالات و گاه توهين ها ندارند كه ما سعي مي كنيم در جلسه اي كه درابتداي شروع تحصيل آنها برگزار مي كنيم آنان را توجيه مي كنيم و ابزاري را به آنها بدهيم كه با منطق در مقابل اين سخنان بايستند. در جلسه اي هم در آبان امسال داشتيم يكي از دغدغه هاي آنان اين بود كه به عنوان دانشجوي سهميه اي مشخص نشوند چون متاسفانه برخوردها آن طور كه بايد باشد نيست.
وي افزود: اگر شهدا نبودند دانشگاهي هم نبود و اين سهميه كمترين چيز براي پاس داشت آنان است و در مقابل اين همه فداكاري و شهادت چيزي نيست. درواقع بقيه دانشجويان هستند كه از سهميه شما استفاده كرده اند و به دانشگاه آمده اند.
دكتر پورمحمديان افزود: با اين برخوردها باورهاي بچه ها را مي گيرند و مي گويند كه كم سواد هستند يا اندوخته اي ندارند در حالي كه بچه هايي كه قبول شده اند معدل هاي بالا دارند و بايد 80 درصد نمره قبولي ان دانشگاه را هم كسب كرده باشند