دومين همايش بين المللي سوختگي ،توسط مركز تحقيقات سوختگي دانشگاه علوم پزشكي تهران با حضور دكتر امامي رضوي ،معاون درمان وزارت بهداشت و جمعي از جراحان پلاستيك و سوختگي ، پزشكان و پرستاران از امروز 15 اسفندماه 91 به مدت 2 روز در مركز همايشهاي رازي برگزار شد.
دراين مراسم ابتدا دكتر امامي رئيس كنگره، مطالبي را پيرامون، تاريخچه سوختگي ، درمانهاي رايج و روند تكامل آن تا به امروز و همچنين جايگاه كشور از نظر ميزان سوختگي ، ضايعات و پيامدهاي آن و آمار بالاي اين حوادث درايران نسبت به ساير ملل پيشرفته جهان، عنوان كرد.
وي گفت : علي رغم پيشرفتهاي سريع علوم و تحقيقات در زمينه سوختگي، فقدان امكانات لازم در كليه مراحل مربوط به سوختگي، درمان، عفونتها و زخمها، انجام اعمال ترميمي و ايجاد فونكسيون نرمال در بيماران و متعاقب آن گذراز دورا ن نقاهت و خوددرماني كه بسيار هم حائز اهميت است، دركشورما با وضعيت نسبتاً نا مطلوبي روبه رو است .
رئيس كنگره با بيان اين مطلب ، تمام بيماراني كه دچار سوختگي شده اند، غالبا از دردهاي روحي و جسمي توام با يكديگر رنج مي برند برمساعدت و ياري تيم پزشكي در مراقبت پزشكي و بهداشتي بيمار، و ياري او در تحمل بحران و عارضه پيش آمده، تاكيد نمود.
در ادامه معاون درمان وزارت بهداشت، با اشاره به اينكه بايد برنامه مشخص و ساختار مناسبي براي پيشگيري طراحي شود،گفت: به عنوان مثال وزارت مسكن و شهرسازي به مرور در صدد اصلاح ساختمانها برآمده تا جايي كه پكيجها جايگزين بخاري در منازل شده است.
امامي رضوي خاطر نشان كرد : در حال حاضر ساختار اصلي توزيع منابع انرژي در كشور گاز است، در حالي كه ميشد منبع گاز با ايجاد نيروگاههاي تبديل انرژي به برق تبديل شود تا برق ارزانتري در اختيار مردم قرار بگيرد كه شايدمنبع وسايل گرمايشي هم باشد، تا امروزه شاهد مشكلات ناشي از استفاده گاز، مانند مونوكسيد كربن و سوختگي كه جان بسياري از افراد را ميگيرد، نباشيم چرا كه اين گونه سوختگيها را صرفاً با آموزش و استفاده از رسانه نميتوان حل كرد.
وي گفت: براي اجرايي كردن پيشگيري و ارائه خدمات درماني مناسب بايد از مدل شبكه ها استفاده كرد؛ اين شبكه ها علاوه بر هماهنگ كردن تحقيقات مرتبط با سوختگي، نهادهاي بين بخشي و عوامل موثر بر سلامت را نيز هماهنگ مي كند. در اين شبكه بايد نهادهاي مختلف از جمله وزارت راه و شهرسازي، شهرداري و سازمان گاز عضو شوند.
اقدامات پيشگيرانه ، درصحنه و حين انتقال بيمار، شيوه درمان سوختگي اعم از روشهاي موسوم و جديد، عفونت در سوختگيو نقش آنتي بيوتيكها، سوختگهاي الكتريكي ، شيميائي و تنفسي ، نقش مهندسي باقت در ترميم سوختگي ، نقش جراحي ترميمي و زيبائي در بيماران دچار سوختگي ، تغذيه دربيماران دچار سوختگي و پيشرفتهاي درمان و عوارض سوختگي از جمله موضوعاتي است كه در اين همايش مطرح گرديد ومورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.