نشست رابطين ايثارگر دانشگاه صبح و بعدازظهر روز دوشنبه 7 اسفند 91 با حضور دكتر محقق، مشاور رييس دانشگاه در امور ايثارگران، حجت الاسلام والمسلمين غفاري، معاون دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، دكتر مقيمي مدير دفتر امور ايثارگران، دكتر گتميري رييس كميته هيات علمي ايثارگران و دكتر نمازي مدير توسعه سازمان سرمايه انساني و رابطين ايثارگر دانشگاه در سالن جي 6 ساختمان مركزي دانشگاه برگزار شد.
در اين جلسه دكتر محقق گفت: همه ما به عنوان يك فرد حقيقي وظايفي داريم اول اينكه در همه امور بايد به صورت جدي به خداوند متعال اتكال داشته باشيم و با نيت مخلصانه همه كارها به خصوص در حوزه ايثارگران را پيگيري كنيم. ابزار ما تلاش جدي، اخلاص و توكل به خدا است.
دكتر محقق با تاكيد بر اينكه تلاش بعدي بايد در جهت ارتقاي خود و ديگر ايثارگر باشد گفت: منظور من مشخصا ارتقاي تحصيلي است كه بايد اين ارتقا را براي نيروهاي جوان تر به نحوي و براي ميانسالان به نحو ديگر انجام دهيم. ما نيز در دفتر امور ايثارگران وظيفه مان فراهم كردن امكانات اوليه و مصوبات است كه بحمدالله الان جايگاه خوبي پيدا كرده است. شرايط فعلي شرايط مناسبي است و موضوع ايثارگران در شوراي بورس دانشگاه تحت يك بند جدا بحث شده كه تا دوسال پيش اصلا اينگونه نبود. هم اكنون همه تقاضاها در اين شورا براي ايثارگران تاييد مي شود درحالي كه موارد ديگر بررسي هاي زيادي لازم دارد.
مشاور رييس دانشگاه درامور ايثارگران افزود: تلاش جدي بعدي در رشد و ارتقاي ديني خودمان است. مشغله ها و گرفتاري ها در شهر تهران و جاهاي ديگر يك مقدار مانع از اين شده كه ما براي ارتقاي مذهبي و معرفتي خودمان تلاش كنيم و وقت بگذاريم. در اين زمينه به حداقل ها قانع هستيم بنابراين ايثارگران دانشگاه بايد بدانند در خيلي مواقع مرجع و محل سوالات بقيه هستند به خصوص برخي رزمندگان ما كه الان ريش سفيدان دانشگاه هستند مي طلبد دراين زمينه تلاش جدي كنيم.
وي افزود: دفتر ما بنا نيست در اين زمينه فعاليت كند ولي ما بايد خودمان وقت بگذاريم و تلاش هايمان را مضاعف كنيم زيرا ايثارگران دانشگاه بايد متدين ترين افراد دانشگاه هم باشند.
دكتر محقق نكته چهارمي كه بايد در فعاليت شخصي ايثار گران مورد توجه قرار گيرد را معرفت و تعهد شخصي به نظام و آموزه هاي نظام دانست و گفت: متاسفانه بهانه هاي مختلفي عنوان مي شود و هميشه شيطان از ابزارهاي مختلف استفاده مي كند. اينها يك فضايي ايجاد شده كه گروهي مي خواهند اختلافات مسئولان و مشكلات را به پاي نظام بنويسند كه ما بايد تلاش كنيم دراين زمينه معرفت مان روزافزون شود. زيرا اين امواج مي آيد و مي رود. آدم سالم كسي است كه در مقابل اين امواج بتواند خودش را حفظ كند و ثابت قدم باشد.
وي با بيان اينكه گاهي ممكن است مسئولان هم اشتباه كنند افزود: ما وظيفه مان اين است در ذيل وجود ولايت نگذاريم خداي نكرده مسئوليت ها تضعيف شود و معرفت ما به شخصيت هاي نظام كم شود. بايد تلاش جدي داشته باشيم تا تاثير منفي در سازمان نداشته باشد. از دوستاني هم كه دراين حوزه فعاليت مي كنند انتظار داريم وقت كافي براي اين كار بگذارند و نه فقط در ساعت هاي اداري پشت ميزشان بلكه در خانه، در راه و در زيارت و يا مسافرت فكر كنند و ايده ايده ها را به دفتر امور ايثارگران بدهند.
دكتر محقق در ادامه افزود: در بعد وظايف سازماني هم نماد بيروني يك ايثارگر بايد نماد نظم انضباط و فعاليت و تلاش باشد. شرايط ايثارگران در دانشگاه شرايط مناسبي است زيرا عمده مسئولان ما يا ايثارگر هستند يا معتقد به ايثارگري هستند و يا موظف هستند اين امور را انجام دهند. البته اين سخنان من به اين معني نيست كه هيچ مشكلي وجود ندارد. الحمدالله هم رياست قبلي دانشگاه كه در تاسيس اين دفتر نقش مهمي داشتند و هم رياست فعلي دانشگاه در روزهاي اولي كه صحبت شد با اعتقاد جدي و تاكيد وارد اين فعاليت ها شدند. دكتر منصوري خودش از ايثارگران قبل از انقلاب و جنگ تحميلي است واين شرايط وظيفه ما را سنگين تر مي كند.
وي به رابطين دانشگاه توصيه كرد كه حقوق ايثارگران را به مديران مجموعه خودشان يادآوري كنند.
حجت الاسلام والمسلمين غفاري، معاون دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، نير در اين نشست سخنان خود را با آيه 46 سوره ابراهيم آغاز كرد و گفت: خدواند مي فرمايد قَدْ مَكَرُوا مَكْرَهُمْ وَ عِنْدَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ وَ إِنْ كانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبالُ يعني آنها نهايت مكر خود را به كار زدند، و همه مكرها نزد خدا آشكار است، هر چند كوهها با مكرشان از جا بركنده شود.
وي افزود: در فضاي موجود كشورمان ذكر اين نكته ضروري است كه دوستان ما در جبهه با كمترين امكانات يك لحظه به خودشان نااميدي راه نمي دادند پس چرا بايد در اين فرصت برخي فضاي ناميدي را جلوه دهند. آيا رزمندگان ما اين همه رشادت به خرج دادند كه ما به همين راحتي ميدان را خالي كنيم. اصلا دشمن همين را مي خواهد.آنها مي خواهند آنقدر ما را نااميد كنند كه ميدان را خالي كنيم و وقتي ميدان خالي شد آدم خودشان را بازي دهند. برخي در حال كوبيدن نظام هستند. ما بايد حواسمان باشد و به ديگران اميد بدهيم.
معاون دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه در ادامه گفت: ما با كمترين امكانات در جبهه مي جنگيديم و كارها را جلو مي بريدم.. امكانات ما هم گاهي در حد صفر بود ولي دوستان با انديشه و تدبير راه را كشف مي كردند و مسير را ادامه مي دادند و اجازه نمي دادند نيروهايشان تلف شود. اگر انسان براي خدا خلوص نيت داشته باشد و كار را شروع كند مطمئن باشد كه مسير جديد برايش باز مي شود و از جاهايي به او كمك مي شود كه تصورش را هم نمي كند.
دكتر مقيمي هم با ارائه گزارشي از اقدامات كميته هاي مختلف ايثارگران گفت: دو قسمت در دانشگاه امور ايثارگران را پيگيري مي كند كه خوشبختانه مسئول و مقام ارشد هر دو قسمت دكتر محقق است يك قسمت به عنوان ستاد شاهد و ايثارگر است كه رسيدگي به امور شاهد را به مسئوليت دكتر پورمحمديان انجام مي دهد و ايشان مسئول كميته فرهنگي ايثارگران هم هستند و بحث ديگر كاركنان ايثارگر است كه من در دفتر ايثارگران در خدمت دوستان هستم.
وي با بيان اينكه ما با توجه به قوانين مي توانيم ايثارگران را دسته بندي كنيم افزود: گاهي ممكن است اعتراضي به ضوابط وجود داشته باشند كه ما نظرات شما را مي شنويم و منعكس مي كنيم.
مدير دفتر ايثارگران يكي از مشكلات اين دفتر را بحث آمار ايثارگران عنوان كرد و گفت: انتظار ما از عزيزان ايثارگر و مسئولان ايثارگر واحدها اين است كه تغييرات آماري ايثارگران را به ما منتقل كنند و آمار كارگزيني دانشگاه اكتفا نكنند زيرا ما مسئول هستيم اين اطلاعات را جمع آوري كنيم و برنامه ريزي هاي بعدي را انجام دهيم.
در نوبت بعد از ظهر اين نشست هم دكتر گتميري ضمن قدرداني از دكتر محقق كه وظيفه رسيدگي به امور ايثارگران دانشگاه و مديريت بخش ايثارگران را برعهده دارد و تشكر از زحمات دكتر مقيمي در اين حوزه به بيان حديثي از رسول گرامي اسلام پرداخت و گفت: حضرت محمد(ص) مي فرمايد عليكم بالصبر، فان الصبر من الايمان كالراس من الجسد و لا خير فى جسد لا راس معه و لا فى ايمان لا صبر معه يعني اينكه حضرت ما را به صبر سفارش مي كنند و مي فرمايند صبر براي ايمان به منزله سر است براي جسد؛ همچنان كه خيري در جسدي كه سر ندارد نيست در ايماني كه صبر با آن توام نيست خيري وجود ندارد.
وي افزود: يكي از ويژگي هاي بارز ايثارگران صبر بوده است. چه، كساني كه بالاخره به عنوان شهيد در اين مسير گام نهادند و خانواده هايشان صبر جميل از خودشان نشان دادند و چه، عزيزاني كه به درجه جانبازي نائل شدند و عمري را با صبر و تحمل ناشي از مشكلاتي كه پيدا كردند روزگار مي گذرانند.
وي با ارائه گزارشي از كميته هيات علمي ايثارگر گفت: تعداد ايثارگران دانشگاه بالغ بر چند هزار نفر است كه در حوزه امور هيات علمي حدود 150 هيات علمي ايثارگر داريم كه اين تعدادي است كه ما موفق شديم اسامي و مشخصات شان را ثبت كنيم اما حتما تعداد ديگري از ايثارگران هستند كه به دليل روحيات خاص اين گروه محترم و تا حدي به دلايلي گوشه گير و انزوا طلبي و به جهاتي كه نمي خواهند خودشان را معرفي كنند احتمال مي دهيم كه يك تعداد ديگري باشند كه جزو هيات علمي هستند. اين گروه شايد بزرگترين گروه هيات علمي در كشور باشد فقط ممكن است دانشگاه تهران در اين حدود هيات علمي ايثارگر داشته باشد ولي ما از جهاتي مي دانيم كه تعداد زيادي از ايثارگران كه از اعضاي گروه باليني هستند در جبهه ها حضور داشته اند.
وي با بيان اينكه كميته امور هيات علمي همانند كميته هاي ديگر با سازو كار قانوني شكل گرفت افزود: تعدادي از اين عزيزان از طرف رياست قبلي در گروه كميته هيات علمي دعوت شدند و در جلسه اي انتخابات برگزار شد و رييس كميته و دبير كميته مشخص شدند. در همين راستا حدود 7 جلسه تشكيل و فعاليت هاي مختلفي انجام شد. يكي از فعاليت هاي قابل توجه اين بود كه توانستيم همه اين عزيزان را به يك هم انديشي دعوت كنيم. در اين جلسه با استقبال اكثريت قريب به اتفاق روبرو شديم و دستكم 10 تا 15 هيات علمي مطالبي را در حضور ايثارگران مطرح كردند كه عمده دغدغه آنان تحقق فرهنگ ايثارگري در سطح دانشگاه بود و علاقه داشتند فعاليت هاي علمي، آموزشي و به خصوص فعاليت هاي پژوهشي خودشان را توسعه دهند.
در ادامه نشست هم دكتر نمازي به سوالات حاضران پاسخ داد.