دومين جشنواره ارزيابي عملكرد به منظور ارزيابي عملكرد واحدهاي تابعه و معرفي واحدهاي برتر در نظام اداري و مالي به همت معاونت توسعه مديريت و برنامه ريزي منابع و با حضور دكتر منصوري رئيس دانشگاه، اعضاي هيئت رييسه، نماينده دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، روساي دانشكده ها، بيمارستانها و مراكز تحقيقاتي و جمع كثيري از كارشناسان حوزه هاي اداري و مالي واحدهاي تحت پوشش دانشگاه پيش از ظهر امروز 6 اسفندماه 91 در سالن اجتماعات سازمان مركزي دانشگاه برگزار شد.
دكتر محمد رضا منصوري رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران در اين مراسم با بيان اينكه ارزيابي عملكرد مطمئناً در سازمان تاثير گذار است؛ اظهار داشت: وقتي كارهاي مثبت را ترويج دهيم اثرات آن را در مجموعه همگي شاهد هستيم و اين امرعامل ارتقاء سيستم مي شود.
وي يادآور شد: بايد نقاط قوت و ضعف واحد ها به صورت دروني بررسي و اگر نيازي به تغيير و تحولي بود در جهت رفع آن پيشتاز حركت كنيم چرا كه ارزيابي واحدها مي تواند تبادل اطلاعات و كسب تجربه را در مجموعه پديد آورد.
دكتر منصوري با اشاره به اينكه در سوابق مديريتي سابق خود در بيمارستان فارابي در خصوص پايش و نظارت به نتايج ارزشمندي دست يافته است، خاطر نشان كرد: ارزيابي مي تواند سازنده و راهگشاي برخي از مسائل و مشكلات پيرامون واحد مورد نظر باشد و با همفكري و مشاركت كارشناسان مي شود اينگونه موارد را مرتفع كرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران با توجه به فرمايش امام صادق(ع) كه فرمودند"كسي كه خودش را ارزيابي نكند از پيروان ما نيست، از پيروان ما كسي است كه هر شب خود را بررسي و اگر مشكلي دارد برطرف كند"، تصريح كرد: خدا، پيامبر و ائمه اطهار اعمال ما را مي بينند پس ما هم بايد حتي نفس خودمان را محاسبه كنيم و روزانه به محاسبه ارزيابي كارها و فعاليت هاي خود بپردازيم و اگر خدايي نكرده مشكلي وجود دارد در جهت حل آن از افرادي كه اطلاعات و آگاهي دارند استفاده بهينه ببريم.
وي گفت: اين جشنواره گامي به سوي تعالي و چشم انداز پيش روي دانشگاه است كه سعي دارد نقاط قابل بهبود را تقويت و به بقيه انتقال دهد و تجربه اي شيرين و ارزشمند براي كليه واحدهاي تابعه باشد.
در ادامه دكتر محمود بيگلر معاون توسعه مديريت و برنامه ريزي منابع دانشگاه با اشاره به اينكه اين جشنواره به ارزيابي واحدهاي درماني و آموزشي از جنبه هاي اداري و مالي مي پردازد، گفت: اهداف جشنواره ارزيابي عملكرد در راستاي برنامه عملياتي كه در ابتداي سال تهيه و تدوين شده و اهداف و چشم انداز نقشه علمي دانشگاه است كه اميدواريم به نتايج قابل قبولي دست يابد.
وي افزود: در اسناد بالا دستي از جمله؛ مواد 5،88،138،142،و157 قانون برنامه چهارم توسعه، مواد 32 و 79 قانون برنامه پنجم توسعه، آيين نامه ارزيابي عملكرد دستگاههاي اجرايي كشور، شاخص هاي عمومي و اختصاصي عملكرد، مصوبات هيئت امناء، دستورالعمل اجرائي بودجه و انضباط مالي دانشگاه و 10 برنامه تحول اداري نيز به ارزيابي عملكرد كه در سازمان جاري و ساري شود، تاكيد ويژه شده است.
دكتر بيگلر يادآور شد: فقدان زيرنظام ارزيابي عملكرد در يك نظام مديريتي به معناي؛ عدم برقراري ارتباط با محيط درون و برون سازمان نهايتاً "كهولت و مرگ" مي شود.
معاون توسعه مديريت و برنامه ريزي منابع دانشگاه؛ بهبود نظام تصميم گيري و برنامه ريزي، عملي تر ساختن پاسخگويي كاركنان به مديران و مديران به مردم، افزايش مشاركت كاركنان و مردم و كمك در شناسايي و رفع موانع و مشكلات را از جمله فوايد ارزيابي عملكرد عنوان كرد.
دكتر بيگلر، هدف كلي سازمان را مسئوليت، عملكرد و پاسخگويي خواند و گفت: عمده ترين دليل و پشتوانه براي اندازه گيري عملكرد قابليت پاسخگويي است كه تصميم گيري بر اساس واقعيت نيازمند نتايج ارزيابي است.
وي در ادامه تصريح كرد: انشاالله با مشاركت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي انشاالله در سال آينده جشنواره ارزيابي عملكرد را در سطح كشورعملياتي و نهادينه خواهيم كرد.
پس از آن دكتر رامين رحيم نيا مدير برنامه ريزي منابع مالي (بودجه) و رئيس دبيرخانه ارزيابي عملكرد واحدهاي تابعه دانشگاه، گزارش مبسوطي از ارزيابي عملكرد، مراحل مختلف انجام فرآيند ارزيابي، طراحي نرم افزار ارزيابي عملكرد و تحليل و اعلام نتايج ارائه داد و گفت: كنترل و ارزيابي جزء لاينفك هرگونه فعاليت و كار اجرايي به شمار مي رود و در نهايت ارزيابي عملكرد عبارتست از يك سيستم بازخور كه در بر گيرنده ارزيابي مستقيم عملكرد اشخاص يا سازمان ها است.
وي مشخصات كنترل و نظارت اثربخشي را؛ به موقع، واقع بينانه، براي همه، دائمي و پويا، مقرون به صرفه، برنامه ريزي شده، متمركز بر ريشه ها و علت ها، متخصص و متعهد و ... عنوان كرد و ادامه داد: هدف كنترل بايد قابل اصلاح و بهبودي باشد كه بهترين شيوه كنترل داخلي است و همچنين نبايد در نظارت به دنبال شناسايي فرد خاطي بود بلكه بايد به دنبال خطاي سيستم گام برداشت.
دكتر رحيم نيا افزود: هر فرآيندي شامل انجام مجموعه اي از اقدامات با ترتيب و توالي خاص منطقي و هدفمند است و فرآيند ارزيابي عملكرد نيز مستلزم پيمودن گام هاي متعدد است.
بنا براين گزارش؛ اسامي برگزيدگان ارزيابي نهايي دومين جشنواره ارزيابي عملكرد نظام اداري و مالي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني تهران عبارتند از؛ "ارزيابي نهايي بيمارستانهاي برتر" رتبه اول بيمارستان روزبه، رتبه دوم بيمارستان فارابي و رتبه سوم بيمارستان ضيائيان "ارزيابي نهايي دانشكده هاي برتر" رتبه اول دانشكده پرستاري و مامايي، رتبه دوم دانشكده پيراپزشكي و رتبه سوم دانشكده دندانپزشكي هستند.
گفتني است؛ همچنين در ارزيابي نهايي ساير بيمارستانهاي برتر در رتبه بندي مديريت ها؛ رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي نظارت و توسعه امور عمومي" بيمارستان ضيائيان"، رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي توسعه سازمان و سرمايه انساني، فني و نظارت بر طرحهاي عمراني و تحول، نوسازي و مطالعات كاربردي" بيمارستان روزبه" ، رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي امور حقوقي" بيمارستان حضرت رسول اكرم(ص)"، رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي بودجه و برنامه ريزي منابع مالي" شهيد اكبرآبادي"، رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي تجهيزات پزشكي "بيمارستان شهيد رجائي و مركز قلب تهران"، رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي برون سپاري" بهارلو"، رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي مالي" بيمارستان اميراعلم" و رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي حسابرسي داخلي"بيمارستان شهيد مطهري" و ساير دانشكده هاي برتر در رتبه بندي مديريت ها؛ رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي نظارت و توسعه امور عمومي و مالي"دانشكده توانبخشي"، رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي حقوقي"دانشكده دندانپزشكي"، رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي توسعه سازمان و سرمايه انساني، حسابرسي داخلي و تحول، نوسازي و مطالعات كاربردي" دانشكده پرستاري و مامائي"، رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي منابع مالي"دانشكده پيراپزشكي" و رتبه برتر از نظر رعايت ضوابط و استانداردهاي فني و نظارت بر طرحهاي عمراني" دانشكده پزشكي" مي باشند.