دوشنبه, 05 آذر 1403

 



مصاحبه

 

gpj-89

 

 

همزمان با جداسازي دانشگاه علوم پزشكي ايران از دانشگاه علوم پزشكي تهران به سراغ دكتر منصوري رييس دانشگاه رفتيم و چند سوال پرسيديم.
در اين گفت‌وگو كه بعدازظهر دوشنبه 19 فروردين 92 در دفتر رييس دانشگاه انجام شد، دكتر منصوري با بيان اينكه همه بايد صبوري و خونسردي خودشان را حفظ كنند تا تصميمات به نحو شايسته و سنجيده انجام شود گفت: اگرچه در اين جداسازي با ما هماهنگي نشد اما در موضع اجرا مبناي ما اين است كه تصميم نظام و حاكميت است و ما هم خدمتگزار و سرباز نظام هستيم و سعي مي‌كنيم به بهترين نحو اين نقل و انتقال صورت بگيرد و نهايت همكاري را هم خواهيم كرد.
وي با تاكيد براينكه نبايد خيلي مرز تند و تيزي براي دو دانشگاه بگذاريم افزود: ما مثل دو برادري هستيم كه حساب و كتاب جدا دارند و اگر برادري مشكل پيدا كند برادر ديگر به او كمك مي كند.
دكتر منصوري بارها در اين مصاحبه تاكيد كرد كه جاي هيچ نگراني براي دانشجويان، هيات علمي و كاركنان دانشگاه علوم پزشكي تهران نيست و آنان مطمئن باشند كه هيچ خدشه و خللي بر كارهاي دانشگاه‌هاي وارد نخواهد شد.
 متن كامل اين گفت و گو در ذيل آمده است:

 
آقاي دكتر در ابتدا از فرآيند جداسازي دانشگاه علوم پزشكي ايران از دانشگاه علوم پزشكي تهران بفرماييد؟ از چه زماني اين مساله مطرح شد؟
دانشگاه علوم پزشكي ايران  8 آبان 89 با دانشگاه علوم پزشكي تهران ادغام شد. اين ادغام بدون اطلاع و بسترسازي لازم بود و ناگهان اعلام شد كه دو دانشگاه بايد يكي شوند احتمالا تصورشان اين بوده كه ادغام  هم به آموزش و هم به خدمات درماني كمك خواهد كرد. پس از آمدن دكتر طريقت منفرد بعضي از همكاران دانشگاه علوم ايران درصدد بودند كه شايد فرصتي باشد كه به موقعيت و دانشگاه قبلي خود برگردند.

واقعيت اين كه چه مدت طول كشيد تا تصميم به جدايي گرفته شد بايد گفت در همين مدت دو سه ماهه اخير بوده است. برخي دوستان دانشگاه علوم پزشكي ايران با رايزني‌ها و جلساتي كه برگزار و به ديوان عدالت اداري شكايت كردند ظاهرا جواب مثبتي نگرفته بودند كه با دكتر طريقت مذاكرات مفصل داشتند و اين تصميم را گرفته و وزارتخانه را متقاعد كردند كه به وضع سابق برگردد زيرا معتقد بودند كيفيت آموزشي و انگيزه‌هايشان بيشتر خواهد شد كه ان‌شاء الله همين طور هم بشود. از اواخر اسفند اين شايعه تقويت شد تا بعد از عيد كه مراحل نهايي را ديشب ( يكشنبه 18 فرودين 92) طي كرد. در هيات دولت هم مطرح شده كه نظر مساعد داشتند و در شوراي گسترش دانشگاهها نيز ديشب جلسه بوده و راي مثبت به اين انفكاك داده شد.
البته ما اينجا انتظار داشتيم با توجه به اينكه جداسازي اين دو دانشگاه كار خيلي مهمي است و به هر جهت همراه با مشكلات و دردسرهايي هم همراه هست از دانشگاه علوم پزشكي تهران نظرخواهي شود كه متاسفانه نشد و براساس تصميماتي كه  اواخر ديشب گرفتند تصميم را اعلام كردند.
صبح امروز اولين جلسه مشترك در دانشگاه جديد برگزار و حكم دكتر اعتماديان داده شد تا به تدريج دانشگاه به وضع سابق خود برگردد. قطعا مشكلاتي را هم در بردارد. از نظر اينكه دانشجويي وضعيت دانشجوياني كه سال 91  با كد دانشگاه علوم پزشكي تهران آمدند چه خواهد شد. مشكل ديگر دانشجويان PhD  ما هستند كه براي هر دو واحد به نام دانشگاه علوم پزشكي تهران پذيرش كرديم. براي اين منظور كميته‌هايي مثل كميته آموزشي، كميته دانشجويي، كميته اداري مالي در نظر گرفته شده تا راه حل اين مسائل را هرچه زودتر نشان دهيم. اما چيزي كه توصيه مي‌كنم اين است كه چه دانشجويان، چه همكاران و چه اعضاي هيات علمي خيلي از اين بابت نگران نشوند. اتفاقي بوده افتاده و حالا به حالت قبل برگشته است. بالاخره انهايي كه اين تصميم را گرفته‌اند حتما راه‌حل‌هايي داشته‌اند و ما هم در دانشگاه با هيات رييسه خود و همكارانمان به راه حلي كه مطمئنا نفع همه در آن منظور شود خواهيم رسيد.
يكي از نگراني‌ها در اين جداسازي دو دانشگاه، دانشجويان هستند كه بايد بگويم اصلا نگراني نداشته باشند. اعضاي كميته 5 نفره علمي تصويب كرده كه حداقل تا 31 تير 92 هيچ  تغييري در زمينه‌هاي آموزشي نيست. همه كلاس ها، جلسات امتحاني و آزمايشگاه هيچ تغييري نخواهد كرد. كساني كه تا 31 تير 92 فارغ‌التحصيل شوند با نام دانشگاه علوم پزشكي تهران فارغ التحصيل مي شوند. بعد از اين تاريخ اعلام خواهيم كرد كه چه خواهد شد و جزئيات را بيان مي‌كنيم.
در مورد اعضاي هيات علمي هم بگويم كه ما قبل از اين، همه بخش‌هايمان داراي استحكام بود. هيات‌علمي منسجم و مقتدري داريم. تعدادي هيات علمي جديد هم گرفته‌ايم. الان هم تعداد زيادي براي گزينش و استخدام داريم و از اين بابت نگراني نخواهيم داشت. بيمارستان‌هاي كافي داريم و ان شاء الله مشكلي پيش نخواهد آمد. ما دانشگاهي با قدمت طولاني هستيم كه اگر از بابت ادغام يكسري ناهماهنگي وجود داشت و تداخل بين هيات علمي به وجود آمده بود و كدورت‌هايي كه وجود داشت؛ اين دردسرها كمتر مي شود و همه مي‌توانند راحت‌تر كار خود را دنبال كنند. با اين مساله بايد به صورت ساده و عادي برخورد شود.
باز تاكيد مي كنم دانشجويان كه عمده افرادي هستند كه در اين قضيه ذينفع هستند هيچ نگران نباشند. تا پايان ترم درس خود را مي‌خوانند، امتحان مي دهند و بعد از آن تصميمات ابلاغ خواهد شد.

در خبرها داشتيم كه وزير محترم بهداشت گفته‌اند كه دانشجويان مي توانند از بين دانشگاه علوم پزشكي تهران و دانشگاه علوم پزشكي ايران يك دانشگاه را براي تحصيل انتخاب كنند. با توجه به اينكه بسياري از دانشجويان علوم پزشكي تهران را انتخاب اول خود مي دانند و سطح آن از ساير دانشگاه ها بالاتر و متقاضي بيشتري براي تحصيل در اين دانشگاه هستند آيا مشكلي براي شما به وجود نمي آيد؟ اگر همه بگويند كه ما مي خواهيم در تهران تحصيل كنيم ظرفيت‌هاي دانشگاه علوم ايران چه مي شود؟
يكي از نقطه نظراتي كه ما مي خواستيم به اطلاع تصميم گيرندگان اين امر برسانيم و گلايه هم داريم همين است.
ما 400 دانشجو در مهر 91 گرفتيم. قطعا درصد ناچيزي حاضر هستند دانشگاه علوم پزشكي تهران را با جاي ديگري عوض كنند. شايد خيلي ها بگويند اگر قرار بود چنين اتفاقي بيفتد ما دانشگاه شهيد بهشتي يا دانشگاه هاي ديگر را انتخاب مي‌كرديم. اين پيشنهاد جناب وزير مي‌تواند يك راه حل باشد كه خود ايشان هم قرار است كميته اي را تشكيل دهد و اين مسائل را بررسي كند.

موضع شخصي خودتان چيست؟ آينده دانشگاه چه خواهد شد؟
دانشگاه علوم پزشكي تهران طوري نيست كه از اين قضيه تزلزلي پيدا كند. ما چيزي كم نداريم. دانشگاهي كه 10 سال پياپي رتبه اول علمي و پژوهشي در كشور را دارد و حتي در سال 90 با وجودي كه افت نسبي در توليد علم و مقالات در كشور بود دانشگاه ما باز هم رشد داشته است. ما بيدي نيستيم كه با اين بادها بلرزيم.
در زمان دكتر لاريجاني نقشه راه براي 4 سال آينده طراحي شده و از اين بابت احساس كمبود و تزلزلي نمي‌كنيم. خداي نكرده در آموزش‌مان، خدمات درماني‌مان و اورژانس وقفه و خللي ايجاد نخواهد شد اما موضع شخصي من اين است كه اين كار كه بدون هماهنگي ما انجام شد در ابتدا موردپسند و مطلوب نبود. شايد اگر اين مساله با نظر دانشگاه علوم پزشكي تهران انجام مي شد بهتر بود و يا صبر مي كردند بعد از انتخابات اين امر صورت مي گرفت. در هر صورت همه مسائل به جاي خود، ما در موضع اجرا مبنايمان اين است كه تصميم نظام و حاكميت اين است و ما هم خدمتگزار و سرباز نظام هستيم و سعي مي‌كنيم به بهترين نحو اين نقل و انتقال صورت بگيرد و نهايت همكاري را هم خواهيم كرد.

آقاي دكتر تعدادي كارمندان جديد در طي اين دوسال و نيم استخدام شده اند كه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي ايران نبوده اند. تكليف آنان چيست؟
بله يكسري كارمند در اين مدت جذب شده اند. حدود 200 هيات علمي در اين مدت گرفتيم كه با عنوان ايران يا تهران نبوده كه الان بايد در كميته بررسي و مشخص شود. الان خوابگاه ها هم با هم مخلوط شده است كه بايد مشخص شود كه خوابگاه هاي دانشگاه علوم پزشكي تهران كدام بوده و چه تعدادي دانشجو ما هستند. ظرف سه ماه آينده گروه هاي ما بررسي مي كنند و جواب قطعي را مي‌دهند.


يكي از اقدامات مهمي كه دانشگاه علوم پزشكي تهران در سال گذشته داشت راه‌اندازي كتابخانه مركزي و مركز اسناد دانشگاه علوم پزشكي تهران بود. تكليف  اموال و اسناد دانشگاه كه به آنجا انتقال پيدا كرده چه خواهد شد؟
قاعدتا آن زيرساخت را كه نمي توان منتقل كنيم (با خنده).

البته امروز مشاهده شد كه تابلوهاي دانشگاه علوم پزشكي تهران را شبانه جمع آوري كرده اند؟ نظر شما چيست؟
( مكث ). اتفاق خاصي نخواهد افتاد. دانشگاه علوم پزشكي تهران سرمايه‌گذاري‌هاي زياد در سايت ( پرديس همت) آنان انجام داده است. انتقالي در كار نيست. بايد ديد كه در دانشگاه علوم پزشكي تهران هم مي‌توانيم همين امكانات را احيا كنيم. چهار كلاس بزرگ با ظرفيت 400 دانشجو در آنجا ساخته ايم كه الان همين 400 دانشجو تا تير بخواهند اين جا بمانند ما مشكل داريم زيرا  كلاسي با 400 ظرفيت نداريم.
برخي اموال كتابخانه قابل برداشت نيست. سيستم ديجيتالي كتابخانه با آن سرمايه‌گذاري عظيمي كه شده حيف است كه استفاده نشود. دانشجويان و هيات علمي و كاركنان دانشگاه علوم پزشكي ايران از مردم همين كشور هستند. نبايد خيلي هم مرز تند و تيزي بگذاريم و بگويم سرمايه ماست. درست است كه از دست ما رفته اما يك جاي ديگري در همين مملكت استفاده مي شود. بالاخره ضرر و زياني است به دانشگاه علوم پزشكي تهران وارد شده است. وزارتخانه كه اين تصميم مهم را گرفته بايد اعتبارات ويژه اي به دانشگاه بدهد كه ما بتوانيم كارهايي كه آنجا كرديم در پرديس دانشگاه خودمان (پورسينا) نيز انجام دهيم.

آقاي دكتر! آيا اين آرامش شما و ديدگاه مثبت شما براي كم كردن التهاب است؟
ما مجموعا يك خانواده هستيم. مثل دو برادري هستيم كه حساب و كتاب جدا دارند و اگر برادري مشكل پيدا كند برادر ديگر به او كمك مي كند. خوشحال هستيم كه امكانات در همين مجموعه علمي داخل كشور استفاده مي شود.

يكي از كاربران سايت پيشنهاد داده بود يك دفتر پاسخگويي به سوالات و ابهامات در دانشگاه ايجاد شود آيا در نظر داريد چنين كاري انجام بشود تا نگراني‌ها كم شود؟
عمده جواب را در قسمت اول دادم. همه بايد مقداري صبوري و خونسردي خودشان را همه حفظ كنند تا تصميمات به نحو شايسته و سنجيده انجام شود و اين نقل و انتقال انجام شود. هر معاونتي مسئول پاسخگويي خواهد بود و سعي مي كنيم اين پيشنهاد را عملي كنيم البته از طريق سايت جواب خواهيم داد.

از بين معاونان شما فقط دكتر بيگلر از دانشگاه علوم پزشكي ايران آمده است. آيا كادر معاونان شما در آينده دچار تغيير خواهد شد؟ آيا اين تيم كماكان ماندني است يا دكتر بيگلر جدا مي شود؟
ما فقط دكتر بيگلر را از دانشگاه علوم پزشكي ايران داشتيم كه از وي خواستيم در صورت تمايل بمانند و ايشان هم تمايل داشتند كه بمانند. ايشان فعلا هستند منتها در شروع كار با دانشگاه علوم پزشكي ايران همكاري خواهند داشت. در نهايت، هم من و هم دكتر موافقت كردند بمانند. بقيه تيم هم هستند. هيچ مسئولي تغيير نمي‌كند.

نظر شخصي شما در مورد دكتر اعتماديان چيست؟ آيا ايشان را مي شناسيد؟
خير. من قبل از اين كه اين جا مسئول شوم شناختي نداشتم. اينجا آشنا شدم. فرد پركار و پرتلاشي است. زحماتي زيادي در ساختن چند بيمارستان كشيده اند. در اين قضيه (جداسازي) هم جدي بود و تلاش فراواني كرد. بالاخره ايشان سابقه خوبي در دانشگاه و عرصه خدمتگزاري دارد. معتقد به نظام است كه البته نظرات شخصي خودش را هم دارد.

چه قدر زمان مي برد تا دانشگاه به وضعيت مناسب خود برسد؟
شايد تقريبا تا شش ماه. امتحانات خرداد بايد تمام  شود. انها هم بايد هيات رييسه خود را تشكيل دهند.

با توجه به اينكه دانشگاه‌ها با مشكلات اعتباري و مالي دست و پنجه نرم مي كنند اين جابه جايي ها هزينه‌هاي اضافي زيادي را به مجموعه  وارد مي‌كند با اين مساله چگونه برخورد مي كنيد تا كار انجام شود؟
همه مشكلات بالاخره يك راه حلي دارد. اينكه چه قدر هزينه مي شود و از كجا بايد تامين شود بايد برآورد شود اما با همه كمبود اعتبارات سال 91 را به خوبي و بدون هيچ بدهي گذرانديم – غير از بدهي هاي بيمارستان ها - وزارت خانه هم قول همكاري داده است. با حداكثر تلاش و حداكثر صرفه جويي تلاش خواهيم كرد.

سخن پاياني جنابعالي براي آنهايي كه مي روند و آنها كه مي مانند چيست؟ چه توصيه اي داريد؟
خوشامد به دوستان علوم پزشكي ايران مي گوييم. ما دو سال و نيم ميزبان آنان بوديم. ان شاء الله در اين مدت دوستان جديدي پيدا كرده اند و با بخش هاي جديد آشنا شده اند و با دست پر برگردند و با دلگرمي بيشتر به خدمات آموزشي درماني‌شان ادامه دهند. باز هم تاكيد مي كنم دانشجويان، هيات علمي و كاركنان دانشگاه علوم پزشكي تهران مطمئن باشند كه هيچ خدشه و خللي بر كارهاي دانشگاه هاي وارد نخواهد شد.

نويسنده :

این کاربر مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.